Çocuk Hastalıkları pişik için öneriler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mangalia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
143
0
44
ben iki çocuk annesiyım.pişikle çok ugraştım.ama şimdi çok rahattım.sizlerle paylaşmak istedim.1-altını degiştirirken mutlaka ılık su ve pamuk kullanın.kesinlikle ıslak mendil kullanmayın.yıkadıktan sonra iyice kurullayın sonra krem surun.2-ben eczanede hazırladıkları krem kullanıyorum.çok harika birşey.hemen geçırıyor.3-krem surdukten sonra altını hemen kapatmayın.en az 10-15 dakika hava aldırın.bu çok önemli.hava almasa iyileşmez.herkeze geçmiş olsun.sevgiller
 
Çevreden duyduğuma göre ve benimde uygulamalarımla kanıtladığım ürünü sizlerle paylaşmak isterim.Ben cihicco'nun pişik kremini kullanıyorum ve pişik olan bölgeye her alt değiştirmeden sonra bol miktarda tadbik ettiğinizde 2 güne kalmadan çok büyük bir pişik bile olsa geçiyor.Bu ürünü kullanırken öğrenmiştim gerçekten daha önce kullananlarında çok memnun olduğunu. Mutlaka tavsiye ederim.Ama kalın bir tabaka olarak bırakmayı unutmayın yoksa uzun sürede geçer.
 
ben 16 aylık bebegime dogdugu gunden beri huggies kullaniyorum, özellikle ıslak bezlerinden cok memnunum herkese tavsiye ederim. pişikten korumak icin sık sık bez degiştirmek gerek, ortalama 6-8 kere, poposu ıslak ve havasız kalınca pişik kaçınılmaz oluyor..
 
canım pişik için en iyi çözüm zeyitinyagı benım bebegım de çok acı çektık kullanmadıgımız krem kalmadı en ıyı çözüm bu iki kaşık zeyitinyagını kızdın soguduktan sonra birkaba boşaltın ve içine iki kaşık su koyun ve çalkalayın beyazlaşana kadar sık skık sürebilirsin hiç bir zararı yok
 
arkadaşlar pişikle başınız beladaysa kesin bir çözüm sunayım size doktorumuz verdi travazol diye bir krem beni bebeğimde çok işe yaradı sür yarım saat sonra pişikten eser kalmamış muhteşem bir krem deneyin derim
 
travozol bize fayda etmedi malesef..herkese herşey yaramıyor..deneye deneye öğreniyorsun..bizede bepanthen yaradı ..
 
benimde almadığım krem kalmadı ama en iyi çözümü zeytinyağında bulduk hem bebeğim kabız olduğunda poposuna sürdüğüm yağ daha kolay yapmasını sağlıyor..ayrıca huggiesin ıslak mendillerinden bende çok memnunum
 
bende pişikle bas edememiştim chicco nun pişik kremini,bide doktorun verdigi troysd diye bi krem kullandım gecirmedi.Ama arko yaglı krem (tüp olanlar) kullandım her altını acmada sürdüm hemen gecirdi.bazı bezler kalitelide olsa pişik yapıyor onada dikkat etmek gerekiyor..
 
valla kızlar benim oğlum 4 aylık oldu .2 aylıktan beri sürekli pişik. allahtan hiç yara olmadı. ama kızarık ve sivilceli. 2 -3 gün rahatlıyor yine başlıyor. kullanmadığımız kren kalmadı. pişik önleyici chicco, nivea baby kullandım. tyrosd, travazol ,bepanten, fito , hametan hepsini kullandım. bezimizi değiştirdik. geçer gibi oldu. 3 gündür yine başladı. tyrosd ve fito kullanıyorum biraz azaldı gibi ama ben umudu kestim artık. her alt açışta yeni bir yerde kızarıklık görmek beni deli ediyor. doktorumuz sık değiştir, pişik önleyici sürme onlarda cildin nefes almasını önlüyor dedi. benim bebişin keyfi yerinde, halinden memnun ama benim psikolojim dağıldı, bir bebeğe bakamadım diye. arada zeytinyağı da sürüyorum, üşür diye havalandırma işlemini çok sık yapmıyorum ama her alt açışta bilerek oyalanıyorum tabi bu arada her yer çiş. ıslak mendil kullanmıyorum.sanırım bizim pişiğin kaynağı babaennemiz ben çalıştığım için o bakıyor ve çok kalın giydiriyor , iki pijama üstüne el örgüsü pantolon .inşallah canı çok yanmıyordur.
 
altını her açtığımda mutlaka ılık suyla yıkıyorum silmekle temizleneceğine inanmıyorum.bence sık altını değiştirmek ve ılık suyla yıkamak en önemlisi Nivea çinko bazlı krem kullanıyorum.
 
Benim bebeğiminde ilk aylarında pişik problemimiz baş edilemez bir haldeydi çok sık bez değiştirmeme,suyla temizlememe ardından kurulamama havalandırmama rağmen kremler faydasız kalıyordu.Bebeğimde alerji olduğu tespit edildi.(laktoz intöleransı) anne sütü dahil süt içemiyordu.anne sütünü kesince pişikleri ve diğer şikayetleri geçti.Alerji de pişik sebebi olabiliyormuş yani.
 
benim kızıma 99 marka pişik kremi çok iyi geldi banan biraz pahalı geldi ama napalım iyi geliyo diye kullanmak zorundayız.
 
ben çok üzülüyorum çok kızıyorum kendime nasıl pişik ettim diye :KK43:
daha 1 ayına ile gelmedi çocuğumun poposu kıpkırmızı ya :KK43:
 
ben çok üzülüyorum çok kızıyorum kendime nasıl pişik ettim diye :KK43:
daha 1 ayına ile gelmedi çocuğumun poposu kıpkırmızı ya :KK43:

canım,çok stres yapıyorsun kendine.hem sen pişik etmedin.butun bebeklerde olur. poposunu çok hava almasını sagla.bir muşamba ser ve açik bırak.bak nasıl duzelecek.:ecrin_bebek:
 
bebğimin altını açmak için ben yatak koruyucu kullanıyorum altını açtığım da altına yatak koruyucu seriyorum rahat rahat açık bırakıyorum.
 
arkadaşlar bu normal bi durum üzülmeyin okadar bende bazen olunca dayanamıyorum ama önemli bişey değil,bende pahalı kremler aldım bir işe yaramadı,arko nun küçük tüpte yeşil bi kremi var çok ucuz marketlerde var tesadüf kullandım ertesi güne kalmıyo mutlaka deneyin.bizimki ıslak mendili çok kullanınca oluyo,her bez her bebeğe iyi gelmiyo,sık sık ılık suyla yıkayın her seferinde şampuan kullanmakta sakıncalı zaten,sonra kremini sürün sıkı bağlamayın ve üst kısmı içeri katlamayın ve artık şu çocukları çok giydirmekten vazgeçelim yaaa çevremde görüyorum acıyorum valla,koruycaz derken yıpratıyoz çocukları,benim oğlum 1 yaşında daha birkez hastalandı çok şükür hiç bir zaman kat kat giydirmedim,çocuğun alışması lağzım bence herşeye...
 
3 aylık bebeğimle hiç pişik sorunumuz olmamıştı ama bugün altını açtığımda birde baktımki poposu kıpkırmızı ben ki günde 10 tane bez değiştirirm ufacık bi ıslaklıkta bile değiştirim nerdeyse. Sonra anladımki pişiğin sebebi bebeğim grip olduğu için maalesefki kullandığım antibiyotiğin yanetksiiymiş :KK43: Aklınızda olsun antibiyotiklerde pişiğe sebep oluyo.
 
Bebeğimin altını her açtığımızda tam değiştirecekken kakasını yapıyor, rahatlıyor mu ne o esnada anlayamadım. O yüzden değil havalandırmak nasıl temizliyor nasıl kremliyor nasıl kapatıyorum ben bile yetişemiyorum hızıma, buna rağmen geriye batmış bir üst baş(benim yada babasının), etrafa saçılmış kakalar, sonuç harika yani...
 
X