Pko Hastasi Olupta Tedavi Görenler!!!!

sercan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
630
0
96
Eskişehir
ARKADAŞLAR NE DERTLİ Bİ HASTALIK BU YA.ÇOK SABIR VE ÇOK ÇABA GEREKTİRİYOR ANNE OLMAK İÇİN. VE BEN BU SABRI BAZEN KAYBEDİYORUM ÇOK YIPRANDIM SANKİ EĞER ARANIZDA HAMİLE KALMAYI BAŞARMIŞLAR VARSA LÜTFEN YAZIN VE BANADA UMUT OLSUN.:teselli:

bu hastalıktan bende de war pko olup hamile kalan arkadaşlar hangi tedavileri dördüklerini de anlatırlarsa çok sevinirima.s.

Bende PKO hastasıyım. Ve 1,5 senelik evli, 3 aylık hamileyim. PKO hamile kalmanıza engel değil. TSH, Prolaktin ve diğer hamile kalmanıza engel olabilecek hormonlarınıza baktırın... Benim TSH'ım yüksekti tedavi ettirdik şuan ilaç kullanıyorum. Sonrasında prolaktinim (süt hormonum) yüksek çıktı aptal doktorlarla uğraştım ama yılmadım onu da tedavi ettirdim. Sonrasında başka bir kadın doğum doktoruna gittim ve yumurtan var çatlayacak dedin sonrasında hamile kaldım. PKO hamileliğe engel değil hamile kalabilirsiniz zor olur ama kesin hamile kalınmaz diye bir şey yok. Eğer uzun süredir hamile kalamıyorsanız tekrar söylüyorum diğer hormonlarınıza baktırın. Başka bir sorun vardır. Ne yazık ki bu hormonların hepsi birbirine bağlı ve biri bozuldu mu hepsi tekliyor :( En başta stresten uzak durun çünkü beyindeki hipofiz beziniz bütün bu hormonları yöneten nokta ve tek bozulmasına sebep stres ve sıkıntı. Hiç canınızı sıkmayın.. Doğru doktorlarla muhattap olun.. Çok araştırın ve doktorunuzu beğenmiyorsanız sorularınıza cevap vermeyip sizi aydınlatmıyorsa doktorunuzu değiştirin.. Birde bütün hormonlarınız normal çıkarsa eşinizin testlerini yaptırın belki eşinizde bir sorun vardır..

arkadaşlar pko, pkos farklımı. bende pkos liyim sürekli düzensiz oluyorum 3 aydır glucophage sabah tok karına bir ilaç kullanıyorum şuan hiç faydasını göremedim uzun süremi kullanmam gerekiyor ayrıca bebişimizde olmuyor........

arkadaşlar pko, pkos farklımı. bende pkos liyim sürekli düzensiz oluyorum 3 aydır glucophage sabah tok karına bir ilaç kullanıyorum şuan hiç faydasını göremedim uzun süremi kullanmam gerekiyor ayrıca bebişimizde olmuyor........

Evet PKO ve PKOC aynı şey. Adetleriniz düzensiz ise prolaktin hormonunuza da bir baktırmanızı öneririm. Bende uzun süre akşamları yemeklerden önce novanorm yemeklerden sorna glucophage kullandım. Bunu kullanma sebebi; insülin direncini kontrol altına alıp fazla yemeyi engellemek. Kilo vermeniz gerekmektedir.

Malesef bende de aynı dert var kızlar. İnsülin direncim yüksek ve pko var. pkonın tün etkilerini yaşıyorım tek düzenli işleyen adetlerim her ay düzenli olurum ama kilo saç dökülmesi yağlı cilt ve en önemlisi hamile kalamama. Doktor sorunu yaşıyorum gerçektgen bana her konuda bilgi verecek beni aydınlatacak ve tedaviye başlamak istediğim bir doktor bulamadım koca İstanbul da:( Herşeyin hayırlısı olsun diyelim. Umarım Allah hepimizin dualarını kabul eder

Bende pko hastasıyım geçen sene tedavi olmaya başladım yumurtlama gibi bir sorunum olmadı her ay ilaçlarla yumurtam gelişiyordu bazen 3 tane olduğu bile oluyordu çatlama iğnesi ile hamile kalamadım sonra bunaldım ve tedaviyi bıraktım.Bıraktıktan 4 ay sonra hamile kaldım ama bebeğim yaşamadı.pko nun diğer bir sorunuda bu hamile kalsanız bile bebek ölebiliyor.Şuan adetlerim düzenli ama tüylenmeye çare bulamadım:uhm:

pkos rahatsızlığı malesef sabır işi,önce düzensiz olan adetleri düzene sokmakla başlanıyor ki bu süreçte ben herhangi bir ilaç kullanmadım,kilo verdim ,yürüyüş yaptım ve düzene girdi sonunda,sonrasında ise okuduğum kadarıyla yumurta takibi vs. ,şu an bebek için herhangi bir tedavi görmüyorum,zamana bıraktık doktorum öyle söyledi ama bazen sıkılıyorum pcos olan arkadaşlar genelde ilaç kullanıyor ya da bebek için tedavi oluyorlar oysa ki ben yalnızca bekliyorum,benim doktorum niye böyle bir şey yapmadı anlamıyorum,
bu yüzden kafam karışık içim rahat değil,birkaç ay daha bekleyip başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum,belki o zamana kadar kendiliğimden hamile kalırım bilemiyorum......

bence sen biran önce doktorunu değiştir derim bende pko vardı doktorum süper bir insan ve su an hamileyim biz 6 ay ilaç denedik olmadı çatlatma iğnesi olmadı arada kist gelişti ama 20 ayın sonunda olduu hsg nin etkisi diyor doktorum sabırlı olun dua edin tedavi olun mutlaka inşallah hepiniz tek tek o güzel haberi verirsiniz burdan

Kizlar Bu Kilo Meselesini Nasil Aşiyorsunuz Bende Pko Nun Yaninda Birde Insülin Direnci Yüksekliği Var Diyetisyene De Gittim Ama 3 Ayda 5 Kilo Verebildim Sadece Yemek Kisitlamasi Yürüyüş Vs Yaptim Ama ... Doktorum Banada Kilo Verirsen Tedaviye Gerek Kalmaz Dedi. Ne Yapmali Ki?

mrb pko madureleri bende bir pkoluyum.bende tedavi oldum iğne(gonal-f) vurundum ve gluocapge(şeker hapı insülin direncine karşı bence çok etkili hem kilo verdiriyo hemde yumurtlamayı destekliyo )aşılama yapıldı ve hamile kaldım.ikiz oldu ama 2 aylık düştüler.şimdi ikinci aşılamam olcak allah izin verirse bu seferde olur inşallah.allah hepimize nasip etsin inş hayırlısıyla

o benim işteeeeee.....
canlarım bu sitede eski olanlar beni çookk iyi tanır.eski rumuzum fatımatüzzehra.
pko hastasıyım.şuan 5.5 aylık hamileyim.ama dikkat hala pko luyum.çünkü bu rahatsızlık hamilelikle iyileşmiyor.doğumdan sonrada tedavilerimi aksatmıycammm.
ÇOOOOOOOKKK ağladım.yıprandım,her adetin ilk günü kendimi berbat hissettim.1 yıl bekledim bu günü.8 ay adet düzenlenmesi için tedavi oldum.tabii hiç tam düzene girmiyo.sonra drum klomen tedavisine başladı nur topu gibi bi bebek beklerken 5 cm bi kistimiz oldu.sonra ara verdik.sonra tekrar denedik ikinci denemde çatlama iğnesi desteğiyle hamile kaldımkiiii o ay hiç umudum yoktu.tamamen boşvermiştim artık.adete 3-4 gün kala test yapan ben adetim 4 gün geçince testi başkalarının zoruyla yaptım.vee çift çizgi.
yani demek istediğim oki lütfen kendinizi depresyona sürüklemeyin.elbetteki söylemesi kolay diyebilirsiniz bende çookkk dedim.fakat size şiddetli bir tavsiyee..
ÇEVRENİZDEKİLER KORUNMADIĞINIZI SÖYLEMEYİN,TEDAVİ GÖRDÜĞÜNÜZÜ MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ KİŞİ BİLSİN.çünkü inanaın en olumsuz etki etraftakilerin habire olmuyomu,niye olmuyo,daha yokmu,adet gününüzü sizinle takip ederler resmen.oooofff offf az ağlatmadı benide milletin dırdırı.açıkça belli edemeselerde şunu kesinlikle bilinki hamile olduğunuzu söylediğinizde olmıycak diye çok düşünmüştüm,korktuk olmuyo diye,kocan acaba olmuyo diye sana tavır alıyomuydu gibi APTAL SAPTAL ŞEYLERİ ÇOOOK DUYACAKSINIZZ..unutmayın en önemli sizsiniz ve sizin annelik duygularınız.siz bunu istedikten sonra elbette olacak.sabredin lütfen.kendinizi üzmeyin.Çünkü bu hiç öyle bi hastalık değil.DUACINIZIM,RABBİM BU KANDİL GÜNÜ SESLERİMİZE CEVAP VERSİN,HEPİNİZİN KUCAĞINI BİRER,İKİŞER,ÜÇER DOLDURSUN...AMİİİİİİİİİİNNNNN.....

slm sağlıkcıyım hastane de çalıştığım halde bir çözüm bulamamıştım ve çok korkuyordum.neyse ewlendim korunmadığım halde hamile kalamadım eşim de çok üzülüyordu fakat bu arada gitmediğim dr kalmamış olabilir ayrıca tanıdığım sağlıkcı ark tavsiyelerini de dinledim en sonun da gerçekten alanın da çok iyi dr buldum ve herkes çok memnun ona gittim beni çok rahatlattı şimdi 5 aylık hamileyim :)allah herkesin yardımcısı olsun

:nazar:merhaba kızlar bende PKOS hastasıyım 3 yıllık evlıyıl ilk yıl korundum sonra bebıs istedik
nese adet duznsızlıgı vardı olmayınca dr gıttım ve ilk başta bişey solemedı 3 ay klomen kullandım işe yaramadı tam esımı cagırdı yarıda bırakmak zorunda kaldık
sonra başka dr gıttım pkos oldugumu oğrendım iğne tedavısıne başladık mecbur onuda yarı bıraktık cunku yumurtalar asırı bıyumus hayatı tehlıkesı var dedı
gene dr dedıştırdım
ve hsg istedı neyse cektırdık 3 ay bekledım gene yok
sonra bu dr da iğne tedavisi dedi neyse ilk ay vurundum çatlatma derken gene olmadı
sonra yaz tatılı gırdı 3 ay gene ara verdım
dr gıttım tekrar progeatan verdı adet olmam için iğne tedavsı dedı
dedım kı ben aşılama istiyorum çunku şans artıyo gıbı sankı o da tamam dedı
nese ıgneye başladım tabı rutin kontraoller sonra çatlatma iğnesını esım vurdu 34 saat sonra gıttık spermler falan temızlendı asılama yapıldı ama ben ne kadar kotuyum olmadı dıye nese bekleme surecı başladı adet gunu geldı bende tık yok 4 gun geçti idrar testi yaptırdım negatif(tabı saglık ocagında)ama eve geldım delı gıbı aglıyorum

sonra 1 hafta içinde adet olmazsam dedım kan kan testı yaptırırım nese gıttım verdım sonucu almya gıttım kız gozun aydın dedı hamılesın şoktayım yazarken bıle tüylerım dıken dıken oluyo valla sonra emınmısınız dedım vet dedı dr goster ıstersen ayaklarım tutmuyo esım dısarda hız bırseyden haberı yok kı zavallının
dr dedıkı hamılesın hemd yuzde yuz ayaklar tutmuyo ama nese arbanın yanına gıttım esıme dedım kı baba oluyosun şokta hemen ozel gıttık tabı suphe içinde yanlışlık oldu kendı kafamız da seneryolar kuruyoruz anlatamam kızzlar

ne zaman kı kalp atısını duydum o zaman inandım işte bole

kımse umutsuzluga kapılmasın derım ummadugım anda geldı bebegım darısı herkese:nazar::nazar::teytey:

Son düzenleyen: Moderatör:
ben istanbul avrupa yakasındayım(bahçelievler),memnun kaldığınız ve bana tavsiye edebileceğiniz doktorunuz varsa söyler misiniz?
haftaya gidebilirim belki ve benim kilo -adet düzensizliğim falan yok artık belki şimdi her şey daha kolay olur bilemiyorum.........

Merhaba arkadaşlarım,
bende pkos luyum evlenmeden önce tedaviye başlayıp sonra bırakmıştım fakat evliliğimizden 1,5 yıl sonra çocuk istediğimizden doktora tekrar gittik, muayeneler ve yapılan hormon testleri sonucu bu doktorum da pkoslu olduğumu söyledi, açıkçası doktorum öncelikle kilo verip o şekilde tedaviye başlamamız önermişti ama ben kaynımda da problem olduğu için ya eşimde de varsa ve hiç olmazsa diye korkumdan bir an önce başlamak istedim. Öncelikle yumurta takibi yapıldı ve çatlatma iğnesi sonrasında normal şekilde hamile kaldım. ilk deneme oldu ve doktorum bile şaşırdı, fakat adetimin ilk gününden itibaren 19 gün boyunca sürekli muayene,iğne,kan tahlili şeklinde sürekli takip edildim ve sonuç başarılı oldu. Şimdi 21 haftalık hamileyim ve ikizlerim olacak. Moral çok önemli biliyorum umudunuzu yitirmeyin allah anne olmak isteyen herkese nasip etsin. Hepinize Sevgiler

selam kızlar
bende bilgisi olanlara sormak istiyorum .4 aydır çocuk istiyoruz ama olmadı neticede içimi rahatlatmak için doktora gittim .doktor pkos olduğumu söyledi ama herhangi bir tedavi önermedi .adetlerim düzenli ve yumurluyorum da .
yani pkos hastası mutlaka tedavi görmek mi zorunda yoksa ben başka bir doktorada mı görünsem acaba.....

selam kızlar
bende bilgisi olanlara sormak istiyorum .4 aydır çocuk istiyoruz ama olmadı neticede içimi rahatlatmak için doktora gittim .doktor pkos olduğumu söyledi ama herhangi bir tedavi önermedi .adetlerim düzenli ve yumurluyorum da .
yani pkos hastası mutlaka tedavi görmek mi zorunda yoksa ben başka bir doktorada mı görünsem acaba.....

bende de pko war ben de evlendiğimden beri korunmadım ama 4. ayda olmayınca dr a gittim dr um daha çok yeni olduğum için önce bana ilaç tedavisi wermek istemedi çünkü kilolu da dğilim şimdi 7. ayıma girdim kısmetse gelecek ay ilaç tdavisine başlıycaz 3 ay ilaç kullanıcam yine olmazsa başka tedaviler denicez artık hayırlısı bakalım Allah'ım hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin hepimizea.s.

evet bende de pko var maalesef..2 yıllık evliyiz hiiç korunmadık ama tık yok...5 ay yumurtlama takibi ile normal yollarla denedi doktor ama sonuç hep negatif...bu ay aşılama yapcaktık onda da yumurtalarım gelişmedi ve iptal ettik bugün...yani çok efkarlıyım bugünnnnnnn:1no2: bu arada ben çok yeni bi üyeyim....a.s.

Back
X