Pko Hastasi Olupta Tedavi Görenler!!!!

saçmalama bunun ne alakası var yaratan yüce rabbin en doğrusunu verir senın hiç problemin olmayıp evlendikten sonrada çıkabilir öyle şeymi olur yeterki rabbim istesin bence doktorlar tıp herşey ileride mutlaka bir çözümü olur

canım benim,nasıl böyle düşünüpte hayatını karartıyorsun.herşeyin tedavisi var.bende kendimi bildim bileli 3 gün sürer ve biter reglim.ve evlendikten sonra öğrendimki pcosluymuşum.aksine herkes merak etme bişey yok onda geçer diyor.insanların karşısına hasta olarak çıkmak ne demek yani.sen şimdi güzelce bir jinekoluğa git istersen için rahat etçekse o sana söyler nevar bunlara.allah başka hastalık vermesin hem bunlar hastalıkmı.hadi öptüm seni.

canım burda pkolu olup bebek sahibi olan bir sürü arkadaşımız var pcolular bebek sahibi olamaz diye birşey yok sadece adet düzensizliği olduğu için biraz uğraşabilir bebek sahibi olmak için ama tanıdığım bir arkadaşım hemen hamile kaldı mesela allah ol diyecek ve olacak canım böyle leyler getirme aklına sakın

ben doktora gidiyorum önce diane 35 kullandım ama şeker ve damar tıkanıklığı yapıyor diye yasmin kullan dedi şimdi yasmin kullanıorum sanırım iyice pskolojim bozuldu kendimi kusurlu biri olarak görmeye başladım doktorda hastalığını kimseye söyleme kendini hastalıklı gibi gösterme bunların çözümü var diyor ama sonuçta doktor çıkıpta daha çok üzülmeyeyim diye aksi bişi demez bana

beni korkutan bişeyde pkoluların ilk aylardaki düşük yüzdesi.. Alah hepimizi korusun..

aynı durum bende de var.

1 seneyi aşkın bebek istiyoruz. bu 1 sene boyunca evimin yakınlarındaki bir polikliniğe gidiyordum. defalarca gittim. yumurtlamada problem vardı. kaç kez vajinal ultrasonla baktı doktor ama pko muyum diye sormama rağmen hayır değilsin dedi. artık iyi bir doktora gitme kararı aldık ve araştırdık medicana ya gitmeye karar verdik.

dün ilk kez gittik. gerçekten hoş bir ortamı var. doktorum gayet iyiydi. herşeyi sordu. beni dinledi. sonra muayene etti ve pko olabilir dedi. tahliller istedi ama ilk görünümde pko olduğunu söyleyebiliriz dedi.

kilo , tüylenme , saç dökülmesi, adet düzensizliği ve hamile kalamama... hepsi var bende.

öncelikle kilo vermem gerekiyormuş. rahim filmi ve eşimin spermiyogram yaptırmasını istedi. önceki doktor hiçbirini sormuyordu bile... tam allah lık yani...

bakalım neler olacak. tedavisi uzun zaman alan bir hastalıkmış.

lanet olsun bu doktor bozuntularına... mr de pko çıktı ben de raporu okudum ve gördüm doktor ise yüzüme baka baka birşeyiniz yok tahliller normal değerde demez mi!!!... bu ne biçim bir sağlık sektörüdür bu zamana kadar 5 yılda 3 tane doktora gittim hepsi de ultrasonla baktı hiçbiri bana bundan bahsetmedi klava:klava:klava: anca mr de çıktı...

adetlerim düzenlidir ama böyle bir sorunum varmış işte... 4. gittiğim doktor da ilaç vermedi daha.. laporoskopi yapılacakmış işleri güçleri kesip biçip para kazanmak... vallahi iki ayda bıktım ben bu işten siz nasıl senelerce dayandınız valla helal olsun.

merhaba kızlar size ümit olsun diye yazmak istedim bende pcoluyum ve bendede bütün özellikleri var bebek istediğimizde doktora başvurduk bütün tahlillerim yapıldı eşimede yaptırdık eşimde bişi çıkmadı bende pco vardı zaten sonra bir ay yasmin içiceksin dedi doktorum glucopagada başladım bir aylık yasminden sonra glucopagala birlikte serophene içmeye başladım günde bi tane 3 aylık tedavi önerdi bana olmassa aşılama dedi birinci ay tek hap içtim hamile kalamadım ikinci ay günde 2 tane serophene içtim ovülasyon testlerinden kullandım ve doktorun dediği gibi düzenli ilişki bi gün arayla gerçekleştirdikk veee 2inci ayımda 31 aralık sabahı çift çizgiyi gördüm allahıma çok şükürr şu anda 3 aylık hamileyimm umarımmm bebeğimin yüzünü görmeyı nasip eder rabbim umutsuzluğa kapılmayın kızlarr bende çok üzlüyodum olmassa falan diye ama rabbim nasip etti bide yumurtlama günlerimde sabahları kuru incir yedim benn

arkadaşlar ben de pkoluyum ve doktor arıyorum. Ankara da olup bana doktor tavsiye edebilecek var mı?

bende pcos'luyum.Bunu evlendikten sonra adetim gecikip kendimi hamile zannederek doktora gittiğimde öğrendim.Fakat hamile değilmişim kist varmış.Söktürücü ile adet gördüm ve kistim gitti.Sonrasındaki ay yumurta takibi yaptık ve yumurtalarımın yeteri kadar gelişmediği görüldü ve haliyle çatlamıyorlardı.O ay da öyle geçti gitti.Sonra Klomen kullandım 2 tane yumurtam oldu çatlatma iğnesi vuruldum pregnyl 500 2 tane.Fakat 17. gün adet oldum ve yine kist oluşmuştu bundan dolayı geçen ay doğum kontrol hapı kullandım desolett adında.Şimdi Salı günü tekrar kontrolüm var inşallah kist gittiyse klomeni tekrar deneyeceğiz.

arkadaşlar ben de pkoluyum ve doktor arıyorum. Ankara da olup bana doktor tavsiye edebilecek var mı?

Canım ben Maltepede Lina kadın sağlığı merkezinde Dr Sema Yıldırım hanıma gidiyorum ve memnunum.Sağlık güvencen varsa sgk ile anlaşmalı bir kurum.Tavsiye ederim doktorumu.Merkezin yeri malltepe park alışveriş merkezinin hemen karşısında.(maltepe camiinin karşısı)

Merhaba kızlar, İstanbul anadolu yakasında doktor önerebilir misiniz?

Bende pkoluyum.kıllanma yok ama cildim çok yağlı ve adetlerim çok gecikiyor.
glukphage kullanmak için şeker yüklemesi yaptırmamız gerekiyormu?Her pkolu bayan kullanabilir mi? pkoyla insülin arasındaki ilişkiyi nedir?

hayır şeker yüklemesi gerekmez. pko luların genlerinde zaten var olan bir insülin direnci söz konusu.
o yüzden metformin, kaliteli yumurtlamamıza engel olan bu insülin direncini kırıyor.

metformin diğer şeker ilaçları gibi değildir. yüksek şekeri düşürür ama normal şekeri etkilemez. yani "şekerim normalin altına düşer" diye korkmaya hiç gerek yok. hafif bir ilaçtır,insanlara sadece kilo vermek için bile kullandırılıyor.
klomen ,serophene gibi yumurtlama ilaçlarıyla beraber kullanılmasında sakınca yoktur. hatta daha iyi olur. yumurtanın kalitesini arttıracağı için.
ayrıca hamile kaldıktan sonra bebeğin kalp atışı duyulana kadar içmeye devam ettirdi bana doktorum.
ilk önce 850 mg ile başlayabilirsiniz. günde 1 tane yatarken için, çünkü metformin mide bulantısı yapabilen bir ilaçtır. yatarken içmek şikayetinizi azaltır.
15 gün veya 1 ay sonra ilacı günde 2 taneye çıkarabilirsiniz. bazı doktorlar gerekli görüyor, bazıları gerek yok diyor. ama sonuçta bu zararsız bir ilaç ve biz çoğu pko lular önce Allah, sonra metformin sayesinde hamile kalmayı başardık. ben şimdi herkese söylüyorum.

aynı dertten bede müzdaribim..5 yıl once öğrendim bana hamile kalmamım çok zor olduğunu söylediler..doğum kontrol hapına başladım tam kendimi buna hazırlamışken hamile kaldım.. 4 yaşın da bir kızım var. şu anda aynı problem devam ediyo ve ben ikinci çocuğu düşünüyorum.tek tavsiyem stres yapmayın ve bunu haytınızda sorun olarak algılamaktansa bir parçası diye düşün.

Bende poko vardı kendiliğinden 1.bucuk yıl sonra hamile kaldım ve kızım suan 9 aylik

Merhaba arkadaşlar bende bu ay srephone klomenin bi diger markasi kullandım en son gittiğimde yumurtam 16 olmuştu doktor bugünden itibaren gun aşırı ilişkiye girin dedi çünkü daha önceki ay da klomen kullanmistim kendiliginden çatlamış ti bu arada ben pko luyum folik asit glukofen ve duphaston kullanıyorum adetim 3 gün gecti evde idrar testi yaptım cikmadi doktor bugün için kan testi ver dedi ama ben ümitsizim o yüzden gitmedim klomen adet gecikmesiyaparmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…