mrb arkadaşlar bende pkolu olduğumu 3 ay önce öğrendim.moralim inanılmaz bozuk.çünkü 2 aydır klomen kullanıyrm ama olmuyo.yumurtalarım büyüyo ama gebelik olmuyo. bu 3.ayım ama bende umut hiç yok.benim anlamadığım bende adet düzensizliği yok.tüylenme yok.kilom normal.biraz göbeğim var ama çok değil.yani belirtiler yok.testlerim de aşağıdaki gibi.lütfen yardım edin.
FSH 4.77
LH 6.17
TSH 0.446 uIU/mL
Prolaktin 12.7 ng/m
LSerbest T3 4.20 pg/mL H N (FT3)
Serbest T4 1.02 ng/dL H N (F4)
selam, lh normalde fsh tan düşük olması gerekiyor. fsh yumurtanın büyümesine, lh çatlamasına yardımcı oluyor. eğer 2 aydır klomen kullanıp yumurtaların büyüyosa ve hamile kalamıyorsan yumurtaların çatlamıyor demektir. bununda kolayı var. çatlatma iğnesi vuruyolar. yada eşine sperm testi yapıldımı? belki sayısı hareketi düşük olabilir.(bunun içinde her sabah keçiboynuzu pekmezi. 1 kaşık) ben 2 ay klomen kullandım. yumurtalarım kımıldamadı bile. sonra tedaviyi yarıda bıraktım 2 ay hiç ilaç kullanmadım.çünkü umut verici bişey yaşamadım. ve tam kafaya takmadığım bi anda kendiliğimden hamile kaldım. şuan 2 aylık hamileyim. doktorum bile mucize olduğunu söylüyor. yumurtalarım hiç büyümediği için. sen şanslısın. burdaki çoğu insanda klomen işe yaramıyor. bence bunu ya doktoruna sor. yada doktorunu değiştir. tabi ben diğer sonuçlardan bişey anlamıyorum normalmi diye. ben sadece lh ve fsh ta uzmanlaştım =)))) bu arada doktorun sana şeker hapı ( glifor,glucopac vs..) gibi bi ilaç verdimi? bu bizim hastalığımızda harika bi ilaç.burdaki bütün kızlar kullanıyorlar. tabii bende kullandım...