Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhaba hanimlar size bsisey sorucam bnde polikistik over klomen kullandim dr a gittim ucuncu ay klomende dr bakti sasirdi yumurtan cok buyuk bu ay hamile kalacagini dusunuyorum dedi bol su ic dedi gunde iki bucuk litre su icmen lazim dedi bn ne alaka o u anlamadim tm su icmek faydali da yumurta buyumesine faydasi ne o u anlayamadim :) bakalim dr umutlu konustu bu ay hamile kalrsin buyuk ihtimalle diyor ama bide bana hic catlama ignesi vermeden asilamaya gecmek istiyor anlamadim neden byl yapiyo ?

:)) allah utandırmasın inş olursun, benim doktorum beni progestran ile hamile bırakmaya çalışıyor 3 ay böyle deneyelim olmazsa asılmaya gecicez dedi yastan sebep 32.yasındayım. Allah utandırmadan inş tez vakit hamile kalırız

İnsaah cnm allah kucagimizi bos birakmasin bnm yasla da sorunum yok esim 25 bn 22 yasindayim hemen asilamaya gecmek sacma geldi biraz :)

Ben tüp bebek demediğine dua ettim :) vakit kaybetmeyelim dedi. ben 32 eşim 38 yaşında bakalım inşallah doğa yollarla kalırım da asılamaya gerek kalmaz

kızlar ben de pko var. geçen ay ovulasyon takibime göre ovulasyon olmadı ateş de aynı şekilde bunu doğrular gibiydi. 13 martta adet oldum 27 marta kadar devam etti tam 15 gün doktor primolut-n verdi günde 3 tane ve 2 gün içinde kesilir dedi 10 gün sonra ilaç biter tekrar adet olup 3. gün gel hormonlara bkalım dedi. korunma ile ilgili bişey demedi. bir başka doktor dün adete kadar hamile kalma dedi. gebelik düşünüyorum ve bugün ilacın 3. günü ve ovulasyon testim pozitif. sizce ne yapmalıyım?

ayy cok korktum ya bana majezik verdi yarim saat once ic dedi agri kesici sen icmismiydin

Yok icmemistim ama ozelde yaptiricaksan bnc korkma bn devlette yaptirdim sacma sapan kisilerin eline dustum bnm aslinda bastan kotu basladi yaa yapiyla alakali kiminin iyi geciyo kiminin kotu in sallah iyi gecer bnc yaptir faydali bes dk lik bi aci ya katlanamazsak dogum nasil yapicaz ;-) bn byl teselli ettim kendimi sende olumlu dusun ve ozelde yaptir yaptirinca da nasil gectigini buraya yazarsan sevinirim

sagol cnm yardimci olduk cok. benim doktor devlette ve burda en iyi cihazlarda devlette oyuzden terch ettim ama doktorum mu gelcek yoksa hemsiremi onu bilmiyorum .yazarm tabi

Canım bende senin yaşadığını yaşadım 8 ay kadar yasmin kullandım bıraktıktan sonra 3 ay kadar adet görmedim Dr normal dedi bırakınca yumurtlama olmayabiliyor adet söktürücü yazalım dedi tarlusal verdi 6 gün günde 2 kere kullandım bitince 10 gun kadar sonra adetim geldi sonraki ay kendiliginden geldi ama diğer ay gelmedi 2 ay gelmedi bende hemen sogan kuru yaptim tam 15.gün adetim gelmeye başladı pembe şekilde ama ben adetim başlayınca da bal tarcin corekotuna başladım 12 gün falan yedim günde 2 çay kaşığı ayrıca bir fincan da adaçayı içtim yine 12 gün kadar ve adetlerim duzene girdi şükür denemende fayda var ama ilaç kullaniyosan bilemem ben tekrar Dr gitmedim yine adet söktürücü verir diye böyle kendimce araştırıp bi cozum buldum adetimi düzene sokunca bebiş de olur diye düşündüm ama halen yok tabi hayırlısı yaza kadar bekliycem

Aynen benimde annemde varmış 8 ay adet görmedigi olurmus bana sen iyisin gene diyor annemin de yumurtlama bozuklugundan yane pkodan evlendikten sonra 1 buçuk sene sonra olmuş çocuğu yane ben ama kardeşime istedikten hemen sonra kalmış yani kafaya Takma mak lazım bence bu sorunu ben şahsen 10.ayimdayim halen yok ama takmiyorum olur bakalım diyorum

Arkadaşlar merhaba,

Aranıza yeni katıldım. 1 hafta 10 gündür vajinal bölgede elime gelen bir sertlik vardı. Dün kontrole doktoruma gittim. Çok şükür önemli bir şey değilmiş. Ufak bir tıkanıklıktan kaynaklanan birikintiymiş. Ama doktorum ultrason görüntümün multikistik olduğunu söyledi. Adet düzenimden konuştuk biraz. 5 6 ay hep 10 gün gecikmeli sarkmalı oluyor en az. Sonra bi ay içinde 2 kez olduğum da oluyor. 2 ayda bir olduğumda. 5 6 sene önce de prolaktin ve testesteronlarım hep kontrol halindeydi. çok yüksek çıkıyordu çünkü. 7 aylık evliyim. Doktor madem geçmişinde hormon problemin var, adet düzensizliği devam ediyor, ultrason görüntün de multikistik, sakın korunmayın 6 ay, oluruna bile bırakmayın çocuk için uğraşın, 6 ay içinde olmazsa hormon ve yumurtlama takibine başlarız dedi. Hormon problemim varken de Cerrahpaşa da hep polikistik diyorlardı. Çok olmasa da tüylenme ve ciddi anlamda kilo problemlerim başlamıştı. Şimdi kafam çok karıştı. Böyle bir dönemden geçen arkadaşların tecrübelerini bekliyorum.

Allah gönlüne göre versin canım senin yöntemi bende bir deneyeyim belki etkimeden ben dr mi değiştirdim hsg sonraki iş dedi inüsilin direncim çıktı ve testesteronum çok yüksek miş , bide troitlere baktırmamı istedi yane ilk önce Endokronoloji bölümüne gitmelisin acil dedi bakalım böbrek üstü bezlerden mi kaynaklanıyor bu değerler yoksa başka bi etkenmi dedi sonraki 6 nisan dr ye gidicem hayırlısı ile bakalım ne olacak .Aşırı kilo almam inüsilin direncimdenmiş sağolsun devlet hastanesi insana hiç bir açıklama yapmıyorki direk hsg dedi halbuki ilk önce hormon tedavisi sonra polikistik over tedavisi önerdi şimdiki doktorum bu arada regl olamamak ne kötüymüş ya vallahi

Arkadaslarim merhaba, buraya yazdim birkac kere pko hakkinda bilgiler aldim sizden. Adetim 15 gun gecikince beta yapildi negatif.Tarlusal yazdi doktor ictim bitti yine adet olmadi sadece iki gun lekelenmem oldu. Buarada doktorlar lh degerin cok yuksek tedavisiz hamile kalamazsin dedi,kimi hemen tedavi onerdi kimi once dogum kontrol hapi dedi,ayri bir goz daha baksin diye bir doktora daha gittim.O da ultrasonla bakti,evet polikistiksin hem gorunum hem hormonlar bu yonde ama su an daha buyuk bir sorunumuz var dedi.Rahim duvarin cok fazla kalin ,beklenen adetin 38 gun gecmis hamile olman imkansiz bu kalinlik isini cozmeliyiz once dedi.Gun verdi haftaya gel parca alicaz daha sonra histereskopi yapilacak dedi.Aglayarak ciktim hastaneden ,her gittigimde yeni bir sorun cikmasindan gucum tukendi diyerek.Iki ayri operaayon gecirecektim bir sure bekleyecektim sonra bebek icin tedavi surecine gececektim.Ayni aksam doktorun girdigi hemogram soniclarimi almak icin internete girdim,doktor beta degeri de girmis ve sonuc 238 hem de batin uzerinden 38 gun gecmisken.Bunlari hepsi dun ayni gun icinde oldu,ben hala şoktayim,tek duam saglikli bir gebelik olmasi.Eger olmasa bile pkolu kimse ümıdini yitirmesin diye bunlari yazdim Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Ben adet görmeyince Dr gittim 2 kere farklı özel hastanede hiçbiri ne hormon testi yaptı ne bişey bilmiyorum hormonlarım ne durumda kilo problemim yok yani şimdilik ama adaçayı zaten hormon dengelemekte kullaniliyormus diye içiyorum inşallah sana da faydası olur ne güzel Dr un ilgilenmis benimki tarlusal verdi başka da bişey söylemedi bende bidaha gitmeidm evet adet gormemek insanı strese sokuyor çok iyi biliyorum şimdi bile her ay ya olmazsam diye bile strese giriyorum gebelik olmasa bile adetlerim düzenli olsun diye dua ediyorum inan ki canım sıkıntı yapmamaya çalış bak ne diycem spora başla onun da hormon dengelemeye etkisi varmış evde yaptığın 20 dk lik egzersizler bile insana rahatlama veriyor ve pko da çok faydasını gören var canım bende yapmaya çalışıyorum her gün olmasa da vakit buldukça inşallah adetlerin düzene girer kafayı rahatlatcak şeyler yap sen az düşün adetini çevremde çok kişi var akrabam aylarca adet görmeyen ama coluga çocuğa karışmış hiç de umurlarinda değil olmamak falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…