Yok hormonlar normaldiAnladım canım hormonlarda sıkıntı cikmismiydi senin
Canim adet gordun u ne yaptin ? Merak ettim.
Merhaba kizlarr ..
Benimde cocugum suan olmuyor yani tutmuyor bu nedenle doktora gittim ama billiyordum zamaninda hormon bozuklugum oldugunu 17 yasindayken ögrenmistim adetim gelmiyordu cok az bi killanma vardi cene altinda hap vermisfi doktor 3 ay kullandim biraktim o gündür adetim normal geliyor bu nedenle bidaha hap almayi gerek duymamistim. Ve kadin doktoru zamaninda demisti yüksek derecede hormonlarim bozuk oldugunu.
Suan 23 yasindayim doktora gittim ve hormon test yaptim hersey cok normaldi sadece hormonum cok az bi derecede yüksek cikti normali 0.4 müs bende 0.6 bu nedenle herzmana yumurtalaama olmuyormus yani büyümüyormus En fazla 5mm büyüyormus. Clomifen hapi vericekmis bana ve en önemlisi zayiflamam gerekiyormus 10 kilo hormonlarim düzene girmesi icin. Sormak istedigim su anlatiklarima göre pco hastaligi var ama bana anlatanlar mesela diyorlar hic aybasi gelmiyor kist varmis yumurtaliklarda baya bi killanma oluyormus . Acaba benimki baslangicmi yoksa cok az bi derecedemii???
Sivilcede yok bende kadin doktoru dediki sadece yumurtlaman gerekiyor billmiyorum bakalim nekadar sürecek hayirlisi hersey Allahdan :)Bende de en başından beri pco var. Genelde pco lu olanlarda kilo problemi olur, aşırı tüylenme olur ama bende olmuyor. Çene altında çok az bir tüylenme var o kadar. Doktor da şaşırdı hatta.Ben de dönemsel sivilce oluyor mesela. Boynumda özellikle.
Selamlar, arkadaşlar bi sorum olacak. Doktor bana pko diyor.. Ergenliğimden beri yumurtalıklarda kist var, lh ise fsh ın 3 katıydı. Fakat geçen ay yumurtalıklarda kist bulunamadı, fsh 7.00 lh 5.53 geldi.. Doktorum halen pko olduğumu iddia ediyor.. Sizce durum nedir?
Sivilcede yok bende kadin doktoru dediki sadece yumurtlaman gerekiyor billmiyorum bakalim nekadar sürecek hayirlisi hersey Allahdan :)
Sogan kürü neye yariyor peki ? Evet öyleymis kadin doktoru dedi mecbur kilo vermen lazim 10 kilo fazlam var cünküAynen öyle. Sen önlemini al tevekkülü allaha bırak demişler ya bizimkisi de o hesap. Pco'nun en büyük düşmanı kiloymuş. Kilo verip de hamile kalan çok kişi var. Bir de soğan kürünü dene derim. :)
çok açıklayıcı oldu, teşekkürler. bebek istiyorum ama dediğiniz gibi 1 seneyi doldurucaz önce normal yollarla olup olmayacağını anlamak içinMerhaba,
Pco'daki kistik görünüm, aslında yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda atılamayan yumurta hücresi ve maalesef pco nun tamamen iyileştirilmesi mümkün değil. Senin bahsettiğin ise kist. Benim de aynı şekildeydi. Pco nun yanı sıra büyük bir kistim vardı. Kendiliğinden yok olmasını beklemek riskli olduğu için, onu ilaçla erittik. Şimdi pco luyum ama kistim yok. Eğer bebek düşünmüyorsan, doğum kontrol hapları ile adetin düzenli gelmesi, tüylerin ve sivilcelerin kontrol altına alınması sağlanıyor. Aynı zamanda doğum kontrol hapı kistin oluşmasını da engelliyor. Bebek düşünüyorsan, adet söktürücü ilaçlarla önce adetinin düzene girmesi sağlanıyor. Ve genelde 1 sene bebeğin doğal yollarla olması için süre veriliyor. Olmuyorsa, yumurta çatlatma iğnesi, takip vs yapılıyor.
Sogan kürü neye yariyor peki ? Evet öyleymis kadin doktoru dedi mecbur kilo vermen lazim 10 kilo fazlam var cünkü
Canım sana tavsiyem tedavi olacağın doktorunu iyi seçmen ve sürekli doktor degistirmemen. Bir doktor senin vücudunu taniyincaya kadar 6 ay geçiyor sonra baktin bebek olmadı baska bu bilmiyor deyip baska doktora gitme, ben öyle yaptım ve her gittigim doktor tedaviye en başından başladı surekli bir zaman kaybi yıllarım geçti, suan bütün bu haplari doktor muayenesi falan filan biraktim direk tüp bebekle uğraşıyorum keşke baştan zaman kaybetmeyip tüp bebek tedavisine girseymisim, hem maddi hem manevi yipraniyorsun üstüne yılların geçiyor.Kızlar uni de öğrendim pko olduğumu adetlerim gecikse de görürüm kilo problemim yok tylenme aşırı değil çocuk istiyoruz 1 senedir olmuyor Dr gidemedim doğuda görev yapıyoruz yazın memlekette gidicem benim sorum şu tedavi olanlar hangi aşamalardan gectiniz anlatmak isteyen olursa çok merak ediyorum ya
Zaten boş yere 1 sene bekletiyorlar zaten ortada bir problem var gene de biraz uğraşıp gelin dediler 1 sene olmadan tedaviye başlamak istemiyorlar ben geçen yaz 2 Dr gittim ikisi de pko olduğumu bile farketmedi buyaz adamakilli bi Dr buldum ona gidicem ınsallah şifa bulur da kavuşur um bende bebisime yaCanım sana tavsiyem tedavi olacağın doktorunu iyi seçmen ve sürekli doktor degistirmemen. Bir doktor senin vücudunu taniyincaya kadar 6 ay geçiyor sonra baktin bebek olmadı baska bu bilmiyor deyip baska doktora gitme, ben öyle yaptım ve her gittigim doktor tedaviye en başından başladı surekli bir zaman kaybi yıllarım geçti, suan bütün bu haplari doktor muayenesi falan filan biraktim direk tüp bebekle uğraşıyorum keşke baştan zaman kaybetmeyip tüp bebek tedavisine girseymisim, hem maddi hem manevi yipraniyorsun üstüne yılların geçiyor.
Insallah hayırlısıyla CanımZaten boş yere 1 sene bekletiyorlar zaten ortada bir problem var gene de biraz uğraşıp gelin dediler 1 sene olmadan tedaviye başlamak istemiyorlar ben geçen yaz 2 Dr gittim ikisi de pko olduğumu bile farketmedi buyaz adamakilli bi Dr buldum ona gidicem ınsallah şifa bulur da kavuşur um bende bebisime ya
İnşallah bebeğin seninledir. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Bana ve bütün isteyenlere de dua eder misin. Hamilenin duası kabul olur. senin adına çok sevindim.herkese merhaba buradan hergün araştırırdım ve yazacaklarım da sizlere umut olsun istiyorum. ilk hamileliğimde kalbi atmadı ve alındı bebeğim kan pıhtılaşması varmış meğer bende kürtajdan sonra hep 45 günde adet oldum ki bir de polikistik over çıktı tam uzun süre hamile kalamayacağım derken bugün hamile olduğumu öğrendim hemde geçen cumartesi kan testim negatif çıkmışken bugün beta hcg 360 olmuş hala inanamıyorum geç döllenme olabilirmiş daha keseyi bile göremedik sağlıklı mı o da belli değil inşallah bu kez bebeğim benimle olur böyle mucizeler varmış anlamış oldum:)
İnşallah bebeğin seninledir. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Bana ve bütün isteyenlere de dua eder misin. Hamilenin duası kabul olur. senin adına çok sevindim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?