iyi akşmar kızlar biçimciğim slm nasılsın
ya kuzum ben goremedım yazdıgını bı lavaboya gıtmıstım de yetısemedım neyse canım gorusuruz yarın kendıne ıyı bak guzel ruyalar
günaydın herkese şimdi plates zamanı
busmai canım kistin ne kadar benim şubat ayında 2.6 cm lik yumurta kistim vardı çatlamayınca öyle kist gibi yerleşmişti...bana da doğum kontrol hapı verilmişti ben içmedim sadece 15.günden başlayarak 10 gün sabah akşam progestan içtim ve kistim parçalanarak atıldı yani illa bu kistleri doğum kontrol hapları geçirecek diye bişey yok anlatabildim mi....ama sen nasıl istersen öyle yap canım sen bilirsin....kistin 4-4.5 cm dir o zaman tamam yani doğum kontrol hapı gerekli olur ama küçük kistse gereksiz...
ya benim doktorum neden öyle dedi o zaman, acaba başka doktora da mı gitsem? küçük kist olduğunu söylemişti. ama progestandan hiç bahsetmedi. sen progestanı doktor demeden kendi kendine mi içtin? içimde bi umut yeşerttin canım ya ben de öyle yapsam acaba doktor anlar mı?
doktora sormaktan çekiniyorum "sen bana akıl mı veriyosun" diyebilir. doktorum çok başarılı bi doktor aslında.. hatta doktorun yanında ağladım doğum kontrol hapı deyince. böyle bişey varsa neden söylemedi?acaba yumurtalık tedavisinde oluşan kist farklı mı ki?yasmin verdi bana. kafam çok karıştı canım benim mutlaka başka bir doktora daha görünmem gerek.. yarın gideceğim inşallah..bana bu kist için yasmin verildi ben de doktor değiştirdim ve adetim gelsin diye zaten progestan verecekti bana ve kisti de önemsemedi diğer doktor... ben adeti gördüm ultrasona girdim doktora dedim kist duruyor mu ne kisti dedi bana? dedim işte 26mm yani 2.5 cm sol yumurtalığımdaki kist dedim öyle bişey yok dedi doktor... yani canım atılmıştır dedi bana.... çok büyük kist olur 4-5cm ginera gibi doğum kontrol hapları ile atılır doğru ama böyle ufak yumurtalık kistleri hepimizde var ve bunun için doğum kontrol hapı içsek bunun sonu yok ki... doğum kontrol hapları bende çarpıntıya ve kan pıhtılaşmasına neden oluyor ben zaten içmem hayatta... Allah mecbur bırakmasın... karar senin...doktora ister söyle fikir al ya da söyleme sen bilirsin... bende yaptığı etkiyi direk yazdım sana...inşallah sende de aynı etkiyi yapsın canım....seni etkilemek için yazmadım bunları sadece doğum kontrol hapı kullanmak istemediğin için yazdım
doktora sormaktan çekiniyorum "sen bana akıl mı veriyosun" diyebilir. doktorum çok başarılı bi doktor aslında.. hatta doktorun yanında ağladım doğum kontrol hapı deyince. böyle bişey varsa neden söylemedi?acaba yumurtalık tedavisinde oluşan kist farklı mı ki?yasmin verdi bana. kafam çok karıştı canım benim mutlaka başka bir doktora daha görünmem gerek.. yarın gideceğim inşallah..
evet aynı doktora artık soramazsın başka bir doktorun fikrini alabilirsin... usg çıktısı kağıt vermedi mi sana kaç cm kistin bilmiyor musun?
dediğin ilaçla yumurta oluşursa hamile kalınır değil mi? düşüğe falan sebep olmaz di mi?
bugun 3. gunum canım az önce eski doktorumu aradım sordum. ilaçla oluşan kistleri bu şekilde doğum kontrol hapıyla atıyoruz ancak dedi. progestan önermem dedi.üf .busmai sen siklusun kaçıncı günündesin şu anda????
arkadaşlar banada doktor demiştiki senın eşin tedavi olana kadar sende sogum kontrol hapı kullan 1 ay kistlerin yok olsun sonra tedaviye baslayalım dedi bende glıfor aldım onu kullanıyorum 3 ay olacak kendılıgımden ader olabıldım ılk ay sımdı ıkıncısını beklıyorum bu süre zarfında eşimin tedavisi bitti doktora gidecek ve bende progesteron içsemde tertemiz kistsiz tedaviye baslasammı ne dersiniz hiç riske atmayım kist varsa eger bana 1 ay doğum kontrol hapı verecek ve tedavi 1 ay daha ertelenecek ben beklemek ıstemıyorum artık ama benım ablamda ondada kist var progesteron içti değerleri farklı cıktı kötü cıktı yanı belkı haptan degıldır ama korktum ben bızde nasıl etkısı olur fsh lh yı nasıl etkıler??
bugun 3. gunum canım az önce eski doktorumu aradım sordum. ilaçla oluşan kistleri bu şekilde doğum kontrol hapıyla atıyoruz ancak dedi. progestan önermem dedi.üf .
anladım canım kullan o zaman yani....
ben çok inat etmiştim kullanmamak konusunda... zaten son gittiğim doktorum da vermiyor bana doğum kontrol hapı....
ama sana 2 doktor da kullan diyorsa vardır bişey...
bence işin kolayına kaçıyorlar bizi düşünen yok .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?