Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ya kuzum ben goremedım yazdıgını bı lavaboya gıtmıstım de yetısemedım neyse canım gorusuruz yarın kendıne ıyı bak guzel ruyalar

kovalamaca oynuyoruz zaten nette karşılaşamadık doğru düzgün...

ben bu sabah daha iyiyim ayılıp bayılmıyorum en azından...
herkeslere güzel bi gün olsun...

ya benim doktorum neden öyle dedi o zaman, acaba başka doktora da mı gitsem? küçük kist olduğunu söylemişti. ama progestandan hiç bahsetmedi. sen progestanı doktor demeden kendi kendine mi içtin? içimde bi umut yeşerttin canım ya ben de öyle yapsam acaba doktor anlar mı?

bana bu kist için yasmin verildi ben de doktor değiştirdim ve adetim gelsin diye zaten progestan verecekti bana ve kisti de önemsemedi diğer doktor... ben adeti gördüm ultrasona girdim doktora dedim kist duruyor mu ne kisti dedi bana? dedim işte 26mm yani 2.5 cm sol yumurtalığımdaki kist dedim öyle bişey yok dedi doktor... yani canım atılmıştır dedi bana.... çok büyük kist olur 4-5cm ginera gibi doğum kontrol hapları ile atılır doğru ama böyle ufak yumurtalık kistleri hepimizde var ve bunun için doğum kontrol hapı içsek bunun sonu yok ki... doğum kontrol hapları bende çarpıntıya ve kan pıhtılaşmasına neden oluyor ben zaten içmem hayatta... Allah mecbur bırakmasın... karar senin...doktora ister söyle fikir al ya da söyleme sen bilirsin... bende yaptığı etkiyi direk yazdım sana...inşallah sende de aynı etkiyi yapsın canım....seni etkilemek için yazmadım bunları sadece doğum kontrol hapı kullanmak istemediğin için yazdım

kist temizleme amaçlı içeceksen eğer adetin 15. günü sabah akşam içmeye başlayacaksın...10 gün içip bırakıyorsun hem zamanında adet görmüş oluyorsun hem de bol bol getiriyor...benim son hapımda gelmişti kanamam...
bir de sadece adet getirmek için içeceksen eğer adet tarihini bekleyip adet gelmezse başlıyorsun haplara..bu 2. yazdığım benim kullandığım yöntem ama sen kist için önce birinciyi uygulamalısın....bu ilaç 23 tl ve çok etkili...
duphaston da aynı etkiyi yapar o da 10 tl ikisinden birini alabilirsin...
ama kanamayı erken başlatma açısından progestan daha etkili....

Son düzenleme:
ben yumurta kistlerimden bu ilaç sayesinde kurtuluyorum... bu ilaçtan önce her ay birikirlerdi ve kalırlardı... şimdi her ay temiz bir sayfayla başlamış oluyorum...martta hiç kistim yoktu....
nisan da 2 yumurtam oluşmuştu
mayıstan da umutluyum ve beklemedeyim...içim rahat şu sıralar doktora gitme ihtiyacı bile duymuyorum....

Son düzenleme:
doktora sormaktan çekiniyorum "sen bana akıl mı veriyosun" diyebilir. doktorum çok başarılı bi doktor aslında.. hatta doktorun yanında ağladım doğum kontrol hapı deyince. böyle bişey varsa neden söylemedi?acaba yumurtalık tedavisinde oluşan kist farklı mı ki?yasmin verdi bana. kafam çok karıştı canım benim mutlaka başka bir doktora daha görünmem gerek.. yarın gideceğim inşallah..

Son düzenleme:

evet aynı doktora artık soramazsın başka bir doktorun fikrini alabilirsin... usg çıktısı kağıt vermedi mi sana kaç cm kistin bilmiyor musun?

dediğin ilaçla yumurta oluşursa hamile kalınır değil mi? düşüğe falan sebep olmaz di mi?

evet aynı doktora artık soramazsın başka bir doktorun fikrini alabilirsin... usg çıktısı kağıt vermedi mi sana kaç cm kistin bilmiyor musun?

hayır canım vermedi, küçük bir kist oluşmuş, bunu yok etmezsek büyür dedi.

dediğin ilaçla yumurta oluşursa hamile kalınır değil mi? düşüğe falan sebep olmaz di mi?

tuanatay işte öyle gebe kaldı yani duphaston içtiği devrede hamile kaldı.. düşük değil bebeğin yerini sağlama alır tutunmasını sağlar...bunlar progesteron içeren ilaçlar bebeği her zaman korur...

busmai sen siklusun kaçıncı günündesin şu anda????

Son düzenleme:
arkadaşlar banada doktor demiştiki senın eşin tedavi olana kadar sende sogum kontrol hapı kullan 1 ay kistlerin yok olsun sonra tedaviye baslayalım dedi bende glıfor aldım onu kullanıyorum 3 ay olacak kendılıgımden ader olabıldım ılk ay sımdı ıkıncısını beklıyorum bu süre zarfında eşimin tedavisi bitti doktora gidecek ve bende progesteron içsemde tertemiz kistsiz tedaviye baslasammı ne dersiniz hiç riske atmayım kist varsa eger bana 1 ay doğum kontrol hapı verecek ve tedavi 1 ay daha ertelenecek ben beklemek ıstemıyorum artık ama benım ablamda ondada kist var progesteron içti değerleri farklı cıktı kötü cıktı yanı belkı haptan degıldır ama korktum ben bızde nasıl etkısı olur fsh lh yı nasıl etkıler??

busmai sen siklusun kaçıncı günündesin şu anda????
bugun 3. gunum canım az önce eski doktorumu aradım sordum. ilaçla oluşan kistleri bu şekilde doğum kontrol hapıyla atıyoruz ancak dedi. progestan önermem dedi.üf .

ben o kadarını bilemem yani hormonları nasıl etkilediğini bilemem bana iyi geldi paylaştım ama her insanda aynı etkiyi yapacak diye bişeyyok....
benim en çok kistli dönemlerim hep doğum kontrol haplarının ertesi ayı oldu yani bana yaramadı belki sizlere yarar bilmiyorum dediğim gibi etkilemek istemem...benim endişem yok bu sebeple doktor progesteron hapları verdi kullandım iyi de geldi...

bugun 3. gunum canım az önce eski doktorumu aradım sordum. ilaçla oluşan kistleri bu şekilde doğum kontrol hapıyla atıyoruz ancak dedi. progestan önermem dedi.üf .

anladım canım kullan o zaman yani....
ben çok inat etmiştim kullanmamak konusunda... zaten son gittiğim doktorum da vermiyor bana doğum kontrol hapı....
ama sana 2 doktor da kullan diyorsa vardır bişey...
bende açılmamış kutu yasmin var evde öylece duruyor... içmemiştim...

Son düzenleme:
anladım canım kullan o zaman yani....
ben çok inat etmiştim kullanmamak konusunda... zaten son gittiğim doktorum da vermiyor bana doğum kontrol hapı....
ama sana 2 doktor da kullan diyorsa vardır bişey...

bence işin kolayına kaçıyorlar bizi düşünen yok .

busmai reyhana sor istersen o da kistleri için doğum konrol haplarını kullandı 1 ay sanırım hapı bitti şimdi hapın bittiği dönemde onun fikrini al canım bakalım ne durumda...

bence işin kolayına kaçıyorlar bizi düşünen yok .

bi de şöyle bişey var yumurta geliştiren hapların yaptığı kistler belkide farklı oluyordur...hemen doktoruna kızma belki de gerçekten atılması güçtür...bundan sebep vermiştir...
bi de adetin devam ediyorsa çok çok geliyorsa; adet bitiminde de ultrasona girip kist duruyor mu diye tekrar bakabilirsin...ondan sonra doğum kontrol hapını içebilirsin...

Son düzenleme:
ayy ne karışık işler bunlar de mi ya....

bence kesinlikle reyhana danış fikrini al... ve nasıl olsa bir ay diye düşünüyorsan da doğum kontrol haplarını iç sonrasında da doktoruna devam et...yapacak başka bişey yok o zaman....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…