bi de şöyle bişey var yumurta geliştiren hapların yaptığı kistler belkide farklı oluyordur...hemen doktoruna kızma belki de gerçekten atılması güçtür...bundan sebep vermiştir...
bi de adetin devam ediyorsa çok çok geliyorsa; adet bitiminde de ultrasona girip kist duruyor mu diye tekrar bakabilirsin...ondan sonra doğum kontrol hapını içebilirsin...
evet doğru söylüyosun bu da bir fikir.. bikaç gün soğan suyu içeyim (ıyyy nefret ediyorum soğandan) sonra da baktırayım kist gitmiş mi diye.
doktorsitesine üyeyin ben oradan şöyle bir cevap buldum senin durumundaki hasta için...
"MERHABA, KLOMEN2 DE DAHİL YUMURTLAMAYI UYARICI İLAÇLARI KULLANDIKTAN SONRA KİST OLUŞMA İHTİMALİ VAR. BU KİSTLER İYİ HUYLU OLUP BİR SONRAKİ AY KENDİLİĞİNDEN KAYBOLUR. TEDAVİNİZ BU ŞEKİLDE DEVAM EDEBİLİR. KİST İÇİN DOĞUM KONTROL HAPI KULLLANMANIZIN TEDAVİNİZE OLUMSUZ BİR ETKİSİ YOK. TEZAT GİBİ GÖRÜNSEDE DOĞUM KONTROL HAPLARI KULLANILABİLİR. SEVGİLER "
canım bak ne çok uğraştım :) daha neler bulurum kimbilir...inşallah soğanlar da işe yarasın...
bu yazıda bi sonraki ay kaybolur diyor...
saol canım uğraştığın için çok naziksin aslında bugun başla demişti yasmine ama biraz bekleyeyim
agresif bi doktorum var maalesef korkuyorum kendisinden:) tek çarem dediğin gibi adet bitimini bekleyip kiste baktırıp hapa başlamakdoktorların biri diğerini hiç mi tutmaz Allahım bana da 5. günü sabah başlattırıyordu doktor...
canım sen nasıl iyi olacak diye düşünüyorsan öyle yap...
araştırdım bu kistler gebeliğe engel değilmiş ancak büyüyebilirmiş ve gebelikte ya da doğumla da atılırmış zararsız kistlermiş...
kendime bakım yapıcam evimi toplayacağım kızlar oturdum kaldım daha çok iş var netim açık görüşürüz...
günaydın kızlar.. kandiliniz mübarek olsun hepinizin. bu gün bol bol dua edelimm. ben şimdiden başladım bile.. birazdan druma gitmek üzere çıkıcam. yumoşuma bakıcaz bakalım ne alemde:82:
canım inş. büyüme vardır yumurtanda...
kandiliniz mübarek olsun...
bence de benim de içimden bol bol dua etmek geliyor zaten....hepimiz için hepimiz dua edlim :79:
eşin bebek sahibi olma konusunda bekleyelim demişti galiba demi sendin demi o canım....
konuştun mu eşinle sen çok istiyorsan seni anlayacaktır....
ben eşimle en az 2 yıl bekleme kararı almıştım ancak bu rhatsızlık çıkınca dedik ki ikimizde ne zaman olursa olsun fark etmez...yeterki hayırlı olsun sağlıklı olsun....
cümleten hayırlı kandiller bol dualar edelim Rabbim dilediğimizi versin inş.
böyle mübarek günlerde vardır bi hikmet ne kadar dr sakat olur derse desin yapamam bugün tekrer test yapcam artık pozitifsekaderime bırakıcam ama dr yok demişti artık bilmiyorum ya
eşim daha genç olduğumuzu düşünüyor cnm onun için biraz daha zaman geçsinmi acaba fln dedi yani onun biras aklı karışık. sürekli fikir değiştiriyor. bazen çok istiyor bebğimiz olsun artık fln diyor bazen de erken olduunu söylüyor. geçen ayki yumoşum boşa gitti. şuan adetin 1. gününü de sayarsak 10. gün. oluşmaya başlamış olması lazım dimi
canını sıkma ikisi de adet söktürücü nihayetinde sorun olmaz...duphaston daha iyi ben ya onu ya da progestanı tercih ederim... sabah akşam 10 günü tamamladıktan sonra ilaçları bırak adetin gelsin...5 gün mü içtin 3 + 7 10 eder sabah akşam 5 gün mü içtin... istersen bu gece yine farlutal iç en çok onu içmişsin çünkü yarın sabah da doktoruna sorarsın... ama korkma ikisi de aynı amaç için olduğundan sorun değil... yalnız kesinlikle en etkilisi duphaston ve bebek bile olsa yani hamilelelik dahi olsa duphaston zarar vermez bebeğe bilgin olsun...hormon testlerini etkilemez adetin 3. günü yaptır ben de hep bu ilaçlardan alıyorum etkilemiyor hormonları etkilese doktor derdi bana... doğum kontrol hapları etkiliyor çünkü onlar östrojen de içeriyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?