- 8 Aralık 2014
- 485
- 268
- 133
- 33
yumurtalıklarda kistlerin olması tek başına polikistik over dedirtmiyor. normal sağlıklı yumurtlayan kadınların da yumurtalıklarında küçük kistler oluşabiliyor. ben de senle aynı durumdayım 2 sene kimse pcodan bahsetmedi. hep baktı temiz dedi gönderdiler. adet düzensizliği başlayınca(düşük yaptıktan sonra) polikistik over var dediler. inanmadım 6 ay kadar. ama sonra başka doktorlara da gittim bakıyorlar ultrasonla herşey yolunda diyorlar , bana pco var dediler diyorum , haa evet pcoya benziyor kistlerin de var diyorlar.
klomen kullandığında 10-11. günlerde gittin mi hiç ultrason kontrolune? yumurtanın büyüdüğünü gördüler mi? adet düzensizliğin fazla kilon yada tüylenmen var mı? bunların hiç biri tekken pco dedirtmiyor ama 2 veya fazlası olunca pco oluyorsun
Aşırı kilom yok evlenince kilo aldım .55 ten 62 oldum :) Tüylenme de öyle yok sadece adet düzensizliği. Oda yumurtlamaya yardımcı ilaçlar kullandığım da düzenli oluyordu bende geçen ay soğan suyu içtim bu ayda 10 gün yapacam inşallah sonra adet olunca doktora gidecem inşallah çünkü doktorun dediği 3 ay bitmiş olacak