• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Ben adet görmeyince Dr gittim 2 kere farklı özel hastanede hiçbiri ne hormon testi yaptı ne bişey bilmiyorum hormonlarım ne durumda kilo problemim yok yani şimdilik ama adaçayı zaten hormon dengelemekte kullaniliyormus diye içiyorum inşallah sana da faydası olur ne güzel Dr un ilgilenmis benimki tarlusal verdi başka da bişey söylemedi bende bidaha gitmeidm evet adet gormemek insanı strese sokuyor çok iyi biliyorum şimdi bile her ay ya olmazsam diye bile strese giriyorum gebelik olmasa bile adetlerim düzenli olsun diye dua ediyorum inan ki canım sıkıntı yapmamaya çalış bak ne diycem spora başla onun da hormon dengelemeye etkisi varmış evde yaptığın 20 dk lik egzersizler bile insana rahatlama veriyor ve pko da çok faydasını gören var canım bende yapmaya çalışıyorum her gün olmasa da vakit buldukça inşallah adetlerin düzene girer kafayı rahatlatcak şeyler yap sen az düşün adetini çevremde çok kişi var akrabam aylarca adet görmeyen ama coluga çocuğa karışmış hiç de umurlarinda değil olmamak falan :KK45:

Ayyyy canım çok sağol hepimiz herkes iyi olsun inşallah ...ben devlet hastanesine gittim hormon testlerim yapıldı hatta onun dışında dahili dr ye bile yönlendirip diğer kan tahlillerimde yapıldı B12 demir vs gibi ama kadın doğumcu tahliller üzerinden bi açıklama yapmadı bana direk Pko sun hsg çektir gel dedi bende hsg için özel bi hastaneye gittim dr ile konuştum sonuçlarıma tek tek baktı 30 dk benimle ilgilendi Allah razı olsun o endokronoloji ye yönlendirdi beni hsg şuan gereksiz olur inüsilin testestoton ve troite bakılsın acil dedi ...yoksa boş yere hsg çekecektim şuan için iyi insanlarda var hala ne mutlu Hakkı'yla işini yapanlara hayranım Seninde düzensizliğin sürerse bi hormon testi yaptır bence canım

Ayyyy canım çok sağol hepimiz herkes iyi olsun inşallah ...ben devlet hastanesine gittim hormon testlerim yapıldı hatta onun dışında dahili dr ye bile yönlendirip diğer kan tahlillerimde yapıldı B12 demir vs gibi ama kadın doğumcu tahliller üzerinden bi açıklama yapmadı bana direk Pko sun hsg çektir gel dedi bende hsg için özel bi hastaneye gittim dr ile konuştum sonuçlarıma tek tek baktı 30 dk benimle ilgilendi Allah razı olsun o endokronoloji ye yönlendirdi beni hsg şuan gereksiz olur inüsilin testestoton ve troite bakılsın acil dedi ...yoksa boş yere hsg çekecektim şuan için iyi insanlarda var hala ne mutlu Hakkı'yla işini yapanlara hayranım Seninde düzensizliğin sürerse bi hormon testi yaptır bence canım
Aynen canım Allah razı olsun öyle insanlardan şimdilik düzenli adetim gibi gibi bakalım yaza memlekete gidince halen olmazsa gidicem zaten senem dolmuş oluyor o zamana Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah hersey yoluna girecek bakalım :anneadayı::KK200::KK49:

Arkadaşlar Merhaba. Bir sorum olacaktı. Bu ay tüp bebek transferi yapılacak. Cyclo progynova kullandım. Adetim çok az geldi. Sizce nedeni bu ilaç olabilir mi? Teşekkürler

Merhaba bayanlar .pcolu ne demek tam bilmiyorum ama.ben yurtdışında yaşıyorum. 40 yaşındayım maalesef 4kez tup yapmamiza rağmen cocugum olmadı. Geçen yıl kendiliginden hamile kaldım oda gelismedi kürtaj oldum. 09.2015 tarihinden bu yana yumurtalik kisti oluşuyor. Adet duzensizliklerim var.12 gün adet söktürücü kullanıp adetim öyle geliyor. Doktor yaş dolayisi ile yumurtaliklarimin tembellestigini söyledi. 6aydir yumurtam catliyamadigi için kist olusuyor. Bu durum nedir nasıl kurtulacagim bilmiyorum. Ayrıca fsh 26 olmus. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Tşk ederim evt bende nette Yumurta diye okudum yorumlarda flnn ama dr oda pko dedi anlamadım
pco zaten adet olmayınca yumurtalıktan dışarıya atılayamayan kendi yumurtalarının yani foliküllerinin görüntüsüdür. Her ay yumurtlamışsın ama o yumutralar gelişip büyüyüp dışarıya atılamamış ve bu nedenle de adetlerin hep gecikiyor. İlaçla sökütme işinde de kalınlaşan ve kanlanan rahmin adet kanı bırakıyor. Gerçek bir yumurtlama değil yani.

Meraba öncelikle kandiliniz mübarek olsun :) bende adet düzensiliği var tiroidlerim yavaş çalışıyor 5 aydır tedavi görüyorum doğum kontrol ilacı kullandım ve tiroid ilacı ama geçen 2 ay değerlerim çok güzel çıktı kadın doğum doktorum doğum kontrol bıraktırdı Folik asit verdi endokrin doktorumda ilacımı değiştirdi yalnız şuan adet olmadım ve doktoruma gittim bana polikistik over var dedi. daha önce bakıldığında yumurtalıklarımda kist falan yoktu. Progestan iğne verdi 3 doz tek seferde vurul dedi benim göremediğim gebelik varsa bebege zarar vermez dedi. Ben adet olmadım 4 gün oldu sizce bu normal mi cevap verirseniz çok sevinirim. bu arada 1,5 yıllık evliyim başta bebek düşünmüyorduk ama şuanda istiyorum bu durumu yaşayan hamile kalan var mı ? :110:

Merhaba kızlar öncelikle hepimize geçmiş olsun.Ben senelerdir adet düzensizliği yaşıyorum bir kaç kere görünmüştüm hormon hapı ya da daha gençsin dediler.25 yaşıma geldim artık adet düzensizliği sıkıntı vermeye başladı sınav stresinden de daha fazla geciktim ergenlikte yaşamadığım sivilce sorunu yaşıyorum aksileştim neyse dedim doktora gideyim doğum evine gittim ultrason bakıldı tarlusal söktürücü verdi adetin 3.günü tahlil yapalım dedi yaptırdım da doktor çok kalabalıktı gösteremedim ki göstersem de açıklamıyorlar yoğun olunca ilaç yazıp yolluyorlar hormon vs hormon hapı da sıkıntılı , bu konularda bilgili olanlar vardır diye buraya yazıyım dedim sonuçlarımı
Ultrason Uterus ve her iki over tabidir.9mm
kan değerlerim de 3.gün
TSH 2,01
ESTRADİOL 35,74
FSH 6,96
LH 14,97
PROLAKTİN 7,79
Kafamda su var cogu yorumlari okudum hormon hapi kilo artisida yapiyormus ve bu hastalik kiloyla daha bozuluyor metabolik bi hastalik kadin dogum uzmani yerine endekroloji uzmanina mi gitsem

Kızlar moralim öyle bozuk ki 3 aydır falan adetlerim duzenliydi düzene sokmustum yani ama bu ay gelmedi 7 gün geçti ve sağ kasigimda segirme yorgunluk iştahimda bozulma oldu 2 test yaptım 2si de çok silik çizgi çıktı çok heveslendim kızlar çok ama şimdi hastaneden geliyorum bhcg 2 çıktı bildiginiz yıkıldım 11 aydır istiyoruz pko engel olmayacak sandım adetlerim de düzene girince Dr a gitmedim tedavi falan görmedim kendi kendine olabilir belki diye düşündüm annemde de varmış 1 buçuk sene sonra kendiliğinden olmuş ama şimdi çok Üzgünüm keşke hiç korunmasaydik diyorum keşke Dr a gitseydik kızlar çok umutlanmistim :KK43::KK43::KK43:

Arkadaşlar 16 aylık evliyim bugün doktorumu değiştirdim pkolu olduğumu öğrendim klomen kullanmaya baslayacaktim ama doktorum doafirmin verdi 10 kilo vermemi daha snr tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi klomen kullansamda kilodan hormonlarimdan ise yaramayacağını söyledi 70 kiloyum boyum 1.60 yarın diyetisyene gidicem aynı durumda olan varmı?
bende seninle aynı durumdayım canım şuanda sen 1 yıl önce olmuşsun benım boy 1,50 kilom 70. şuan durumun nedir bilgi verebilir misin çok ihtiyacım var?

Merhaba kızlar öncelikle hepimize geçmiş olsun.Ben senelerdir adet düzensizliği yaşıyorum bir kaç kere görünmüştüm hormon hapı ya da daha gençsin dediler.25 yaşıma geldim artık adet düzensizliği sıkıntı vermeye başladı sınav stresinden de daha fazla geciktim ergenlikte yaşamadığım sivilce sorunu yaşıyorum aksileştim neyse dedim doktora gideyim doğum evine gittim ultrason bakıldı tarlusal söktürücü verdi adetin 3.günü tahlil yapalım dedi yaptırdım da doktor çok kalabalıktı gösteremedim ki göstersem de açıklamıyorlar yoğun olunca ilaç yazıp yolluyorlar hormon vs hormon hapı da sıkıntılı , bu konularda bilgili olanlar vardır diye buraya yazıyım dedim sonuçlarımı
Ultrason Uterus ve her iki over tabidir.9mm
kan değerlerim de 3.gün
TSH 2,01
ESTRADİOL 35,74
FSH 6,96
LH 14,97
PROLAKTİN 7,79
Kafamda su var cogu yorumlari okudum hormon hapi kilo artisida yapiyormus ve bu hastalik kiloyla daha bozuluyor metabolik bi hastalik kadin dogum uzmani yerine endekroloji uzmanina mi gitsem
lh/fsh oranın fazla yumurtan çatlamada sorun yaşıyor ve adet göremiyorsun demek ya da çok geç görüyorsundur. kilon varsa ver endokrine gidip insilün direncine vs. baktır. o seni diyetisyene yönlendirir zaten. Tüm bunlardan sonra yumurtlama tedavisi ile çocuğun olur

bende seninle aynı durumdayım canım şuanda sen 1 yıl önce olmuşsun benım boy 1,50 kilom 70. şuan durumun nedir bilgi verebilir misin çok ihtiyacım var?
boya oranla kilon çok fazla ben 155 boyunda ve 52 kilo ile evlendiğimde bir sorun yoktu adetlet üzenli idi fakat evlendikten sonra 1 yıl içinde toplam 10 kilo aldım ve vücut düzenim alt üst oldu bu nedenle adetlerim düzensizleşti. Öncelikle endokrine git. insilün direncine baktır. ya da şeker yüklemesi yaptır. o seni diyetisyene yönlendirir zaten. ben 10 kiloyu geri verince rahatladım neyse ki direnç ya da şeker yokmuş ilk klomen tedavimde hamile kaldım.

Kızlar moralim öyle bozuk ki 3 aydır falan adetlerim duzenliydi düzene sokmustum yani ama bu ay gelmedi 7 gün geçti ve sağ kasigimda segirme yorgunluk iştahimda bozulma oldu 2 test yaptım 2si de çok silik çizgi çıktı çok heveslendim kızlar çok ama şimdi hastaneden geliyorum bhcg 2 çıktı bildiginiz yıkıldım 11 aydır istiyoruz pko engel olmayacak sandım adetlerim de düzene girince Dr a gitmedim tedavi falan görmedim kendi kendine olabilir belki diye düşündüm annemde de varmış 1 buçuk sene sonra kendiliğinden olmuş ama şimdi çok Üzgünüm keşke hiç korunmasaydik diyorum keşke Dr a gitseydik kızlar çok umutlanmistim :KK43::KK43::KK43:
pcoluysan bebek için çok bekleyebilirsin tabi hemen de olabilir ama o vakalar daha az genelde çocuk hemen olmuyor 2-3 yıl bekliyorlar. Git yumurtlama tedavisi ol. Doktor seni yönlendirir. İlişki günlerini bile söylüyorlar ve sen ne zaman hamile kaldığını bile anlıyorsun :)

boya oranla kilon çok fazla ben 155 boyunda ve 52 kilo ile evlendiğimde bir sorun yoktu adetlet üzenli idi fakat evlendikten sonra 1 yıl içinde toplam 10 kilo aldım ve vücut düzenim alt üst oldu bu nedenle adetlerim düzensizleşti. Öncelikle endokrine git. insilün direncine baktır. ya da şeker yüklemesi yaptır. o seni diyetisyene yönlendirir zaten. ben 10 kiloyu geri verince rahatladım neyse ki direnç ya da şeker yokmuş ilk klomen tedavimde hamile kaldım.
evet farkındayım kilomun fazlasından :( 7 aylık evlıyım ve hiç korunmadım adetimde 4-5 aydır düzenli çok şükür.İlk işim insülin direncine baktırmak olucak zaten.Çalıştığım için ara ara izin alabiliyorum :( Rabbim inşaallah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder bebeğini. Sizleri böle okudukta moralim düzeliyor.

lh/fsh oranın fazla yumurtan çatlamada sorun yaşıyor ve adet göremiyorsun demek ya da çok geç görüyorsundur. kilon varsa ver endokrine gidip insilün direncine vs. baktır. o seni diyetisyene yönlendirir zaten. Tüm bunlardan sonra yumurtlama tedavisi ile çocuğun olur
Tesekkurler endokrin uzmanina gidiyim birde o zaman sifa bulalim insallah

pcoluysan bebek için çok bekleyebilirsin tabi hemen de olabilir ama o vakalar daha az genelde çocuk hemen olmuyor 2-3 yıl bekliyorlar. Git yumurtlama tedavisi ol. Doktor seni yönlendirir. İlişki günlerini bile söylüyorlar ve sen ne zaman hamile kaldığını bile anlıyorsun :)
Öyle yapcam galiba canım sende tedaviyle kaldın galiba benim boy 166 kilo 60 hiç değişmiyor kilo 1 veriyorum 1 alıyorum en fazla tüylenme de aşırı değil sadece adet gecikmesi oluyor ben şimdi Dr gitsem adet söktürücü verip adetimi bekler 2.gun hormon tahlili ister galiba di mi

Diaformin kullanmaya başladıktan sonra 1 ay içinde 2 kilo verdim o ay hamile kalmışım canım suan 4 aylık bebeğim umudunu yitirme

Merhaba arkadaslar. Bende 4 yildan beri adet duzensizligi var son 6 ayda hic adet gormemistim ta ki suban ayinin 25 26 dogru kanama oldu ve kanamanin 20 nci gununde doktora gittim pko oldugumu soyledi ayrica pko belirtileride var kilo alma.killanma adet olmamamin sebebide buymus neyse . Bana sogan kurunu yapmami soyledi bende hemen basladim 7 nci gunde adet kanamam basladi ve 15 gundur hayla durmadi.
Nolmalde adetim 5 gunu asmiyor ve ne yapacami sasirdim normalmi bu doktorada gidemiyorum biri biraz yardimci olursa cok sevinirim simdiden cok tesekurler

Merhaba arkadaslar. Bende 4 yildan beri adet duzensizligi var son 6 ayda hic adet gormemistim ta ki suban ayinin 25 26 dogru kanama oldu ve kanamanin 20 nci gununde doktora gittim pko oldugumu soyledi ayrica pko belirtileride var kilo alma.killanma adet olmamamin sebebide buymus neyse . Bana sogan kurunu yapmami soyledi bende hemen basladim 7 nci gunde adet kanamam basladi ve 15 gundur hayla durmadi.
Nolmalde adetim 5 gunu asmiyor ve ne yapacami sasirdim normalmi bu doktorada gidemiyorum biri biraz yardimci olursa cok sevinirim simdiden cok tesekurler

Bide kilo vermem cok onemliymis ben 75 kiloyum ve veremiyorum diyette yapamiyorum :KK43:

Diaformin kullanmaya başladıktan sonra 1 ay içinde 2 kilo verdim o ay hamile kalmışım canım suan 4 aylık bebeğim umudunu yitirme

Öncelikle rabbim bebeğinizi sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin :) Bende pko hastasıyım daha pazartesi günü öğrendim. adet düzensizliği kilo verememe problemim var. bebek düşünüyoruz ama pazartesi öğrenince korkuya kapıldım. Sizde pko varmıydı ? bu ilacı endokrin mi kadın doğum doktorumu verdi ? ne kadar kullanmıştınız? cevap verirseniz çok sevinirim

Back
X