Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

SLM kızlar ben de bir pko luyum üç yıldır bir fiil tedaviler için uğraşıorum aklınıza gelicek her tedavi uygulandı ilaçlı usgler kan tahlılleris sis usg spermiyogram en sonunda iğnelerle yumurtalar geliştirildi ama gene gebe olamadım en sonunda işe başladım ve bu konuyu bir köşeye almaya karar verdim geçiken adet tarihimle farlutal kullanmadan önce test yaptım ve bugün 5 haftalık gebe olduğumu öğrendim aklınıza ne geliosa sorabilirsiniz ben sağlıkçıda olduğum için bu kadar tedavide olmayan bu bebiş yüce rabbiimin istediği zaman olduğuna kanaa geetirdim sizde ne olur sakın ümidinizi kesmeyin ama kafanızada sakın takmayın

çok sevindim darısı bizim gibilerin başına inş.bende pkoluyum aynı zamanda şeker hastası adayıyımışım 2 yıllık evliyim 2 ay oldu çocuk isteyeli,doktorum klomen+oviterelle iğnesi bide glukopen diye hap verdi iğneden bi hafta sonra kendim test yaptım tek çizgi çıktı,moralim çok bozuldu zaten adetlerim düzensiz doktorumda karamsar biri,ama sizler gibi sonuç alanları duydukça kendime geliyorum

Arkadaşlar hep hamile kalamayan pkolular yazışıyoruz burda ve okuyunca benim gibi olan herkesi moralim daha da çok bozuluyor.Bir tane bile yok mu diyorum pkolu olupta hamile kalmayı başarabilen.Onları bir duysak inanın moralim düzelcek ve umutlanıcam.Evet soruyorum Var mı pkoyu atlatıp hamile kalabilenler,umutlandırın bizi,biz de sizi görüp sevinelim biz de hamile kalabiliriz diyelim eyvahedigeldismile

arkadaşlar merhaba
bende pco+kan pıhtılaşması vardı,2 yıldır birkaç defa kimyasal gebelik yaşadım ve keseyi bile göremeden düştüler. şubat ayında klomen+pregnyl+glukofen+aspirin tedavisine başladık, bonları hazirana kadar kullandım her ay yumurtam büyüdü ve çatladı ama yok yok yok...dr bu şekilde olmayacak rahim filmi çekelim sonra da aşılama geçeriz dedi ben de bütün ilaçları çöpe attım ve tatilden sonra direk tüp bebeğe geçme kararı aldım.
ilaçları bırakıp diyete başladım bol bol su içtim az yağlı yemekler yedim ve ara öğünleri asla atlamadım, sigarayı azalttım 1 paketten 7-8 taneye düşürdüm, yürüyüş yapmaya başladım :kedi:kaydirigubbakcemile3
bu şekilde bir ayda 6-7 kilo verdim, saati saatine takip ettiğim adet zamanımı unuttum veeeee bu ay hamileyim :emir_bebek:delikafaduldendelikafadulden
sakın umudunuzu kaybetmeyin kızlar allah hepinize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah...:Saruboceq:

merhaba başlığı okuyunca bende yazmak istedim
bende kısmen pkoluyum kısmen diyorum çünkü adetlerim çok dengesiz degil
benimkisi kilodan oluyor ama neticede pko tanısı kondu bende

7 ay denedik olmadı 2. çatlama ignemden sonra mucizlerim oldu 2 tane ogluşum var şimdi 18 aylıklarr

darısı sizlere

slm bende pkoluyum ama hiç adet düzensizliğim yok.sadece yumurta sayımım düşüyor.yakın zamanda menepoza girebilirmişim.ilk aşılamam tuttu.3 haftalık yarın ilk defa ultrasonda göreceğiz.inşallah dış gebelik değildir.dualarınızı bekliyorum.şimdiden sağolun.

bende pkoluyum ve hiç tedavi de görmedim bugün öğrendim hamileymişim bide ileri dercede pko dendi bana kendi kendine gebe kalma şansım % 5 di ve 1 yıllık evliyim. Allah nasip etti

Merhaba kızlar bende yaklaşık bir yıldır pcos dan dolayı tedavi görüyordum... önce yumurta takibi yapıldı.Sonra klomen + pregnyl kullandım ama kist oluştu 1 ay doğum kontrol hapı kullandım sonraki ay yine klomen + pregnyl kullandım fakat yine sonuç alamadım.Bu süreç içinde tüm hormon tahlillerim yapıldı ve normal çıktı.eşimin spermiyogramı ve benim hsg de normal çıktı.Fakat klomen zorla yumurta geliştiriyorduk iğneli tedaviye geçelim dedik ve ben aşılama raporu çıkarttım fakat o ay boş geçmesin diye yine klomen + pregnyl kullandık ve iğneli tedaviye gerek kalmadan Rabbim bize bebeğimizi gönderdi.Şimdi 8+1 haftalık oldum.İnşallah sağlıkla doğum yapmayı da nasip eder Allah'ım.
Fakat ümitsizliğe düşmeden sabırla yola devam etmek gerekliymiş bunu anladım... İsyan etmeden sabrettiğimiz sürece mükafatı da çok güzel oluyor.
İnşallah tüm pcos'lu arkadaşlarım tedavileri ile yada süpriz bir şekilde doğal yolla hamile kalırlar.

hayır çocuk istemiyordum erken diye düşünüyordum hiç bişey uygulamadım ne kür ne ilaç doktora bile gitmedim evlendikten sonra

bende kendimi bildim bileli pcoluyum :) ama bunu cocouk sahibi olmaya karar verdiğimde öğrendim ilk başta doktorum uzun ve zor bir süreç oldugunu söylediğinde çok üzülsemde içimde hep hiç birşeye gerek kalmadan cocouk sahibi olacağıma dair bi umut vardı çok fazla kafamada takmadım açıkçası ilk ay klomen ve çatlatma iğnesi oldum hamile kalamadım ikinci ay tekrar klomen verdi doktorum yine olmassa rahim filmi felan dedi ilacı kullandım ama iğnede olmadım çok fazla sıkıntıya gelemeyn bir yapım var amaaan olursa olur moduna geçtim:) rabbim nasip etti ve o ay hamile kaldım evlilik yıldönümü hediyemiz oldu yavrum şimdi 1 yasına giricek Allah nasip ederse... umudunuzu hiç bir zaman yitirmeyin ben inanıyorum ki inanmak basarmanın gerçekten yarısından da fazlası Allah herkese nasip etsin inşallah...

Merhaba kızLar..
ßişey söLicem yaa..ßende de bi iki ay önce sancıLı bi kasık ağrısı sonucu kist çıktı..
PoLikistik over deniLdi..Ama ben bunun bi sendrOm oLduğuNu ömrünün soNuna kadar dewam edebiLeceğini,gebeLiği engeLLediğni sizLerden duyuyoruM..
ßana doktorum hiç böyLe şeyLEr söyLemedi hatta çOk basit bişeymiş gißi gösterdi..ÖnemLi bişi deil her kadında oLur geçer gißiLErinden konuştu ve ben soğan küründen sonra gittiğmde tertmz bişiy yok geçmiş oLsun dedi..
Ayrıca pko kilo ve adet düzeNsizLiği yapioMuş onuda anLAmadım ..
ßoyum 1.74 kiLom 58 kaç seNedir de böyLeyim..AdetLerim de düzeNLi..
Gerçi gebeMisin derseNiz hayır 1seneyi bu ay doLdurcaz haLa bebek yOk ama eşimde varikoseLli..

eslemcim, pko'nun farklı farklı düzeyleri var canım. bende pko'lu olduğumu geçen aylarda bebeğimi kaybettikten sonra doktor kontrolünde öğrendim ve çok şaşırdım. çünkü benim de adet düzensizliğim yoktu. kendi kendime yani tedavisiz hamile kalmıştım. ancak bebeğin kalp atışları aniden durdu ve aldırmak zorunda kaldık. sonraki muayenede doktor pko olduğumu ve glucophage kullanmam gerektiğini söyledi. pko'lu bayanlarda insülin direnci oluyor, bu hap da o direnci kırmaya yardımcı oluyor. pko'nun maalesef gebeliği zorlaştırıcı etkisi var, ancak adet düzensizliği gibi bir sorun yoksa tedavisiz hamile kalmak imkansız değil. ben bunu bizzat yaşadım. şimdilerde glukophage kullanıyorum ve kilomu dengede tutmaya çalışıyorum. çünkü fazla kilo adet düzensizliğine yol açıyor. bu da gebeliği engelliyor doğal olarak. sana tavsiyem pko tanısından ve tedavisinden anlayan bir doktora görün. maalesef çoğu doktor pko'nun ne olduğunu dahi bilmiyor. ben buna şahit oldum. pek çoğu sorunun doğum kontrol hapıyla hallolacağını sanıyor.

eslemcim, pko'nun farklı farklı düzeyleri var canım. bende pko'lu olduğumu geçen aylarda bebeğimi kaybettikten sonra doktor kontrolünde öğrendim ve çok şaşırdım. çünkü benim de adet düzensizliğim yoktu. kendi kendime yani tedavisiz hamile kalmıştım. ancak bebeğin kalp atışları aniden durdu ve aldırmak zorunda kaldık. sonraki muayenede doktor pko olduğumu ve glucophage kullanmam gerektiğini söyledi. pko'lu bayanlarda insülin direnci oluyor, bu hap da o direnci kırmaya yardımcı oluyor. pko'nun maalesef gebeliği zorlaştırıcı etkisi var, ancak adet düzensizliği gibi bir sorun yoksa tedavisiz hamile kalmak imkansız değil. ben bunu bizzat yaşadım. şimdilerde glukophage kullanıyorum ve kilomu dengede tutmaya çalışıyorum. çünkü fazla kilo adet düzensizliğine yol açıyor. bu da gebeliği engelliyor doğal olarak. sana tavsiyem pko tanısından ve tedavisinden anlayan bir doktora görün. maalesef çoğu doktor pko'nun ne olduğunu dahi bilmiyor. ben buna şahit oldum. pek çoğu sorunun doğum kontrol hapıyla hallolacağını sanıyor.

SaOL cNm..Ama ben kaÇ kere doktoruMada sORdum bu kist geßeLiği zOrLaştırır Mı die Yok cNm dio beNim kaç tane hastaM var haMiLe ve kistLeri var kaç cm die..ßanada doğum kontoL hapı vercekti dedim ben istemiom çünkü bebek istios die soNra progestan verdi bana o da kisti küçülttü ama tam yok etmedi..Sonra sOğan kürü kuLLAndm geÇti..
Ne yapcamı şaşırdıım ..€şimde de varikoseL var ztN acaßa normaL yOldan haMiLe kaLamazmıyım ben Çok korkuyorum eyvahedigeldismile

canım eğer doktorun sendeki pko seviyesini ciddi görmediyse haklıdır, endişelenme. dediğim gibi adet düzensizliğin yoksa mutlaka doğal yoldan hamile kalırsın. benim pko'm ile ilgili doktor endişelenmemem gerektiğini söyledi. düzenli adet görmek düzenli yumurtluyor olmak demek. o yüzden mutlaka bebek olacaktır Allahın izniyle. önemli olan doğru zamanlarda ilişkiye girmek. ben o yüzden ovulasyon testi kullanmaya başladım. böylece ne zaman yumurtlayacağını öğreniyorsun. bu yöntemi kullanıp hamile kalan pekçok insan var. canım lütfen endişelenip stres yapma. biliyorsun stres gebeliğin önündeki en büyük engel.

merhaba kızlar,aranızda yeni sayılırım ama uzun süredir yazılanları da takipteydim ...
bende kendimi bildim bileli pkos um,evlenmeden önce doğum kontrol hapları,evlenincede yumurtlama-çatlatma ilaçları ve sonrasında negatif test sonuçları birbirini izledi:((
bu ay ilk defa aşılama oldum ve aşılama olalı bugün 16.gün,adet tarihimide tahminen 2 gün geçti(normalde hiç belli olmaz adet tarihlerim)bugün yaptığım ucuz idrar testinde 2.çizgi silik çıktı.kan testini hiç düşünmüyordum pzt dayanamayıp yaptırcam ama bu durumda benim sonuç sizce ne?çatlatma iğnesinin hala etkisi var mıdır acaba?yumurtlatıcı olarak klomen kullandım bu arada..şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan

canım eğer doktorun sendeki pko seviyesini ciddi görmediyse haklıdır, endişelenme. dediğim gibi adet düzensizliğin yoksa mutlaka doğal yoldan hamile kalırsın. benim pko'm ile ilgili doktor endişelenmemem gerektiğini söyledi. düzenli adet görmek düzenli yumurtluyor olmak demek. o yüzden mutlaka bebek olacaktır Allahın izniyle. önemli olan doğru zamanlarda ilişkiye girmek. ben o yüzden ovulasyon testi kullanmaya başladım. böylece ne zaman yumurtlayacağını öğreniyorsun. bu yöntemi kullanıp hamile kalan pekçok insan var. canım lütfen endişelenip stres yapma. biliyorsun stres gebeliğin önündeki en büyük engel.

Çok saOL cNm..Çok haKLısn..No stReskaydirigubbakcemile2
€wt ALLahtan adetLErim düzeNLi..
Ama şu ovuLAsyon testinden aLsam daha iyi oLacak saNırm..
Raßßim haKKımızda hayırLısını nasip etSin..
€wt stres yapMamaya çaLşıyorum..
Pek haMiLelikLe iLgiLi şeyLEr okuMaMaya çaLşıyoruM..
Daha Çok gezip evde yaLnız kaLmamaya çaLışıorm..
ßakaLım yaa hayırLısı artık ..
Raßßim ne güseL söyLemiş :
€ğer istediğiN şey oLmuyorsa üzüLme!ßeLki daHa güzeLi geLEcektir..
ßeLki de oLmaMası daHa hayırLıdır..
İnşALLah seNinde haKKında hayırLısı oLsun cNm..Dua iLe..

kızlar merhaba;

geçmişi çok okumadım.. konu başlığını okuyunca belki sizlere birazcıkta olsa moral verebilirim diye direk yazıma başladım..

bende kendimi bildim bileli pko luyum.. 2 ayda-3 ayda belki 4 ayda bir adet olurdum söktürücüler olmasa.. yasmin kullanırdım adetlerimi düzenleyebilmek için.. antalya doktor sıkıntısı olan bir şehir.. en azından izmire, ankaraya, istanbula kıyasla...

2 sene önce evlendim.. 1 sene öncede korunmayı bıraktım... yani yasmini bıraktım.. bırakın bebek olmasını ben adet bile göremiyordum... 1 sene hangi doktor iyi dedilerse dolaştım.. her adet görmediğimde acaba mı diyordum.. iyi denilen doktorlar telefonda bana sen yumurtlamadın ki ne hamilesi deyip söktürücüyü dayadılar...

1 sene sonunda doktorum özür beyi buldum şans eseri.. banaa adet gördürdü ve bir ilaç verdi... adetinin 5. gününde iç dedi.. sonrasında da her gün ilişki :kedi:

ve kızlar ben hamile kaldım... şuan 18 haftalık hamileyim... allahım nasip ederse bizim kızım olacak...

dün 3lü tarama testimizin sonucunu öğrendik... oran maalesf düşük çıktı.. ve ben bugün amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım... yani bebeğimin içinde bulunduğu suyun içinden sıvı alındı.. ve 3 hafta düşük riskim var şuan...

doktorum bana bu çok uzun bir maraton yasemin... sabrın varmı... gücün var mı diye sordu... gerçektende uzun bir maraton kızlar... hamile kalmaya çalışmak.. sonrasında hamile kalmaak... sonrasında bebek sağlıklımı diye merakta kalmak... testler... sonuçlar... olumsuzluklar... gerçekten çok ama çok uzun bir maraton..

sabır.. inanç.. dua... alanda allah verende allah... sabredin... pozitif düşünün... inanın... ve bol bol dua edin...

allahım hepinizin gönlüne göre versin.. :Saruboceq:

merhaba arkadaslar bende pkoluyum..2.5 yillik evliyim 4 ay yumurta takibi gordum,1 asilama negatif..tedaviyi biraktigim ay kendiliginden hamile kaldim cok sukur..simdi 2 aylik hamileyim,allahima sukurler olsun..olmazsa olmasin dedigim ay hamile kaldim..darisi sizlerin basina ins.

hazalcım, Allah bebeğini sana bağışlasın. bizlere de hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inş.
kızlar pko'da soan kürü duydunuz ya da uyguladınız mı hiç? ben birkaç ay önce kürtaj olmak zorunda kaldığım için (bebeğimin kalp atışları durmuştu) denemek konusunda tedirginim. çünkü hala rahim kendini toparlamadı ve ara kanamalarım oluyor. adet düzenimi iyice bozmaktan korkuyorm.

hazalcım, Allah bebeğini sana bağışlasın. bizlere de hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inş.
kızlar pko'da soan kürü duydunuz ya da uyguladınız mı hiç? ben birkaç ay önce kürtaj olmak zorunda kaldığım için (bebeğimin kalp atışları durmuştu) denemek konusunda tedirginim. çünkü hala rahim kendini toparlamadı ve ara kanamalarım oluyor. adet düzenimi iyice bozmaktan korkuyorm.

amin cok tsk.ederim..ama yerinde olsam suanda yapmazdim..bende hamile kalmadan 1 yil once falan sogan kuru yapmistim ve yaptigim ay kocaman bir kiztim olmustu,tabiki herkeste olack diye birsy yok ama ben korkmustum acikcasi...rabbim en kisa zamnda sizlerede nasip eder insllh..

Back
X