Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

Kızlar merhaba ben bu sitenin takipçisiyim bazı formlarada yazdım 35 yaşındayım sol overde çikolata kistim var, 1 yıla yakın doğum kontrol hapı kullandım ama geçmedi zaten baskılasın diye verilmişti. Doktorum doğal yollardan deneyin dedi ama 1,5 yıl geçti olmadı 4 ay önce 2 ay hastalanamadım ve ben onun öncesinde stresten çok kiloda almıştım doktora gittim bu seferde sağ overde polikistik over dedi doktor ve bana ulturasonda bir sürü kisti gösterince ikinci şoku yaşadım farlutalle adet gördüm 2 ay düzensiz olsada oldum ama bu ay tekrar olamadım 1 hafta geçti belirti yok tekrar doktora gidecem bebek çok istiyoruz eşimde bende yaşımda geçiyor bizim bir akrabamızın kızı çok kiloluydu doktor senin çocuğun olmaz ancak tedaviyle olur diyordu doğum kontrol hapı kullanmasın 1 yıl hastalanmazdı düşünün bir kaç ay önce evlendi ama evlenmeden 20 kiloya yakın kilo verdi ve herkesi şok eden sonuç evlendiği ay hamile kilonun pcos a çok etkisi var banada kilo vermemi tavsiye etti ama malesef kilo veremiyorum deniyorum havalar soğuyalı yürüşüde bıraktım çok bunalıyorum ve hamurişini tatlıyı çok seviyorum malesef nasıl kilo verecem onuda bilmiyorum kendimi şartlıyorum ama malesef daha fazla yiyorum bu arada boyum 1.55 kilom 76 evlendiğimden beri 20 küsür kilo aldım burda yazan herkesi iyi anlıyorum inşallah tez zamanda bebişimiz olur herşeyin başı sağlık kendinize iyi bakın kızlar :71:

slm kızlar. bende pko hastalığını yaşıyorum. size umut olur diye yazmak istedim. ben hamileyim. 2.5yıl sonra hemde doğal yolla. klomenler çatlama iğneleri hiç bi işe yaramadı. alternatif tıpa yöneldik içmedğim ot çöp kalmadı.artık umudum kalmamıştı uğraşmaktan sıkılmıştım eşimle karar verdik direk tüp bebek yaptıracaktık. karar verdiğimiz ay ben hamile olduğumu öğrendim 7 ay adet olmadığımı biliyorm o kadar düzensizdi yani. bu ay farklı olarak her gece kenzül arş okudum. sadece 1 aydır okuyodum. dileğimin bu kadar çabuk kabul olacağını ben bile düşünmemiştim. siz tabiki tedavilerinize devam edin. ama ne diliyosanız Allahtan dileyin. Allah hepinizin gönlüne göre versin
ayy inşallahhh bende kalırımm yaaa bu geceden itibarten okumya başlıorum.4 yıldır bu lanett hastalıkla yaşıorumm..artıkk dayanamaıyorumm yaa bendeee anne olmakk istiorummmm:43::43::43:

Kızlar merhaba ben bu sitenin takipçisiyim bazı formlarada yazdım 35 yaşındayım sol overde çikolata kistim var, 1 yıla yakın doğum kontrol hapı kullandım ama geçmedi zaten baskılasın diye verilmişti. Doktorum doğal yollardan deneyin dedi ama 1,5 yıl geçti olmadı 4 ay önce 2 ay hastalanamadım ve ben onun öncesinde stresten çok kiloda almıştım doktora gittim bu seferde sağ overde polikistik over dedi doktor ve bana ulturasonda bir sürü kisti gösterince ikinci şoku yaşadım farlutalle adet gördüm 2 ay düzensiz olsada oldum ama bu ay tekrar olamadım 1 hafta geçti belirti yok tekrar doktora gidecem bebek çok istiyoruz eşimde bende yaşımda geçiyor bizim bir akrabamızın kızı çok kiloluydu doktor senin çocuğun olmaz ancak tedaviyle olur diyordu doğum kontrol hapı kullanmasın 1 yıl hastalanmazdı düşünün bir kaç ay önce evlendi ama evlenmeden 20 kiloya yakın kilo verdi ve herkesi şok eden sonuç evlendiği ay hamile kilonun pcos a çok etkisi var banada kilo vermemi tavsiye etti ama malesef kilo veremiyorum deniyorum havalar soğuyalı yürüşüde bıraktım çok bunalıyorum ve hamurişini tatlıyı çok seviyorum malesef nasıl kilo verecem onuda bilmiyorum kendimi şartlıyorum ama malesef daha fazla yiyorum bu arada boyum 1.55 kilom 76 evlendiğimden beri 20 küsür kilo aldım burda yazan herkesi iyi anlıyorum inşallah tez zamanda bebişimiz olur herşeyin başı sağlık kendinize iyi bakın kızlar :71:
kızlar bende pcosluyum ama benim doktorum bana glokufen diye bir hap verdi bunu bizim gibi çocuk isteyen pcoslularda deneniyomuş ve kilo verdiyoo artı sağlıklı bir yumurta geliştiriyoo bence sende doktorunla bunu paylaş ve başla bende işe yaradı bundan önceki tedavimde klomen ve progestan bana da çok kilo aldırmıştı denemni tavsiye edrim bende işe yarıyo walla:))

merhaba hanımlar bende de adet düzensizliği var ve pkoluyum buna rağmen tedavi olmadan hamile kalabildim. adetim düzene girsin diye 5 ay yasmin kullandım. bıarktığım ay korunduk sonraki ay hamile kaldım çok şaşırmıştım..umudunuzu kaybetmeyin..

merhaba hanımlar bende de adet düzensizliği var ve pkoluyum buna rağmen tedavi olmadan hamile kalabildim. adetim düzene girsin diye 5 ay yasmin kullandım. bıarktığım ay korunduk sonraki ay hamile kaldım çok şaşırmıştım..umudunuzu kaybetmeyin..

ayyy canım ne güzel şeyler diyon sen yaa benim de adet düzensizliğim var inşallah senin gibi en kısa zaman da hamiş oluruzz.. sizler bize umut oldunuz morallerimizi düzelttiniz hepinize çok çok teşekkürler:))) ama daha detaylı bilgi versene yasminin yanında başka bişey kullandın mı?

hayır canım başka bişey kullanmadım. 5 ay sonunda adetim düzene girdi ve gün aşırı cinsel ilişki ve ilişkiden sonra bir müddet yatar pozisyonda kalmak önemli. bende bu şekilde oldu... dilerim siz de en kısa zamanda çift çizgiyi görürsünüz...

hayır canım başka bişey kullanmadım. 5 ay sonunda adetim düzene girdi ve gün aşırı cinsel ilişki ve ilişkiden sonra bir müddet yatar pozisyonda kalmak önemli. bende bu şekilde oldu... dilerim siz de en kısa zamanda çift çizgiyi görürsünüz...

aminnnnnnnnnn.... canım inşallah ama bende bi sorun var ben ilacı bıraktıktan sonra adetim yine düzensizleşiyo yumurtlama falan hesaplanamıyor:(((

Kızlar merhaba..
Ben de pco oldumu öğrendm ay gebe kalmıştm. Düşük oldu maalesef.
Düşükten sonra doktor doktor kist olmadını sölemişti.
Tekrar olur mu sizce. Düşükle kisti ya da başka bişile kistin de gitme ihtimali olabilir mi?
Her işte bi hayır vardır ya bilemiorm.. 3 kere regl oldum düşükten sonra. Acaba diorum tekrar olur mu.
Bida gitmedm doktora ama gidicm sanırsam.
Bu arada doktor kist gördünde önemli olmadını sölemişti daha önce. Testlerim normal ve adetlerm düzenlidi. Şimdi de düzenli! Tekrar hormon testine gereksinimim yoktr di mi? Temmuz da yapılmıştı en son! O regle gebe kalmıştm ama ilk haftalarda ağustosta düşük oldu iştee..

genc kızlıgımdan berı adet duzensızlıgım vardı onemsemedım takı evlenınceye kadar..
evlendıgım ıkıncı ayda dr gıttım ve sonuc pkos tum dr bana cocukmu ıstersın yoksa duzenleyelımmı dedıgınde ıkısınıde ıstedım ve maratona basladık yumurtlama hapları destekleyıcı ılaclar catlatmalar vs. derken 1yıl gectı tam rahım rontgenı ısteyecegı sırada sehır nedenıyle baska dr a rontgenı cekıp gıttık ve yıne yumurlama hapları akabınde asılama dendı herseyı kabul edıyordum yeterkı bebegıme kavusayım ozlemım dınsın ıstıyordum ama yumurtalarım cok ıyı olmasına ragmen hep husrana ugruyordum boylece3yılı tamamlamıstım tabı buzaman zarfında tupbebegı bıle denedım 2defa taze 1defa dondurulmus.. yıne olumsuz artık tedavısız hayatta olmaz dedım kendı kendıme cok caresızdım..esımle karar verdık yıpratıcı tedavılere bır muddet ara verelım dedık..
ama olmuyordu aklımdan bır an bıle cıkmıyordu ve sonunda ıyı bır dr bulduk ve tedavı amaclı degılde akıl almak nedenıyle gıttık ve bana dedıgı buzaman kadar bukadar tedavıyı bosuna olmusum pkoslarda kımı kılo kaybı kımınınde destekleyıcı ılaclarla hamılelıgı soz konusuymus %5 lık kılo kaybı bıle kımı pkoslarda olumlu sonuclar alıyormus..
dr un bana dedıgı tek sey kafandan at bebegı sımdı senı dırek dıyetısyene yonlendırıyorum ve bu 3ay zarfında 15kılo verıp bana geleceksın ve bu 3ay ıcınde sana yumurtlama ve duzenleyıcı ılac verıcem kendılıgınden hamıle kaldın kaldın kalamazsan 15kıloyu verıp 3ayın sonunda bana gel hısteeroskopıydı sanırım gobek delıgınden bakılacaktı bu arada kılom 80 dı 65 ın dedı dr bana neyse dıyetısyene gıttım ıkısıde oyle pozıtıf konustularkı ooo ıcımden buzamana kadar bosa vakıt kaybetmısım dedım dıyetısyenle dr baksam hemen hamıle kalacaktım guldum ıcımden onlara madem bu denlı kolaydı neden bu kadar tedavıde sonuc alamadım dedım kendı kendıme..
ve cocuk ısını cıkardım kafamdan kendımı kılo vermeye odakladım veeee 1ayda 5kılo verdım tam 5.haftada dıyetısyene gıdecektımkı :52::52: hamıle oldugumu ogrendım resmen şoke oldum bunca tedavı 3.5yılın ugrası kendılıgınden geldı melegım bana :nazar: rabbım bagıslasın su an 15 aylık mevlam tum bekleyıp ısteyenlere nasıp etsın ılk once karnınızı sonra kucagınızı doldursun :49::49:
yanı kısacası kilo hersey gıbı pkos tada zararlı ve su an dogumdan berı korunmadıgım halde yıne hamıle kalmadım ama zamana bıraktım bebegım buyusun sonra hal caresıne bakarız 2. bebısın rabbım sızlerede anıden suprız bı yumurta nasıp etsın :16:

burcu ne güzel yazmışsınnn..yüzümü güldürdün....bende EVLİYİM..PKOLUYUM..VE KİLOLUYUM... senin yazdıklarını okusunca sevindim bende diyetisyene gidiyorum ama çok zor kilo veriyorumm...ve yanında bir sürü ilaççç...dilerim birgün bende senin yazdıklarını yazarım burda....

burcu ne güzel yazmışsınnn..yüzümü güldürdün....bende EVLİYİM..PKOLUYUM..VE KİLOLUYUM... senin yazdıklarını okusunca sevindim bende diyetisyene gidiyorum ama çok zor kilo veriyorumm...ve yanında bir sürü ilaççç...dilerim birgün bende senin yazdıklarını yazarım burda....

aynen bende hem pkolu hem kiloluyum malesef...hemen bi spor salonuna gitmeye karar verdim...diyetisyene gitmiştim zaten listem var ama uyan yok eşşek kafam benim...çok hırslandım ama çoook....kilo veriyorum hamile kalıyorum inşallahhhh

arkadaşlar bende uzun yıllardır pcosluyum öncedn çok zayıftım ma bebk için yaptığımız tedavilerden sonra çok kilo aldım şuan 70 kiloyum ve en son tüp bbek denememi haftaya kürtaj olarak sonlandıracağız. çünkü bebeğimin kalbi atmıyor.çok uğraştım çok yoruldum.tam oldu derken bebeğim gelişimini durdurdu.şu araşar çok kötüyüm ama atlatacam bunuda.çok kilo vermek istiyorum aam artık veremiyor o kaadr çok hormon aldım ki.artık ne yapacağımı düşünemiyorum.

:emir_bebek:Evet arkadaşlar bende kendimi bildim bileli PİCO luyum
18 aylık evliyiz
Doktorumuz tedaviden başka şansımın olmadığını sölüyo zaten alışılmış bi cümle ama eşim duyunca şaşırdı
benimde en büyük hayalim süslü bi kızım olsun (TUANA) :) ama rabbim bilioya içim sızlıo ya olmazsa die eşim canımız saolsun dio tabi şuan düşünmediğimiz için
eşim hala askere gitmediği için şuan yapamıoruz hatta olmayacağını bile bile korunuoruz napalım o güzel mutluluğu rabbim doğru ve hayırlı zamanda inşallah herkese yaşatsın
burda yazılanları okuyunca tutamadım kendimi bi yandan ağlıorum bi yandan yazıorum
evet kimse PİCO luları anlamı nie bilmiorum çok basit gibi gelio onlara bu illet ama çeken bilio
herkesin rabbim gönlündekini hayırlı ve iyi bi şekilde versin inşallah
hatta ikiz ikiz üçüz üçüz ..... hepimize daha çok isteyenlere

merhaba hanımlar pkolu olupta hamile kalanlar diye okuyunca hemen daldım topiğe benim bir oğlum var şu an 2.5 yaşında 2.yide düşük yaptım tekrar denemelere devam ediyoruz ben tedavisiz hamile kaldım 2sindede sadece glucophage kullandım ama düzenli bir şekilde herkese tavsiye ediyorum dr.um benim avantajlarımdan birinin zayıf olmam olduğunu söyledi aslında bende çok iştahlı bir pkoluyum ama ne yalan söyleyim dikkat ettiğim için kilomu koruyorum o yüzden hamile kalma şansım artıyor bu ayda gecikti 5gün bekliyorum ne olacak bakalım

sanırım ileride başıma dert olacak bu hastalıktan dolayı ben de aranıza yeni katıldım..
henüz biz korunuyoruz bebek düşünmediğimizden.. Ama birkaç sorum var sizlere...
şimdi bu pko;

1 lh değerinin tsh den yüksek çıktıgı durumda mı bu teşhis konuyor?

2. lh hormonu düşürücü bir ilaç yok mu sadece?

3. Sizin adetleriniz nasıl oluyor? Ben de 2 aydır birkaç damla kahverengi akıntı şeklinde oluyor. Doktor adet yerıne sayıyor bunu.. Yumurtalıkların çalışmamasından diyor. Sizlerin nasıl?

Bir de bana sadece progestan verdi. 6 ay kullan dedi.

merabalar herkese.benim çok samimi arkadaşım 2 yıl önce evlendi.korunmadıkları ilk ay hamile kaldı.kısaca yazcam.doğum yapacağı gün geldi bazı sebeplerden normal olmaz demiş doktor.sezeryana almışlar.doğum sonrası doktor gelmiş yanına.sizin hamile kalmanız milyonda bir gerçekleşecek bi durum demiş.çünkü rahmi nohut büyüklüğünde bi sürü kistle doluymuş.buda polikistikovermiş.doktorun eşindede aynı problem varmış ve yıllardır hamile kalamıyomuş.demem o ki arkadaşlar rabbim ol desin yeter ki.çok düşünmeyin bence.bende 3 yıllık evliyim ve 2 yıldır korunmuyoruz.erkek infertilitesi yüzünden.rabbim bu yıl hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

slm bende pkoluyum hikayem pek iç açıcı değil malesef 4 tane tüp bebek denemem var diğerlerini hiç saymayım başka bir neden tam söyleyemiyolar.suan yeni bir merkez araştırıyorum pko konusunda en iyi uzmanı bulmaya çalışıyorum bide yumurtam çok olduğu için embriyolarımız çok kaliteli olmuyor neler yaparsam kalite arttırırım diye araştırıyorum bilgisi olan varsa yardım olursa sevinirim.

bende de pko var.
doktorlar kenilikle bebişin olmaz dediler.
evlendim.2.ay korunmayı bıraktık ve ilk denemede hamile kaldım.
ancak bebişimi kalp durması sonucu kaybettim.pko ile ilgisi olup olmadını sorduğumda ise onunla ilgili değil dedi doktorum.
şimdi yeniden çocuk istiyoruz ve inş. olur.
içinizi ferah tutun,pozitif düşünün,elinizden geleni yapın ve tevekkül Allah diyelim.

merhaba kızlar pco diye yazılınca hemen yazayım dedim.kısaca anlatmak istiyorum uzun yazarsam bitmezde.:51: ben iki yıl boyunca pco tedavisi gördüm ilaçlar çatlatma iğneleri.tedaviye 2008 in başlarında başlamıştım.2009 un aralık ayında hamile olduğumu öğrendim.hamile kaldığım ayı anlatmak istiyorum.
o ay çatlatma iğnesini oldum ve doktorumuz bize özel günleri sıraladı.ilk özel günü çalışark geçirdik.2. öel günümüzde eşimin iş toplantısı yüzünden istanbula gitmesi gerekti ve gitti.ben tabi şok.yine olmaycak yine aksilik yine hayal kırıklığı yine üzüntü yine gözyaşı stres dedim kendi kendime.bu arada çok çok dua ettim namazlarımda.hep duam şu oldu "rabbim ne doktora ne ilaca hiçbirine inanmıyorum güvenmiyorum.benim tek sığınağım dayanağım sensin sana sığınıyorum" ve meryem suresini çokça okudum.sonra kendime geldim dedimki bunu verecek olan rabbim değilmi.vermek istese ona hiçbişey zor değildir.verirse ilk çalışmadada verir hiç çalışmadan hz meryeme verdiği gibi banada verir.takdir ilahi onun.ve hiç olacakmı olmayacakmı diye düşünmedim.şimdide avatarımda gördüğünüz mucizeye her baktığımda rabbime şükrediyorum.:nazar::nazar:

merhaba kızlar pco diye yazılınca hemen yazayım dedim.kısaca anlatmak istiyorum uzun yazarsam bitmezde.:51: ben iki yıl boyunca pco tedavisi gördüm ilaçlar çatlatma iğneleri.tedaviye 2008 in başlarında başlamıştım.2009 un aralık ayında hamile olduğumu öğrendim.hamile kaldığım ayı anlatmak istiyorum.
o ay çatlatma iğnesini oldum ve doktorumuz bize özel günleri sıraladı.ilk özel günü çalışark geçirdik.2. öel günümüzde eşimin iş toplantısı yüzünden istanbula gitmesi gerekti ve gitti.ben tabi şok.yine olmaycak yine aksilik yine hayal kırıklığı yine üzüntü yine gözyaşı stres dedim kendi kendime.bu arada çok çok dua ettim namazlarımda.hep duam şu oldu "rabbim ne doktora ne ilaca hiçbirine inanmıyorum güvenmiyorum.benim tek sığınağım dayanağım sensin sana sığınıyorum" ve meryem suresini çokça okudum.sonra kendime geldim dedimki bunu verecek olan rabbim değilmi.vermek istese ona hiçbişey zor değildir.verirse ilk çalışmadada verir hiç çalışmadan hz meryeme verdiği gibi banada verir.takdir ilahi onun.ve hiç olacakmı olmayacakmı diye düşünmedim.şimdide avatarımda gördüğünüz mucizeye her baktığımda rabbime şükrediyorum.:nazar::nazar:

çok sevindim canım inançlı olmak gerekiyor bende dualarımda hayırlı evlatlar diliyorum meryem suresini duymuşdum okucam :61:

Back
X