Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

Kızlar doktor vajinal ultrasonla baktı küçük kistlerin var. Polikistik izlenim veriyor tahlil yapalım dedi. Adetin 3. Günü yapılan tahlillerim temiz cıktı .adetlerim de herhangi bi. Sorun yok bir gecikme yaşamadım daha .3-4 gün erken olduğum oluyor ve yumurtlama günümde kanamam oluyor. Ondan sonra da bir daha doktora gitmedim şimdi pko lu arkadaslar daha iyi cevap verebilir siz de böyle bi durum var mı ? Yani her pkolu adet olmakta gecikir mi? Ben de pko var mı yok mu kafam karışık iyice . Doktora gidicem yine ama bilen Arkadaslardan yardım istiyorum

Herkese merhaba. Ben de cumartesi günü doktora gittim. Yumurtalıklar gayet düzgün dedi. Bu ay yumurtlamışsın dedi. Yumurtayı gösterdi. Zaten düzenli regl oluyorum. Ama insülin direnci ve testosteron fazlalılığı var :( Bütün doktorlar bunları görünce PKO var sanıyorlar ama muayenede hiçbir sorun çıkmıyor. İkinci gün gel ilaç başlayalım dedi. Ne ilacı verecek bilmiyorum. Aranızda hormonları PKO gösterip diğer sorunları yaşamayan var mı ?

Allah kucagına almayı nasıb etsın cnm.bende klomen kullandım ama hıc buyutmedı.dırenc gosterdı yumoslarım.bızde 1 yıldır korunmuyoruz.bıkere asılama oldum nasıb olmadı.bırazda doktorum ılgısızdı.belkı olur dedık ama olmadı.şimdi yenı bı doktora bsladım.cumartesı hsg cekıldım:KK43: iyiıkı nasıb olmus sana yasamadın o acıyı.pekı kandakı hormonların nasıldı cnm senın?insülin dırencın cıktımı?
canım ''insülin direncin sınırda, var diyemeyiz'' demişti dahiliyedeki doktor. hormonlarım da normalmiş kadın doğum doktorumun dediğine göre. bana da klomen ilk kullandığımda fena ters etki yapmıştı. üçüncüde nasip oldu. tedavi yöntemlerini kovalamak gerekiyor doktorun ilgisi de önemli tabii ki. ben iki yıl boyunca korunmamıştım nasip bu zamanaymış, Rabbim seni de hayırlısıyla daha fazla bekletmesin, çok güzel haberlerini alalım inşaallah.

Gebeliğin yine sonlandı.. Olmadı yanı.. Esimle tüp bebege karar verdik.. Çünkü bu 7. Düşük oldu.. Şimdilik ilaç tedavisine başladı reglimin 2.günü tüp bebege başlanılacak...

İnş bu ay hamiş oluruz.
Cumartesi günü doktor randevum var hormon testi ve yumurta takibi için.
Bu ay yine klomen ve ıgneyle denicem.

Gebeliğin yine sonlandı.. Olmadı yanı.. Esimle tüp bebege karar verdik.. Çünkü bu 7. Düşük oldu.. Şimdilik ilaç tedavisine başladı reglimin 2.günü tüp bebege başlanılacak...
Geçmiş olsun canım... Hakkınızda hayırlısı olsun. Düşüklerin açıklanabilir bir nedeni var mıydı? Bir de kaç haftalık oluyor genelde?

Daha önce sormuşum zaten canım kusura bakma. Tüpten önce düşüklerin nedenini araştırsalardı keşke. Şimdi cgh mı yapılacak?

10 günlük ilaç verdi ilk önce bunları kullanmam gerektiğini soledi. Bu ilaçlar kislerimle alakalı verildi.. 10 günden sonra regl olcam 2 günü de kontrole gidecem.. Eğer bi gelisme varsa kislerde daha sonra tüp bebege başlayacak.

xpreiaZ .!.:
Daha önce sormuşum zaten canım kusura bakma. Tüpten önce düşüklerin nedenini araştırsalardı keşke. Şimdi cgh mı yapılacak?
O kadar bilgili degilim aslnda.. Biseler yapılacak dedi ama tam anlamadm zaten kislerime gore tüp bebege baslanilacak

canım ''insülin direncin sınırda, var diyemeyiz'' demişti dahiliyedeki doktor. hormonlarım da normalmiş kadın doğum doktorumun dediğine göre. bana da klomen ilk kullandığımda fena ters etki yapmıştı. üçüncüde nasip oldu. tedavi yöntemlerini kovalamak gerekiyor doktorun ilgisi de önemli tabii ki. ben iki yıl boyunca korunmamıştım nasip bu zamanaymış, Rabbim seni de hayırlısıyla daha fazla bekletmesin, çok güzel haberlerini alalım inşaallah.

Insallah cnm.dua et bekliyorum ins.

Herkese merhaba. Ben de cumartesi günü doktora gittim. Yumurtalıklar gayet düzgün dedi. Bu ay yumurtlamışsın dedi. Yumurtayı gösterdi. Zaten düzenli regl oluyorum. Ama insülin direnci ve testosteron fazlalılığı var :KK43: Bütün doktorlar bunları görünce PKO var sanıyorlar ama muayenede hiçbir sorun çıkmıyor. İkinci gün gel ilaç başlayalım dedi. Ne ilacı verecek bilmiyorum. Aranızda hormonları PKO gösterip diğer sorunları yaşamayan var mı ?
canım herkesin farklı seyrediyor benim mesela kilo almamla başladı rejim yappsam düzenecekmiş bu arada hamile kaldım ama 19 haftalık kaybım oldu pkolarda olur dedi doktor :(

Arkadaslar merhaba,pkolu oldugumu bir iki ay once ogrendim, tedavi surecine baslayacaktik ki hamile oldugumu ogrendim.Fakat doktor hormon degerlerime bakti fsh 3.5 lh 11.5 .Polikistik oldugun icin ve lh degerrin cok yuksek oldugu icin dusuk riskin de fazla dedi. Sonrasinda arastirdigim bircok kaynakta pkolularda dusuk riskinin fazla oldugunu okudum.Yani bizim hastaligimizda hamile kalinca da bitmiyor dert malesef. Simdi de buna taktim surekli dusuk yapicam korkusu yasiyorum.Umarim bu bilgi gecerliligi cok yuksek bir bilgi degildir:(

Arkadaslar merhaba,pkolu oldugumu bir iki ay once ogrendim, tedavi surecine baslayacaktik ki hamile oldugumu ogrendim.Fakat doktor hormon degerlerime bakti fsh 3.5 lh 11.5 .Polikistik oldugun icin ve lh degerrin cok yuksek oldugu icin dusuk riskin de fazla dedi. Sonrasinda arastirdigim bircok kaynakta pkolularda dusuk riskinin fazla oldugunu okudum.Yani bizim hastaligimizda hamile kalinca da bitmiyor dert malesef. Simdi de buna taktim surekli dusuk yapicam korkusu yasiyorum.Umarim bu bilgi gecerliligi cok yuksek bir bilgi degildir:KK43:
Ne kadarlık hamilesin canım benim de fsh 3.5 lh 10 :( inşallah düşmez canım önlem olarak ilaç vermedi mi progestan falan

Ne kadarlık hamilesin canım benim de fsh 3.5 lh 10 :KK43: inşallah düşmez canım önlem olarak ilaç vermedi mi progestan falan
Yok canim dogru duzgun bir doktor arayisindayim henuz. Zaten yeni ogrendim betaya bakti pozitif dedi yolladi okadar.Cok gec dollenme oldugu icin ne kadarlik hamile oldugumu bile bilmiyorum.Sadece degerim.1200 bunu biliyorum.

Yok canim dogru duzgun bir doktor arayisindayim henuz. Zaten yeni ogrendim betaya bakti pozitif dedi yolladi okadar.Cok gec dollenme oldugu icin ne kadarlik hamile oldugumu bile bilmiyorum.Sadece degerim.1200 bunu biliyorum.
Aa kese görünür iki gün sonra hadi hayırlısı olsun canım regl tarihin ne zamandi pkoda ne zaman yumurtlama belli olmuyor takip istiyo betaya göre hesaplar doktor aslında

Aa kese görünür iki gün sonra hadi hayırlısı olsun canım regl tarihin ne zamandi pkoda ne zaman yumurtlama belli olmuyor takip istiyo betaya göre hesaplar doktor aslında
Vala canim sat i ne sen sor ne ben soyliyim:)) 20 ocak..yani adetim 38 gun gecince hamile kaldigmi ogrendim. Ustelik defalarca doktora gittim defalarca beta baktirdim,tarlusal kullandim.En son rahim kalinlasmasini cozmek icin operasyon icin gun vermislerdi ki hamile oldugumu ogrendim.

Vala canim sat i ne sen sor ne ben soyliyim:)) 20 ocak..yani adetim 38 gun gecince hamile kaldigmi ogrendim. Ustelik defalarca doktora gittim defalarca beta baktirdim,tarlusal kullandim.En son rahim kalinlasmasini cozmek icin operasyon icin gun vermislerdi ki hamile oldugumu ogrendim.
Ay ne mutlu sana benim de 14 ocakti olmadım bi türlü en son 27 martta oldum şükür günler sonra :( napicaz bu pkoyla bilmiyorum tedaviye de mayısta baslicaz darısı başıma diyeyim başlamadan hamile kalsam ben de

Ay ne mutlu sana benim de 14 ocakti olmadım bi türlü en son 27 martta oldum şükür günler sonra :KK43: napicaz bu pkoyla bilmiyorum tedaviye de mayısta baslicaz darısı başıma diyeyim başlamadan hamile kalsam ben de
Ah canim benim insallah hamile kalirsin en kisa surede, sonucta pko demek bebek olmaz demek degilmis gorduk bunu.Ben daha once de hamile kalmistim hemde ilk denedigimiz ay.Ama 5. Ayda bobrek sorunundan dolayi sonlandirildi tabi bu ayri mesele.Onemli olan hamile kalabiliyoruz. Sen ne zamandir bekliyorsun ve doktorlar ne diyor degerlerin icin?

Ah canim benim insallah hamile kalirsin en kisa surede, sonucta pko demek bebek olmaz demek degilmis gorduk bunu.Ben daha once de hamile kalmistim hemde ilk denedigimiz ay.Ama 5. Ayda bobrek sorunundan dolayi sonlandirildi tabi bu ayri mesele.Onemli olan hamile kalabiliyoruz. Sen ne zamandir bekliyorsun ve doktorlar ne diyor degerlerin icin?
Ah canım benim de çok karışık mayısta evlendim bir yıldan önce tedavi başlamıyor doktor suan sürekli tahlil durumundayim bi ara prolaktin 122 oldu ama iki haftada kendiliğinden 22 ye düştü zaten bi prof biz ona yakilmiyoruz çok değişken bi hormon o demişti sonra anti tpo diye bişey çıktı hasimatoymus ama tsh değerlerim normal doktorlar genel olarak çok önemli bi kist görünümü yok diyorlar fsh 3.5 lh 10 çıktı en son ışte böyle su an tabi bunların hepsi kasım ayından beri takip edilenler öncesinde çocuk istemiyodum yeni evliyim diye ne zaman regl gecikti kasimda düşünmeye başladım

Back
X