Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

Evet canım kilo versem direkt düzeleceğim. Böyle olan pek çok kişi var. Geçen pazartesi spora ve diyete başladım ancak dün rahmimden bir operasyon geçirdim, o yüzden devam edemiyorum. İnşallah mayısta aşılama yaptıracağım :)
canım rejim yapalım sıkalım dişimizi inş bebeklerimizi kucaklarımıza alırız tez zamanda

Allah kolaylık versin canım.Benim rahim ağzı çok darmış. Dün operasyonla genişlettiler. 6mm genişlettim dedi doktorum. Ben de rahim ağzı yetmezliği olmaz mı genişletince dedim. O, 7mm'den sonra oluyor dedi. Ama benimki rahim ağzı genişliği. Sanırım senin ki rahim ağzı uzunluğu.
rahim ağzı yetmezliği cnm

Hamile kalinca da bitmiyormus arkadaslar ya, daha yeni ogrendim hamileligimi 1 haftada zehir oldu diyebilirim.Ilk 3 ay pkolularda dusuk riskinin fazla oldugunu ogrendim, o na endiselenirken rahim agzi yetmezliginin cogunlukla pkolularda oldugu bilgisi hepten karartti icimi, ne cok riski varmis bu pkonun.Meger pkolu olup saglikla gebelik gecirebilmek ne zormus.
Polikistik over hastalarında progesteron hormonu düşük olduğundan gebe kalan kadınlarda düşüne ve bebek buyudukce progesteron hormonu düşük olduğundan rahim ağzı sertleşme z bebek buyur ve rahim taşımayı p torba dışarı çıkar amerikada araştırılması hala sürüyor tam bi tanı konamasada polikistik over le bağlantılı

inşalah Allahım hepimize nasip etsin ya :-(( bende iki aydır klomen+glifor+folik asit kullanıyorum.ilk ay yumurta oluşmadı bu ayda 11. gün sadece 10mm lik bir yumurta oluştu pek ümitli değilim bakalım ne olcak.laçlar çok kötü yapıyo yaaaa:mad: bana da dua edin olur mu:anneadayı: özellikle hamiş olanlar:KK46::KK25:

inşalah Allahım hepimize nasip etsin ya :-(( bende iki aydır klomen+glifor+folik asit kullanıyorum.ilk ay yumurta oluşmadı bu ayda 11. gün sadece 10mm lik bir yumurta oluştu pek ümitli değilim bakalım ne olcak.laçlar çok kötü yapıyo yaaaa:mad: bana da dua edin olur mu:anneadayı: özellikle hamiş olanlar:KK46::KK25:
Canım burada defalarca yazmıştım. Senin için de yazıyorum. Ben klomen kullandım, 2 tane 20mm yumurta oluştu. ama hamile kalmadım.
Sonraki ay karbonhidratı tamamen kestim. on taneye yakın yumurtam oluştu. Sana tavsiyem karbonhidratı hayatından çıkar. İnsülin direncin varsa ilacını düzenli kullan.Pko varsa insülin direnci de vardır ve kesinlikle yumurta gelişimini engelliyor.
sabah iki haşlanmış yumurta ve peynirle çok rahat doyuyor insan. öğlen ve akşam ton balıklı salata, haşlanmış tavuklu salata, peynirli salata istediğin kadar ye. az şekerli meyveleri ye, salatalık ye. ekmek pirinç patates yeme.
İnşallah güzel bir sonuç alırsın canımç

canım rejim yapalım sıkalım dişimizi inş bebeklerimizi kucaklarımıza alırız tez zamanda
Canım salı günü rahim ağzı genişletme operasyonu geçirdim. Ağrı ve kanamam var. Maalesef yapamıyorum spor. Evde koşu bandım var. İnternetten de zumba açıp yapıyordum çok güzel ama maalesef iyileşene kadar ara vermek zorunda kaldım :(

Canım salı günü rahim ağzı genişletme operasyonu geçirdim. Ağrı ve kanamam var. Maalesef yapamıyorum spor. Evde koşu bandım var. İnternetten de zumba açıp yapıyordum çok güzel ama maalesef iyileşene kadar ara vermek zorunda kaldım :KK43:
bebişim o zaman tatlılardan kacınacağız en azından beni zaten tatlılar bu duruma getirdi ...bir tek bal yicem
soğan kürü yapıyormusun onada başladım faydası olmasada zararıda yok diyip denediklerimden oda

selamlar kızlar bende pkolıyum ve 5 yaşında bir oğlum var 6 ayın sonunda oldu oğlum bir senedir kardeş istiyoruz ama olmuyor iki kez klomen kullandım 2 3 yumurta gelişti iğnede oldum ama tutmadı eşimin sperm tahlili normal bir skntı yok yani bu ay kullandığım klomenle yumurta gelişimi olmamış dedi dr iğne tedavisine başlıcaz dedi glukofen ve inifolic verdi

yumurta takibini yapan doktor görür onu herkese göre değişir

bebişim o zaman tatlılardan kacınacağız en azından beni zaten tatlılar bu duruma getirdi ...bir tek bal yicem
soğan kürü yapıyormusun onada başladım faydası olmasada zararıda yok diyip denediklerimden oda
Yapmıyorum canım. Yumurtlamayla ilgili bir sıkıntı yok şükür. Artık engel kalmadı dedi doktor. Hayırlısı bakalım

Arkadaşlar bende 4ay klomen +çatlatma igmesi kullandim sonuç almadim hsg cekildim tüpler acık fakat rahim hafif saga dönük dedi ama gebelige engel deil dedi bende biraz ara vermek istiyorum doktora gitmeyip sogan kürü yapip sonra aslan pencesi ve civanpercemi kürleri yapmak istiyorum bana bi yol gösterecek biri ariyorum

selamlar kızlar bende pkolıyum ve 5 yaşında bir oğlum var 6 ayın sonunda oldu oğlum bir senedir kardeş istiyoruz ama olmuyor iki kez klomen kullandım 2 3 yumurta gelişti iğnede oldum ama tutmadı eşimin sperm tahlili normal bir skntı yok yani bu ay kullandığım klomenle yumurta gelişimi olmamış dedi dr iğne tedavisine başlıcaz dedi glukofen ve inifolic verdi
Canim glukofen ve inofolic ayni anda mi verdi ? Nasil kullaniyorsun ? Bana doktr glukofen verdi bende kendim inofolic aldm ama ikisini ayni anda kullanmaya cesart edemedim yumurtlama zamanimda gectigi icn bir dahaki ay kullanirim dedim. Sen nasil kullaniyorsn gunde kac tanr ?

PKO luydum bekarken ve evlendikten sonra çocuk düşünmediğimiz dönemler de PKO yüzünden çocuğum olmayacak diye düşünüyordum

Ama denememizin 5. ayında hamile kaldım ki aslında ilk aylarda da kalabilirdim belki

İncir kürü yapıp süt hormonumu yükselttim bu yüzden 5 ay sürüklendik..

Ben soğan kürü yapmıştım bebek düşünmeye başlamadan önce sonrasında doktora gittim kist yoktu ama o ay yumurtlamada olmadı ve klomen verdi..

Klomen kullandığım ay hamile kaldım..

PCOlu olduğum için gebelik şekerim ilk kan tahlilinde çıktı bu yüzden biraz canım sıkıldı

Canim glukofen ve inofolic ayni anda mi verdi ? Nasil kullaniyorsun ? Bana doktr glukofen verdi bende kendim inofolic aldm ama ikisini ayni anda kullanmaya cesart edemedim yumurtlama zamanimda gectigi icn bir dahaki ay kullanirim dedim. Sen nasil kullaniyorsn gunde kac tanr ?

Back
X