PKOS ve GEBELİK

minnta

her nasip vaktine esirdir
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
691
891
37
Kızlar merhaba,

Ben yeni üye oldum.ilk adetimi gördüğümden bu yana PKOS olduğumu biliyorum.zaten biliosunuz PKOS daha anne karnındayken olan bi hastalık.Adetlerim hep düzensizdi arada bir düzenli geliodu.belli bi yaşa gelince de doğum kontrol hapları kullandım adet görmek için.165 cm boyum ve 78 kiloyum. devamlı kilo alıp verdim PKOSdan dolayı, şimdi bu 5 kilo vermiş halim çocuk istediğim için insallah dahada vrebilirim.Tüylnemem de vardı lazerle kurtuldum çok şükür..2 yıllık evliyim.2 aydır korunmuyoruz.Ben size dr'umla takiplerimi anlatacağım.Aynı durumda olan arkadaslar varsa birlikte konusalım sohbet edelim istedim.

Korunmayı bırakmadan önce 3 ay jasmine isimli doğum kontrol hapı verdi dr'um durumu düzenlemek adına,bu arada 5 kilo verdim işte.3 ayın sonunda jasmin'i bıraktık ve korunmadığımız ilk aya girdik.adet başlangıc tarihim 12 nisan oldu.sonra adetin 11.gününde tekrar doktora gittim.alttan muayenede pkos'ta hep olan bir suru kistcik yani yumurta göründüğünü ama hiçbirinin atak yapıp büyümeye başlamadığnı söyledi.Daha sonra 16.gün de gittim halen büyüme ve atak yok dedi.artı adeti bekliycez dedi.gec döllenme oldumu bilmiyorum :KK43:
ve pazartesi günü tekrar gittim adetim 7 gün geciktiği için ( b hcg de yaptırmıştım adetin 34.günü negatif)

dra gittiğimde alttan muayenede bakınca dediki evet baya tembellik var dedi hiçbir hazırlık yapmamış dedi,galiba klomensiz olmuycak bu iş dedi :KK43: ,
rahim de ince şu an dedi,

ve tarlusal isimli bi hap verdi.bildiğim bi hap PKOS dan dolayı çok kullanıyorum.

dün başladım.4 gün günde 3 defa kullanacağım.

soğan kürünü deniyim dedi yumurta tembelliği için yaptım 2 yudum aldım içemedim :KK43:

YUMURTA TEMBELLİĞİ OLAN ARKADASLAR KENDİLİĞİNDEN YANİ KLOMENSİZ YUMURTA GELİŞTİREBİLENN VAR MI ?
VEYA BUNA İYİ GELEN BİŞEY VAR MI ?

izlediğim yol iyimi sizce, bide geç döllenme olmuşşsa hamile olabilirmiyim , evet dr alttan baktı hiçbişi görmedi insanız işte umut edioz

arkadaşlar nolur fikirlerinizi bekliorum

Öncelikle merhaba canım.. Bende 3 yıllık evliyim..
Aynı rahatsızlıktan muzdaribiz. Benim de çok inatçı yumurtalıklarım.
Tedavi sürecim senin gibi doğum kontrol hapıyla başladı, bana doktorum diane vermişti yasmin daha hafif ve iyi diyor çevremdeki insanlar ben 6 ay diane kullandım kilo yaptı, çok alıngan oldum huyumu suyumu herşeyimi değiştirdi diyebilirim. Sonrasın da özel hast. gittim, yara iltihap kist yok gebeliğe hazır rahim dediler, polikistiği hiç sorun etmediler..
Yumurta takibi başladı ama yumurtalarım hiç büyümedi. Klomen tedavisi gördüm 6 ay. Hatta en sonunda günde 4 doz'a çıkardı doktorum, ama diyorum ya fayda sağlamadı. En sonunda hastanenin tüp bebek merkezine yönlendirdi, bi kere görüştük sonra koşa koşa kaçtım oradan.. Bir tedavisi olmalı diye düşündüm başka bi doktor hastane arayışı içine girdim. Ve PKO'lulara verilen şeker ilacı bana verilmemişti, regl gelmediğinde direk söktürücü kullandım hep. Bu gittiğim doktor bana şeker ilacı verdi, yavaş yavaş başlattı 9 ay içtim. 1000 mg ilac. Günde 2 kez kullanıyorum sabah akşam olmak üzere.. Zayıfladığımı fark ettim, doktor gebelik oluşana kadar kullan hatta gebelik oluştuğunda 8 haftaya kadar kullancaksın dedi. Bu ilacın yanında vitamin folik asit verdi (ki hamile kalmadan bedene vitamin depolansın diye) Kullandım ben ilaçları.. Ama hep olumsuz hep negatif.. Artık idrar testlerini yapmaktan bıkmıştım.. Kendime nasıl kızıyodum bu ay almak yok diye.. Yeminler ediyodum ama dayanamayıp yine alıyordum. Eşime de diyodum ben istesem de sen alma diye. Çok sancılı bir süreç. En son gittiğim doktor eşimin spermlerine de baktırdı. Bi' sıkıntı yok. Benden de rahim filmi istedi,işte bu noktada tıkandım.. Rahim filmi çok acılı bir operasyonmuş uygun bir yer arayışı içindeyim...

CANIM BENİM ÖNCELİKLE MESAJIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. sanada banada allah şifa versin sağlıklı bi bebek versin rabbimden dilerim.

banada doktorum korunmayı bırakınca İMOM isimli folik asit ve korunmayı bırakmadan 3 ay evvelde gluchophage 850 mg metformin verdi.Klomene 3 ay sonra başlıyalım dedi ilk ay dediğim gibi işte yumurta oluşmadı.

şimdide tarlusalın 2.günündeyim bakalım :KK43:

banada dediki klomene başlamadan evvel hsg rahim filmi cekcez diye ama istemiyorum, zaten korkuyorum bu tip şeylerden daha beter kendimi strese sokucam :KK43:

takmamaya çalışıyım diyorum olmuo , aynı bende senin gibi hep acaba hamilemiyim test yaıyım falan :KK43: çok zor gerçktende ben 28 yaşındayım dr dioki gecikmeden tedaviye başlıyalım ama işte ben 3 ay normal denemek istedim , içimize sinmio ya

Aynı şeker ilacından başlamışız canım. Bana klomen fayda sağlamadı, sana sağlar inşallah.. Rica ederim aynı rahatsızlıkları yaşıyoruz fikir alıp fikir vermek isterim. Bu siteye üye olma sebebim bu zaten. Yoksa çevremde çok arkadaşım var. Ama onların her ay sordukları "nasıl gidiyor? Var mı güzel haberin?" den öteye gitmiyor.. Özel hastaneye mi gidiyorsun? Ben bu ara mola verdim doktorlara yeni bir doktor arayışı içindeyim ama karar veremedim henüz. 3 sende çok doktor değiştirdim, bazısının samimiyetine güvenemedim bazısının enerjisi bana uygun değildi vs.

Eşinden test istedi mi doktorun?

aynen cnm bende sırf birbirimize destek olmak amaçlı hem kendimize iyi gelsin hem karşımızdakine....

ben özel kliniğe gidiyorum.Şimdilik memnunum doktorumdan ama ankara cihangir kaşıkçıyı met ettiler fazlasıyla onlada görüşüp bi fikiir ddaha almak istiyorum önümüzdeki ay , bide hakan şatıroğlu var yine ankarada bakalım , bence sende tüpe başlamadan bir fikir daha al, kilon nasıl ? ve kaç yaşındasın cnm ? ben kilo vermeye calısıyorum 28 yasındayım ,sana yaptıklarımı yazıyım ,
-kilo vermeye çalışıyorum,
-pkos oldugu için un patates şeker pirincden uzak duruyorum,durmaya çalşıyorum,
-hergün 30 dakika yürüyorum,
-simdi yazda geldi 2 günde bir yüzmeye gidiyorum,
-haftanın 2 günüde pilates yapıyorum,
-bol ıspanak yiyorum ve ceviz

eşimin spermiogramına bakılmıştı hersey tamam çıkmıştı çok şükür cnm ,

tüp olucaksada katlanacağız ama o yola girmeden tüm yolları denemekte fayda var tabi

umarım ikimiz içinde en iyisi neyse o olurda bebişimizi kucağımıza alırız sağlıkla kısmetse

Aynı yaşlardayız, boyumla kilom çok sırıtmıyo
Boyum 1.73 kilom 75 canım.
62 kilo ile evlendim kilom giderek arttı meğer pkos'tanmış..
Ama şeker ilacını içtiğim için gerilemeye başladı.
Şu evrede tüp düşünmüyorum iğne ile yumurtalalıkları büyütüp doğal ilişki öneriyolarmış
Gittiğim doktora bunu söylemek istiyorum, bakalım..
Diyorum ya 3 senede cok doktor değiştirdim, sıkıldım biraz. O nedenle ara verdim.
Hayıt suyu soğan suyu bunları içtim
Geçen ay ki kan testimde kansızlık çıktı
kan hapı kullanıyorum aynı zamanda..
Yumurtanın istenen olgunluğa gelmemesi benim sıkıntım
Bazıları mesela diyor ki "yumurtam çatlamıyor" ben o evreye bile gelemedim henüz.
Hepimize şifa olsun minnta minnta
Bana önerilen
1.doktor medical parkta
2. Çapa'da
3. Fatihte bir profesör
İstanbuldayım bu arada..

anladım cnm moralini bozma , en önemlisi moral ,benimde seninle aynı değil catlama yumurta bile gelişmio , sogan suyunu denedim aksam 2 yudum aldım içemedim baska :KK43:

ara vermekte iyi geliomus cnm , sen moralini yuksek tut, kimden duyduysam ara verince hamile kalıo bide pkos oldugumuzdan beklemioruız ya surpriz oluo , insallah miniğin sanada surpriz yapar banada :)

Ayy inşallah canım benim ya ne güzel söyledin öyle :emir_bebek:
Ben 15 gün içtim bi' süre sonra alışıyorsun canım
İçtikten hemen sonra ağzına kokulu şeker at
kokusunu bastırıyo, ben öyle alışmıştım..
Faydasını çok görenler olmuş soğan suyunun..
Nasip bakalım..

amin cnm hayırlısı insallah yine bi gelişme olursa haberleşelim

sevgiler
:emir_bebek:

Bende aynı durumdayım arkadaşlar.. Aşılamaya geçilmedi sizde sanırım. Benim doktorum aşılama öneriyor ama ben çok kararsızım. Oluruna mı bıraksam acaba

LOve j sen ne kadar süre normal yolla ve ne kadar süre klomen ile denedin ?
Bende aynı durumdayım arkadaşlar.. Aşılamaya geçilmedi sizde sanırım. Benim doktorum aşılama öneriyor ama ben çok kararsızım. Oluruna mı bıraksam acaba

LOve j sen ne kadar süre normal yolla ve ne kadar süre klomen ile denedin ?
Iki sene normal denedik. Üç ay klomen, ovitrelle ve puregon kullandık. Hsg çektim ama halen yok :110: bu ay yine klomen kullandım. Hatta bugun ikide kontrolüm var ama içimden gitmek gelmiyor. Çok sıkıldım bu durumdan :KK61: sende mi çocuk sahibi Olmayı bekleyenlerdensin

merhaba arkadaslar bende kendimi bileli pko var. ben uc yildir glukofen kullaniyorum ara ara biraktigim oldu tabii. 2,5 yillik evliyim hic korunmadik ama olmadi. uc ay once tedavi oldum serophen ve fostiminla 6 yumurtam gelisti cok guuzel bi sekilde. cok umutlandik. adetimin gecikmesiyle beta hcg baktirdim ve pozitifti bi hafta ruya gibi gecti. beta hcgyi tekrar ettirdigimdeyse hayal kirikligi oldu olmasi gerektigi gibi yukselmedi. ve nisanin 13 unde dis gebelik teshisiyle kuretaj oldum ve metotrexate diye bi ilac yapildi. simdi uc ay korunmam gerekiyor. beklemedeyim spora basladim hala glikofen ve folik asit b12 kullaniyorum sonrasi Allah kerim Allah hepimizin yardimcisi olsun

merhaba arkadaslar bende kendimi bileli pko var. ben uc yildir glukofen kullaniyorum ara ara biraktigim oldu tabii. 2,5 yillik evliyim hic korunmadik ama olmadi. uc ay once tedavi oldum serophen ve fostiminla 6 yumurtam gelisti cok guuzel bi sekilde. cok umutlandik. adetimin gecikmesiyle beta hcg baktirdim ve pozitifti bi hafta ruya gibi gecti. beta hcgyi tekrar ettirdigimdeyse hayal kirikligi oldu olmasi gerektigi gibi yukselmedi. ve nisanin 13 unde dis gebelik teshisiyle kuretaj oldum ve metotrexate diye bi ilac yapildi. simdi uc ay korunmam gerekiyor. beklemedeyim spora basladim hala glikofen ve folik asit b12 kullaniyorum sonrasi Allah kerim Allah hepimizin yardimcisi olsun
Âmin.. Rabbim daha çok aratmadan nasib etsin tüm bebek isteyenlere.. Kilo sorunun var mı seninde

Merhabalar hatunlar..
Ben de pcos luyum.. 29 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim.. biz sadece ilk 2-3 ay korunduk; daha doğrusu eşim korundu :KK66:
Bir ara vajinal mantarlanmam oldu bu yüzden de yaklaşık 6 ayımız gitti.. İlk kd doktoruna gittiğimde pcos lu olduğumu söylememişti.. sadece küçük kistçiklerin var demişti.. ama zararsızlar da demişti.. Belki de beni korkutmak istememişti.. Daha sonra gitiğim doktor; geçen sene nisan gibi, pcos lu olduğumu ve yapılan tahliller sonucunda da insülin direncimin yüksek olduğunu söyledi.. Endoktrin doktorum sizinde kullandığınız metformin i verdi 1000 lik.. Sonrasında yumurta takibine başladık.. Klomen kullandım, istenilen boyuta erişti ama insülin direncim yüksek olduğu için çatlamadı maalesef.. :KK43:
Kiste dönüştü.. 1 ay dk hapı kullandım. hap sonrası bu ay gitmek tekrar klomenle tedaviye devam etmek istiyordum ama, içimde bir isteksizlik oldu.. bir aksilik olmazsa yarın ya da p.tesi dr a gidip en azıda kistim yok olmuş mu onu öğrenmek istiyorum.. Belki önümüzdeki ay tekrar başlarız.. :KK33:
Benim eşim henüz sperm testi vermedi.. Bunun için ürolog a mı gitmesi gerekiyor? Ben sonunun bende olduğuna eminim ama o ihtimal de ortadan kalksın istiyorum..
Maalesef birçok şanslı hatun gibi değil kaderimiz.. Bizimkisi biraz zor bir yoldan elde edilen bir ganimet.. Rabbim bu güzelliği nasip etsin hepimize.. İstemek ama elde edememek, bebiişle ilgii her konuşmada, tv de orda burda her gördüğünde duygularına hakim olamamak, bebek mevlütlerinde duygunun doruğunu yaşamak.. :KK51:
Rabbim hepimize sabır versin canlar..

Merhabalar hatunlar..
Ben de pcos luyum.. 29 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim.. biz sadece ilk 2-3 ay korunduk; daha doğrusu eşim korundu :KK66:
Bir ara vajinal mantarlanmam oldu bu yüzden de yaklaşık 6 ayımız gitti.. İlk kd doktoruna gittiğimde pcos lu olduğumu söylememişti.. sadece küçük kistçiklerin var demişti.. ama zararsızlar da demişti.. Belki de beni korkutmak istememişti.. Daha sonra gitiğim doktor; geçen sene nisan gibi, pcos lu olduğumu ve yapılan tahliller sonucunda da insülin direncimin yüksek olduğunu söyledi.. Endoktrin doktorum sizinde kullandığınız metformin i verdi 1000 lik.. Sonrasında yumurta takibine başladık.. Klomen kullandım, istenilen boyuta erişti ama insülin direncim yüksek olduğu için çatlamadı maalesef.. :KK43:
Kiste dönüştü.. 1 ay dk hapı kullandım. hap sonrası bu ay gitmek tekrar klomenle tedaviye devam etmek istiyordum ama, içimde bir isteksizlik oldu.. bir aksilik olmazsa yarın ya da p.tesi dr a gidip en azıda kistim yok olmuş mu onu öğrenmek istiyorum.. Belki önümüzdeki ay tekrar başlarız.. :KK33:
Benim eşim henüz sperm testi vermedi.. Bunun için ürolog a mı gitmesi gerekiyor? Ben sonunun bende olduğuna eminim ama o ihtimal de ortadan kalksın istiyorum..
Maalesef birçok şanslı hatun gibi değil kaderimiz.. Bizimkisi biraz zor bir yoldan elde edilen bir ganimet.. Rabbim bu güzelliği nasip etsin hepimize.. İstemek ama elde edememek, bebiişle ilgii her konuşmada, tv de orda burda her gördüğünde duygularına hakim olamamak, bebek mevlütlerinde duygunun doruğunu yaşamak.. :KK51:
Rabbim hepimize sabır versin canlar..
Âmin.. Biz spermiyogram testi yaptık ama benim doktorum tetkik isteğinde bulundu. Yani üroloğa gitmedik

cnm evet bende 2 yıl oldu 1 yılında esim korundu geri cekilme yöntemi ile , simdi ynei basladık, 2 ay oldu ilk ay yumurtlama olmadı , ama benim yag oranım fazla ve yag oranı fazla olunca östojen salgılanması dolayısı ile yumurtlama olmuyomus , yağ kütlesinin %15 i giderse %90 yumurtluyomuusssun , ben bugün diyetisyene gidiyorum, doktorumada söyledim cnm , kilolarımdan kurtulmadan tedavi süreceine girmiycem hem deneyip hem kilo vericem ideal kiloma indikten sonra olmassa tedavi sürecine baslıycam
Iki sene normal denedik. Üç ay klomen, ovitrelle ve puregon kullandık. Hsg çektim ama halen yok :110: bu ay yine klomen kullandım. Hatta bugun ikide kontrolüm var ama içimden gitmek gelmiyor. Çok sıkıldım bu durumdan :KK61: sende mi çocuk sahibi Olmayı bekleyenlerdensin

cnm evet bende 2 yıl oldu 1 yılında esim korundu geri cekilme yöntemi ile , simdi ynei basladık, 2 ay oldu ilk ay yumurtlama olmadı , ama benim yag oranım fazla ve yag oranı fazla olunca östojen salgılanması dolayısı ile yumurtlama olmuyomus , yağ kütlesinin %15 i giderse %90 yumurtluyomuusssun , ben bugün diyetisyene gidiyorum, doktorumada söyledim cnm , kilolarımdan kurtulmadan tedavi süreceine girmiycem hem deneyip hem kilo vericem ideal kiloma indikten sonra olmassa tedavi sürecine baslıycam
Benimde kilo sorunum var ve maalesef pkos kilo vermeyi daha çok Zorlaştırıyor.. Bende bugun ki doktor randevumu iptal ettim. Kilolarımdan kurtulmaya çalışacam.. Allah yardımcımız olsun

kafamızı rahatlatıp morallerimizi iyi tutmalıyız ve kilo vermeliyiz özellikle yagdan. ben 1 haftadr patates piric ve ekmeği kestim (bunlar etkilio kiloyu pkos'ta) sabah mutlaka süt yumurta yiyip hergün 30 dk yürüyorum, haftanın 3 günü pilates yapıyorum, ve bu 1 haftadır öğlenleri bebek ıspanak salatası yiyorum ceviz ve sirke ile, aksamları ise bazen sadece meyve bazen de yine salata ve balık tarzı , ve bu sekilde 1 haftada 1 kilo verdim cnm , umarım hepimize allahım saglıklı bebişler nasip eder amin :emir_bebek:

Benimde kilo sorunum var ve maalesef pkos kilo vermeyi daha çok Zorlaştırıyor.. Bende bugun ki doktor randevumu iptal ettim. Kilolarımdan kurtulmaya çalışacam.. Allah yardımcımız olsun

merhabalar.. Bende pko luyum gebelik istiyorum fakat henüz tedaviler sonuç vermedi yumurtalarım fazla dirençliymiş ilaçlara cvp vermiyor.İlk klomen le başladık olmadı sonra puregon günlk 50 doz denedik yine yumurtalarda cvp yok şimdi de puregon 100 doz deniyoruz inş. olur . Benim gbi yumurtaları dirençli olan var mı?

X