Plasenta Previa Tekrarliyor muu??

zuzicom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
68
25
Merhaba Hanimlar,
Plasenta previa total yasamis biri olarak sormak istiyorum; bir sonraki gebelikte tekrar ortaya cikiyor mu acaba???
2 cocugum var 5.5 yasinda ve 13 aylik. Ikisi de sezeryanla dogdu. Ilk gebeligim cok saglikliydi. Ikinci gebeligimde plasenta previa total yasadim ama hic kanamam olmadi. 32. Haftada plasenta birazcik yukari cikti ve 39 haftalikken sezeryan oldum. Simdi 38 yasindayim ve 3. cocugu cok istesemde cesaret edemiyorum. Hem 3. Sezeryan hem de tekrarlayan plasenta previa konusunda tecrubelerinize ihtiyacim var.

Arastirdigim kadariyla onceki gebelikte previa varsa tekrarlama riski yuksek..ayrica sezaryende buna etken diye okumustum.ama tabi doktorunuzla bi gorusun derim

Teorik olarak sizin de dediginiz gibi evet ben de okumustum.ama insan pratigini de merak ediyor dogrusu.cevremde sezeryan olup 2. ve 3. gebelikte hic plasenta previa yasamayanlar var. Bazen beni bulmasini sezeryandan oturu degilde kader&kismet baglaminda dusunuyorum.ve birazcik 3.ye cesaretleniyorum:KK66:

Merhaba arkadaslar aranuzda plasenta priva totalis olupta daha sonraki muayenede marjinale donen varmi ? Ben 21 haftalik hamileyken doktor totalis demisti25 haftalikkende baska bir doktora gittim oda mejinal dedi hangi doktora guvenicegimi bilemedim sizdede ayni durumda olan varmi ? Lutfen cevap verin.

Kardeşim plesenta previa totalisti aşırı kanamayla 26 haftada doğurdu ve bebeği kaybettik 4 yıl sonra tekrar hamile kaldı eş asagidaydi ve şükür hiç sorun yaşamadı 38 de sezeryan oldu yani tekrar etme riski oluyor

Moralinizi bozmayın inş sağ saglim doğum yaparsınız

Mutlaka kan bankası ve kuvezi olan bir hastanede doğum yapin

X