polikistik over sebebiyle sivilcelenme

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.345
35.158
39
Iyi aksamlar arkadaslar.
Polikistik over sorunum var ve buna bagli agrili buyuk sivilceler cikiyor cenemde. Dogum kontrol hapi kullanirsam geciyor bir tek. Yalniz son kullandığım donem bacak agrilarim olunca dr tehlikeli diyerek bir daha hap vermedi.
ama ben de sivilceden kurtulamaz oldum. Sorunum hormonal kaynakli oldugu icin oyle distan surulen basit ilaclar kremler fayda etmiyor.
ayni sikintiyi yasayip cozum bulan var mi ?
not : Allah rizasi icin konumu hastaliklar vs gibi bölümlere taşımayın.oralarda kimse görmüyor ve bu konu benim icin cok buyuk dert.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Ben de aynı şekilde PO sendromu yaşayanlardanım. şiddetli karın ağrıları, düzensiz adet, ciddi sivilcelenme sorunuyla gittim doktora 4 ayrı doğum kontrol hapı kullandım 1 senede. Baktım ise yaramıyor bi dermatologa gittim. Ve sivilcelerim ciddi iltihaplı ve fazla olduğundan roaacutane verdi. Ne yazık ki roaccutane dönemim çok sancılı bir süreçti ve yüzümün iyileşmesi 9 ay sürdü. Hatta daha tam iyileşmemişken ilaç dozunu aştığımdan bırakmak zorunda kaldım. Bi dermatologa görün derim ben eğer kan değerlerin böbreklerin ve ciğerlerin iyi durumdaysa verir diye düşünüyorum.

Canım aktardan hayıt tohumu al her akşam yarım çay kaşıgı 1 bardak suda demle içine bişey koymadan iç. Hormonların normale dönüyo ve polikistik overden kurtuluyosun. Sivilcede çıkmaz artık ablam böyle düzenli içip iki üç ayda kurtuldu

sorcia8 sorcia8 , cok sagol sana da gecmis olsun.
dermatologa cok gittim , ama sorun hormonal kaynakli deyip jinekologa gonderdiler hep.
roaccutane kullansam bile pko devam edecegi icin yine tekrarlamaz mi sivilce? Yani iki yillik iyilesme icin pek goze alamadim onu.
dr riskli demesine rağmen bu hafta tekrar gidip dogum ko trol hapi kullanmak istedigimi soyleyecegim. Farkli bir ilac denerim belki.
Ben yazz kullandim cok iyi geldi yuzume ama baska etkilerden oturu biraktim.
biktim artik ya , her regl donemi ayni sey. Su ara costu regli bile beklemiyor :KK43:
Sen ne zaman kullandin roaccutane ? Kesin cozum oldu mu peki?

Canım aktardan hayıt tohumu al her akşam yarım çay kaşıgı 1 bardak suda demle içine bişey koymadan iç. Hormonların normale dönüyo ve polikistik overden kurtuluyosun. Sivilcede çıkmaz artık ablam böyle düzenli içip iki üç ayda kurtuldu
Gercekten mi???
Hemen yarin alip baslarim buna , ben pko nun sadece sivilce yan etkisini görüyorum. Sevinsem mi uzulsem mi bilmem.
sukur baska sikayetim yok.
ama bu da cok uzuyor beni. Nohut kadar sivilce cikiyor.
ablanda da var miydi sivilce , onunki duzeldi mi peki?

hayıt otu hormonları duzenliyormus evet ben devam etmedim bir sure kullandım..erkeklik hormonu fazla olunca artıyormus sivilceler bitkisel erkeklik hormonunu dusuren seyler muhakkak vardır sogan suyuda pkoya iyi gelir

Isguzar adminlerime tesekkuru borc bilirim.
sivilceler le ilgili tonla konu var bdv de. pko dedik diye mi tasidiniz hemen

Gercekten mi???
Hemen yarin alip baslarim buna , ben pko nun sadece sivilce yan etkisini görüyorum. Sevinsem mi uzulsem mi bilmem.
sukur baska sikayetim yok.
ama bu da cok uzuyor beni. Nohut kadar sivilce cikiyor.
ablanda da var miydi sivilce , onunki duzeldi mi peki?
Canım ilerde çocuk istedigindede çok zor olur bu hastalıktan. Ablam o niyetle içti sonra hormonları normale dönünce suratıda düzeldi aynen nohut kadar irinli sivilceler çıkıyodu tüylenme yapıyodu

[QUOun1234, post: 40354947, member: 654100"]Canım ilerde çocuk istedigindede çok zor olur bu hastalıktan. Ablam o niyetle içti sonra hormonları normale dönünce suratıda düzeldi aynen nohut kadar irinli sivilceler çıkıyodu tüylenme yapıyodu[/QUOTE]
Canım ilerde çocuk istedigindede çok zor olur bu hastalıktan. Ablam o niyetle içti sonra hormonları normale dönünce suratıda düzeldi aynen nohut kadar irinli sivilceler çıkıyodu tüylenme yapıyodu
Cpk
Cok sukur bir kizim var eflatun. Ikinciyi uzum sure düşünmüyorum.
Su an em buyuk sikintim sivilcelerimin artmasi.Allah buyuk dert vermesin tabi.
yarin ilk isim hayit tohumu almak olacak.umut verdin cok sagol

[QUOun1234, post: 40354947, member: 654100"]Canım ilerde çocuk istedigindede çok zor olur bu hastalıktan. Ablam o niyetle içti sonra hormonları normale dönünce suratıda düzeldi aynen nohut kadar irinli sivilceler çıkıyodu tüylenme yapıyodu

Cpk

Cok sukur bir kizim var eflatun. Ikinciyi uzum sure düşünmüyorum.
Su an em buyuk sikintim sivilcelerimin artmasi.Allah buyuk dert vermesin tabi.
yarin ilk isim hayit tohumu almak olacak.umut verdin cok sagol[/QUOTE]
Allah bagışlasın. Kulla bakalım inşallah seninde geçer tadı biraz tuhaf içine bişey koymadan iç tamam mı

Iyi aksamlar arkadaslar.
Polikistik over sorunum var ve buna bagli agrili buyuk sivilceler cikiyor cenemde. Dogum kontrol hapi kullanirsam geciyor bir tek. Yalniz son kullandığım donem bacak agrilarim olunca dr tehlikeli diyerek bir daha hap vermedi.
ama ben de sivilceden kurtulamaz oldum. Sorunum hormonal kaynakli oldugu icin oyle distan surulen basit ilaclar kremler fayda etmiyor.
ayni sikintiyi yasayip cozum bulan var mi ?
not : Allah rizasi icin konumu hastaliklar vs gibi bölümlere taşımayın.oralarda kimse görmüyor ve bu konu benim icin cok buyuk dert.
Merhaba,
Ben de senin gibi aynı süreçten geçtim ilk pco olmama rağmen hiç sivilcem yoktu. Sonra diana 35 kullanmaya başladım ve hem yüzümü düzeltti hem de tüylerede iyi geldi ama çok uzun süre kullanınca bırakmak zorunda kaldım ve yaşadığım stresinde etksiyle yüzüm inanılmaz sivilce ve tüylerle doldu. Bende zoratanin tedavisi gördüm çok iyi geldi ve tam eski izlerde gitti derken 1 yıldan sonra yüzüm son 1-2 haftadır sivilcelendi. 3 aydır regl olamadım bunun etkisi var sanırım ve nefret etmeme rağmen regl olabilirsem yine diana 35 e devam edeceğim. Ve bu defa ciddi riskli olduğu için doktorum ömür boyu verdi bu ilacı.
PCO hastası olduğun için tekrar etme riski var sivilcelerinin o nedenle zoratanin reoctan vb ilaçları deneme tedavisi çok zor. Sana tavsiyem doğum kontrol hapları uzun süre kullanılınca hem ilerisi için riskli hem de vücudunda alışkanlık yapıyor bence ve selületler, koyu renklerde cabası. Türünü evet değiştirip stresli bir durumun varsa o geçinceye kadar 6-7 ay kullan ama alışkanlık haline getirme. Sonra benim gibi bağımlı kalabilirsin. Onun yerine stresini ortadan kaldırmaya bak, uyku düzenine dikkat et ve bitkisel bir şeyler denemen daha doğru olur.

sorcia8 sorcia8 , cok sagol sana da gecmis olsun.
dermatologa cok gittim , ama sorun hormonal kaynakli deyip jinekologa gonderdiler hep.
roaccutane kullansam bile pko devam edecegi icin yine tekrarlamaz mi sivilce? Yani iki yillik iyilesme icin pek goze alamadim onu.
dr riskli demesine rağmen bu hafta tekrar gidip dogum ko trol hapi kullanmak istedigimi soyleyecegim. Farkli bir ilac denerim belki.
Ben yazz kullandim cok iyi geldi yuzume ama baska etkilerden oturu biraktim.
biktim artik ya , her regl donemi ayni sey. Su ara costu regli bile beklemiyor :KK43:
Sen ne zaman kullandin roaccutane ? Kesin cozum oldu mu peki?
Canim ben gecen sene kullandim. Acikcasi faydasini da gordum ama dudak kurulugu ve sinir stresten illallah ettim. Bepantanele bir sene gecirdim. Ve yuksek dozlu kullandigimdan birakmama ragmen hala kuruluk yasiyorum. Bende cok sukur ki sadece adet donemlerimde dudagimin ustunde cikiyor. Eskiden alnimda yuzumde yer yoktu resmen. E tabi onlara nazaran gayet iyi durumda yuzum. Bence iyi bir dermatologa gorun cunku bende 3. Dermatologuma ikna ettirmistim. Riskli bir ilac oldugundan hepsi yazmiyor. Cunku her ay duzenli kan tahlili vermen gerekiyor. Bide biraz pahali bir ilac. Ama ben o kadar cok kapatici fondotene para verdikten sonra o para hic bisey gorunmemisti gozume.

Merhaba,
Ben de senin gibi aynı süreçten geçtim ilk pco olmama rağmen hiç sivilcem yoktu. Sonra diana 35 kullanmaya başladım ve hem yüzümü düzeltti hem de tüylerede iyi geldi ama çok uzun süre kullanınca bırakmak zorunda kaldım ve yaşadığım stresinde etksiyle yüzüm inanılmaz sivilce ve tüylerle doldu. Bende zoratanin tedavisi gördüm çok iyi geldi ve tam eski izlerde gitti derken 1 yıldan sonra yüzüm son 1-2 haftadır sivilcelendi. 3 aydır regl olamadım bunun etkisi var sanırım ve nefret etmeme rağmen regl olabilirsem yine diana 35 e devam edeceğim. Ve bu defa ciddi riskli olduğu için doktorum ömür boyu verdi bu ilacı.
PCO hastası olduğun için tekrar etme riski var sivilcelerinin o nedenle zoratanin reoctan vb ilaçları deneme tedavisi çok zor. Sana tavsiyem doğum kontrol hapları uzun süre kullanılınca hem ilerisi için riskli hem de vücudunda alışkanlık yapıyor bence ve selületler, koyu renklerde cabası. Türünü evet değiştirip stresli bir durumun varsa o geçinceye kadar 6-7 ay kullan ama alışkanlık haline getirme. Sonra benim gibi bağımlı kalabilirsin. Onun yerine stresini ortadan kaldırmaya bak, uyku düzenine dikkat et ve bitkisel bir şeyler denemen daha doğru olur.
Cok tesekkur ederim detayli cevap icin.
Zoratenin sadece 1 yil mi fayda sagladi , cok uzuldum dogrusu buna.
ben sadece 6 ay kullanabildim dogum kontrol hapi , ve kullaninca gordum ki bana tek fayda eden oymus meger.
diger denediklerim bir ay fayda sagladiysa diger ay berbat etri.
yuzum cok beyaz benim ve sadece cenemden kocaman sivilceler cikfiyor. Nefret ediyorum cok belli oluyor cunku. Beyaz oldgum icin de tenime gire kapaticilar sivilceyi ortmeye yetmiyor.
30 yasindayim nereeye kadar sivilce mucadelesi verecegim bilmiyorum artik , cok bunaldim cunku.
bitkisel olarak ne yapabilirim bilmiyorum , aktara gidemedim bugun hayit tohumu alacaktim. Sogan kuru yapacagim ama onun icin yazi bekliyorum.
Her sabah sogan kaynatip icecek vaktim olmuyor malesef , yaz tatilinde ugrasabilirim herhalde.

Canim ben gecen sene kullandim. Acikcasi faydasini da gordum ama dudak kurulugu ve sinir stresten illallah ettim. Bepantanele bir sene gecirdim. Ve yuksek dozlu kullandigimdan birakmama ragmen hala kuruluk yasiyorum. Bende cok sukur ki sadece adet donemlerimde dudagimin ustunde cikiyor. Eskiden alnimda yuzumde yer yoktu resmen. E tabi onlara nazaran gayet iyi durumda yuzum. Bence iyi bir dermatologa gorun cunku bende 3. Dermatologuma ikna ettirmistim. Riskli bir ilac oldugundan hepsi yazmiyor. Cunku her ay duzenli kan tahlili vermen gerekiyor. Bide biraz pahali bir ilac. Ama ben o kadar cok kapatici fondotene para verdikten sonra o para hic bisey gorunmemisti gozume.
Tesekkur ederim sorcia .
Benim de sadece cenemde cikiyor, yuzumun kalani bembeyaz. Ve hicbir kapatici tam fayda vermiyor. Cunku masallah sadece cenemde cikmasina ragmen parcalasak butun yuzume yetecek buyuklukte cikiyor, nohut gibi adeta.
roaccutane doktora desem hemen baslayacak ama tekrar eder diyor. Ben de tekrarlayacaksa o aciyi cekmenin ne anlami kaliyor diye dusunuyorum.
dogum kontol hapi kullanabilmek icin dua ediyorum su an. Oncekinde bacak agrilarim olmustu ve domtor cok hizli bir sekilde kesti cok riskli diye. Ama sonrasinda agriyan bacagimda taban cokmesi yasadim. Belki de agrilarim haptan degil de ondandi, dontora bunu anlatip bana ilac verin diye yalvaracagim :)
En azindan yazi duzgun bir ciltle gecireyim.
malum hem bayranlar hem dugunler hep yazin. Insanlarin yuzumdeki sivilceye bakarak konusmalarindan nefret ediyorum. Sanki konusan agzim degil de cenemdeki sivilceymis gibi :/

Tesekkur ederim sorcia .
Benim de sadece cenemde cikiyor, yuzumun kalani bembeyaz. Ve hicbir kapatici tam fayda vermiyor. Cunku masallah sadece cenemde cikmasina ragmen parcalasak butun yuzume yetecek buyuklukte cikiyor, nohut gibi adeta.
roaccutane doktora desem hemen baslayacak ama tekrar eder diyor. Ben de tekrarlayacaksa o aciyi cekmenin ne anlami kaliyor diye dusunuyorum.
dogum kontol hapi kullanabilmek icin dua ediyorum su an. Oncekinde bacak agrilarim olmustu ve domtor cok hizli bir sekilde kesti cok riskli diye. Ama sonrasinda agriyan bacagimda taban cokmesi yasadim. Belki de agrilarim haptan degil de ondandi, dontora bunu anlatip bana ilac verin diye yalvaracagim :)
En azindan yazi duzgun bir ciltle gecireyim.
malum hem bayranlar hem dugunler hep yazin. Insanlarin yuzumdeki sivilceye bakarak konusmalarindan nefret ediyorum. Sanki konusan agzim degil de cenemdeki sivilceymis gibi :/
Cok iyi bilirim o hissi. Hatta roaccutane kullandigim donemde her 4 kisiden 3u 'dudaklarina nolmus senin yaaa' diyodu. Bi gunde 6 kisi sormustu ve tuvalete kitleyip kendimi agladim o derece. Valla doktor bana da tekrar eder dedi ama suanlik bisey yok cok sukur. Umarim sende en kisa zamanda bi caresini bulursun arkadasim allah acil sifalar versin.

X