polikistik over

swettyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
28
2
Slm kizlar simdi drdan geldim ve ana polikistik over var dedi catlamada tembellik oldugu için istersen yumurta takibi yapalim dedi aranizda benim gibi olup hamile kalan var mı sogan kuru ve incir kuru dediler aranizda bitkisel çözümlerle sonuç alan var mı

evet canım ben soğan kürüyle hamile kaldım bence mutlaka dene hiç bişey kaybetmesin benimde yumurtalarım buyumuyordu iki 3 ay tedavi gördüm faydası olmadı bide üstüne kist oluştu bende o ay tedaviyi bırakıp sadece soğan kuru kullandım ve o ay hamile kaldım ama düzenli kullanmaya çalış sabah akşam aç karnına iç adetinin 3. veya 4. günü başla ve 14 gün devam et umarım hamile kalirsin sormak istediğin bişey olursa cevaplayabilirim

Gebelik bolumunde detayli bilgi mevcut
Umarim kısa surede hamile kalirsiniz

evet canım ben soğan kürüyle hamile kaldım bence mutlaka dene hiç bişey kaybetmesin benimde yumurtalarım buyumuyordu iki 3 ay tedavi gördüm faydası olmadı bide üstüne kist oluştu bende o ay tedaviyi bırakıp sadece soğan kuru kullandım ve o ay hamile kaldım ama düzenli kullanmaya çalış sabah akşam aç karnına iç adetinin 3. veya 4. günü başla ve 14 gün devam et umarım hamile kalirsin sormak istediğin bişey olursa cevaplayabilirim
Adetin 3.veya 4. Gunumu sanki adete 15 gun kala gibi hatirliyorum ben

adet bitiminden sonra 7 gün içinde başlamalıdır. Kür uygulandıktan sonra 2. adetinizi görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürünü uygulamalı ve soğan suyu kürü bitiminde incir kürüne başlamalısın

Adetin 3.veya 4. Gunumu sanki adete 15 gun kala gibi hatirliyorum ben
canım ben aynen dediğim gibi uyguladim ve hamile kaldım sanırım ıbrahim saracoğlu tv de açıklamıştı bende de polikistik over vardı ıncir kuru yapmamistim sadece soğan kuru uygulamistim

canım ben aynen dediğim gibi uyguladim ve hamile kaldım sanırım ıbrahim saracoğlu tv de açıklamıştı bende de polikistik over vardı ıncir kuru yapmamistim sadece soğan kuru uygulamistim
Masallah bende de cikolata kisti vardi cok sukur sorunsuz ilk ayimda hamile kalmistim rabbim yavrularimizi korusun

Merhaba bende de pko var doktorum duphaston corasprin inofolic verdi adetinin 3. günü geldi biraz böyle bakalım sonra gerekirse rahim filmi cekeriz dedi.
Soğan kürünü bende duydum denedim ama içemedim kustum bunu içebilmenin bir yolu var mı acaba ya ?

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

X