Polis dur ihtarına uymayan 16 yaşındaki Ömer'i vurdu

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.324
7.741
Esenyurt'ta polisin, elleri kelepçeli gençlere silahıyla saldırarak 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara'yı öldürdüğü anın görüntüleri ortaya çıktı.
twitter.jpg
facebook.jpg
pinterest.jpg
email.jpg
whatsapp.jpg


01 Mart 2017 14:18

Esenyurt'ta, polis kurşunuyla ölen Ömer Barış Topkara'nın vurulma anına dair görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde polisin, kaçan iki genci yakalamasına rağmen silahın kabzası ile Ömer Barış Topkara'nın kafasına doğru vurmak için hamle yaptığı, o esnada emniyeti açık olan silahın ateş alması sonucu 16 yaşındaki gencin yere yığıldığı görülüyor.

Esenyurt'ta, arkadaşı ile bir mağazadan çıkan lise öğrencisi 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara, mağazanın alarmının çalması üzerine arkadaşı ile birlikte mağaza görevlileri tarafından polise teslim edildi. Hırsızlık şüphesi ile gözaltına alınan iki genç, elleri birbirlerine kelepçelenerek polis nezaretinde sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Sağlık kontrolü için beklerken kaçmaya çalışan gençler, polis memuru H.D.S.'nin peşlerinden geldiğini ve kaçamayacaklarını anlayınca koşmaktan vazgeçip kaldırımda durdular. O esnada gelen polis memuru, kaçan gençlere yetişmiş olmasına ve gençlerin kendisine karşı bir direnci olmamasına rağmen silahının kabzası ile Ömer Barış Topkara'nın kafasına doğru vurmak üzere hamle yaptı. Bu sırada emniyeti açık olan silahın ateş alması sonucu çıkan kurşun Topkara'nın kulağına isabet etti ve 16 yaşındaki genç yere yığıldı. Olayın görüntüleri ise farklı açılardan kayıt yapan iki güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

POLİS MEMURU ÖNCE SALINDI SONRA TUTUKLANDI
Gözaltına alınan ve olayın kaza olduğunu öne süren polis memuru H.D.S. savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Büyükçekmece nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakim, H.D.S.’yi adli kontrol tedbiri vererek serbest bıraktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, polisin serbest bırakılmasına itiraz etti ve itirazı değerlendiren bir üst mahkeme, polis memuru H.D.S. hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkardı. Polis memuru gözaltına alınarak Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı ve "olası kastla öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

https://www.google.com.tr/amp/s/www...n-16-yasindaki-omeri-vurdugu-anin-goruntuleri
 
Kaçmayı birakmis, elleri birbirine kelepçeli olan cocuklardan birinin kafasina hic gerekmedigi halde once silah dogrultmus, daha sonra da kendisine direnmeyen cocugun kafasina sert bir metal olan silahla vurmaya çalışmak için nasıl bir cehalet gerekiyor.

O silah ateş almasa, pek ala ölen çocuğun kafasına aldığı sert darbe ile bile ölebilirdi
.
Çocuğu vurduktan sonra silahı şokla yere atması bile eğitimsiz bir polis olduğunu gösteriyor. O telaşe içinde biri silahı yerden alsa orada yada başka bir yerde kullansa ne olacaktı?

20 yaşındaki birini eğitmeden, fiziksel ve psikolojik olarak hazırlamadan 6 aylık bir sürede sokağa salarsan olacağı bu ve benzeridir.
 
X