politik davranmak

ortanca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
65
8
98
Kocaeli
Merhaba kızlar:) İyi bayramlar ve iyi geceler.
üye olduğumdan beri forumda vakit geçirmeyi seviyorum
gerçi üye olmadan da geziyordum forumda:)
malum bayram ailemin yanındayım ailem bana 4 saat uzaklıkta eşim de bugün evimize döndü işi dolayısıyla ben biraz daha kalacağım
forumda gezinip buradaki konuları okuyordum ki bir konu açayım dedim aklıma takıldı çünkü
bir çok arkadaşımız burada derdini yazıyor ve ona yardımcı olan arkadaşlarımız da eşine ve ailesine kayınvalidene vs. politik davran diye nasihatte bulunuyor
politik davranmak ne demek?
tabi ki anlamını biliyorum
ama burada yaşadığımız olayları yani tatsız olayları politik davranarak nasıl lehimize çevirip tatlıya bağladığımızı paylaşabiliriz diye düşündüm
örnek olaylar anlatarak yani..
(hem biraz da dedikodu:)
böylece benzer durumlarda nasıl davranabileceğimiz konusunda yardımcı olur diye düşünüyorum..
iyi paylaşımlar:)

Merhaba kızlar:) İyi bayramlar ve iyi geceler.
üye olduğumdan beri forumda vakit geçirmeyi seviyorum
gerçi üye olmadan da geziyordum forumda:)
malum bayram ailemin yanındayım ailem bana 4 saat uzaklıkta eşim de bugün evimize döndü işi dolayısıyla ben biraz daha kalacağım
forumda gezinip buradaki konuları okuyordum ki bir konu açayım dedim aklıma takıldı çünkü
bir çok arkadaşımız burada derdini yazıyor ve ona yardımcı olan arkadaşlarımız da eşine ve ailesine kayınvalidene vs. politik davran diye nasihatte bulunuyor
politik davranmak ne demek?
tabi ki anlamını biliyorum
ama burada yaşadığımız olayları yani tatsız olayları politik davranarak nasıl lehimize çevirip tatlıya bağladığımızı paylaşabiliriz diye düşündüm
örnek olaylar anlatarak yani..
(hem biraz da dedikodu:)
böylece benzer durumlarda nasıl davranabileceğimiz konusunda yardımcı olur diye düşünüyorum..
iyi paylaşımlar:)

hayatım boyunca bilemediğim bişey

ikinizde yeni evlisiniz sanırım yıllar geçtikçe öğrenirsiniz
biraz duymayacaksın, görmeyeceksin, ayrıntılara takılmayacaksın,
birazsa saf ayağına yatacaksın biraz mağdur( gerçi bende bunu hiç yapamam, ama etkili olduğu kesin, kv lere bakılırsa)
kaynanalar öyle yapmıyolar mı genelde, hep mağdurlar hep mağdurlar, mağdur ve yaşlı bir kadına hangi erkek dayanır
sürahi ninenin dediği gibi ben hasta va yaşlı bir kadınım:1::1: yani kaynananlarınızı gözlemleyin derim:1::1: tüm kaynanalar böyledir demiyorum ama en azından yarısı böyle
ama önemli sorunlarda nasıl politik olunur bende bilmiyorum, ben olaya bodozlama dalma yolunu tercih ediyorum
:27::27:

Son düzenleme:
Her seyi duymayacaktım, görmeyeceksin, üstüne almayacaksın .
Kayınvalide ve kayınpedere kızsan da, tavırları hosuna gitmese de ( cok buyuk meselelerden bahsetmiyorum ) esine bahsetmeyeceksin.
Cok cok sinirli anlarda esinle aynı odada olmayacaksın, odayı terkedceksin.
Bur de ben söyle bir seyi yapıyorum, ne kadar doğru tartışılır, bazen kendi ailemde bozulduğum ya da kızdığım seyleri de esimle paylaşırım , bizimkilerin de dedikodusunu yaparım yani;) bunu da su nedenle yapıyorum, bir gün kendi ailesini eleştirdiğimde sadece benim ailem diye takiksin , diyemesin.simdiye kdr cok ose taradı. Ama tabi kocanın karakterine de bağlı, benim kocam asla bunları yüzüme vurmaz biliyorum.
Bir de ben uzaktayim onun ailesinden, Biraraya geldiğimizde maksimum iyilik gösteririm, suratımı bile asmam.

herşeyi duymayacaksın görmeyeceksin ailesinin her hoşuna gitmeyen davranışını eşine hemen söylemeyeceksin mümkün olduğunca ailesini ona şikayet etmeyeceksin onlar hakkında kötü söz kullanmayacaksın saygı her zaman önemlidir hoşlanmasan bile surat yapmamaya çalışacaksın.aslında bunları yapmak için çok sabırlı olmak gerek bazen insan çok zorlanıyor ama evlilik sabır işi idare etmektir ben bunu öğrendim:31:

Ya herseyi gormucen duymican diyorsunz ya sizler nasil basariyosunuz cidden ? sahsen ben en ufak birseyi bile didikliyorum , takiorum sonuc husranla bitiyo cunki herseyi goruyorum vede duyuyorum:-)

çok güzel bri başlık olmuş, ben çevremde bunu başaran bir çok kadın görüyorum ama ben başaramıyorum:( Ağzımı tutamıyorum, şirret gelin gibi oldum. Sabrederken mesela kafanızdan neler geçiriyorsunuz? ve Kvleri arkadaşlara şikayet etmek (çoğu zaman en az birkaç gün sonra sinir geçince mümkün oluyor) rahatlatıyor mu?

Ya herseyi gormucen duymican diyorsunz ya sizler nasil basariyosunuz cidden ? sahsen ben en ufak birseyi bile didikliyorum , takiorum sonuc husranla bitiyo cunki herseyi goruyorum vede duyuyorum:-)

canım bizim kulaklar biraz ağır işitiyo, gözlerde de astigmat var o yüzden yani:1::1:

şaka şaka, yeni evli misin, yeni evliylen herşeyi takıyosunda yıllar geçtikçe öff aman uğraşamam demeye alışıyosun hatta otomatiğe bağlıyo hissizlik (basit konularda tabii):27::27:

canım bizim kulaklar biraz ağır işitiyo, gözlerde de astigmat var o yüzden yani:1::1:

şaka şaka, yeni evli misin, yeni evliylen herşeyi takıyosunda yıllar geçtikçe öff aman uğraşamam demeye alışıyosun hatta otomatiğe bağlıyo hissizlik (basit konularda tabii):27::27:

:1::1: benimkilerin masallahlari var dermisim:1:
Hayir canim ya yeni evlide sayilmam 4.seneye girdim ama hala ogrenemedim aslinda diyorum kendi kendime amannnn bosver diye ama bi sure sonra aynen gormeye duymaya devam:-))

Son düzenleme:
Evliliğin ilk zamanları biraz zor oluyor görmemek , duymamak ama sonra alışıyorsun.
Ben cok bozulduğum anda, içimden sabret nasil olsa unutacaksın bir kac gün sonra diyorum :)
Bir de bnm hayat felsefem bir insanı hayatımdan tamamen çıkarmayı düşünmüyorsam onunla yüz göz olmam, laf dalaşına girip sesimi yükseltmem. Kv ve kp e hep yüzlerine bakmak zorunda olduğuma gire asla o duruma getirmem

ben yazdım zaten canım çok sabırlı olmak gerek diye:31:
birde şu var bazı insanları kolay kolay hayatımızdan çıkaramayız anne baba kardeş gibi
bu nedenle mümkün olduğunca eşimin ailesi ile yüzgöz olmamaya çalışıyorum çok kızsm da kırılsam da sabır çekip cevap vermemeye çalışıyorum ama surat yaptığım oluyor
bu arada kocama söylendiğim zamanlarda oluyor tabi ama hiçbir işe yaramıyor:27:huzursuz olduğumuzla kalıyoruz
bu nedenle küçük detaylara takılmıyorum büyük bir sıkıntı olmadıktan sonra hiçbirşey söylemiyorum kocama:19:

birde şu var bazı insanları kolay kolay hayatımızdan çıkaramayız anne baba kardeş gibi
bu nedenle mümkün olduğunca eşimin ailesi ile yüzgöz olmamaya çalışıyorum çok kızsm da kırılsam da sabır çekip cevap vermemeye çalışıyorum ama surat yaptığım oluyor
bu arada kocama söylendiğim zamanlarda oluyor tabi ama hiçbir işe yaramıyor:27:huzursuz olduğumuzla kalıyoruz
bu nedenle küçük detaylara takılmıyorum büyük bir sıkıntı olmadıktan sonra hiçbirşey söylemiyorum kocama:19:

Ohh ne mutlu size Allah sIkInti vermesin o halde:-) insallah zaman gectikce bende ogrenirim Bazi seyleri:-)

ben o hatayı yaptım ve kocamla yüz gözün alasından oldum. daha önce yaşamadım böyle bir şey yani ne kavgalar ama ayrılamıyoruz da. hayatımdan çıkarmayı göze alıyorum sinirle ama sonradan ikimizde yapamıyoruz ama saygısız bir şekilde de yürümez. Bundan sonra toparlamak baştan başlamaktan daha da zor

bence politik davranmak demek yeri geldiginde kv ve kb size nasıl davrandıklarını eşinize hissettirmektir. şöyle ki bayramın 1. günü eşim ailesini aradı ve ne kayınvalide nede kayınpeder beni sordular bende beklıyordum onlarla konuşmak için eşim birden kızdı ve ben yanlız mı yaşıyorum hanımı sormak istemek yok mu diye.bizde eşimle hep bu konuda kavga ederdik oda hep sen yanlış anlıyorsun derdi.ve sonunda ailesinin beni gercekten yok saydıklarını anladı.bizde 2 senelik evliyiz. beklemek ve zamanı geldiginde görmek ve ona göre davranmaktır bence

politik davranırsan da niyeyse iki yüzlü oluyorsun. o yüzden en güzeli olduğun gibi davranmak.

Bende yeni evliyim 10 aylık. Konu hoşuma gitti, yol gösterici olmuş :)
Geçenlerde burada bi konuda okudum "yüz-göz olmamak" gerektiğini ve bu konuda düşünmeye başladım, akabinde de konu açtım. Politik davranma konusunda da arkadaşlar yüz-göz olma olayından bahsetmişler. Bu konuda daha detaylı şeyler söylemek isterlerse >>BURAYA<< da beklerim... (KK içinden bi konunun linkini vermek yasak değildir umarım)

Evliliğin ilk zamanları biraz zor oluyor görmemek , duymamak ama sonra alışıyorsun.
Ben cok bozulduğum anda, içimden sabret nasil olsa unutacaksın bir kac gün sonra diyorum :)
Bir de bnm hayat felsefem bir insanı hayatımdan tamamen çıkarmayı düşünmüyorsam onunla yüz göz olmam, laf dalaşına girip sesimi yükseltmem. Kv ve kp e hep yüzlerine bakmak zorunda olduğuma gire asla o duruma getirmem

ben o hatayı yaptım ve kocamla yüz gözün alasından oldum. daha önce yaşamadım böyle bir şey yani ne kavgalar ama ayrılamıyoruz da. hayatımdan çıkarmayı göze alıyorum sinirle ama sonradan ikimizde yapamıyoruz ama saygısız bir şekilde de yürümez. Bundan sonra toparlamak baştan başlamaktan daha da zor

Politik davranmak nabza gore serbet vermek demek biraz tiyatrocu olmak gerekiyo sanirim . Yaninda dedikodu yapildiginda asla konusmicaksin ki koz olmasin kavgalarda arabulucu dahi olmicaksin ki sonunda kotu sen olma kim derdini kimden yana yanarsa yansin evet seninde kendince hakli yerlerin var ama napicaksin diceksin geciceksin. Bunlar esinin ailesi icin tabiki. Valla ne bilim aklima gelmiyo politiklik kendiliginden gelisiyo . Ozellikle esime guzel ayar vermeyi ogretti seneler. Esim bana hep zehir gibisin ne zaman kanima girdin ne zaman aklimi celdinde o fikri soktun kafama :)

Back
X