1)AÇIK RENK AYAKKABILAR
Üzerindeki lekeler benzine batırılmış bir bezle silinirse yok olurlar.
2)AĞZI DAR ŞİŞE NASIL TEMİZLENİR
Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç katıp çalkalayınız.
3)AHŞAP MOBİLYA BAKIMI NASIL OLUR TOZ ALMANIN İP UÇLARI :
Toz alırken her zaman yumuşak bez kullanın. Toz doğru alınmadığı zaman mobilyanın yüzeyini çizecektir. Hiçbir zaman kuru bezle toz almayınız aksi taktirde toz mobilyanın yüzeyinde mikroskobik çizikler bırakacaktır. Mobilyanın yüzeyine eşit bir biçimde sprey sıkınız ama çok fazla sprey sıkmamaya çalışınız. Mobilyanın yüzeyini dairesel hareketlerle yumuşak ve temiz bir bezle siliniz. Sonra güzel bir parıltı için kuru bir bezle mobilyanızı kurulayın.Ağaç vitrinler için önce bezin üstüne sprey sıkın sonra toz alın. Hiçbir zaman için mobilya bakımı için sabun ve su kullanmayın. Su mobilya cilasını bozar ağacın içine sinip yapısını bozar mobilyanın hasarlanmasına yol açar.
4)AHŞAP MOBİLYA NASIL PARLATILIR
Mobilyaların tozunu alırken bir parça eski yünlü bezin üzerine biraz sıvı yağ damlatıp silin ve temiz bir toz beziyle parlatın. Ahşap eşyalarınızın pırıl pırıl parladığını göreceksiniz.
5)AHŞAP MOBİLYANIN DÜŞMANLARI :
Güneş ışığındaki ultraviole ışınlar ağaç cilasını bozabilir. Mobilyalarınızı direk güneş ışığından kaçınacak şekilde düzenleyin. Sıvı döküntüler hemen temizlenmedikleri taktirde mobilyaları bozabilir .İçecek bardakların altında bardak altlığı vazoların altına küçük tabak koyun. Sıcaklık cilanın üstünde beyaz leke bırakacak şekilde kimyasal değişikliklere yol açabilir. Sıcak tabak ve kapların altına koruyucu pedler koyun. Yüksek nem seviyesi ağacın şişmesine yol açar. Alçak nem seviyeside ağacın nem kaybetmesine ve küçülmesine yol açar. Olaganüstü değişiklikler yamulmalara çatlamalara ve kırılmalara neden olabilir.
6)ALÇI LEKESİ
Ilık sirkeye batırılmış bir bezle silin.
7)ALİMİNYUM TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR
Kimi zaman aliminyum kaplarımız kirlenir ve lekelenir (özellikle bulaşık makinasında yıkadıktan sonra) bunların temizliğide kolaydır. İçinde kuzu kulağı pişirin veya süt kaynatın. Bozulan rengi eski haline dönecektir. Biraz zeytinyağı ile bir kaç damla alkolü karıştırın ve yumuşak bir bezle aliminyum kaplarınıza sürün. Pırıl pırıl olacaktır.
8)ALKOL LEKESİ
Cilalı Ahşap üzerinde; Lekeli yerleri bir mantar tıpasıyla silin veya terebentinle ıslatın sonra parlatın. Masif Ahşap üzerinde; Eter veya benzinle temizleyebilirsiniz . Leke çok inatçıysa çakmak benzinini deneyiniz.
9)ALTIN NASIL TEMİZLENİR
Bir litre suya 15 gr. Sabun rendesi ve 100 gr. Amonyak ilave edin. Temizlemek istediğiniz altın eşyalarınızı bu karışımın içerisinde 1- 2 saat kadar bırakın. Sonra soğuk suyla çalkalayın ve bir deri parçasıyla temizleyin.
10)AMPULLERİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR
En iyi temizleyici alkoldür. Ancak ampulun yüzeyi pütürlüyse bir kesilmiş soğan parçasıyla silin sonra nemli bir bezle temizleyin. Ampulü temizledikten sonra ışığı yakmadan üzerine bir iki damla parfüm sürün.Eviniz mis gibi kokacaktır.