Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sizce değdi mi ?epidiural normal doğum, 4 yıl önce yaptım ben. ıkınma hissini biraz kaybediyorsunuz ama, 4 cm açıklık varken katater takılıyor, gerçekten acı duymuyosunuz,
ha benim açılmam çok hızlıydı anestezist gelene kadar 7,5 cm olmuş açıklığım boşa vurulmuş gibi oldum, doğumum uzadı, sancımı kestirmeseydim yarım saate doğururdum, katater takıldıktan sonra 3 saat sürdü..
bir de 1 yıl kadar hafif bir bel ağrısı kalıyor
Aman bildiğimiz epiduralmiş yaw bu. İsmini süslemişler.
Konu sahibi nasıl araştırıp da bulamadınız hayret ettim doğrusu, sayfalar dolusu bilgi var.
değdi ama şu açıdan, plesanta yapışık kalmıştı bebek çıktıktan sonra tıpkı kürtaj gibi içimi temizlediler, anestezinin orada faydasını gördüm, yoksa muhtemelen bebek çıktıktan sonra genel anestezi alacaktım.sizce değdi mi ?
14 mayısta yaptım. ben zaten sancısız açılmıştım. suni sancı verdiler. sancılar başlayınca da epiduralin ilacın verdiler. etkisini göstermesi 10 dk. sürüyormuş. 10 dk sonra sancı kesildi. suyum geldi baskıyı hissetmeye başladım. tuvaletim geldi sandım meğer doğum başlamış. 18.00 de sancı hissetmeye başladım 18.30 da bebeğim kucağımdaydı. kesinlikle bacaklar falan uyuşmuyor. sancı yok ama baskı var yine bebeği ıkınarak doğuruyorsun. çok da kolay değildi tabi. epiduralsiz yaşamadım kıyaslayamam ama bi daha yapsam epidural tercih ederim.Ablam için açıyorum bu konuyu belirteyim.
İnternetten araştırdım ama çok bi bilgiye ulaşamadım. ablamın 3 ay sonra doğumu var.
Bir öncekinde 6 saat sancı çekti. bu ağrısız oluyomuş sanırım.
bu doğumu yapan var mı?
zararı var mı?