Prenses Doğum yapan var mı kızlar. yada bu konuda bilgisi olan

forever78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
456
120
Ablam için açıyorum bu konuyu belirteyim.
İnternetten araştırdım ama çok bi bilgiye ulaşamadım. ablamın 3 ay sonra doğumu var.
Bir öncekinde 6 saat sancı çekti. bu ağrısız oluyomuş sanırım.
bu doğumu yapan var mı?
zararı var mı?

Ben de ilk kez duydum. Preses doğum da neymiş ki?
Acaba küvetin içinde falan mı yoksa aklıma başka bir şey gelmiyor.

epidural değil mi? bacakları falan uyuşturuyolar ağrı değil basınç hissediyosun. eğer oysa riskli diye duydum hatta haberlerde çıkmıştı geçenlerde, kadın bitkisel hayata girmişti

bende kızı oldu ondan prenses diyor diye girdim

maşallah yaşı uzun olsun diyecektim.

doğumun prensesini de yeni duydum.

epidiural normal doğum, 4 yıl önce yaptım ben. ıkınma hissini biraz kaybediyorsunuz ama, 4 cm açıklık varken katater takılıyor, gerçekten acı duymuyosunuz,
ha benim açılmam çok hızlıydı anestezist gelene kadar 7,5 cm olmuş açıklığım boşa vurulmuş gibi oldum, doğumum uzadı, sancımı kestirmeseydim yarım saate doğururdum, katater takıldıktan sonra 3 saat sürdü..
bir de 1 yıl kadar hafif bir bel ağrısı kalıyor

İkincisinde sancısı süresi daha az olur. Ablana da büyük ihtimalle zaten yapılmıştır kolaylaştırıcı bi şeyler. Sancı açıklık olması için gerekli. Belli bi açıklıktan sonra yaparlar epidurali zaten. Sancısız yani kasılmasız bi normal doğum olmaz.

epidiural normal doğum, 4 yıl önce yaptım ben. ıkınma hissini biraz kaybediyorsunuz ama, 4 cm açıklık varken katater takılıyor, gerçekten acı duymuyosunuz,
ha benim açılmam çok hızlıydı anestezist gelene kadar 7,5 cm olmuş açıklığım boşa vurulmuş gibi oldum, doğumum uzadı, sancımı kestirmeseydim yarım saate doğururdum, katater takıldıktan sonra 3 saat sürdü..
bir de 1 yıl kadar hafif bir bel ağrısı kalıyor
sizce değdi mi ?

Ben duymuştum yabancılar prenses doğum diyor bu yönteme bence herseyin doğal olani iyidir doğumunda öyle sonuçta vücuda kimyasal giriyo bebeğe sakıncalı olabilir

ben ikisini farklı şeyler sanıyodum o yüzden epidural yazanları okumadım. yargılamaya ne gerek yok. cevaplar için teşekkür ederim

sizce değdi mi ?
değdi ama şu açıdan, plesanta yapışık kalmıştı bebek çıktıktan sonra tıpkı kürtaj gibi içimi temizlediler, anestezinin orada faydasını gördüm, yoksa muhtemelen bebek çıktıktan sonra genel anestezi alacaktım.
doğum açısından bence olmasa da olurdu ama konforlu olduğunu da kabul etmek lazım.

Kızlar bende bu doğum şeklini prenses doğum olarak duydum doktorlar prenses doğum diyor hatta arkadaşım bu şekil doğum yaptı çok memnun kaldı.

Ablam için açıyorum bu konuyu belirteyim.
İnternetten araştırdım ama çok bi bilgiye ulaşamadım. ablamın 3 ay sonra doğumu var.
Bir öncekinde 6 saat sancı çekti. bu ağrısız oluyomuş sanırım.
bu doğumu yapan var mı?
zararı var mı?
14 mayısta yaptım. ben zaten sancısız açılmıştım. suni sancı verdiler. sancılar başlayınca da epiduralin ilacın verdiler. etkisini göstermesi 10 dk. sürüyormuş. 10 dk sonra sancı kesildi. suyum geldi baskıyı hissetmeye başladım. tuvaletim geldi sandım :KK43: meğer doğum başlamış. 18.00 de sancı hissetmeye başladım 18.30 da bebeğim kucağımdaydı. kesinlikle bacaklar falan uyuşmuyor. sancı yok ama baskı var yine bebeği ıkınarak doğuruyorsun. çok da kolay değildi tabi. epiduralsiz yaşamadım kıyaslayamam ama bi daha yapsam epidural tercih ederim.

X