PROLAKTİN YÜKSEKLİĞİ

loveandhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
656
440
Hocam mrb.Bugün kan testi yaptırdım. Sonuçlar aşağıdaki şekilde çıktı.İnternette baktığım kadarıyla prolaktin değeri biraz yüksek gibi geldi bana.Bu değerler normal midir?Değilse 8 aydır yumurta takibi ve geçen ay gördüğüm klomen ile ovitrelle tedavisine rağmen gebe kalamamama sebep olabilir mi?Teşekkürler..

sonuc.jpg

Hocam mrb.Bugün kan testi yaptırdım. Sonuçlar aşağıdaki şekilde çıktı.İnternette baktığım kadarıyla prolaktin değeri biraz yüksek gibi geldi bana.Bu değerler normal midir?Değilse 8 aydır yumurta takibi ve geçen ay gördüğüm klomen ile ovitrelle tedavisine rağmen gebe kalamamama sebep olabilir mi?Teşekkürler..

Eki Görüntüle 1472829
Merhabalar : Prolaktın degerınızde cıddı bır yukseklık yok ancak aç olarak yenıden verılebılır( prolaktın degerı aksam proteınden zengın bır yemek yemenız halınde bu sekılde cıkabılır ve salınımı dıurnal rıtm denılen bır durum gosterdıgı ıcın en saglıklı sonuc ac olarak sabah saat 10 gıbı bakılması uygun olucaktır. ) fsh yumurtalık rezervınızı gosteren hormondur.Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Sızın fsh degerınız 8 cıkması nedenı ıle deneyımlı ellerde -üreme ile ılgılenen hekım tarafından yapılacak ultrasonografı ıle yumurtalık rezervınız kontrol edılmelı. Adetınızın 3. gunu randevu alarak gelmenız halınde yumurtalık rezerv tayınınız ıle tedavı yolunuz belırlenecektır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.