Protein S düşüklüğü

naime_emre

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
6
2
Merhabalar. İlk bebeğimi 5 haftalık düşük yaptım, ikinci hamileliğimde corasprin kullanmama rağmen 10 haftalıkken kalbi durdu ve sonrasında testler yaptırmaya karar verdik. Kan pıhtılaşması testleri sonucu Mthfr 1298 heterezigot mutasyın saptandı. Aynı zamanda protein s değerim 47 çıktı. Doktor protein s değerinin tekrarlanmasını istedi ve o testleri yaptırdıktan 1 ay sonra verdiğim testlerde protein s değeri 17 çıktı. Doktorda şaşırdı 1 ayda bu kadar düşüşün normal olmadığını söyledi ve üniversite hastanesine gidip testlerin tekrarlanmasını söyledi. Kan pıhtılaşması problemim olup olmadığını sorduğumda şuan görünen var ama testler çıkınca daha kesin birşey söylenebilir dedi. Benim merak ettiğim nokta şu; tamam teşhis konuldu kan pıhtılaşması var ve hamileliğimde iğne kullanmam gerekiyormuş. Bu iğnenin dozunu neye göre belirliyorlar? Testleri tekrar ettirmesem olmaz mı? Yani çıkan değer iğnenin dozunu belirlemekte önemli mi?

bende de protein s aktivitesi düşük çıktı ama neye göre iğne veriliyor bilmiyorum ama benden tekrar kan tahlili istemedi bende hematoloğa gideceğim ayrıntılı öğrenmek için sen tekrardan gittin mi