Psikolog deneyimi olan varmi . Normali bumudur???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
Selam terapi aliyorum . Kari koca olarak ama ayrida aliyoruz. Psikolgm genel olarak iyi sanirim. Ilk deneyimim. Dsha iyi psikolog nasil olur bilmiyorum. Guzel yonlendirmeler yapior. Ancak ilacla beraber gitmemoz gerektigini soyluyor. Benim takintim oldugunu orda kaldigimi ileriye gidemegdimizi , ilac alirsam takıntılarım Dan kafamda donup duran düşünceleri dinlemeyecgimi ve psikologumun dedigi yollari onergeleri artik dinleyip ve faydalanachimizi soyluyor. Bende ilac uyusturup aslinda olan sikintilarimizi maskelicek dedim. Hayir uyusturmuck dedi bana guven dedi. Arkadaslar iyi bi psikolog nasil olur. Guvenmek istiyorum kendisine ama bi yandan ben zaten sorunlarim takıntılarım oldugu ivin sana basvurdum beni uyilestir diye. Ilac oner diye değil. 2 aydir gorusuyoruz. Henuz kucuk adımlar atabildik. Cunku bazi seyler beni gecmise goturup orda kaliyorum gunlerim uzulmekle esime nefret duymakla geciyor. Deneyimi olanlar yazabilirmi. Psikolog zaten benle konusarak beni terapi etmeli , ilacla acaba isin kolayinami kaciyor.

Her tedavi sadece terapiyle düzelmiyor ne yazık ki. İlaçların rahatlattırmasına da ihtiyaç duyulabiliyor.
Eş terapilerini bilmem fakat ilaç + terapiyle çok iyi yol kat edenler var.
Gercektenmi. Cok sevindim bunu duyduguma. Cunku guvenmek istiyorum psikolguma bi yandan isin kolayinami kaçıyor diyorum. Cok sagolun. Ever oda oyle dedi ilacla rahatlicaksin takildigin seyleri dusunmiceksin sonra ilerleyecgiz dedi. Esimede ilac onerdi . . Bitkisel yan etkisiz alicaz .

Bende ilac uyusturup aslinda olan sikintilarimizi maskelicek dedim.
Bunu diyecek herhangi bir bilgi birikiminiz var mı ? Yani bir eğitiminiz, bir deneyiminiz falan?
Yoksa öyle ezbere mi dediniz,tamamen kulaktan dolma...
Ben terapiye başlamıştım,ama korona molası verdik başladığımız gibi. O yüzden psikoloğun iyisinden anlamam. Ama on yıl kadar önce agorafobi için psikiyatre gitmiştim. Doktorumun verdiği ilacı da alıp kullanmıştım
Ne uyustum, ne bağımlısı oldum. Birkaç ay kullandım ve son birkaç yılda yaşam kalitemi düşüren o berbat agorafobiden kurtuldum (sadece birkaç ay kullanip bıraktım ve on yıldır bir daha hiç ihtiyaç duymadım)
Bence on yargıları ve kulaktan dolma tıp bilgilerini bir kenara bırak, doktoruna güven

Ben de ilaç kullandım seneler once. gerçekten rahatlattı beni ve sonrasında da kendimi kendim iyileştirdim gibi bir şey oldu.
Büyük sinir krizlerinden sonra psikoloğa gidip biraz durgunlasmamı sağlayan bir ilaçla tanışmam en mantıklısı olmuştu.
Yan etkiler tabi ki olabilir ama bazen gerçekten kullanmak gerekebiliyor.

Son düzenleme:
Yurtdisindayim ben. Vermedi ztn aile hekimi den isticem. Burda oyle oluyor
Anladım.
Ben uzmana güvenmekten yanayım ama her uzmana nasıl güvenilir, bu da muallak.
Vermek istediği ilacı araştırın, hangi tedavilerde kullanılıyor ya da yan etkileri nelerdir bir bakın.
İlaç deyince uyuşma aklımıza geliyor ama vücuttan öte beyni sakinleştirmeye yönelik olanları da var.
Yani uyku hapı gibi düşünmeyin.

Bazi durumlarda terapi tek tarafli olarak ise yaramaz. Ilacla pekistirilebilir. Isin kolayına kactigini düşünmüyorum. Eger beyninizdeki dusuncelerinizi atamiyorsaniz ilac iyi gelecektir en azindan saglikli dusunceleriniz yuzeye cikacaktir. Kaygi düzeyiniz azalacaktır.

İlaç beyni uyusturucak diye bişey yok. Kendim.dr dahil antidepresan kullanan ya da kullanmış bir sürü arkadaşım var gerkes ilacını da içiyor işini gücünü de yapıyor gayet normal hayatına devam ediyor. Dişiniz ağrıdığında dişim uyuşucak ağrı maskelenecek ilaç almam mı diyorsunuz ?

Kulaktan dolma dedim aslinda . Deneyimim yok

Evet böyle soyledi. Sağlıklı dusuneceksiniz. Takilip kalmicaksinizki ilerleyelim

Evet böyle soyledi. Sağlıklı dusuneceksiniz. Takilip kalmicaksinizki ilerleyelim
Bu yüzden bir doktor olarak hicbir dr bir insani kötüye dogru sürüklemeye çalışmaz. Iciniz rahat olsun. Ve birazda kendiniz isteyin kendinizle mucadele edin. Dusuncelerinizi kontrol altina almaya çalışın. Yazin, karalayin, çizin... Her zaman iyi olun. Gecmis olsun umarim en kisa zamanda dilediginiz gibi bir mutluluga sahip olursunuz.

Sagolun cok ikilemde kaldm. Terapiye cok ihtycmz var. Guvenmek istiyorum.

Ins aminn. Cok sagolun.

Psikolog ilaç yazamaz ki. O konuda psikiyatrist ile görüşmeniz gerek.

Psikolgmusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…