Psikolog psikiyatrist? Öneri bekliyorum

Sui7

güzel günler gelsin istiyorum haketmesem de tanrım
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
527
316
Kızlar eski konularımı hatırlayan varsa bilir. 1 senedir zor günler yaşadım. Mezun oldum iş sorun okdu 5 sene yanyana olduğum sevgilimden uzak kaldım çok zorlandım bu duruma alışmaya, ailemle siyasi ve diğer konularda fikirlerim farklı sorunlar yaşadım bu yüzden anlaşamıyoruz. En sonunda iş buldum sevdiğimin yanına, mutlu olduğum şehre gidiyorum derken şimdi mutlu değilim.
İçimde vicdan azabı, annem zaten hafif sitemli gidiyorum diye onun sızısı da var. Ama burda da mutsuzum çok kavga ediyoruz, annem uyuyarak gün geçiriyor burda mıyım değil miyim zaten anlamıyorum beraber zaman geçiremiyoruz.
Zaten heçen hafta halüsinasyon mu gerçek mi anlamadan bikaç kere korkuyla uykudan uyandım ve anksiyete belirtileri de görüyorum kendimde. Deli gibi sinirliyim bazen sevgilime çıkışıyorum.
Şimdi 1 senedir beklediğim an geldi ve mutlu olamıyorum. Maymun iştahlılık mı yoksa psikolojik bişey mi bilmiyorum.
Kesin kararlıyım psikolojik destek almaya. Ama ilaç değil de konuşma terapi gibi istiyorum. İlla bir sürü para bayılmak mı gerek. Sizler psikolojik yardım aldıysanız hangisini tavsiye edersiniz.
Eczacı olduğum halde psikolojik olarak ağır durumda olmadığım için ufak tefek sorunları ilaçla değil terapiyle atlatmak istiyorum ama maddi olarak ne kadar zorlar bilmiyorum.
Güzel fikirlerinize ihtiyacım var.

Bugun pskytriste gittim konuştum konuştum sadece dinledi pek akılda vermedi ilaç yazdı yolladı toplam 10-15dk sürdü . İlaclarida kullanmiycam . Hiç tatmin olmadım . Bende pskologa gidin . İkisinden pskologu öneririm karşılıklı konuşmak istiyorsanız .

benimkide ankaradaydı, izmirde bilemiyorum ama beni maddi olarak zorladığından bıraktım. ben psikoloğa gidiyordum. zaten en mantıklısı psikoloğa gitmek o zaten uygun görürse psikiyatriste yönlendiriyor. ilaç terapi bir arada devam ediyor. sadece ilaç diye bir şey pek mantıklı değil zaten. gerçi ben psikiyatriste yönlendirilmedim ilaç kullanmadım o kısmını bir arkadaşımdan biliyorum ama terapiden kesinlikle çok fayda gördüm. ama aceleci olmayın uzun vadeli sonuç veren bir iş çünkü. her seansta daha bir hafifledim ayrıca kendimi tanıma isteklerimi çözme çevremdeki insanları çözümlemede kendimi geliştirdim. bakış açım değişti kesinlikle kendimi geliştirdim diyebilirim.

Öyle bir nokta ki hayati kararlar.gitmek mi kalmak mi bu ikilem vicdan yaptırmış size.

Umarım sakin duru bir kafayla düşünüp hakkınızda en en en hayırlı kararı alırsınız

benimkide ankaradaydı, izmirde bilemiyorum ama beni maddi olarak zorladığından bıraktım. ben psikoloğa gidiyordum. zaten en mantıklısı psikoloğa gitmek o zaten uygun görürse psikiyatriste yönlendiriyor. ilaç terapi bir arada devam ediyor. sadece ilaç diye bir şey pek mantıklı değil zaten. gerçi ben psikiyatriste yönlendirilmedim ilaç kullanmadım o kısmını bir arkadaşımdan biliyorum ama terapiden kesinlikle çok fayda gördüm. ama aceleci olmayın uzun vadeli sonuç veren bir iş çünkü. her seansta daha bir hafifledim ayrıca kendimi tanıma isteklerimi çözme çevremdeki insanları çözümlemede kendimi geliştirdim. bakış açım değişti kesinlikle kendimi geliştirdim diyebilirim.
Çok sevindim sizin için umarım ben de huzur bulurum. Derdim işte maddi olarak. Ne kadar alırlar bilmiyorum devlet karşılıyor mu onu da bilmiyorum. Yeni çalışmaya başlayacağım için elimde maddi imkanım da birikimim de yok lu anda. Seans başı ücreti falan bilmiyorum ne kadar.

Öyle bir nokta ki hayati kararlar.gitmek mi kalmak mi bu ikilem vicdan yaptırmış size.

Umarım sakin duru bir kafayla düşünüp hakkınızda en en en hayırlı kararı alırsınız
Amin çok sağolun. Aynen dediğiniz gibi gitsem aklım burda gitmesem kalbim orda kalacak bakalım alışırım umarım.

Çok sevindim sizin için umarım ben de huzur bulurum. Derdim işte maddi olarak. Ne kadar alırlar bilmiyorum devlet karşılıyor mu onu da bilmiyorum. Yeni çalışmaya başlayacağım için elimde maddi imkanım da birikimim de yok lu anda. Seans başı ücreti falan bilmiyorum ne kadar.
devlet psikologların kliniklerini ödemiyor. seans başı ücret alınıyor. bir seans 45 dk. bir senede 46. dakikayı görmedim:) devlet hastanelerinde psikolog yok psikiyatristler var. benimkinin seansı 150 liraydı. ama semtine, şehrine hatta kliniğin dekorasyonuna göre bile fiyat değişiyor. ben haftada bir gidiyordum. daha sonra eşimle birlite aile danışmanına gitmek istedik o da seansı 200 lira istedi yanlış hatırlamıyorsam ve haftada iki gün gelmemizi istedi. bizde bir kere daha böyle şeylerin bu ülkede hala lüks olduğunu anlayıp oturduk yerimize.

devlet psikologların kliniklerini ödemiyor. seans başı ücret alınıyor. bir seans 45 dk. bir senede 46. dakikayı görmedim:) devlet hastanelerinde psikolog yok psikiyatristler var. benimkinin seansı 150 liraydı. ama semtine, şehirine hatta kliniğin dekorasyonuna göre bile fiyat değişiyor. ben haftada bir gidiyordum. daha sonra eşimle birlite aile danışmanına gitmek istedik oda seansı 200 lira istedi yanlış hatırlamıyorsam ve haftada iki gün gelmemizi istedi. bizde bir kere daha böyle şeylerin bu ülkede hala lüks olduğunu anlayıp oturduk yerimize.
Off çokmuş ben karşılayamam bu kadarını. Evet hala lüks ülkemizde, ne saçmalık. Psikolojimiz de sağlığımızın bi parçası değil sanki. Neyse ben en azından psikiyatriste gideyim psikolog olarak da kız arkadaşlarımın beynini yerim artık :))

Off çokmuş ben karşılayamam bu kadarını. Evet hala lüks ülkemizde, ne saçmalık. Psikolojimiz de sağlığımızın bi parçası değil sanki. Neyse ben en azından psikiyatriste gideyim psikolog olarak da kız arkadaşlarımın beynini yerim artık :))
yinede araştırın. fiyatlar çok değişken. birde belki özel hastanelerde vardır sgk bir kısmnı karşılar falan. o konularda bilgim yok. ama yakın arkadaş terapiside faydalı tabi:)

yinede araştırın. fiyatlar çok değişken. birde belki özel hastanelerde vardır sgk bir kısmnı karşılar falan. o konularda bilgim yok. ama yakın arkadaş terapiside faydalı tabi:)
İşin kötüsü arkadaşlarım da benden dertli :KK43:

Bugun pskytriste gittim konuştum konuştum sadece dinledi pek akılda vermedi ilaç yazdı yolladı toplam 10-15dk sürdü . İlaclarida kullanmiycam . Hiç tatmin olmadım . Bende pskologa gidin . İkisinden pskologu öneririm karşılıklı konuşmak istiyorsanız .
Bence psıkologa gıdınce ne oluyor aha sız konusuymuşsunuz oda dınlemıs bunun ıcınmı paranızı camdan atar gıbı psıkologa atıyorsunuz duvarlarda derdınızı anlatsanız duvarda dınlerdı sakin sakin ee cokmu rahatladınız bızde ılaclar yan etkısı fılan cabası benım sıze tavsıyem şudur Allaha tevekkül edın Namazlarını kılın bak bakalım kalıyormu senın saydıgın o rahatsızlıklardan yoksa psıkolog kendıne olamazkı care başkasına olsun Alllahdan gelenı bı care kulunamı şikayet edeceksın ıster uygulsrsın ıster uygulamazsın teklıf var ısrar yok:KK58:

Bence psıkologa gıdınce ne oluyor aha sız konusuymuşsunuz oda dınlemıs bunun ıcınmı paranızı camdan atar gıbı psıkologa atıyorsunuz duvarlarda derdınızı anlatsanız duvarda dınlerdı sakin sakin ee cokmu rahatladınız bızde ılaclar yan etkısı fılan cabası benım sıze tavsıyem şudur Allaha tevekkül edın Namazlarını kılın bak bakalım kalıyormu senın saydıgın o rahatsızlıklardan yoksa psıkolog kendıne olamazkı care başkasına olsun Alllahdan gelenı bı care kulunamı şikayet edeceksın ıster uygulsrsın ıster uygulamazsın teklıf var ısrar yok:KK58:
Yo valla haklısın :)

Tabi ki manevi olarak kendimi güçlendirmemin iyi geleceğini biliyorum ama kabul etmek gerek ki psikoloji karışık bir konudur. Bu konuda eğitim alan kişilerin yardımcı olma ihtimali de daha yüksektir. Yine de çok teşekkür ederim bu aralar bu konuda ne kadar ihmalkar olduğumu hatırladım belki daha fazla maneviyata ihtiyacım var

Tabi ki manevi olarak kendimi güçlendirmemin iyi geleceğini biliyorum ama kabul etmek gerek ki psikoloji karışık bir konudur. Bu konuda eğitim alan kişilerin yardımcı olma ihtimali de daha yüksektir. Yine de çok teşekkür ederim bu aralar bu konuda ne kadar ihmalkar olduğumu hatırladım belki daha fazla maneviyata ihtiyacım var
Canım ben sımdıye kadar kesınjes ıyılesmış bır hasta görmefım pdıkologa gıdenın amma Allaha ınanan güvenen ellerını aycan kulunu caeesız bırakmadıgı kullarını cok gördüm

saskinim su an ulkemizde hala bu konuda yeterli yardim verilmeyisi uzdu beni
konu sahibi merhaba. kesinlikle yardim almak istiyorsaniz bu psikolog olmali
psikiyatir sonraki asamada olmali. cok gerekmedikce ilac tedavisini kabul etmek dogru olmaz
simdiden cok gecmis olsun

saskinim su an ulkemizde hala bu konuda yeterli yardim verilmeyisi uzdu beni
konu sahibi merhaba. kesinlikle yardim almak istiyorsaniz bu psikolog olmali
psikiyatir sonraki asamada olmali. cok gerekmedikce ilac tedavisini kabul etmek dogru olmaz
simdiden cok gecmis olsun
Ben de öyle istiyorum belki birkaç ayda geçecek sorun için 6 ay ilaç kullanmak istemiyorum. Tamam gerekir de kullanılır ama maalesef psikoloğa para veremeyecek hastalara da ilaçtan başka tedavi şekli düşünmüyor psikiyatristler.
Tamamen sağlık meselesi ama neden lükse kaçıyor ülkemizde anlamıyorum.

İstanbul'da Uzman Psikolog Pınar hanım var.Pınar Ekşi Mandis.Kesinlikle tavsiye ederim.Bizim ailemizi kurtardı.Onerimiz üzerine giden bir arkadaşımız da çok memnun kaldı.Çok tatlı ve başarılı bir kadın.

X