- 30 Temmuz 2015
- 14
- 1
- Konu Sahibi nasilduzelir
Merhaba hanımlar. Çok sıkıntılı bir durum içindeyim derdimi size anlatmak istiyorum.
Benim 15 9 ve 6 yasında kardeşlerim var. Annem annesiz büyümüş üvey anne yanında kalmış bi süre ve hem psikolojik hem fiziksel şiddet görmüş. Ne var ki evlenince babamın ailesinde değer görmüş ama oda belli bir zamana kadar. Annem aslında çok iyidir herkes tarafından sevilir sayılır ama öyle zaman geliyor ki artık kendinden geçiyor.15 yaşındaki kardeşim çok sorunlu büyüdü.
Babam çok şımarttı sonrasında da annem önüne geçemedi. Anlattı anlamadı konuştu olmadı.Amcamın bir kızı var bizimkinden 1yaş büyük gel dediler gitti git dediler geldi. Yengem kapıyı çalardı oynasınlar diye çağırdı annem durduramazdı giderdi sonra sonra gelme dediler çocuk hırçınlaştı ağladı bağırdı huysuzlaştı.Almadılar sokağa kaçtı yalana alıştı böyle böyle sonra bunu aştık şükür ama çocuğun üzerinde bazı huylar kaldı.
Okulda sınıfta dışlandığı oldu (kaşları kalın diye ) arkadaşları dalga geçti daha küçücüktü cımbızla gezdi öğretmeniyle konuştuk olmadı bide o mahvetti olsun alsın dedi resmen ki daha 5.sınıftaydı.
Öyle böyle çocuğun psikolojisini bozdular şimdi liseye gidiyor incecik kaşları var rehber öğretmeni çağırdı bizi durumu farketmiş devamlı durup dururken kaş yoluyor diye. Artık çok tuhaflaştı anneme salak gerizekalı babama aynı çok asi bi çocuk oldu çıktı.
Annem sabretti ama olmadı bu sefer o da dövmeye çalıştı tutamadık küçükkende milletin yüzünden çok dayak yedi annem yengeme halama kızdı hırsını çocuktan aldı.Bu çocuğun günahını annem yengem ve halam çekecek.Ahirette rabbiim sorsun inşallah.Bu çocuğun durumu hiç iyi değil.Okulda kuzu gibi öğretmenleriyle sık sık görüştüm düzeltmeye çalıştık rehber öğretmeni olsun yönlendirmeleri olsun pek bi faydasını göremedik 1 hafta iyi diğer hafta aynı şeylere devam.
Geliyim 9 yasındaki ve 6 yasındakine. Şimdi onlarda evde ondan gördüğünü yapıyorlar. Söz dinlemiyorlar anneme karşı geliyorlar. Sokağa çıkmak için ağlıyorlar anneme diyorum işini gücünü bırak peşlerine gez o da öyle yapmaya çalışıyor ama sabahtan akşama kadar oyunda olmaz ki hadi yemek yemeye gidelim dinlenelim tekrar geliriz diyoruz ama ağlıyorlar sokağa parka rezil oluyoruz. Apartmana zaten reziliz de. Söz dinletemiyoruz.
Anlatıyoruz öğretiyoruz güzellikle konuşuyoruz bir tamam ikincide yine aynı yine aynı annem artık dayanamıyor onunda psikoloji bozuldu istediğini alamayınca bu sefer çocuklara vurmaya çalışıyor. Tutuyorum ama yeri geliyor ben olmuyorum dayak yiyorlar yani öyle çok zarar vermiyor popolarına ellerine vuruyor ama ne farkeder bi kere ruhlarına zarar geliyor.
Küçüğü biraz daha uyumlu ama 9 yasındaki 15 yasındakinin huylarının aynısını yapıyor ne görüyorsa .Evde bi gün olmasa diğer gün kavga kıyamet sokağa gidiyor sesimiz artık.Hiç birbirleriyle güzel konuşmaları yok. Tv izleseler o onu istemiyor bunu ama bağıra çağıra itiş kakış.
Üzülüyorum kardeşlerime böyle gitmesi yaşları büyücek liseye üniversiteye gidecekler böyle çocukluklarını hatırlamasınlar. Anne olacaklar kendi çocukları olacak bunlar gözlerinin önüne gelmesin. Ne yapacağım bilmiyorum. Ben de evliyim 2 senelik çocuğum yok. İnanın korkuyorum kardeşlerimin daha kötüye gitmelerinden onlar düzelsin annem düzelsin istiyorum.
Ne yapabilirim bu konuda. Uzakta oturuyordum annemin yakınına taşındım. Evime yerleşme aşamasındayım. Aklıma gelen bundan sonra çocuklar bana gelsin devamlı benimle vakit geçirsinler annem biraz dinlensin rahatlasın o da çok kötü durumda. Yazı böyle geçirelim diyoruz eşimle gezdirelim dolaştıralım. Kütüphanede zaman geçirmeyi seviyorlar dersleri de güzel maşallah hepsinin. Hatta 9 yasındaki bu sene 4.sınıfa geçti abla bu sene okul birinci olacağım diyor öyle de başarılı Okuldan sonrada bana gelsinler ders çalışalım yesin içsin dinlensinler akşama doğru eve götürürüm bi görünür yatarlar diyorum ama böylede olur mu ki ?
Bu arada psikolojik danışmanlık merkezlerine de birlikte gitmeyi istiyorum onlarla hatta mümkün olursa annemle babamla da. Annem artık durumun farkında randevu alın hep beraber gidelim bu ev nereye kadar böyle huzursuz gidecek diyor o da bunaldı bu durumdan elbet çaresi vardır diyor. Çok uzun oldu ama her türlü fikre açığım. Okuduğunuz için ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.