Rabbim isteyen herkeze yaşatsın bu güzel duyguyu...

AysEkrem

İnsanlığın mayası sevgi ve merhamettir
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
685
42
298
36
Arkadaşlar merhaba,

Adetimin 13 gün gecikmesi üzerine idrar testi yaptım iki gün ve ikiside pozitif çıktı son olarak 15.gün kan testi yaptırdım oda 10.000 değerinde ve pozitif çıktı.şimdi belirlemiş oldugum bir doktorum yok kese görmek ultrasyona girmek için nekadar beklemelıyım ve nezaman gıtmelııyım ayrıca kıbrıstaki doktorum cocuk düşünüyoruz dediğimde folbiol vermişti onu kullandım hala devam etmelımıyım kullanmaya benım tahmınıme gore 5 haftalık gorunuyor bebeğim bilgilerinize ve yol göstermenize ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz ?

Arkadaşlar merhaba,

Adetimin 13 gün gecikmesi üzerine idrar testi yaptım iki gün ve ikiside pozitif çıktı son olarak 15.gün kan testi yaptırdım oda 10.000 değerinde ve pozitif çıktı.şimdi belirlemiş oldugum bir doktorum yok kese görmek ultrasyona girmek için nekadar beklemelıyım ve nezaman gıtmelııyım ayrıca kıbrıstaki doktorum cocuk düşünüyoruz dediğimde folbiol vermişti onu kullandım hala devam etmelımıyım kullanmaya benım tahmınıme gore 5 haftalık gorunuyor bebeğim bilgilerinize ve yol göstermenize ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz ?

Canım hayırlı olsun, Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Ben adetim 1 gün geçince test yaptım pozitif çıktı, bir hafta sonra kadın doğum doktaruna gittim, kan testi yapmadı direk ultrasondan baktı keseyi gördü. Yani istediğin zaman gidebilirsin bence, folbiolu devam et kullanmaya, doktorun da öyle diyecektir ama günde 1 tane kullan, fazla kullanma. Doktor gittiğin zaman tavsiye verir ama benim doktorumun söylediklerini söyliyim.
Sigara, içki yok, sakatat, kızartma vs şeyler yasak.
Hergün akşam yatarken 1 bardak süt iç,
Ağır kaldırma, ağır iş yapma,
bol bol meyve, sebze ye,
şekerir ne sana ne bebeğe faydası yok, fazla tatlı, şeker vs tüketme, hatta aşırı kilo almak istemiyorsan hiç yeme.
Bol su iç,
Yürüyüş yapabilirsin, başlarda gerekli değil ama ilerleyen zamanlarda çok iyi geliyor.
Dengeli beslen, az ve sık ye, aç kalma.
Doktor yaptığı testler sonucunda ek vitamin verebilir, yoksa 3 aydan sonra demir ilacına falan başlanıyor.

Ayrıca ilk üç ayda bebeğin beyin gelişimi oluyormuş, o dönemde ceviz çok faydalı diye okumuştum, hergün 1-2 tane ceviz ye.
Bir de sauna, hamam, lazer epilasyon vs şeylerden hamilelik döneminde uzak dur.
Yiyebiliyorsan haftada 2 kez balık ye.

Öncelikle hayırlı olsun canım,değerin baya yüksek,bence bebeğin yaklaşık 6 haftalık olmalı.Doktora gidersen büyük olasılıkla keseyi görürsünüz,eğer sabrederim dersen birkaç hafta sonra gidip hem keseyi görür hem de kalp atışlarını dinlersin.Ben hiç sabredememiştim ama tercih senin=)
Folik asite ilk 3 ay boyunca devam ediyorsun,eğer mide bulantısı yaparsa gece yatmadan önce içersin,ben öyle yapmıştım,aklında bulunsun.

Son düzenleme:
Canım hayırlı olsun, Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Ben adetim 1 gün geçince test yaptım pozitif çıktı, bir hafta sonra kadın doğum doktaruna gittim, kan testi yapmadı direk ultrasondan baktı keseyi gördü. Yani istediğin zaman gidebilirsin bence, folbiolu devam et kullanmaya, doktorun da öyle diyecektir ama günde 1 tane kullan, fazla kullanma. Doktor gittiğin zaman tavsiye verir ama benim doktorumun söylediklerini söyliyim.
Sigara, içki yok, sakatat, kızartma vs şeyler yasak.
Hergün akşam yatarken 1 bardak süt iç,
Ağır kaldırma, ağır iş yapma,
bol bol meyve, sebze ye,
şekerir ne sana ne bebeğe faydası yok, fazla tatlı, şeker vs tüketme, hatta aşırı kilo almak istemiyorsan hiç yeme.
Bol su iç,
Yürüyüş yapabilirsin, başlarda gerekli değil ama ilerleyen zamanlarda çok iyi geliyor.
Dengeli beslen, az ve sık ye, aç kalma.
Doktor yaptığı testler sonucunda ek vitamin verebilir, yoksa 3 aydan sonra demir ilacına falan başlanıyor.

Öncelikle ilgilenip uzun uzun yardımcı oldugun yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim canım :))
aminnn seninde inşallah ve tüm isteyen herkezin rabbımmmm.
Folbiolu en baştan beri 1 adet kullandım sizin söylemeniz üzerine de doktor edinene kadar devam edeceğim.
sigara içmiyorum buyüzden şanslıyım neyseki.diğerlerinede inşallah uyaacagım.
Önümüzdeki günlerde inşallah doktorumu ayarlayıp herseyıı yoluna sokacagım

çok teşekkür ederim tekrar yardımlarından ötürü

Öncelikle hayırlı olsun canım,değerin baya yüksek,bence bebeğin yaklaşık 6 haftalık olmalı.Doktora gidersen büyük olasılıkla keseyi görürsünüz,eğer sabrederim dersen birkaç hafta sonra gidip hem keseyi görür hem de kalp atışlarını dinlersin.Ben hiç sabredememiştim ama tercih senin=)
Folik asite ilk 3 ay boyunca devam ediyorsun,eğer mide bulantısı yaparsa gece yatmadan önce içersin,ben öyle yapmıştım,aklında bulunsun.

canım çok teşekkür ederim allah raazı olsun rabbım ısteyen herkeze nasıp etsın ınsallah.
canım cok saol yaa ıcımı rahatlattın evet poztıflıgı baya ıyıms teste bakan doktorda oyle soylemıs ama ınsan pınpırıklı olunca kafasına takıyor ne duurmda ıyı acaba falan dıye aslında bende cok sabırlı degıldım bu konuda ama once cok abarttıgım ve uzuldugum ıcın sabrettım budefa bakalım olmassa bı hafta daha dısımı sıkayaım onumuzdekı hafta ıcı bıgun yada gıdeyım rabbım ızın verırse sımdılık kasıklarımda az agrılarım oluyor onun dısında mıde bulantım falan yok baska bı belırtımde yok goguslerımde adet belırtısı gbı agrı ve dolgunluk hıssı butun belırtım bunlar

Back
X