Rahim filmi tüp bebekten önce yapılmalı mı

Nrnslmylmz07

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
242
246
23
Arkadaşlar merhaba bu konuyla ilgili kısaca özetleyeyim. 2 yıllık evliyim ve eşim varikosel çift taraflı ameliyat oldu 9 ay önce değerlerimiz normale dönmesi bi yükseldi bi düştü şimdi yine düşük o yüzden doktorumuz tüp bebeğe yönlendirdi. Bende bilinen bi sorun yok pco var ama âdetlerim gayet düzenli ve başka sıkıntı yok. Rahim filmi cekelim önce dedi ama ben tabi acemi olunca bu konuda tamam dedim şimdi ise bu korona dolayısıyla hastaneler dolu zaten çoğalıyor ve merkez kapanabilir yükselmeye devam ederse vaka o yüzden bende bunu çektirmeden başlasam ne olur ekim ortasına doğru denk gelecek transfer o zamana da bu vakalar yükselir de kapanırsa diye korkuyorum 1 sene daha beklemek zorunda kalırım sizce ne yapmalıyım (çok uzun oldu kusura bakmayın bu işte baya acemiyim )

Bende siz gibi ikilemde kalmışım sonuçta tüp bebek için tüplere gerek yok kapalı olsa da sorun olmaz ki kafam karışık Ve korkuyordum da çektirmeye. Bakalım ne dicekler bende ona göre bir daha düşüneyim 🤓

Mutlaka çekilin. Spontane üç gebelik sonrası tüp bebeğe girdik rahim filmi çekilmemişti. Çift embriyo transferi yapıldı teki tuttu onu da ileri hafta kaybettim doktorum sezaryen sırasında görmüş rahmimde anomali varmış yarım rahimliymişim. Ve bu rahime aslaaa çift embriyo transferi olmamalıymış. Önceden bilsek pgd li embriyomun tekini harcamazdık.

Bu arada birçok doktor rahim sorunu yok dedi var diyeb de oldu yok diyen de gittim rahim filmi çektirdim gerçekten varmış. Öyle korkulacak bir işlem değl sizi 10 dk uyutup yapıyrlar gayet konforlu

Bu arada birçok doktor rahim sorunu yok dedi var diyeb de oldu yok diyen de gittim rahim filmi çektirdim gerçekten varmış. Öyle korkulacak bir işlem değl sizi 10 dk uyutup yapıyrlar gayet konforlu
Olursa zaten bende uyumayı tercih etcem yoksa cesaret edemem. Dediğiniz doğru aslında o kadr zorluğu çekicez sonra ufak bir film çekilmediğinden olmasa insan daha bi üzülür yıpranır

Bende siz gibi ikilemde kalmışım sonuçta tüp bebek için tüplere gerek yok kapalı olsa da sorun olmaz ki kafam karışık Ve korkuyordum da çektirmeye. Bakalım ne dicekler bende ona göre bir daha düşüneyim 🤓
Ya nasıl olacak bu iş geç kalmak istemiyorum kapanırsa merkezler 1 seneyi bulur

Mutlaka çekilin. Spontane üç gebelik sonrası tüp bebeğe girdik rahim filmi çekilmemişti. Çift embriyo transferi yapıldı teki tuttu onu da ileri hafta kaybettim doktorum sezaryen sırasında görmüş rahmimde anomali varmış yarım rahimliymişim. Ve bu rahime aslaaa çift embriyo transferi olmamalıymış. Önceden bilsek pgd li embriyomun tekini harcamazdık.
Ya ama bana öyle terslikler olsaydı mutlaka bilinirdi ultrason görüntüsünde diye söyledi bende doktorla irtibata geçmeyi düşünüyorum tekrardan

Ya nasıl olacak bu iş geç kalmak istemiyorum kapanırsa merkezler 1 seneyi bulur
Film en fazla bir ay adetinizden sonra çekin çok zaman almaz ki bi sorun varsa onu halledr sonra yaparsınız en azından. Baktınız temiz çıktı diğer ay hemen tüp bebeğe başlayın

Ya ama bana öyle terslikler olsaydı mutlaka bilinirdi ultrason görüntüsünde diye söyledi bende doktorla irtibata geçmeyi düşünüyorum tekrardan
5/1000 olan bir ihtimal benim başıma geldi işte.
ÇOk ünlü prof lardan çok iddialı konuşanlar oldu hayır kesinlikle rahim yapında sorun yok diye. Halbuki film sonrası artık ben de görmüş oldum. Usg ile anlaşılamayacak şeyler rahim filmi ile anlaşılıyor.
Tedaviye başlarsınız embriyolar donar transfer öncesi rahim filmi çektirir tüplerinizde sıvı birikmesi yapışıklık ya da yapısal anomali gibi şeyleri ekarte eder rahminizden emin olur öyle devam edersiniz. Ben size tecrübemi anlattım. Keşke beni de uyarsalardı.

Kesinlikle çekilmelisin. Bazen kapalı bile olsa hafif sızıntılar olabiliyor bunları doktor görüyor zaten böyle bi durumda tutsa bile düşer mesela. Ya da yapışıklık olabilir belli olmuyor. Benim sok tüpüm tıkalıydı mesela hep sağa koydu embriyoyu. En son kendi çekti açık çıktı orası da düzeltme yaptı filan şükür tutundu. İlkinde ayıktım ama ikinci anestezili oldu. Korkulacak bşy yok çoğu merkez zaten filmi görmeden yapmıyor artık.

Kesinlikle çekilmelisin. Bazen kapalı bile olsa hafif sızıntılar olabiliyor bunları doktor görüyor zaten böyle bi durumda tutsa bile düşer mesela. Ya da yapışıklık olabilir belli olmuyor. Benim sok tüpüm tıkalıydı mesela hep sağa koydu embriyoyu. En son kendi çekti açık çıktı orası da düzeltme yaptı filan şükür tutundu. İlkinde ayıktım ama ikinci anestezili oldu. Korkulacak bşy yok çoğu merkez zaten filmi görmeden yapmıyor artık.
Merhaba ben rahim filmi cektirdim doktor sol tüpümün kapali olduğunu soyledi.
Kaoali olan tarafta sivi birikmesi gibi birdey söylemedi raporayazmamis zaten. Rahim filmindensivi birikmesi gozukmezmi ki acaba

Merhaba ben rahim filmi cektirdim doktor sol tüpümün kapali olduğunu soyledi.
Kaoali olan tarafta sivi birikmesi gibi birdey söylemedi raporayazmamis zaten. Rahim filmindensivi birikmesi gozukmezmi ki acaba
Bilmiyorum onu canım. Benim kapalı değilmiş histeroskopide dediği açıkmış çok dardı sadece. Bi arkadaşım iki düşük yaptı mesela onda sıvı birikmesi vardı laparoskopi yapıldı ona

Back
X