Gebeliğe Hazırlık Rahim Şekil Farkliligi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Time44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2021
503
192
53
Hanimlar hergun kafamda kndime surekli sorun cikariyorum galiba doktorum filmdede gosterdi rahmim bi taraftan cok hafif ice dogru bukuk gebelige engel olur mu dedim olmaz dedi aynj zamanda histereskopide oldum rahim icine baktim sknti yok dedi , ama bazi yerlerdede okudum dusuk vs diye , rahmi bnm gibi olan var mi , tecrubelerinizu paylasir misiniz?

Benimkide üstten hafif basık. Aynı şekilde doktorlar sorun olmayacağını söylemişti.
Bende buradaki yorumlardan sonra doktorumla bu konuyu tekrar görüşcem. Farklı doktor ile görüşün isterseniz

Histereskopi olduğunuza göre rahim filmi de çekilmiştir? Çünkü hsg olmadan rahim şekli hakkında net bir şey söylenemez.
Benim de hafif kalp şeklinde rahmim, perde var. Hamileliğimin başında kese bu perdeye çok yakındı ve riskliydi. Ama şu an bir sıkıntı yok.
Rahim şekline göre kesenin yerleşim yeri önemli oluyor. Ancak başta da dediğim gibi, histereskopi olduysanız sorun kaldığını sanmıyorum

ben de rahim filmim sonucunda rahim duvalarında şekil bozukluğu olduğunu ve rahim alt tarafında çok ufak yapışıklık olduğunu gördüm. Ve doktorum histereskopi yaptı. tekrar sonrada histereskopi çekilmedim. ama 2. renglimi yaşıyorum şuan hal gebelik oluşmadı.

Benimki Y şeklindeymiş ama çok bariz bi bozukluk yok demişti olması gereken T şekliymiş. Rahim filminde çıktı. Tüp bebek tedavisine başlayacaktım. Doktorum histereskopiyle bu şekli düzeltmeden tedaviye başlayamam sağlıklı bi doğum olmaz kaldı ki hadi 9 ayı tamamladın istesen de normal doğum yapamazsın demişti. Ben de oldum çok şükür doktorum şansa bırakmak istemedi önemli bi durum yani.

Bnm doktorum histereskoopide ragim agzi darligimi actim dedi ama sekliyle ilgili bi mudahalade bulummadi ama bnm ki cok az ice dogru basik acaba mudahale edecek kadar gormedi mi ki? Nyse birazdan gdip goruscem

Bnm doktorum histereskoopide ragim agzi darligimi actim dedi ama sekliyle ilgili bi mudahalade bulummadi ama bnm ki cok az ice dogru basik acaba mudahale edecek kadar gormedi mi ki? Nyse birazdan gdip goruscem
Görüştün mü canm ne dedi doktor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…