Rahim Yapışması Her Kürtajdan Sonra(Aşerman Sendromu)

çiğdemcim nasılsın neler yaptın bizi bilgilendir güzel haberler bekliyoruz

Çiğdem ve loveli ne yaptınız arkadaşlar..kontrollerinize gittinizmi.gelişmelerinizi bizimle paylaşın olurmu..

ben daha gitmedim ikinci adetimi bekliyorum gelse dr arayacağım ama yok bugün adet günüm ama daha bişey yok acaba normal dönemine geliyor öyleyse daha günüm var beklemedeyim ama sanırım enfeksiyon oldum yanmam var
KADIN OLMAK ÇOKKKKK ZORRRRR

arkadaslar hepinize cok gecmis olsun, size akil danismaya ihtiyacim var, yardimci olursaniz sevinirim. birincisi bebgimin kalbi durduktan sonra on haftalikken kurtaj oldum. 32 gun sonra regleyim su an, cok afedersiniz ama kanamam biraz daha fazla gb tuvalete gidince geliyor ve kan rengi kirli gb. cok ozur dilerim boyle yazdigim icin ama merak ettim, sizde nasil olmustu, daha ucuncu gunu biraz azaldi sanki, yapisiklikta tersine regle azalmasi yasaniyor ama renginden huylandim tuhaflik orda.
ikincisi de ben daha hamile kalmadan doktorum histereskopi yapmak istemisti, rahim filmine temiz demesine ragmen aciklanamayan infertelite grubundaydim, sonra dogal yoldan hamile kaldim ama sanirim yine yapmak istiyor, yapisikliktan mi endise ediyorsunuz demistim daha hamile kalmadan hayir ama sebepsiz infetelitede bakmak en iyisi diye aciklamisti. islemin nasil yapildigini, caninizin aciyip acimadigini sormak istedim. yani biliyorum luks bir soru, yasadiklarimizdan sonra acisa ne olur ama bende hamilelikte baslayan hic olmayan bir ultrason korkusu basladi, elimde degil artik agliyorum doktora gidince, canimin aciyacagi umrumda degil aslinda; yani aciyorsa da yazin bilince daha rahat gidiyorum benimkisi baska pskilojik bir sey su an. hepinize cok gecmis olsun, Insallah en yakin zamanda hamilelik haberlerinizi okurum burdan, benim cok zor 21 ayda hamile kalabilmistim, yine bekleyecegim biliyorum:((

arkadaslar hepinize cok gecmis olsun, size akil danismaya ihtiyacim var, yardimci olursaniz sevinirim. birincisi bebgimin kalbi durduktan sonra on haftalikken kurtaj oldum. 32 gun sonra regleyim su an, cok afedersiniz ama kanamam biraz daha fazla gb tuvalete gidince geliyor ve kan rengi kirli gb. cok ozur dilerim boyle yazdigim icin ama merak ettim, sizde nasil olmustu, daha ucuncu gunu biraz azaldi sanki, yapisiklikta tersine regle azalmasi yasaniyor ama renginden huylandim tuhaflik orda.
ikincisi de ben daha hamile kalmadan doktorum histereskopi yapmak istemisti, rahim filmine temiz demesine ragmen aciklanamayan infertelite grubundaydim, sonra dogal yoldan hamile kaldim ama sanirim yine yapmak istiyor, yapisikliktan mi endise ediyorsunuz demistim daha hamile kalmadan hayir ama sebepsiz infetelitede bakmak en iyisi diye aciklamisti. islemin nasil yapildigini, caninizin aciyip acimadigini sormak istedim. yani biliyorum luks bir soru, yasadiklarimizdan sonra acisa ne olur ama bende hamilelikte baslayan hic olmayan bir ultrason korkusu basladi, elimde degil artik agliyorum doktora gidince, canimin aciyacagi umrumda degil aslinda; yani aciyorsa da yazin bilince daha rahat gidiyorum benimkisi baska pskilojik bir sey su an. hepinize cok gecmis olsun, Insallah en yakin zamanda hamilelik haberlerinizi okurum burdan, benim cok zor 21 ayda hamile kalabilmistim, yine bekleyecegim biliyorum:((

cnm öncelikle çok geçmiş olsun..şunu bilmelisinki rahimde yapışma olursa ya adet azalır yada hiç olamazsın. histeroskopi çok ağrılı bir işlem değil ve sadece yapışıklık olduğunda histeroskopi yapılmaz. filimde belli olmayan rahim anormallikleri belli olur histeroskopiyle. ve kesinlikle rahim filminden çok ağrısız bir işlem tanı amaçlı yapılırsa eğer.ama dr un isterse lokal yada genel anesteziyle yapılabilir.bence hiç düşünme yaptır derim.rahminde bir sorun varsa bebeğin olmasını yada yaşamasını engelleyen bu durum belkide ortadan kalkabilir. adet olman bence çok sevindirici. ben çok özledim adet olabilmeyi sadece spiral varken adet olabiliyorum. pztesi bende histeroskopi olacağım bakalım dr neler söyleyecek. çok heycanlıyım merak ediyorum. inş çok olumsuz şeyler duymam.gerçekten çok zor yaşadıklarımız ama sınavımız bu deyip katlanmaya çalışıyoruz.inş en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz.ALLAH ın şu mubarek günde sesimizi duysun inşşşş...

cigdemcim cok tesekkur ederim cevabina, biliyorum en mantiklisi yaptirmak, beynim o kadar yorulduki 21 ay hamilelik mucadelisi verip bir oh demistim hamile kalinca oysaki her sey yeni baslamis ve bitti.
ama haklisin once sagligimiz, katlanacagiz. yapisikligin biraz zor bir sorun oldugunu biliyorum ama ayni zamanda hamileligin bu soruna iyi geldigini de okumustum gerci siz cok daha iyi biliyorsunuzdur. Insallah guzel haber getirirsin buraya, kusura bakmayin siz bu dertle ugrasirken ben psikolojik korkudan bahsettim guzel haber getirecegine inaniyorum, burdan takip edecegim.

sevgili arkadaşım endişelerini çok iyi anlıyorum.
bence kanaman ile ilgili lütfen endişelenme rahim duvarı dedigimiz endemetrıum tabakası ilk adet te toparlanıyor yapılanıyor bendce endişe edecek bir şey yok.
hisereskopi ilk kürtajdan sonra istenilebilir.çok normal acı kosnusuna gelince ben anestesi ile yaptırdım bazı arkadaşların anestei olmadan yaptırdığı dudum ama birincisi histeroskopi yapıldığında içerde yapışıklık görürse o anda müdehale edicek demektir.ben sana şöyle ifade edeyim ben 5 dakikalık şeyi sanki 5 saat gibi yaşadım anestesiye girememeiştim çünki aç değildim. başımdan aşağıya sıcak su değil sanki buz dağları kırıldı ben soğuk terler döktüm .zaten düşük rahim filmi bilmemne insan zaten geriliyor bence hiç düşünme anestesic ortamında iste canım.diğer arkadaşlar da sana yorum yazmıştır ama ben bu böyleyse doğum nasıl oluyor dedim. anestesi almassan dr kamerayı içşeriye sokarken ve içierde snede izliyebiliyorsun.bende bilinmeyen gruptaydım ama şimdi nerdeyse bu yapışıklar yüzünde bellkide yakında kadın infertilesi grubuna gireceğim.ama lütfen aklına takılan bir şey olursa yaz sevgilerimle alah bir an çnce bebişini sağlıkla görmek kısmet eylesin

cnm öncelikle çok geçmiş olsun..şunu bilmelisinki rahimde yapışma olursa ya adet azalır yada hiç olamazsın. histeroskopi çok ağrılı bir işlem değil ve sadece yapışıklık olduğunda histeroskopi yapılmaz. filimde belli olmayan rahim anormallikleri belli olur histeroskopiyle. ve kesinlikle rahim filminden çok ağrısız bir işlem tanı amaçlı yapılırsa eğer.ama dr un isterse lokal yada genel anesteziyle yapılabilir.bence hiç düşünme yaptır derim.rahminde bir sorun varsa bebeğin olmasını yada yaşamasını engelleyen bu durum belkide ortadan kalkabilir. adet olman bence çok sevindirici. ben çok özledim adet olabilmeyi sadece spiral varken adet olabiliyorum. pztesi bende histeroskopi olacağım bakalım dr neler söyleyecek. çok heycanlıyım merak ediyorum. inş çok olumsuz şeyler duymam.gerçekten çok zor yaşadıklarımız ama sınavımız bu deyip katlanmaya çalışıyoruz.inş en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz.ALLAH ın şu mubarek günde sesimizi duysun inşşşş...

arkadaşım ne yaptın bu gün:Saruboceq:

cigdem doktora gittin mi? umarim haberlerin guzeldir.
deba cevabin icin cok tesekkurler ben anestisiz sanirim yaptiramam, kurtaj hatirasi sanirim bu korku benden gitmeyecek, gittikce buyuyor ama fransadayim ve burda her seyi hemen kabul etmiyorlar, anestiziye hayir gerek yok diyeceklerdir:(( neyse birkac ay gecsin belki daha iyi olurum. bir de yapisiklik rahim filminde cikmayabilir miydi?
hepinizden en kisa zamanda guzel haberler almak dilegiyle.

Arkadaşlar ben de mayıs ayında bir düşük yaşadım ardından bhg yüksek çıktı mol gebeliği şüphesiyle tekrar biyopsi için kürtaj yapıldı mol gebeliği çıkmadı fakat 3 ay adet görmedim prolaktin yüksek falan derken doktor 3 ay sonra benim yapacağım bişey kalmadı dedi tıp fak histeroskopiye gönderdi oradaki doktorda vajinal ultrasonda baktı ve kan birikmesi var asherman sendromu dedi malum hepimizin bildiği rahim yapışıklığı. 9 eyülde histeroskopi yapılacak. Çok korkuyorum doktor kürtajlar yüzünden olabilir dedi ve bhg yüksek çıkması içerde parça kaldığı için olabilirmiş. OFFf biz bu doktorlara nasıl güvenicezzz bilmiyorum ki.. Çok üzülüyorum çektiğim acılardan değil ama bebeğim olmamasından çok korkuyorum. Eşim de kalp hastası ona bişey belli etmemeğe çalışıyorum üzülmesin diye ama daha ne kadar güçlüolabilirim bilmiyorum. Bu histeroskopi de rahim delinmesi de olabliyormuş doğrumu?

Arkadaşlar ben de mayıs ayında bir düşük yaşadım ardından bhg yüksek çıktı mol gebeliği şüphesiyle tekrar biyopsi için kürtaj yapıldı mol gebeliği çıkmadı fakat 3 ay adet görmedim prolaktin yüksek falan derken doktor 3 ay sonra benim yapacağım bişey kalmadı dedi tıp fak histeroskopiye gönderdi oradaki doktorda vajinal ultrasonda baktı ve kan birikmesi var asherman sendromu dedi malum hepimizin bildiği rahim yapışıklığı. 9 eyülde histeroskopi yapılacak. Çok korkuyorum doktor kürtajlar yüzünden olabilir dedi ve bhg yüksek çıkması içerde parça kaldığı için olabilirmiş. OFFf biz bu doktorlara nasıl güvenicezzz bilmiyorum ki.. Çok üzülüyorum çektiğim acılardan değil ama bebeğim olmamasından çok korkuyorum. Eşim de kalp hastası ona bişey belli etmemeğe çalışıyorum üzülmesin diye ama daha ne kadar güçlüolabilirim bilmiyorum. Bu histeroskopi de rahim delinmesi de olabliyormuş doğrumu?

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun..yapışıklık konusunu kesinlikle ihmal etme..histeroskopidende hiç ama hiç korkma.benim anestezisiz şekilde ofis histeroskopisi ile yapışıklık vardı onu açtı dr um..zaten 5-10 dak çok kısa bi işlem..rahim delinmesi çok düşük bi ihtimal.tabi yinede deneyimli bu konuda tecrübeli bi dr a yaptırman kesinlikle çok iyi olur.onu araştır yani histeroskopi konusunda uzman olan bi dr a yaptır..bebeğin niye olmasın üzme canını..umarım en kısa zamanda sıkıntılarından kurtulursun..tekrar geçmiş olsun..

kızlar merhabalar size sunu sormak istiyorum ben 3 yıl önce dusuk yaptım ardından kürtaj oldum adet kanamalarım gayet iyiydi ama hamile kalamıyorum klomen tedavisi falan gördüm sürekli vajinal ultrasonda oluyorum biraz pko var ama son 3 aydır gayet yogun olan adet kanamam azaldı ve ilk defa sancılar cekıyorum doktoruma gittim tekrar vajinal ultsason baktı bisey yok dedi.size sorum eger yapısıklık olsaydı ultrasonda görürmüydü yoksa muhakak filmlemi anlasılıyor

kızlar merhabalar size sunu sormak istiyorum ben 3 yıl önce dusuk yaptım ardından kürtaj oldum adet kanamalarım gayet iyiydi ama hamile kalamıyorum klomen tedavisi falan gördüm sürekli vajinal ultrasonda oluyorum biraz pko var ama son 3 aydır gayet yogun olan adet kanamam azaldı ve ilk defa sancılar cekıyorum doktoruma gittim tekrar vajinal ultsason baktı bisey yok dedi.size sorum eger yapısıklık olsaydı ultrasonda görürmüydü yoksa muhakak filmlemi anlasılıyor

Merhaba arkadaşım..benim şahsen dr um vajinal usg de gördü..dr una vajinal ultrason esnasında bunu dile getirdinmi yani hiç sordunmu yapışıklıkla ilgili bi sorun varmı sizce diye..ufak tefek yapışıklıklar belki görünmeyebilir ama tebiiki tamamen bu benim düşüncem..sen en iyisi dr una o esnada bu konuyu sor belki daha dikkatle bakar..ama ultrasonla görünmeyip film vb yöntemlerle görünen arkadaşlar varsa bilemiyorum canım..

Sier'cim öncelikle sana teşekkür etmek istiyorum şuana kadar bana cevap yazan tek kişi sensin. Benim de doktorum vajinal ultrasonda teşhis koydu. Burada okuduğum arkadaşların hiç birinde bu yok bir tek sen demişsin. Ben Çkaledeyim buradadaki tıp fak yeni kuruldu bu yüzden doktorum bizim aletlerimiz en son model birçoğu bu şekilde teşhis yapamaz demişti. O zaman çok inandırıcı gelmemişti taki sen de yazana dek.

merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun öncelikle.
benim kanamalarım hep azde ben kürtajdan sonra 6 ay sonra hamile kalamadığım için dr tekrar gittim ultrasonla baktı bir şey görülmedi ofis histeroskopi ile baktı vr gerçekten de çok hafif yapışıklıklar oprtaya cıktı bence bu sende görünmediyse aynen az daha yueni yapışıklıklar olabilir yada hiç bir şey olmayabilir kendine çok iyi bak

:CüvCüv:
geçmiş olsun canım.
bende 3 ay adet görmedim benim beta hcg yüksek falan değildi aslında bakılmadı ama bende tekrardan yapıkıklık oldu ve ben ilaç tedavisi gördüm 10 gün ama yine hastalanmayınca dr gittim ofid histeroskop yaptı naslında cok az yapışıklık olmuş ama nasıl olduysa bu az yapışılklık benim adet görmemi engelledi.lütfen moralini bozmamaya calış eyer yumrtalıklarında sorun yoksa sen sağlamsan hamilelik olur.bende aynı korkuları yaşıyorum ben çok zor hamile kalıyordum ama 3 bebeğimde yaşmadı artık acıkcası hamile kalmaktan kalırsam düşürmekten düşürsem sonrasında yapışıklıklardan korkuyorum ...

bana haber verirmisin ne olduğunu

arkadaşlar herkese mhb ve herkese geçmiş olsun. evime yeni geldim yine ankaraya dr a gittim. hemn size gelişmeleri yazmak istedim. sier cnm bende senin gibi batıkentte selçuk beye gittim. adet dönemine girmişsin bekleyelim adet olacakmısın dedi ama olmadım..geçen hafta tekrar gittim histeroskopi yaptı bende çok şiddetli yapışıklık var sadece histeroskopiyle açamıyacağım dedi. benim de durumumu görebilmem için anestezi yapmadı. ama okadar acı çektimki amaliyathaneyi resmen yıktım. :gitme: şimdi ilaç verdi ayın 15inde laparoskopi ve histeroskopi yapacağım durumun çok ciddi dedi. rahmimin sol tarafı tamamen kapalı sağ tarafın sadece 1/3 açık.çok ciddi bi amaliyat geçeireceksin dedi ve şu anda bekliyorum. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar.. bu zor günlerde geçecek inş..

Sevgili Deba sana da çok geçmiş olsun. Ne kadar zor günler geçiriyorum diyodum benim yaşadıklarımı yaşan çok insan olacağını da açıkçası düşünmemiştim. ıyiki böyle bir site var ve iyiki dertlerimi anlayacak sizler varsınız. Umarım tez zamanda hepimiz iyileşir ve minicik meleklere sahip oluruz. Çarşamba günü histeroskopi olucam artık ne zaman yazacak durumda olursam seni bilgilendiririm.

Çiğdem42'cim öncelikle çok çok geçmiş olsun. Gittiğin doktoru tanımıyorum fakat güvenilirliğinden eminmisin malum bu devirde doktorlara güvenmek çok zor. Benim yapışıklık durumum dotorlar yüzünden bazen geriye dönüşü olmayan hasarlar bırakabiliyorlar malum. En azından bir kaç doktora daha danışsan belki daha umutlu şeyler söylerler. Tekrar etmek isterim doktorun belki de çok iyidir hiç bir bilgim yok sadece yardımcı olmak ve hatırlatmak istedimm tekrar geçmiş olsun.

Çiğdem42'cim öncelikle çok çok geçmiş olsun. Gittiğin doktoru tanımıyorum fakat güvenilirliğinden eminmisin malum bu devirde doktorlara güvenmek çok zor. Benim yapışıklık durumum dotorlar yüzünden bazen geriye dönüşü olmayan hasarlar bırakabiliyorlar malum. En azından bir kaç doktora daha danışsan belki daha umutlu şeyler söylerler. Tekrar etmek isterim doktorun belki de çok iyidir hiç bir bilgim yok sadece yardımcı olmak ve hatırlatmak istedimm tekrar geçmiş olsun.

cnm kesinlikle haklısın dr lara güvenmek gerçekten çok zor. ama ben 1 buçuk yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum bu benim 3. amaliyatım olacak. benim ankarada antalyada konyada gitmediğim dr kalmadı. hepsinin söylediği şey aynı. yani anlıycan çok gezdim dr dr en mantıklı en doğru yöntemi bu önerdi. kısmet bakalım inş bu son olurda artık çilem biter.zaten bendeki en şiddeli yapışıklıktanmış her dr cesaret edemiyor durumuma el atmaya bu halede bir dr yüzünden geldim. şu anda o dr da mahkemeye veriyorum. çok ağladı çok yalvardı dr ama süründüreceğim onu çektiklerimin acısı biraz olsun dinsin istiyorum.. ALLLAH hepimizin yardımcısı olsun...

Back
X