rahimde kalp şeklinde perde olanlar ve hamile kalanlar yaşadıklarınızı yazalm sohbete

canım kalp şeklinde ise hiç korkma bişey olmaz Allahın izni ile. benim kalp bile değil direk olarak Y şeklinde. dr bana bile hamile kalıp doğum yapabilirsin dedi.senin kalp şekli ise rahim içi daha geniştir o yüzden hiç bir sakıncası olmaz bence.benim düşük riskim çok yüksek mesela. sen gene de dikkat et kendini hiç yorma ve bolca istirahat et derim.

Selam hanimlar biri birseyler soykesin lutfen 3,5 yillik evliyim dr bize tup bebek demisti okunanlar sayesinde su an 5.5 gunluk hamileyim oncesinde rahmimde sorun olmamasina ragmen rahimde perde oldugu ortaya cikti bebisle birlikte dr dusugu tetikler dedi bugun kanamam geldi dr gittik 100 luk progestani 200 luk yapti ve ignesinide verdi bebegin kalp atisinida duydu ama bugun kanamam geldi yinede bebwgim terketmeyebilirde bizi degilmi

Hayır hayır korkma hic birşey olmaz insallah.Benimde perdem var 10 ve 13. haftalarda cok yogun kanamalarım oldu bebeğim saglıklı cokkkkkk cokk sükür..Seninde öyledir.Her rahimde perde olumsuz sonuçlanacak diye birşey yok.İyi düşünün...

merhaba bende bişey sormak istiyorum.drumda bana rahim duvarında eğim var dedi.eğer kalp şeklinde olsaydı ameliyat olman gerekecekti dedi.ameliyatlık boyutta değil dedi.ama erken doğum veya düşük riskin olabilir dedi.bennde tedirginim acaba bişey olurmu diye.bi bilgin varmı bu konuda.

arkadaşım bu perde kanama mı yapar? sen bu konuda bilgili görünüyorsun. ben 3 gebelik geçirdim. ilk gebelikte 6. haftada kahverengi ve pempe hafif kanama oldu sonra 13. haftada çok yoğun kırmızı kanama oldu. pıhtısız dı. sonra emildi kanama. kızım 5,5 yaşında çok şükür. 1 yıldır da 2. yi yapamadık. 2. gebelik 1 yıl önce sonandı. 6 haftalıkken yoğun kırmızılı kanamam oldu. 7. haftada kalp atımı durdu. 3. gebelik de eylülde sonlandı. 6 haftalıkken kanama başladı çok yoğun çok pıhtılı. 13. haftada herşey düzeldi. kanama alanı emildi. 15 haftalıkken kalp atımı durdu. yani benim 6. haftalarda kanamam oluyor bu sence perdeden mi? bu arada sonra herşey araştırıldı. kan pıhtılaşması çıktı. ve geöen hafta da septusu öğrendim. bu dr a ikinci gidişimdi. daha önce septumdan bahsetmişimdir dedi. ben de hayır dedim. telaşlandım. o ne falan diye o da önemli değil şimdi de söylmezdim ama söylemiş bulundum dedi. üstünde durmadı ve ilişkiye devam edin dedi. o önemsemeyince ben de önemsemedim sormadım birşey ama araştırınca kafama takıldı. bu septus ne derece önemli? çeşit çeşit mi acaba? hepsi gebeliğe yani sağlıklı gebeliğe engel değil mi?bir de kalp şeklinde rahmin ve perdeli demişti dr.
bilgi sahibiysen bilgilendirirsen sevinirim. başka arkadaşlardan da bilgi sahibi olan varsa lütfen bilgilendirin.
bu arada sana da hayırlı gebelikler dilerim. herşey iyi gider umarım sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
bu arada şuan hamile değilim takvim sizi yanıltmasın. lans getirsin diye yaptım. kan pıhtılaşması.... topiğinde yaptık birkaç kişi uğur için) ama belki de gerçek olur??

Son düzenleme:

Arkadaslar dun fasulye şekilinde pıhtı düştü hemen gastaneye gittim kendi dr umu hem gec hemde muayenehanesi olunca aramayip devlet hast. gittik parcamin geldigini soyledim hemen alttan muayene edelim kurtaji ayarlayin dedi hemsirelere ben kanamam var alttan muayene olamayacagimi kurtaj icinde gerek olmadigini sadece karindan ultrasonla bebegin olup olmadigina bakilmasini istedigimi soyledm bana dr bozuntusunun ddigi ise sen bilirsin nende gobekten bakmam dedi cikti gitti ve bizde hemen ciktik ozel hastaneye gittik ve cok sukur bebegim saglikli duruyormus dr septuma yapismazsa bebege zarar gelmez ama yapisirsa beslenemez dedi insallah birsey olmauacak bebegimede ...

arkadaşım merhaba. bence senin durumunda önemli bişey yok.doktorum rahim filmi yada rahim emarı istemedi mi ? muayene ile mi bu teşhisi koydu ???

arkadaşlar rahiminizde perde varsa mutlaka bunu aldırın derim. yoksa hamilelikte çok zorlanırsınız ve sorun yaşarsınız. dr çok kısa bir operasyonla alıyor onu. zaten bayıltarak yapılıyor. bi de alttan yapıyor bu operasyonu. dikiş filanda olmuyor. o yüzden rahiminde perde olan mutlaka aldırsın o perdeyi derim. böylece kurtulursunuz bu stresten.bende çift rahim varmış bu yüzden hiç bir çaresi yok mesela. keşke perde olsaydı diye az dua etmedim ama kısmette ne varsa o oluyor işte.

Merhaba arkadaşlar
Rahimde perde yani septum uterus bende de vardi ve Ben hamile kalmadan kontrolde ogrendim. Doktorlar ilk dusuk ya da deneme olmadan Almaya pek yanasmiyorlar. Benim rahim filmic sonrasi cok derin oldugunu ogrendik ve ameliyat olmalisin dendi. Ameliyat Oldum hafif bombe birakmis doktor yirtilma riski olmadan diye neyseeeee hamile kaldim 5 ve 8 haftalar arasi lekelenmelerim oldu. Progesterone igneler Kullandik, gecti ve 21. Haftaya kadar Hersey iyiydi ve bigun cok akintim oldugunu farkettim ve cok hafif kanama geldi sonrasinda megersem bu oldugunu ameliyat rahim agzi yetmezligine sebep olmus ve hamileligim 12 15 haftalarinda dikis atilmasi ve yatak istirahati verilmesi gerekiyormus tabi yapilmadi Benim salak doktorum yuzunden. Bebegimi kaybettim yani bu rahimde perde olayini cok iyi avast iris ameliyat me bursa yaptirin ve sonrasi hamilelikte de vajinal rahim agzi ve uzunlujgu olumu yaptirin rahim agzina dikis attirin

arkadaşım çoookkk geçmiş olsun yaa. Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmasın. ama bak bir kez hamile kalmışsın gene kalırsın yaa. keşke doktorun ihmali olmasa idi. benim doktorum daha ben hamile kalmadan şimdiden söyledi 3.ci ayda sana dikiş atacağım rahimine dedi . yani serklaj yapacak. böyle durumlarda dikiş olması gerekiyormuş. bende de çift rahim yani tavşan kulağı şeklinde rahim var. ocakta 1 kez hamile kaldım ve 3 yıllık evliyim 29 yaşındayım. şimdide klomen kullanıyorum yumurta takibi yaptırıyorum hamile kalmaya çalışıyorum.

canım doktorunu iyi secmeliydin ben çok araştırdımda ameliyat oldum çok şükür şuan 30 haftalık hamileyim

arkadaşlar bu sayfayı açan benim. durumumu merak eden varsa ameliyat oldum histereskopi ve laparoskopi ikisini birden 3 ay sonra tekrar hamile kaldım şuan 30 haftalık hamileyim keşke doktorumu dinleseydim dedim en başında ameliyat olsaydım 2 tane bebeğimi kaybetmezdim.perde sorunu olan varsa mutlaka iyi bir doktora ameliyat olsun.perde olunca kanamalar sorunlar bitmiyor.gerçi ameliyat oluncada bitmiyor ama en azından kanamam olmadı progestonun hapını iğnesini vuruldum 4 ay bu şekilde önlem alındı.rabbim olmayan herkese evlat nasip etsin en kısa zamanda versin inşllh...

canım aynı durumdayım senle 3.gebeliğim 2 ay önce sonlandırıldı.hangi ildesin doktorun kim isim verebilirmisin bana

selam 20 haftalık hamileyim. rahimde perdeden dolayı 17. haftada serklaj oldum.İki hafta sonra 2ila3 cm bir kenarı düğümlü ip parçası düştü. doktorum ipin ucu bir sorun yok dedi ama ben endişelendim. böyle bir sorun yaşayan veya duyan varsa lütfen yardımcı olun. çok endişeliyim.

benım de rahmim kalp seklındeydı. yanı tam kalp mı bılmıyorum septum var dendı acıklarken de seklı armut gıbı olması gerekırken senınkı kalp gıbı denmıstı. ama asıl fılm cekılerek anlasılıyor ne durumda oldugu ben hıc cektırmedım bıle. dene bır gebelıgı dedı ona gore bakarız dusunme takma kafana dedı. denedım ılk ay hamıle kaldım. dusuk olabılır dedı olmadı sukur 5.5 aylık hamıleyım hıc bır kontrolde septumdan eser yok smdılık :) rahım olması gerektıgı gıbı kese seklı duzgun bebegın yerı muntazam gayet geniş... sekıl bozuklugunun ve septumun uzunlugu kalınlıgının boyutları cok onemlı. hem bebek benım septum ufaksa bıle ona tutunsaydı kesın dusuk olucaktı ama akıllı kızım en uzak noktasına tutunmuş :) bu arada amelıyatın da rısklerı var hemde tamamen gebelık sansınızı elınızden alacak kdr ıyı arastırın ıyı dusunun ıyı yerlere gıdın bırde once deneyın ben 3 unlu doktora gıttım 3ude once dene dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…