Rahimde Myom u olup da hamile kalan var mı?

merhaba. bende de 4,5 cm lik mıyom var, bana da doktor hamile kalman gerek dedi ama ben bekarım,28 yaşındayım ve olağanüstü bir durum olmadıkça evlilik de görünmüyor ufukta ben ne yapayım, gitgide de büyüyor miyom...

canım çok üzüldüm ama işte evlenincede ameliyat gerekecek yine engel cnm sende deviti dene bir zararı yok faydası var hem seninki küçükmüş peki tam olarak nerede adetinde ve fiziksel ne gibi eksileri var yazarmısın cnm yardımcı olmaya çalışalım

evet doğumda ameliyatla alınacakmış, 2 miyomum var, birisi daha küçük, 6 ay önce çıktı, 3 ay sonra kontrole gittiğimde büyümüştü, yine gitmem lazım kontrole, rahimde benim mıyomlar ama yerini tam hatırlamıyorum, miyom mesaneye dayanmış biraz, baskı yapıyormuş, idrara çok çıkıyorum ondan. ağrılı regl oluyorum,önceden ağrım olmazdı. sürekli karnımda şişkinlik yapıyor. devit ne oluyor, egzersiz falan mı, yeni gördüm de bu topiği. reglim düzenli ama az sürüyor. yıllardır öyle ama. bir de hormon bozukluğu var bende, tüylenme falan

Son düzenleme:

Gecmis olsun canim.sende bizdensin.miyomdas :)
Devit bildigin d vitamini damlasi.gecmis sayfalari okumani tavsiye ederim canim.sende cok umutlanacaksin okuyunca.biz hepimiz d vitamini kullanıyoruz şimdi
Üstelik yanlış bilmiyorsam hormonlarida dengeliyor.yanlis biliyorsam duzeltsin biri bu bilgimi.

Son düzenleme:
Gecmis olsun canim.sende bizdensin.miyomdas :)
Devit bildigin d vitamini damlasi.gecmis sayfalari okumani tavsiye ederim canim.sende cok umutlanacaksin okuyunca.biz hepimiz d vitamini kullanıyoruz şimdi

teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. ben özele gitmiştim,doktor D vitamini testi yapmıştı,normal çıkmıştı,balık ve yoğurt da yerim ama bunu hiç duymamıştım, umarım dengeliyordur hormonları da, okuyayım ben sayfaları en iyisi, teşekkürler.

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım aramıza hoşgeldin .arkadasların dedıgı gibi d vıtamınını dene.kesınlıkle faydası olur. deneyen bazı arkadaslarda olumlu oldu

geçmiş olsun canım aramıza hoşgeldin .arkadasların dedıgı gibi d vıtamınını dene.kesınlıkle faydası olur. deneyen bazı arkadaslarda olumlu oldu

teşekkürler, hoşbulduk, ben biraz araştırayım bunu tamam sağolun, sizler yine evlisiniz yolunuz belli, ben bekarım, ne ameliyat imkanı var ne doğum imkanı...

Son düzenleme:
Kızlar bu miyomlar östrojen ile besleniyorsa yediklerimize de dikkat etmeliyiz diye geldi aklıma şöyle bir araştırdım, maydanoz ve nane başı çekenlerden içindeki östrojen bakımından. Ben de son 1 yıldır diyet yaptığım için bolca tükettim ve tüketiyorum.Artık dikkat edeceğim.

Diğerleri ise şunlar;"Çuha çiçeği , maydanoz, anason, kızıldereli otu, soya fasülyesi, civan perçemi, adaçayı ve nane östrojen içeren bitkilerdir.""

HANGİ BİTKİLERDE ÖSTROJEN VARDIR? Östrojen İçeren Bitkiler, Östrojen azlığında tüketilmelidirler.

"Çuha çiçeği , maydanoz, anason, kızıldereli otu, soya fasülyesi, civan perçemi, adaçayı ve nane östrojen içeren bitkilerdir.""

Çuha çiçeği: Gece yatarken kullanılması tavsiye edilmektedir. Gece terlemelerine, ateş basmasına, adet sancısına iyi gelmektedir.

Maydanoz: Maydanoz menapozda oluşan şikayetleri gidermede önemli rol oynar, doğal bir östrojendir. Bol bol tüketilmesi önerilir.

Anason: Anason, menapozda yaşanan sıkıntıların giderilmesinde yardımcıdır, uyku düzensizliğine iyi gelir, hazımsızlık ve gaz
şikayetlerini gidermede kullanılabilir.

Kızıldereli: Çok eski çağlardan beri kadınlar bu otu menapozda yaşadıkları sorunları gidermek için kullanmışlardır.

Civan perçemi: Bir su bardağı dolusu suyu kaynatın, içine bir tutam civan perçemi koyun, on dakika dinlendirip için. En doğal östrojen içeren bitkilerden birisidir.

Ada çayı: Bir su bardağı dolusu suyu kaynatın, içine bir tutam adaçayı koyup, on dakika dinlendirin. Günde iki fincan tüketebilirsiniz. Menapoz sorunu yaşayanlar için en doğal bitkisel östrojendir.

Nane: Nane, östrojen seviyesi düşük olanların kullanması gereken bir bitkidir. Östrojen hormon seviyesini yükseltir. Menapozda çok etkilidir. Meme kanseri olan hastaların kesinlikle kullanması tavsiye edilmez.

Soya fasülyesi: Menapozda yaşanan sorunların hafifletilmesinde yardımcıdır.

Östrojen Hormonu Eksikliği İçin Bitkisel Çözüm: Östrojen İçeren Bitkiler

"ÖSTROJEN HORMONU

Menapoz, adet gören her bayanın kaçamayacağı bir sondur. Menapoz döneminde östrojen hormon seviyesi düşer. Östrojen’in eksikliği saç dökülmesine, ciltte kırışıklığa, cinsel ilişki sırasında ağrıya, göğüslerde küçülmeye, vajinada kuruluğa, cinsel ilişkiden zevk almamaya ve cinsel isteksizliğe yol açar. Östrojen eksikliği kadını erken menapoza sokar. Terleme, sıcak basması ile psikolojik sorunlar yaşanır. Östrojen hormonu hem erkekte, hemde kadınlarda bulunur. Üreme yaşındaki kadınlarda, östrojen hormonu seviyesi en üst düzeydedir.

Kadınlarda üç ana östrojen bulunur, bunlar östron, östriol ve östradiol’dur.

Ergenlik çağlarında, hipofiz bezinden FSH ve LH hormonları genç kızların yumurtalıklarını uyararak östrojen salgılamaya başlar. Östrojen hormonu genç kızların boyunu erkeklerden daha önce uzatmaya başlar ve daha önce durur. Genç kızların göğüslerinde büyüme, kalçalarda yağlanma, vücutta kıllanma başlar. Vücut hatları daha yuvarlak bir hal alır. Rahim içerden ve dışardan kalınlaşır, yumurtalıkların hacmi artar. Genç kızların adet görmesiyle birlikte boylarının uzamasıda durur.

Progesteron hormonuyla, östrojen hormonu belli bir düzen içinde çalışırlar. Adet kanamasının ilk iki haftası hamileliğe zemin hazırlar, östrojen salgılanır, rahim büyür ve yumurtlama oluşur. Adet döneminin son iki haftasında ise progestoron hormonu salgılanır ve rahim salgılarını arttırır. Bu dönemde hamilelik gerçekleşebilir, o zaman progestoron rahmi hamileliğe hazırlar, eğer hamilelik olmaz ise progestoron adet kanamasını gerçekleştirir. Bazı kadınlarda östrojen hormonu fazlalığı görülür, bu da yumurtalık faliyetlerinde oluşan bozulma sonucu gerçekleşir. Dolayısıyla kısırlık ve adet düzensizliğine yol açar bu rahatsızlığa polikistik over denir. Fazla östrojen kanser rahatsızlığına yol açabilir. Rahim ve meme kanserinde önemli rol oynar. Vücutta yağ birikimine yol açar. Bu da kilo almaya sebep olur. Vücutta su ve tuz tutulmasına, ellerin ve ayakların şişmesine, ödeme yol açar. Bacak damarlarında tıkanıklığa, safra taşlarına, tansiyon yükselmesine ve akciğere pıhtı kaçmasına yol açar."

Östrojen Hormonu Eksikliği İçin Bitkisel Çözüm: Östrojen İçeren Bitkiler | Kadın Sağlığı 'dan alıntıdır.

ÖSTROJEN AZLIĞINDA YAPILMASI GEREKENLER (ÖR.MENOPOZ)
8- YİYECEKLERİNİZDEKİ KALSİYUMUN VÜCUDUNUZDAKİ KULLANIMINI ARTTIRIN

Kalsiyum menopozdaki en önemli minerallerden biridir. Ancak bu dönemde aşırı kalsiyum tüketiminden kaçınmak gerekir. Aşırı kalsiyum böbrek taşlarına ve ağrılara neden olur. Fazla kalsiyum kemik dışındaki yerlerde de depolanmaya neden olur. Yumuşak dokunun kireçlenmesi damarların kalınlaşmasına neden olabilir. Menopozla birlikte artan kalsiyum ihtiyacınızı doktorunuzla birlikte değerlendirmelisiniz.

Süt ürünlerinin menopozda çok fazla tüketilmemesi gerektiği için diğer kalsiyum kaynaklarından faydalanın. Bunlar pekmez, susam, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve kurutulmuş meyvelerdir. Araştırmalar Sebze ve meyve destekli bir beslenmenin menopozda kemik kayıplarını önlediğini göstermiştir.

Ayrıca D vitamini kalsiyum emilimini kolaylaştırır. Bu nedenle güneş ışınlarından düzenli olarak yararlanmak gerekir. Kalsiyum emilimini arttırmak için bir diğer yöntem de 1 tatlı kaşığı kadar sirkeyi öğünlerle birlikte kullanmaktır.

Yenildiğinde vücudumuzda asit oluşturan besinler kalsiyum depolarında azalmaya neden olurlar. Bu nedenle alkali oluşturan sebze, meyveler, yoğurt tercih edilmelidir.

10- BESLENMENİZE BİTKİSEL ÖSTROJENLER EKLEYİN
Bitkisel östrojenlerin en iyi kaynağı soyadır. Etkisi tam olarak kanıtlanmamakla birlikte araştırmalar soya tüketiminin fazla olduğu Japonya’da kadınların menopoza ait belirtileri minumun düzeyde yaşadıklarını göstermektedir. Ayrıca soya, kolestrol düşürücü ve kansere karşı koruyucu etkiye de sahiptir. Soya fasulyesi, soya filizi, soya sütü, soya yağı, soya eti ve tofu önemli soya ürünleridir. Ayrıca kurubaklagiller, elma, havuç, kuru üzüm, sarımsak, domates diğer bitkisel östrojen kaynaklarından bazılarıdır.

Ancak meme kanseri, yumurtalık kistleri gibi hastalıklarda bitkisel östrojen içeren yiyecekleri doktorunuza danışınız.

Selam arkadaşlar, miyom ameliyatı olan biri olarak deneyimlerimi paylaşmak üzere cimbom33 arkadaşımızın daveti üzerine yazıyorum. Kendimden kısaca bahsedeyim.
43 yaşındayım, 30 yaşımdan buyana bebek sahibi olmak için sayısız tüp bebek tedavileri denedim. 2 kez tüp bebekle, bir kez de kendiliğinden gebeliğim oldu ama hepsi de 7. haftada kalp atışı durduğu için kürtajla alındı. Ameliyat olanların forumunda da bir çok arkadaş aynı şekilde benim gibi kayıplar yaşamış. 13 yıllık süreçte, tedavilerimi gerçekleştiren ankara'da isim yapmış, tüp bebek merkezleri olan 5 prof. dr.un hiç biri bana miyomun var, tedavine engel demedi. Sebepsiz infertilite olduğu için, hep doğrudan tedavilere başlandı, artık son 7 yıldır da yumurta ve embriyo sayılarımızda inanılmaz düşüş oldu, başarısızlıkla sonuçlandı. Nisan ayında Memorial ile yaptığım görüşmede, yer itibariyle miyomun alınmadan yapılacak bir tedavinin asla başarılı olmayacağını öğrendim. Ankara'da başkent hastanesinde bunu başka bir doktorda teyit ettikten sonra Mayıs ayında ameliyat oldum. 1,5 saat süren ameliyatımda miyomun dağıldığı, çürümüş gibi olduğunu söyledi doktorum. Henüz şişliklerim az da olsa devam ediyor ama korkulacak bir operasyon değil. Adetlerim çok düzenliydi, ameliyattan sonra aksamalar var, umarım onlarda düzelir. Yaşımdan dolayı rezervim az ama allahtan ümid kesilmez diyorum ve hamile kalmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

teşekkürler, hoşbulduk, ben biraz araştırayım bunu tamam sağolun, sizler yine evlisiniz yolunuz belli, ben bekarım, ne ameliyat imkanı var ne doğum imkanı...

slm canım naptın arastırdınmı bıraz bilgilenmişsindir?durumundan haberdar et bizi

canım benım hosgeldınnn :)) eminim bi çok arkadasım senın tecübelerinden yararlanacak burda. rabbim hayırlısını versin bizler için.yasadıklarına cok üzüldüm gercekten (

As. Hoşgeldin alarahan. Öncelikle Allah acil sifalar ve hayirli bebekler nasip etsin sana. Bilgi ve tecrübelerini bizimle paylastigin icin size ve cimbom33 e cok tesekkur ederim. Biz miyomdan ameliyatsiz kurtulmaya calisiyoruz ama Allahin sifayi nereden verecegi belli degil tabi. Umutsuzluga kapilma alarahan, senden yasi daha buyuk cocuk sahibi olmak isteyen bir akrabamiz vardi. Onlar da cok sey denedi. En sonunda tup bebege hamile kaldi. Herkesin olur mu olmaz mi diye umudunu kestigi bir anda bebegini dunyaya getirdi. Simdi oyle guzel bir kizi var ki 4 yasinda kizi. İnsallah en kisa surede en hayirli bicimde senin ve bizlerinde bebegi olur. Gelismeleden bizi haberdar etmeyi unutma.

Hosgeldin asli85, Allah kulunu bu kadar daraltmaz. Mutlaka bir cikis kapisi acar. Sana da en kisa surede kapilar acsin Allah. Asli85, şu ısırgan tohumunu bir arastir. Miyom, kist, vs. Kücültüyor. Adeti düzenliyormus. Vücuttaki östrojen hormonunu düsürüyor. Miyomun olusma nedenlerinden biri östrojenin yüksek olmasi. Ben dün ısırgan tohumunu aldim suzme balla karistirdim. Aksam ezaninda ac karna hemen bir kasik aldim. Gece yine ac karna aldim. Bu isirganin bu tur hastaliklara faydasini cok okudum. Mesela gögüslerde agri, aci, sislik ( fibrokistik meme) bunada iyi geliyor. Bizde deneyelim. Faydasini goruruz ins.

Bilgiler icin cok tesekkurler. Senin de arastirdigin gibi östrojen hormonunu yukselten yiyeceklerden uzak durmaliyiz. Fakat östrojeni dusuren ısırgan var. isirgani arastirdigimda bir cok kisiye faydasini okudum. Su isirganin uzerine gidelim biraz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…