Ram raporu ve konulan teshis

Evrence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
668
1.218
33
Merhaba,
Oglum gec konustu.Artik konusuyor ama artikulasyon sorumumuz yogun devam ediyor.Neredeyse 8 yasinda ve bebekce bir tarzda konusuyor.Konusma terapisine daha once gitmistik.Tekrar gitmeye basladik.Ancak soyle bir sorunumuz var.Biz ilkokula baslarken 1 yil gec baslattik. Tabiu rapor almak gerekti.Gittigimiz dr.konusma gecikmesini rapora yazmis ancak test yapmaksizin rapor isimizi gorsum diye rapora ilave olarak hiperaktivite ve ogrenme guclugu yazmis.Esimde raporu alinca rapora bakmamis cunku sadece konusma gecikmesi ile ilgili konusuldugu icin farkli birsey yazilacagini aklindan gecirmemis.Sonuc olarak RAM raporunu, bu dr.un verdigi rapora dayali rapor duzenleyip cocugumun okuluna gondermis.Ben okulumuzun rehberlik ogretmeninden bu teshisi duyunca cok sasirdim.Simdi o teshisi nasil kaldirtabilirim ve RAM raporundaki teshisin cocugumun su an ve de gelecekte hayatini nasil etkileyecegini merak ediyorum.Bilgisi olanlar yardimci olursa cok sevinirim.Tesekkurler

Teşhis ne olursa olsun öğrenci bireyselleştirilmiş eğitim programına tabii olur. Öğrenciye uygun bir program hazırlanır öğretmeni tarafından ve öyle eğitim görür. Teşhisi kaldirtabiliyorsunuz diye biliyorum. Bu konuda en doğru ve ayrıntılı bilgiyi okul rehberlik servisinden alırsınız. Ayrıca raporlar ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye geciste yenilenmediği takdirde hükmü kalmıyor. Yani bireyselleştirilmiş eğitim programına tabii olmuyorlar.

Yeni rapor alın yada ilgili hastane doktora yeniletin ..

Canım tekrar çocuk ruh sağlığı bölümünden randevu alın.Tanisi kalkınca ramdan randevu alacaksınız.Ram randevusunu alırken gelirken ne getirmenizi istediklerini söylüyorlar(fotoğraf,okuldan üst yazı,eğitsel değerlendirme istek formu ...)

Merak etmeyin, tekrar bir eğitsel değerlendirme talep ederseniz rapor guncellenir. Zaten raporlar sadece 6 ay gecerli. Çocuğunuzun gelecekte bu tanidan etkilenmesi mümkün değil.

Rapor 1 sene geçerli bir sene sonunda güncellenmezse zaten otomatik olarak kalkıyor.

Rapor 1 sene geçerli bir sene sonunda güncellenmezse zaten otomatik olarak kalkıyor.
Rapor aslında bir sene geçerli değil, kademe geçisine kadar bir kez aldığı rapor üzerinden devam edilir. Ancak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden yararlanmak için her yıl yenilenmesi gerekir. Yani birinci sınıfta alınan rapor yenilenmese dahi ikinci sınıfta öğrenciye yine Bep yapilir

Bizim de kaynastirma öğrencilerimiz var. Onlardan her yil rapor istenmiyor. Onlar auygun ayrı plan hazırlıyoruz, sınavları ayrı hazırlanıyor ve aile isterse bazı derslerden muaf oluyor. Sizin cocugunuzun tek sorunu konuşma gecikmesi ise yeniden sağlık kuruluşuna basvurarak heyet raporu alın ve ram e iletin. Verilen karar o zaman kalkacaktır.

Artikulasyon sorunu neden rapor gerektirmis ben onu anlamadim bu zamanla asilabilecek bir durum.Bizde de o sorun var 7 yasinda ve ş r l gibi seslerde zorlaniyor ve bebekce gibi yuvarlayarak konusuyor ama okulla biraz duzelme gosterdi.Zamanla duzelecegini umuyorum

Back
X