Ramazan geldii napıcazzz

Ya nasil tutabiliyorsunuz hayret kizlar
Ben acikinca 1 saat geciksem cildiriyorum midebulantim da oluyor susuzluga hele asla dayanamiyorum heryere sasal siseyle gidiyorum

kızlar oruç tutmayı düşünüyorumm ya sizz?

Ya kusura bakmayın kızlar amaa ben biraz açık konuşan birisiyim. Bu ramazan muhabbetini sormanız bile hata. Bence hamileyken oruç tutmalımıyım diye düşünen yada oruç tutmayı düşünüyorum diye söyleyenleri tamaman bilgisiz kişiler olarak görüyorum. Ayrıca çevresine ya din üstünden eleştiri baskı yapmış yada çevresi tarafından din üstünden eleştiri-baskı alan kişiler oldugunu düşünüyorum. Bide şöyle bişey daha var din üstünden gösteriş falanmı bu? Olması gereken saati saatine doktorun söylediği ilaçları almak(folikasitvb)alman günlük en az 1,5 litre su tüketmek. Çok şekerli, çok tuzlu, hamurişleri ve kızartmaları en aza indirmek hatta kullanmamak örneğin sucuk, patates kızartması. Haftada 3 4 kere balık tüketmeniz lazım. Günlük bol bol sebze ve meyve.. birgünde az az yiyip sık sık yemek yemek yani.. ve çok dahada fazlası var. Bide siz oruçtan bahsediyosunuz.. zaten hamileler hastalar kendilerine zarar verecekse oruç tutulmamalı bunun aksi olursa sevap değil, gösteri yaparsınız. günah işlersiniz kendi sağlıgnz yüzünden ve bebeğin sağlığı yüzünden...

Arkadasim dinimi tabiki kolaylik dinidir.hamile kadin bebegine zarar olacaksa yada kendisinw tutmayabilir ama sonra kazasini tutmasi lazim.fidye vermez fidyeyi orucu hic tutma ihtimali olmayanlar verir.ama dogumdan sonra uygun bi zamanda kaza yapilir.burda mükellef degildir felan yazilmis nerden kaynak aldiniz merak ettim tamamen yanlis biraz daha arastirabilirsiniz

ya bencede öle bende bunlardan korkuyorum ama ablamların hepsi tuttu ve çok şükür hiçbir sorun yaşamadılar o yzden beni düşündüryor bu doktorum ne derse onu yapıcam en iyisi çnkü benm değerlerim yüksek ilaç kullanma zorunluluğöm pek yoktu doktorum sen genede kullan olsun lafıyla kullandığım için pek zorluk olmaz diye düşünüyorum

http://www.fetva.net/yazili-fetvala...-anneler-ramazanda-oruc-tutmali-midirlar.html
Bu linkten alinti yaptim.
Dinimiz neden kolaylik dinidir?Allah bizlere zarar verecek birşeyi emredebilir mi?Bizleri bizden çok seven bize şah damarımızdan daha yakın olan Allah değil mi?Bedene zulm etmek günah değil mi?
Peki neden bedene zulm etmiş oluyoruz bu alttaki linkten okuyun lütfen
http://www.hurriyetaile.com/hamilel...e/hamileyken-kesinlikle-oruc-tutmayin_32.html

O doktor yobaz bir doktordur da o yüzden öyle demiştir boşuna kafan karışmasın.

gönül tutmak ıstıyor ama tutamıcam malesef... aclıgıma dayanamıyorum. o yuzden daha sonra telefısını yapacagım cocugumu ac bırakmak ıstemıyorum

Hayırlısıyla doğsun inşallah bebeğin. Ama öyle düşünme bence ya oruçla ilgili. İstersen önce linkteki makaleyi oku çok kapsamlı bir makale olmuş. Valla biz çok beğendik kuzenimle. Kuzenim de 23 haftalık hamile de ondan ilgileniyoruz bunlarla. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Banu Çiftçi'nin makalesi. Doktor hanım kendisi yazıyormuş. Ben de bir arkadaşım yoluyla tanıdım. Kuzenimin hamileliği süresince işimize çok yarayacak bir web sitesi var. Aklında bulunsun :)

http://www.mucizenindogumu.com/hamileler-oruc-tutabilir-mi/

Bilmiyorum ya bu kadar sert bir yazı görmeyi beklemiyordum. Hem bilimsel içeriği ne bileyim yeterli gelmedi sanki. Bu yazıyı görüp araştırınca biraz Banu Çiftçi diye bir kadın doğum uzmanının kendi yazdığı hamilelikte oruç tutulur mu konulu makaleyi buldum. Kendisi yazıyormuş. İçeriği bayağı zengin, hem dini hem bilimsel yönden. Öyle her şeyi beğenmem ama hoşuma gitti.

http://www.mucizenindogumu.com/hamileler-oruc-tutabilir-mi/

sağol canım incelicem makaeyşi bugün tuttum ben çok şükür hiçbir sorun yaşamadım bakalım inşallah böle devam eder

Hamilelerin oruç tutması dinen uygun değil, başkasının canı size emanet, sadece kendi sevabınız için gelişmekte olan bi bebeği zayıf koymaya hakkınız yok. Zekatını vermek gerekiyormuş bugün bi din hocasından öğrendim. Günde 10 lira civarında sanırım(o oran belliymiş) çarpı 30 gün. 300 tl gibi bişey yapıyor. Ama ilk hafta aceleyle verilmeli ki Ramazan boyunca yesin içsin verdiğiniz kişi.

Ben tutmuyorum malesef. Doktorum da izin vermedi hoş verseydi de tutmazdim zaten. Kendimle birlikte o minicik yavrumu açlığa mahkum edemem.

sağol canım incelicem makaeyşi bugün tuttum ben çok şükür hiçbir sorun yaşamadım bakalım inşallah böle devam eder
Canim bende oğlumda ranazanda tutmuştum sanirim 4 5ayliktim ve çok şūkūr oğluma hiçbişey olmadı.ama ben gūn aşırı tutyordum yada 2gūn tutup 1gūn tutmuyordum

Canim tesekkur ederim bende cok arastirdum bu.konuyu... ama su an.hamilelikle ilgili sikintilarim var o yuzden tutamiyorum bobreklerimde buyume ve tas var ve erken dogum riskim var doktorum tavsiye etmiyo oruc tutmayi.... o konuyu burda yazmak istememistim...

Bende 17.haftamin sonundayim.Oruç tutuyorum iki gundur ama bugun anormal aciktim cok basim agiriyo yarin tutmayayim diyorum.Annem cok kiziyo tut tut diye.Sonradan tutabilir miyim bilmiyorum 1 ay cok uzun sure.1 gun tutup 1 gun tutmayayim diyorum bende

Arkadaslar bilginize olsun bu yazi yanlis. Kesinlikle her yazilana inanmayin. Hamilelikte ve emzirirken oruc tutmaya biliyorsunuz bir mahsuru günahi yok. Ama tutmadiklsrinizin kazasini tutmak ile mükellefsiniz .. Boyle yazilara aldanmayin. Adrtliyken Kuran okunur diyen hocalarda var dinimizi degisgirmeye calisiyorlar. Hocalara sormadan bir kac hocaya sormadan hareket etmeyin..

Mustafa Karataş hocayı dinledim en son, çok mantıklı açıklamalar yaptı.Tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…