• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rekabet..İki dünür.

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
İKİ DÜNÜR
Gelin iki ara bir derede. Annesi sol apartmanda, kayınvalidesi sağ apartmanda. Birine uğrasa diğeri darılıp sitem ediyor, diğerine uğrasa bir başka türlü.
Arada kalmak zordu

Ama çok haz aldığı taraflar da oluyor hınzır kızın.
Annesinden canının çektiği bir şeyi istiyor, kayınvalideyi arıyor. Annesinden isediklerini söylüyor.
Kayınvalide durur mu, o da gelininin sevdiği şeyleri yapıp yolluyor. Oh! Birkaç günlük yemek işi oldu ve reçeller yapılıyor Tezgahın üzerinde sıra sıra renkli inciler gibi.

Akşamları koca ile börekleri, yemekleri yerken gülümsemeleri duysa dünürler, çat diye çatlarlar herhalde.
Ama rekabet etmekten “ Ben bugün sarma yolladım “ “ Ben de yarın börek yapacağım”

Akıllı gelin iki ara bir derede kaldı derken, dereleri nasıl geçeceğini çoktan öğrenmiş.

Gözlemlerim

ah ablacım ah keşke benimde bir tarafımda annem olsaydı bir tarafımda kayınvalidem...
sevgiler...

vallahi hem akıllı gelin hemde akıllı anneler...tabi burada karlı çıkan gelin oluyor...keşke diyorum keşke aynı durumda olsam da yemek problemim olmasa...

Şahane fikir jeyyar Ama benim annem yemez bu numaraları Kadın kaç yıldır evlen evin olsun hergün sendeyim der durur. Kayınvalidemde yakın olur rekabet yaparlarsa :utangac: Hep beraber geçer sanırım günlerimiz kafamçokkarıştı:1ninca:

Ah ah süpermiş valla benim annem şehir dışında ancak kışlık hazırlayabiliyor , kayınvalidem de benim canımın çektiği şöyle dursun artık oğlunun sevdiklerini bile yapmıyor :((Eğer bu durum bizde olsaydı ikiside bir şey yapmamada rekabet ederlerdi .

Hihihihihihi Bayıldım jeyyar Bende İlerde Böyle mi Yapsam Ne tatlicadiarzu

sanırım bu yazıyla ilgili en canlı örnek benim.eşimle aynı apartmanda kapı komşu iken evlendik ve şimdi yukardaki durum mevcut.ama bişey söyleyeyim mi.çok çok zor...kimse özenmesin.evet iyi tarafları var ama mesela anneme uğramak istiyorum mecburen onada uğruyorum.annemle bi yere gezmeye gitcem çekiniyorum.eşimle aileye gelindiğinde önce kvalideye uğranıyor annemlere sonra bayramlarda çok komik oluyor özellikle anneler gününde.gerçi ilk zamanlarda daha çekinendim ama şimdi boşveriyorum.anneme öğle yemeğine gidiyorum.bakıyorum kvalidem gözüküyor kapıda diyorki bende yemek var bana gel.ama ben annemde kalmayı istiyorum haydeeee kimseyi kırmamak adına e hadi seninde yemeğinden tadayım diyorum.çocuk bakımında da sorun oldu.annem baktı kvalidem ilgili davranmayınca çoook sorun yaşadım.valla annemlere diyorum yaşlandınız bu evi satıp daha küçük az katlı bi yere taşının diye.maksat uzaklaşsınlar.ay valla daral geliyo bazen...

Valla çok sanslıymışsın.Bizde kadermi var öyle olsa belkide kaynana benim işime evime az geldi der. Annemde kendi gönlüne kırılır..tabii sende bu arada mahvolursun.Tabii bu arada bide kocayı ikne etmek var.Allah yardımcımız olsunbenneyaptımki

Evet kızlar çok çok zor durum. Ya aşırı gamsız olmak lâzım, ya çok hoşgörülü.İnsanın bir günü bir gününe uymuyor ki .Allah kolaylık versin

Gelin hanım şimdide tatile gidecek çocuğunu hangisinde bırakma derdinde. O diyor bana, diğeri bana Gelin akıllı "15 gün birinizde, 15 gün birinizde" dedi en sonunda.
İki dünür şaşırdı "1 ay öylemi "şaşkınlıkları neden ki, çok mu uzun geldi çocuğa bakmak yoksa başka bir neden mi ??? :):):)

Keşke sadece yemek işi böyle olsa ama yemek dışında çok zor oluyor maalesef....Özael günlerde önce bana gel muhabbetleri,haber vermeden çıkıp gelmeler vs..Zor yani...

ama bu sefanın bide cefası gelecek sonra:) yıllar önce bende o durumdaydım, annemde kayınvaldemde daha genç ve sağlıklılardı ve gittiğimiz zaman ne istersek yaparlardı., annem çocuklarımın bakıcısı gibi bir şeydi nerdeyse. oysa şimdi ikiside bakıma muhtaç. kayınvaldem çok yaşlı, annemse rahatsız ve artık ikisinede biz çocukları bakmak istediklerini yapmak durumundayız.. sağlık olsun, sağ olsunlarda yaparız..

ne kiskandim bu gelini simdi, cok akilli valla,
ama cocugumu birakamam herhangi bi mecburiyetim yoksa,
oda ancak isim bitene kadar olurdu,
ne sansli gelinler var Allahim.

ama bu sefanın bide cefası gelecek sonra:) yıllar önce bende o durumdaydım, annemde kayınvaldemde daha genç ve sağlıklılardı ve gittiğimiz zaman ne istersek yaparlardı., annem çocuklarımın bakıcısı gibi bir şeydi nerdeyse. oysa şimdi ikiside bakıma muhtaç. kayınvaldem çok yaşlı, annemse rahatsız ve artık ikisinede biz çocukları bakmak istediklerini yapmak durumundayız.. sağlık olsun, sağ olsunlarda yaparız..

Masal, sana katılıyorum hepimiz senin durumundayız şimdilerde.
Bazı insanlar o kadar şanslı ki, şimdilik bunun tadını çıkarsınlar zaman ne gösterecek bilinmez
Sana da, sağlıkla kolaylıklar diliyorum.

Back
X