okuduğum bir kitapta bu kitaptan övgüyle bahsediyordu."fransız kadınlar niçin kilo almaz?" internetten biraz araştırınca kitabın artık stokta olmadığını ancak ikinci eli olduğunu görünce ikinci el sevmememe rağmen bu kitabı hiç düşünmeden sipariş ettim.. bir kaç gün sonra kitabı satın aldığım internet sitesinden arayan görevli "kitabın ellerinde kalmadığını ve paramı iade edeceklerini" söylediğinde tam bir hayal kırıklığı yaşadım

"neyse" dedim "diğer ikinci el satanlardan alırım ben de kitabı".. aynı gün bi arkadaşım beni ziyarete geldi..ona son dönemde aldığım kitapları göstermek için kütüphaneme gittiğimde birde ne göreyim.. bu kitap hiç okunmamış şekilde "birinci el" olarak karşımda duruyor.. nasıl sevindim anlatamammmm..

tam hatırlamıyorum bile ne zaman aldığımı.. ama bir dönem zayıflama kitaplarını alıp alıp daha sonra da bu tip kitaplara inancımı tamamen kaybetmiştim.. bu kitabı da diğerleri gibi bir kenara atmışım.. neyse sonu mutlu son, işte bu kitabın benimle hikayesi böyle..
dün pırasa yedim tüm gün.. ne kadar ilginçtir ki bu sabah acayip aç kalkmama rağmen yiyebileceğim şey sadece pırasa olduğu için canım hiç yemek yemek istemedi.. karnım nasıl gurul gurul kazınıyor ve ben yemek yemeği reddediyorum,ilginççççç :) bu garip bir çelişki bana "yediğimiz yemekler ne kadar sağlıklı ve doğal olursa yeme isteğimiz de o kadar azalıyormuş gibi" hissettirdi.. yani yemekler ne kadar lezzetli ve zararlı olursa o kadar iştahlıyız ve ne kadar doğal ne kadar sağlıklı olursa o kadar iştahsız oluyoruz.. yani aslında az yemek için yapılacak şey beynimizle değil bedenimizle yemek.. nasıl mı? canımızın istediği değil de bedenimizin ihtiyaçlarına odaklanmak.. her zaman için zor olsa da arada sırada neden olmasın
bugün yediklerim:
pırasa
1 büyük muz(dışardaydım ve pırasa yoktu yanımda

)
yarım dilim somon,peynirli roka salata,10 tane ince dilim patates kızartması,3 kaşık karides güveç
eşimle akşam yemeğe çıktım..bu akşam'a bitiyordu pırasa işkencesi

azıcık abarttım ama inanınn anladım.. az ve öz yemeğin keyfi bir başka..umarım hep hatırlarım..