Erkek İnfertilitesi Rica Etsem Test Sonucunu Yorumlarmısınız.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

superisi1986

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
39
7
38
GvO3Wy.png
Anlayanlar Yorumlarsa Sevinirim Doktor ' a Daha Sonucu Sormadık.

Eklentiler

• Sonuc2.png
    Sonuc2.png
    93,2 KB · Görüntüleme: 344
Son düzenleme:
canım merhaba.
morfoloji yani spermdeki en önemli nokta maaşallah gayet güzel harekette gayet iyi sorun sadece sperm sayısının azlığı canım. ml. rede sizin 9.9 bunun 20 üstü olması beklenir canım.

4ml de toplam sayı da bu sebepten 38.6 milyon bununda çok daha üstü beklenirdi cnm iki katı kadar mesela.

bu sayıdan çok çok düşük sayılarla hamile kalan arkadaşlar var şansın yüksek fakat bitkisel takviyelerde kullan cnm eşin sigara içiyorsa bıraksın kilosu varsa az kilo versin. İnşallah düzelir değerleriniz.

Tek sorun sperm sayisimi. Doktor testin durumuna gore ilac yazabilirim demisti. Sanirim sperm arttirici olmali. Bi tanidigiminda cocugu olmuyordu sperm arttirici ilac vermisler sanirim ilk ayda hamile kaldi. Hayirlisi Allah buyuk. Tekrar tesekkur ederim.

evet canım sadece sayı düşük ve sperm sorunlarında en kolay ve çabuk çözüm sayı .O yüzden çok kısa sürede az bir ilaç yada bitkisel takviye ilaçta prokset yada arginmax gibi vitamin takviyesi ile inşallah çözüm olur.
rica ederim

evet canım sadece sayı düşük ve sperm sorunlarında en kolay ve çabuk çözüm sayı .O yüzden çok kısa sürede az bir ilaç yada bitkisel takviye ilaçta prokset yada arginmax gibi vitamin takviyesi ile inşallah çözüm olur.
rica ederim

merhaba, konu da açtım ama siz maşaallah anlıyorsunuz diye bir de burdan yazayım dedim. benim eşimin sperm testi ekte. Biz 4 yildir bebek istiyoruz ve benim 2 dış gebeligim var maalesef. Esim ilk defa test yaptirdi. Sonuclara doktor iyi dedi ama morfolojide anormal yapi %94 demis mesela. Sizce nasil?

Eklentiler

• 20150330_153600-1.jpg
    20150330_153600-1.jpg
    83,7 KB · Görüntüleme: 489
merhaba, konu da açtım ama siz maşaallah anlıyorsunuz diye bir de burdan yazayım dedim. benim eşimin sperm testi ekte. Biz 4 yildir bebek istiyoruz ve benim 2 dış gebeligim var maalesef. Esim ilk defa test yaptirdi. Sonuclara doktor iyi dedi ama morfolojide anormal yapi %94 demis mesela. Sizce nasil?

Doktorun yorumu biraz olumsuz olmuş fakat aslında öyle değil sperm sayı hareket morfoloji gayet güzel maaşallah.
Spermin morfolojisinin % 100 normal olmasının imkanı yok .Dünyada kabul edilen bir değer var bu değerlendirme kruger denilen bir isimle anılıyor ve % 4 ve üzeri normal sperm oranı varsa bu sperm döllenme için yeterli kabul ediliyor. Tabi sayı ve hareketle birlikte .Sizde bu değer 6 ve sayıda harekette morfolojide gayet güzel. Maaşallah

sperm sayısı içlerinde değeri en kolay artabilen değerdir bu yüzden şanslısın ama sen yinede proteex plus ve keçboynuzunu dene istersen sayı biraz artarsa çok iyi olur

X