Sivilceli Ciltler Roaccutane veya acnegen kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.087
19.383
Arkadaşlar benim kalçamda ve arka bacaklarımda sivilce problemim var. ergenliğe girdiğimden beri bu böyle. iltihaplı şekilde çıkıyor ve bazen oturduğumda acı verecek derecede büyük çıkyor sivilceler. annemde ve anneannemde de aynı bölgede var sivilce sorunu. pek çok kez farklı doktorlara gittim, tahliller yapıldı. hormonlarda vs herhangi bir soruna rastlanmadı. pek çok ilaç krem sabun vs kullandım fayda etmedi.geçtiğimiz günlerde tam kuyruk sokumumda canımı çok yakacak derecede bir sivilce çıkınca araştırma hastanesinde bir prof.a gittim. tahlillerden sonra bana roaccutane yazdı. eczaneden muadili olan acnegen i aldım. nette de ilacı araştırdım, pek çok ağır yan etkisi varmış bu ilaçların.

cilt kuruluğu vs pek önemli değil de, şu anda beni en çok endişelendiren kısmı hamilelikteki komplikasyonları. nişanlıyım ve kısmetse yaz sonu evleneceğim. uzunca bir süre çocuk düşünmüyoruz ama plansız bir gebelik yaşarsam da aldırmak istemem açıkçası. doktorum hamilelikte sakat kalma ve düşük konularında ciddi bir şekilde uyardı, böyle durumlar varsa kesinlikle kullanma dedi. ilacı bıraktıktan sonra da en az 3 ay hamile kalmamalısın dedi. açıkçası bu durum beni bayapı endişelendiriyor. acaba ilacı bıraktığım zaman 3 aydan daha fazla da sürebilir mi ilacın vücuttan atılması? atıyorum 1, 1,5 sene sonra hamile kalmak istersem sıkıntı olur mu acaba? yaşım 26. yaş ilerledikçe gebe kalma şansı da azalıyor biliyorum, sonuçta tedavi de uzun bir süreç. ilacın etkisini göstermesi sivilceleri geçirmesi 6-7 ayı bulur diyorlar. kafam çok karışık. acaba ilaca hiç başlamasan mı?

öte yandan sivilcelerim de inanılmaz rahatsız ediyor. yazın mayo bikini giymeye utanırdım. şimdi bir de evlilik arifesindeyim, kesinlikle kurtulmak istiyorum. kimileri de acnegen kalçadaki sivilceye pek etki etmez, o yüzdeki sivilceler için diyor. boşa kullanmak da istemem. roaccutane ve benzeri ilaçları kullanıp sonra sorunsuz hamile kalanlar veya bu ilacın yüzden başka bölgedeki sivilcelere de iyi geldiğini söyleyebilecek olan var mı?( yüzümde tek bir sivilce bile yok, adet döneminden önce bile çok çok nadir çıkar. yüz cildimden gayet memnunum.)

Ben 6 ay kullandım ilacı, evliyim ama doğum kontrol hapı kullanıyorum hamilelik durumu olmasın diye. Doktor 3 ay yeterli dedi, ilacın vücuttan atılması için.
Ilaci kullanırken mutlaka korun derim ben, doktor da bu konuda baya bir uyarır zaten

Dediğiniz kremleri kullanmadım ama o yaşlarda bende de çok vardı sivilce. Bacak, popo, sırt her yerim sivilce doluyduu ayyyy sinir oluyordum. Hepsi geçti çıkmıyor artık, popoda biraz izler kaldı ama dert etmiyorum. Böyle riskli kremler yerine bi vücut bakımı yaptırsan sonra bebek yağı filan iyice nemlendirsen banyo sonrası işe yarar gibi. Hem aklında soru işareti kalmaz. Bu arada 26 yaş çok değil gebelik içinben ilk bebeğimi 32 de aldım kucağıma şimdi 34 üm 2. Yolda çok dert etme o kısmı..

2 aydır kullanıyorum yüzümde sırtım da ve kollarımda vardı şimdi sadece yüzümde var o da çok azaldı
gebelik durumu riskli ben kullan derim ama korunma işini ikinizde sağlama almalısınız
vücut 40 günde kendini yeniler 3 aylık bir sürede gayet iyi benim doktorum 1 ayda etkisi gecer demişti ama gebelik önemli bir durum olduğu için doktorun 3 aylık bir süre vermiş olabilir

Ben 6 ay kullandım ilacı, evliyim ama doğum kontrol hapı kullanıyorum hamilelik durumu olmasın diye. Doktor 3 ay yeterli dedi, ilacın vücuttan atılması için.
Ilaci kullanırken mutlaka korun derim ben, doktor da bu konuda baya bir uyarır zaten

evet bana da öyle söyledi ama gene de endişe ediyorum. bir arkadaşım ilacı bıraktıktan sonra uzunca bir süre hamile kalamadı. daha sonra ise arka arkaya 2 kez düşük yaptı. doktoru ilacın yan etkisi olabileceğini söylemiş, ben de iyice panik oldum bu yüzden. elbette bşka sebepleri de olabilir bunun.

2 aydır kullanıyorum yüzümde sırtım da ve kollarımda vardı şimdi sadece yüzümde var o da çok azaldı
gebelik durumu riskli ben kullan derim ama korunma işini ikinizde sağlama almalısınız
vücut 40 günde kendini yeniler 3 aylık bir sürede gayet iyi benim doktorum 1 ayda etkisi gecer demişti ama gebelik önemli bir durum olduğu için doktorun 3 aylık bir süre vermiş olabilir

bunu duyduğuma çok sevindim, genellikle kullananlar yüzde sivilce problemi olanlar. vücudun başka bölümlerine de etki ettiğini bilmek çok güzel.

Dediğiniz kremleri kullanmadım ama o yaşlarda bende de çok vardı sivilce. Bacak, popo, sırt her yerim sivilce doluyduu ayyyy sinir oluyordum. Hepsi geçti çıkmıyor artık, popoda biraz izler kaldı ama dert etmiyorum. Böyle riskli kremler yerine bi vücut bakımı yaptırsan sonra bebek yağı filan iyice nemlendirsen banyo sonrası işe yarar gibi. Hem aklında soru işareti kalmaz. Bu arada 26 yaş çok değil gebelik içinben ilk bebeğimi 32 de aldım kucağıma şimdi 34 üm 2. Yolda çok dert etme o kısmı..

bunlar krem değil yüksek dozda haplar canım. maalesef yüzeysel hiçbir bakım işe yaramadı. zaten genetik durum. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş bu arada.

• Beğen
Reactions: ZOE
ben kullandım roaccutane ... ilaç ağır bi ilaç vücut kuruluğu yapıyor ... benim dudaklarım yara olmuştu 7 ay boyunca öcü gibi gezdim :) kilo ağırlığına göre ilacın dozu ve kullanım ayı değişiyor. .. her ay kan tahlili yapıp böbreklerimi kontrol ettirdi ... benimle birlikte başlayan arkadaşta 3 ay sonra sorun çıktı ve ilacı kesti doktor .... bende bi sorun çıkmadı allaha şükür ama zorlu bi süreç düğün öncesi dudakların yara olursa kötü olur ... nemli aylarda yaz aylarında tedaviye başlamıştı doktorum ... kışın sert rüzgarlarla daha çok kurur diye... ilacı vermeden zaten kan tahlili yapmak zorunda doktor ... 3 ayda bütün kanın temizleniyor canım çünkü kan hücreleri kendini yeniliyor sürekli .... faydası olur diye düşünüyorum 5 yıl önce kullandım ve hiç sivilce çıkmadı ... hamile kalana kadar tabi :)

ben kullandım roaccutane ... ilaç ağır bi ilaç vücut kuruluğu yapıyor ... benim dudaklarım yara olmuştu 7 ay boyunca öcü gibi gezdim :) kilo ağırlığına göre ilacın dozu ve kullanım ayı değişiyor. .. her ay kan tahlili yapıp böbreklerimi kontrol ettirdi ... benimle birlikte başlayan arkadaşta 3 ay sonra sorun çıktı ve ilacı kesti doktor .... bende bi sorun çıkmadı allaha şükür ama zorlu bi süreç düğün öncesi dudakların yara olursa kötü olur ... nemli aylarda yaz aylarında tedaviye başlamıştı doktorum ... kışın sert rüzgarlarla daha çok kurur diye... ilacı vermeden zaten kan tahlili yapmak zorunda doktor ... 3 ayda bütün kanın temizleniyor canım çünkü kan hücreleri kendini yeniliyor sürekli .... faydası olur diye düşünüyorum 5 yıl önce kullandım ve hiç sivilce çıkmadı ... hamile kalana kadar tabi :)

evet işte bundan da çok korkuyorum. düğün eylülde olacak daha tam tarih belli değil. o zamana kadar daha 6 ay var, bu altı ay içinde dudak yarası kuruluk vs geçer mi acaba? çok uzun sürüyor mu yan etkileri? bu kullanan ve hamile kalmada sorun yaşayan arkadaşım hiç bulaşma düğün öncesi diyor. ondan kafam bayağı karıştı.

evet işte bundan da çok korkuyorum. düğün eylülde olacak daha tam tarih belli değil. o zamana kadar daha 6 ay var, bu altı ay içinde dudak yarası kuruluk vs geçer mi acaba? çok uzun sürüyor mu yan etkileri? bu kullanan ve hamile kalmada sorun yaşayan arkadaşım hiç bulaşma düğün öncesi diyor. ondan kafam bayağı karıştı.

ilacı kullandığın süre boyunca doktorum özel bi krem karışımı yazmıştı eczacı hazırlıyordu onu yanımdan ayırmıyordum ben sürekli kullandım canım ... ilacı vıraktjktan sonra 1 haftada düzeldi benim dudaklarım ama kanın temizlenmesi 3 aylıkbi sürede ooluyor... eğer eşin sıkıntı etmezse düğünden sonra kullanman daha mantıklı ... ama eşinde sende iyi korunmalısınız çocuk için

Benim erkek bi arkadaşım kullanıyor tabi karaciğer tahlilleri vs , zor bir dönem ama yüzündeki sivilceler çok azalmıştı ve izleride şuan yok oluyor yani sivilcelerde en etkili çözüm bu ilaç piyasadaki, karaciğerini etkileyebilir biraz ona göre de arkadaşım uygun bir diyet yapıyordu vs.. Doğum konusunda da hamile kalmakta gecikme değil de hamileliği sağlıklı yaşamakta sorun çıkartcağından 3 ay süresi var, o zaman da korunursun vs.. Zaten doktor kontrolünde karaciğer enzimlerine vs bakılarak verilen bir ilaç, tahlil yapıyorlar arada falan, basit bir tedavi değil ama en etkili tedavi..

Geçmiş olsun

15 yıl önce kullandım tertemiz bi cildim var gebelik çok riskli
Kadın doğum yzmanıyla görüşün iyi bi korunma yöntemi ile korunun

İlacı kullanıyorum ama o kadar agir geldi ki. Sadece cilt kuruluğu olsa iyi, dudaklar sürekli yara, unutkanlık yapıyor, aşırı sinir ve hassasiyet de var. Ben bırakmak istedim ama doktor aldığım mgi çok azalttı, ve süreci 1 yila yaydı.

Şuan tam yaz donemi, yerinde olsam, baslamam çünkü doktor yuksek doz verecek belli. Tatile gidemezsin yazın, çünkü güneş yasak. Balayında zor olur. Bence evlenin, düğünden sonra başla. Hem kış donemi daha rahat olursun, hem de düğün öncesi ekstra stres olmaz.

2 sene mi :KK43: benim doktorum 3 aylık bir süre yeterli olur dedi. üstüne basa basa 3 ay yeterli mi acaba daha uzun sürer mi etkisi diye sorduğumda hayır vücut 3 ayda atıyor onu demişti.
Evet iki sene. Bir dahaki gittigimde tekrar sorucam bende bir sene önce konusmustuk bunlari. Benim tedavim bitmek üzere. Ne olur ne olmaz iki sene beklemeni öneririm gibi birsey demisti. Almanyada yasiyorum bu arada.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben de kullanıyorum bu ilacı 1 buçuk aydır. bana roacutanın tek yan etkisi kabızlık oldu.bağırsak mukozalarım kurudu, tuvalete çıkarken çok canım acıyor :KK43: doktora söyledim krem verdi ama pek işe yaradığı yok :KK43: buna çözüm bulmak istiyorum öneriniz var mı acaba??

merhabalar. ben de bu ilacı kullanıyorum ve 5. ayıma başladım fakat hala yuzumde sivilceler çıkıyor. bir gün prüzsüz bir gün pütür pütür. 30 mg kullanıyorum ve 2 ay daha kullanacağım sizce tedavim bitene kadar bebek gibi olur mu yüzüm yoksa bunlarlamı yaşamaya devam edicem cektiğim eziyet bitmeyecek mi?

Ben de 45 gündür acnegen kullanıyorum sivilcelerim yüzümde hala cıkmaya devam ediyor 40 mg kullanıyorum ve sabah aksam nadixa sürüyorum cildime. Cok fazla dudak kuruması ve catlaması var aynı zamanda göz kuruluğuda var. Sivilcelerim ne zaman geçmeye baslıcak hic bilmiyorum

X