Rutubet kokusu nasıl giderilir?...

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.802
15
Üst katıma taşınan eski kiracılar yüzünden evimde rutubet kokusu ve tavanda grilikler oluştu. Buna çözüm nedir bilgisi olanlardan bilgilenmek isterim... (bu konuda forumda yazı bulamadığımdan açmak zorunda kaldım ) ..
Benim ameliyat olduğum dönemde eve geldim ertesi sabah komşu kapımı çaldı ve üstten dışarılara kadar sular aktığını söyleyince başladı bu kabus; kiracı çıkarken suları açık unutuyor ve sabaha kadar su doluıyor. Birkaç ay hiç bir şey yoktu sonra tatile gittik geldik ki , yeni yapılmış olan boyalar kalktı , tavanlardan küf ve tüm ev kartonpiyerdir bizim (asma tavan) ... ve gömme gardolap (tepe mobilya yapımı , dolabı sildim vs ... halen koku var :'(

Son düzenleme:
Gece gündüz tüm camlari acil bir almaktan başka çare yok rutubet çok illet bir koku sürekli havalandırma lazim. Gömme dolabin ustu de kuften nem yapmış olabilir koku o yüzden devam ediyor olabilir

evin iyice kuruması lazım kokunun gitmesi için,
ama gündüz havadaki nem fazla olduğundan ve içerisinin sicaklığı da dış ortam sıcaklığından düşük olduğundan sıcak yaz günlerinde cami açarsanız daha beter içeri giren nem soğuk duvarlarınızda yoğuşma yapar,
camı açmasan da nem nasıl çıkacak, bilemedim gece evi havalandırıp gündüzleri de gün açmasıyla beraber perdeleri panjurlarıaçıp evi ısıtmak mantıklı geldi, bu sıcaklarda işiniz zor, ama kurumayı sağlamadan boya badana işlerine girmeyin atar yine Allah kolaylık versin...

1. üst kattan ssu geliyor ise suyun geldiği hasarlı bölge tamir edilmeli,
2. rutubet kolay çıkmaz hazır yaz mevsini bolca havalandırmak lazım evi
nem bittikten sonra boya yapılabilir yoksa geri kavlar o boyalar.

Üst katıma taşınan eski kiracılar yüzünden evimde rutubet kokusu ve tavanda grilikler oluştu. Buna çözüm nedir bilgisi olanlardan bilgilenmek isterim... (bu konuda forumda yazı bulamadığımdan açmak zorunda kaldım ) ..
Benim ameliyat olduğum dönemde eve geldim ertesi sabah komşu kapımı çaldı ve üstten dışarılara kadar sular aktığını söyleyince başladı bu kabus; kiracı çıkarken suları açık unutuyor ve sabaha kadar su doluıyor. Birkaç ay hiç bir şey yoktu sonra tatile gittik geldik ki , yeni yapılmış olan boyalar kalktı , tavanlardan küf ve tüm ev kartonpiyerdir bizim (asma tavan) ... ve gömme gardolap (tepe mobilya yapımı , dolabı sildim vs ... halen koku var :'(

Bizim evde de benzer sorun oldu, süpürgelikler küflendi duvarlar kabardı.

Kristal emici kedi kumunu dağılmaması için naylon çoraplara doldurdum, ağzını bağlayıp evin her köşesine koydum. Kokuyu da nemi de emdiler, küf müf kalmadı.

Bizim evde de benzer sorun oldu, süpürgelikler küflendi duvarlar kabardı.

Kristal emici kedi kumunu dağılmaması için naylon çoraplara doldurdum, ağzını bağlayıp evin her köşesine koydum. Kokuyu da nemi de emdiler, küf müf kalmadı.

Süper fikir hiç duymamıştım ... umarım etkili olur ...

X