Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Dökülmesi Nasıl Durdurulur?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

.ebru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
209
93
Saç Dökülmesi Nasıl Durdurulur?
Saç Dökülmesine Karşı Defne Yağı 20 gram çörek otu 20 gram susam yağı 10 damla defne yağıYapılışı: Çörek otunu öğüttükten sonra içine susam yağı ve defne yağını ilave edin. Saçların tamamına sürüp 2 saat bekletin. Ilık su ile durulayın.
Saç dökülmesi bitkiler ve bitkilerden elde edilen yağlar sayesinde azaltılır. Saç kökleri mineral ve proteinlere ihtiyaç duyar bu yüzden Doğal mineral ve protein sağlayıcı çözüm yolları ile saç bakımı yaparak saçların dökülmesini önleyebilirsiniz. 1 avuç karanfil 1 litre su 3 yemek kaşığı badem yağı Yapılışı: Karanfiller 1 litre su içine ilave edilerek karanlık bir yerde 3 gün bekletilir. 3 gün dolduktan sonra koyu renkli bir kaba alınır ve içine badem yağı ilave edilir. Elde edilen karışım haftada bir gün saç diplerine sürülür. 1 saat bekletildikten sonra durulanır. Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm 2 1 su bardağı bal 1 tatlı kaşığı toz karabiber 1 kahve fincanı sıkılmış soğan suyu Yapılışı: Malzemelerin hepsi bir kap içinde karıştırılır. Karıştırdıktan sonra saç diplerine sürülür. 6 saat sonra yıkanır. Yıkarken kükürtlü sabun kullanırsanız etkisi artar. Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm 3 10 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı ufalanmış menekşe Yapılışı: Zeytinyağı ve menekşeyi karıştırarak bir şişe içine alın. Güneş alan bir yerde bekletin. 8. gün sonunda karıştırmadan süzün. Kalan suyu saç diplerine sürün. Sabah ve akşam aynı işlemi uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra durulayın. Haftada 1 kez uygulayın. Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm 4 2 kaşık devetabanı yaprağı 2 kaşık menekşe kabuğu 2 kaşık şerbetçi otu kozalağı 1 kaşık nane Yapılışı: Bitkilerin hepsini geniş bir kaba alarak üzerine 2 litre kaynamış su ekleyin. Bu şekilde demlemeye bıraktığınız karışımı ılık hale geldiğinde saçlarınıza dökün. Karışımı saçtan arındırmadan kurumasını bekleyin. Saç Dökülmesine Çözüm – Bitkisel Yağlar 2 kaşık defne yağı 2 kaşık badem yağı 2 kaşık avokado yağı Yapılışı: Bitkisel yağların hepsini bir kase içinde karıştırın. Özelliklede saç diplerinize masaj yaparak sürün. 2 saat sonunda yıkayarak arındırın. Saç Dökülmesine Karşı Z.Yağlı Maske 1 avuç yeşil zambak yaprağı 250 gr zeytinyağı Yapılışı: Yeşil zambak bitkisi doğranır ve zeytinyağı içinde kaynatılır. Ilık hale geldikten sonra süzülür. Saç diplerine sürdüğünüz losyon 1 saat bekletilir ve arındırılır. Saç Dökülmesini Önleyen Saç Kürü 75 gr çiçekli fesleğen Yarım litre su Yapılışı: Fesleğen bitkisi toz hale getirilir ve kaynar hale getirilen suyun içine atılır. 20 dakika beklettikten sonra süzülür ve saçlar bu suyla yıkanır. Haftada 2 kere kullanılabilir. Saç Dökülmesine Karşı Saç Bakım Kürü 2 100 gr kına 30 gr kişniş 2 yemek kaşığı susam yaprağı Mersin yaprağı suyu Turp suyu Yapılışı: Malzemelerin tamamı karıştırılır ve kaynatılır. Yatmadan önce yapılır ve saçlar streçle kapatılır. Sabah; hatmi kökü bitkisi kaynatılıp demletilerek bu su ile saçlar yıkanır. Saç Dökülmesine Karşı Bal Maskesi Bir miktar pazı 1 adet soğan 2 kaşık bal Yapılışı: Pazı ve soğan miksere konularak ezilir. Mikserden aldığınız karışımın suyunu bir kaba sıkın ve posasını atın. Elde ettiğiniz suyun içine bal ilave edin ve karıştırın. Gece yatmadan önce saçlarınıza sürün ve sabah yıkayın. Maske 2 günde bir uygulanabilir.

saç dökülmesinden ciddi anlamda müzdariptim bir ara... vichy nin en iyi ürünlerinide kullandım işe yaradı ama istediğim sonucu alamadım...
çok basit ve çok ucuz bi ürünle aştım bu sorunu aslında en büyük problem saç derisindeki kan akışının yavaşlaması ve yağlı ciltlerde saç derisindeki sebum ve kir artıklarından kaynaklanıyor .. bunu diyende bir doktor du.... link vermek yasakmı bilmiyorum ama size şiddetle tavsiye edeceğim bir ürün var... saçlarınızı mutlaka ama mutlaka onunla yıkayın arkadaşlar ciddi anlamda canlanma göreceksiniz....
bizde.com diye bir sitede satılıyor ben 4 ay önce almıştım hala varmı bilmiyorum kan dolaşımı arttırıcı diye yazın dediğim sitenin arama bölümüne merak edene özelden linkinide verebilirim...

Arkadaşlar bu yazılanlar doğru mu ya? Ben de yeni üye oldum cunku saçlarımdan cok dertlıyım dökülme bir türlü durmuyor. Yardım edin ne olur? kesin olan bir şey çare varmı lütfen?

X