• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saça kına yakmak

Siyaha yakın, güneşte kızılımsı parlamalar olur. Dip boyanız geldiyse dipler daha açık kızıl olabilir...
Saçımda hiç boya yok doğal rengi koyu kahve. Ben bakır rengi olsun istiyorum aslında hani doğal kızıl saçlıların saçı gibi bir bakır. Bakır ya da koyu bakır olma ihtimali var mı zerdeçal papatya suyu soğan kabuğu falan koyuyorlarmış nette biraz araştırdım da. Hiç boya sürmeden o rengi tutturmak istiyorum ama... Bilginiz var mı?

Saçımda hiç boya yok doğal rengi koyu kahve. Ben bakır rengi olsun istiyorum aslında hani doğal kızıl saçlıların saçı gibi bir bakır. Bakır ya da koyu bakır olma ihtimali var mı zerdeçal papatya suyu soğan kabuğu falan koyuyorlarmış nette biraz araştırdım da. Hiç boya sürmeden o rengi tutturmak istiyorum ama... Bilginiz var mı?
Soğan kabuğu suyu ya da papatya suyu evet ise yarıyor ama tam bir bilgim yok canım ama eğer saçınız kumral ya da kestane tonu olsaydı evet tutardı o renk

Merhaba bende yaklaşık bir hafta önce saçıma kına yaktım. Koyu olsun istedim renk açık olursa yakışmaz diye internette cevizin yeşil kabuğunu kaynatıp onun suyuyla veya demlenmiş çay ila kardığımızda rengin koyu olacağını öğrendim. Tabiki beslemesi için içine bir yumurta ve iki üç yemek kaşığı kadar zeytin yağı ekledim. Sütte ekliycektim ama kalmamış. Hem ceviz kabuğunun suyunu hemde çay ekledim çok açık veya çok koyu bir renk olmadı istediğim kadar koyu olmadıysada kötü değil. Ama farklı renkler elde etmek için eski zamanlarda ip veya kumaş boyamak için kullanılan kök boyalarını deniycem. İçerisine farklı renk sağlayan bitki sularını eklediğimdede değişeceğini düşünüyorum. Soğan kabuğunu denediyseniz eğer bi fotoğraf atabilirmisiniz rica etsem. Rengin nasıl olduğunu merak ediyorum.

Back
X