Her gün yıkamak saçın nem dengesini bozar ve kırılmaya başlar. Saçın kendi yağı ile beslenmeye ihtiyacı var. En azından yıkayacağınız zaman bir gece önceden saç dipleriniz ile oynayın ki saçın yağı çıksın.
Dax bendede var. Önce saçımı ıslatmadan şampuan sürüp minicik suyla köpürtüp sonra suyu açınca arınıyor. İslatıp şampuanlanırsa asla çıkmıyor saçtanÇok koyu değil kendi rengim. Kestane gibi. Ben de koyulmasını istemem. Dax supergro aldım onu da saçımdan zor arındırıyorum diye kullanmıyorum. Böyle alıp alıp kenara attığım çok şey var :/
Bu kadar işe yarıyorsa araştırayım karanfili merak ettim gerçekten. Normalde yavaş mı uzar saçlarınız? Daxı öyle arındırmaya çalışınca susuz yapışımda çok harcıyorum şampuanı. Anca öyle arınıyo. Islatıp şampuanlayınca saçım kafama yapışıyo zaten duştan çıkıncaDax bendede var. Önce saçımı ıslatmadan şampuan sürüp minicik suyla köpürtüp sonra suyu açınca arınıyor. İslatıp şampuanlanırsa asla çıkmıyor saçtanBende kullanıyorum hala,sıcaktan,klordan korumak için,hindistan cevizi yağı ve dax'ı özellikle havuza giderken,durularkende öyle yapıyorum.
Sarı saçı koyultuyor,kahverengide sorun olacağını sanmıyorum. Zaten kahverengi bir su oluyor hazırlanınca. Saçımı koyultsam ilj kullanacağım şey olur o derece işe yaramıştı bende. Ama şimdi kullanamıyorum.
Bir kez belime geldi saçım,karanfil kullandığımda oda. Sonra yine kestirdim ucundan ucundan uzamadı. Sarı kullandığım içinde bıraktım karanfili.Uçlardan koparak dökülen bir saçım var maalesef. Diplerim baya gür ama uçlara kadar o canlılık devam etmiyor. Aşırı kuru yani. Ben dax,hindistan cevizi yağı kullanmadan havuza,denize gitsem asla iflah olmaz o derece.Bu kadar işe yarıyorsa araştırayım karanfili merak ettim gerçekten. Normalde yavaş mı uzar saçlarınız? Daxı öyle arındırmaya çalışınca susuz yapışımda çok harcıyorum şampuanı. Anca öyle arınıyo. Islatıp şampuanlayınca saçım kafama yapışıyo zaten duştan çıkınca
çamı sakın şampuana koymayın saçlarınız saman gibi olur eğer kuru saç tipine sahipseniz. Banyodan önce hindistan cevizi yağıyla karıştırıp sadece diplere sürün, 1 saat bekletip yıkayın. Tek olarak da sürmeyin köklerinizi yakarÇamı bi dahaki şampuan şişeme koycam napim uzatmak istiyorum. Ben de hindistan cevizi yağı sürüyorum 2 aydır yumuşatıyo ama yine de gitmiyo tamamen kuruluk :/
Yaz aylarında saçlar çok çabuk yıpranıyor özellikle deniz suyu ve güneşte. Saçlarınız nemli kalmasını sağlamak zorundasınız. İlla ki saçlarımı yikamam lazım diyorsanız o zaman saçınızın her yerine ıslakken saç kremi sürün ve yarım saat havlu içinde bekletin sonra durulayn. Ayrıca dediğim gibi uçlarına ya da her yerine zeytinyağı ile karışmış bal sürebilirsiniz. Kıvırcık saçı kuru iken taramayn. Duşta Kremli iken taramak kırıkları aza indirir. Kuru iken taramak zorunda kalırsanız perma tarağı kullanın,Çok sık toplamayın. Genelde balerin topuzu kurtarıcı olur o zaman bile uçlarını topuzun dışında saklayın toka içine almayın.Peki şöyle bir soru yöneltsem, saçlarım kıvırcık, uzun sayılır sütyenin biraz altında. Kuru da. Ama çok sağlıklıydı. Neredeyse üç aydır her gün denize giriyorum. Saçlarım perişan halde. Ne yaptıysam toparlamadı. Şimdi onu düşünüyordum ben de bu konuyu gördüm. Denizden çıktım, duş aldım, eve geldim, şimdi yine duş alacağım. Yarın yine aynı döngü. Ne yapmalıyım ben?
utopikuye kusura bakma sanki sabote eder gibi oldum konunu. Bu arada yüklediğin görseldeki saç kesimini beğendim ben. Saçım kıvırcık ve çok olmasa uzatmazdım bile, kısa saç çok yakışıyor ve modern gösteriyor kadınları bence. Denemeye değer diyorum.
Ben özleyecek kadar hatırlamıyorum bileBenimde boyalı kısımlar berbat dipten gelen saçlarım sağlıklıydı saçlarıma parmaklarımı geçirince boyalı kısımlarda kalıyodu parmaklarım açılmıyodu saç, uzamıyordu. Bir de tatile gidip geldim iyice helak oldular. Omuzlarımın üstünde kestirdim geçen hafta çok rahatladım. Bence kestirin kestirdikten sonra da bakımını yapmaya devam edin. Daha canlı gözüküyorlar görüntüsünü de yakıştırdım kendime. Şu an boyalı kısımlar az kaldı onlar gidene kadar kısa kullanıcam. Saçımın sağlıklı halini özledim
Korkuttu bu çam beni. Böyle yapayım o zaman teşekkürlerçamı sakın şampuana koymayın saçlarınız saman gibi olur eğer kuru saç tipine sahipseniz. Banyodan önce hindistan cevizi yağıyla karıştırıp sadece diplere sürün, 1 saat bekletip yıkayın. Tek olarak da sürmeyin köklerinizi yakar
Kesinlikle devam edicem ama uzatmak da istiyorum işte çok ayrı bi havası var uzun saçınÖncelikle benim de hokka burnum yok ama benzer modelleri severek kullanıyorum. Hatta uzun saçtan daha çok beğeniyorum.
Kırık meselesine gelince bu biraz saç yapınız ve uyguladığınız işlemlerle alakalı sanırım. Mesela benim saçlarım uzama esnasında da kırıldığı için hep aynı boylarda kalıyor. Daha fazla uzatamıyorum, tekrar kestiriyorum. Hoş, ben zaten kısa saç insanıyım.
Ama saçınızı kestirdikten sonra bakıma devam etmek iyi gelir diye düşünüyorum.
saçının doğal olarak kendini korumak için yağı olmalı. Sen sürekli yıkayınca o da ay çok kuru kalıyorum diye sürekli yağ üretmeye çalışıyor. Tekrar normal haline alistirman lazım. Bir süre haftada iki hatta bir yıka. Zamanla saçınız dengesini bulacaktır. Dengeniz 2 günde yağlanma da olabilirdi ama anlattiginiza göre saçlarınız bu düzenden memnun degilGün aşırı yıkamayınca da kirli dolaşıyomuşum gibi geliyo günde 2 sefer duş almama rağmen yazın
Ay çok kuru kalıyorum musaçının doğal olarak kendini korumak için yağı olmalı. Sen sürekli yıkayınca o da ay çok kuru kalıyorum diye sürekli yağ üretmeye çalışıyor. Tekrar normal haline alistirman lazım. Bir süre haftada iki hatta bir yıka. Zamanla saçınız dengesini bulacaktır. Dengeniz 2 günde yağlanma da olabilirdi ama anlattiginiza göre saçlarınız bu düzenden memnun degil
Zevk meselesi işte. Gerçi surat güzelse her saç havalı durur. Ama uzun saçı çok seviyorumm ben. Tabii bakımlı parlak yumuşacık olacak. Maskeye bakıcam. Elseve var bende yağını da kullandım kremini de. Krem daha güzel. Yağ sadece yatıştırıp parlatıp geçici olarak yumuşatıyo hiç bakım yapmıyo. Kremi kuru saçlar için daha güzel özellikle kabaran saçları hemen yatıştırıyoBen yaklasik 2 aydir john frieda nin kirmizi maskesini kullaniyorum haftada 1 kez. Normalde saclarim cok kuruydu, sac kremi surmezsem kece gibi olurdu, simdi yumusaciklar. Ben cok memnun kaldim. Bir de elseve in yagi varmış, o da dus sonrasi kullanılıyormuş. Dun de onu aldim, herkes cok memnun. Onu da kullanmaya başlayacağım. Bir de argan yagi kullaniyorum. Bunlara bakabilirsiniz.
Bu arada bence kestirin ve bastan baslayin. Yeni saclarinizin saglikli cikmasini saglayarak 3 5 ay sonra istediginiz kadar uzatabilirsiniz. Yipranik sac uzamiyor çünkü. Kökü sizde nasilsa.
Bu arada uzun sacin havasi var ama kisa sac da bence daha modern. Benim saçlarım nerdeyse belime geliyor artik. Ama 10 gun sonra kestircem omzuma kadar
Zevk meselesi işte. Gerçi surat güzelse her saç havalı durur. Ama uzun saçı çok seviyorumm ben. Tabii bakımlı parlak yumuşacık olacak. Maskeye bakıcam. Elseve var bende yağını da kullandım kremini de. Krem daha güzel. Yağ sadece yatıştırıp parlatıp geçici olarak yumuşatıyo hiç bakım yapmıyo. Kremi kuru saçlar için daha güzel özellikle kabaran saçları hemen yatıştırıyo
Ne mümkün ev serum maske krem köpükler dolu. İstikrarlı da değilim bi şeyde. Kalıcı mucize bi çözüm lazım bana :/ ama o markaya bakarım yine deSiz bol bol maske arastirin bence. Ben elimdeki bitince botanicals a bakacagim. Onun kuru saclar icin olan versiyonundan da herkes memnun internette. Ona da bakabilirsiniz. Indirim donemlerinde alinabilecek miktarda oluyor bu markalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?