- 23 Mart 2015
- 6.011
- 12.816
- 448
- 37
Iyi de bu kadar sık yıkamaya kurumamasi imkansız olurdu zaten.Gün aşırı yıkamayınca da kirli dolaşıyomuşum gibi geliyo günde 2 sefer duş almama rağmen yazın
Yaz aylarında saçlar çok çabuk yıpranıyor özellikle deniz suyu ve güneşte. Saçlarınız nemli kalmasını sağlamak zorundasınız. İlla ki saçlarımı yikamam lazım diyorsanız o zaman saçınızın her yerine ıslakken saç kremi sürün ve yarım saat havlu içinde bekletin sonra durulayn. Ayrıca dediğim gibi uçlarına ya da her yerine zeytinyağı ile karışmış bal sürebilirsiniz. Kıvırcık saçı kuru iken taramayn. Duşta Kremli iken taramak kırıkları aza indirir. Kuru iken taramak zorunda kalırsanız perma tarağı kullanın,Çok sık toplamayın. Genelde balerin topuzu kurtarıcı olur o zaman bile uçlarını topuzun dışında saklayın toka içine almayın.
Tresanin papatya sampuani cok guzel arindiriyor daxiBu kadar işe yarıyorsa araştırayım karanfili merak ettim gerçekten. Normalde yavaş mı uzar saçlarınız? Daxı öyle arındırmaya çalışınca susuz yapışımda çok harcıyorum şampuanı. Anca öyle arınıyo. Islatıp şampuanlayınca saçım kafama yapışıyo zaten duştan çıkınca
Bitkisel degil sadece parabensiz. Sanirim ondan dolayi kuruyo benim saclar.Iyi de bu kadar sık yıkamaya kurumamasi imkansız olurdu zaten.
Saçlarınızı toplayıp bedeninizi yikayabilirsiniz .
Kullandığınız şampuan da bitkisel vs.degilse iyice kurutur yani.
Sac rengini mi aciyodu o yanlış mi hatırlıyorum? karıştırmış olabilirimTresanin papatya sampuani cok guzel arindiriyor daxi
Bugün zeytinyağı sürdüm sacima. Yumusacik su an. Biraz bunla devam edicem sanirim..Birde bi ara duz perma yaptirmistim
Berbat kurudu sacim...
O zaman kuaforun yaslanma karsiti sampuan krem maske kullan demisti...kullanmamistim gerci...kestire kestire gecti gitti...baktim da bc de varrmis q10 li urunler....
Canim bende uzun yillardir rofle yaptırıyorum saclarimin uc kisimlari oyle sertdiki tararken resmen pat kut pat kut kiriliyorduyaptirmadigim bakim kalmadi ne maskeler ne serumlar. Yok bir turlu gecmiyordu. En sonunda sunu anladim ki ne kadar cok kimyasal o kadar cok zarar demek.
Cok yipranmis kisimlari kestirdim. Banyoda sampuan krem disinda kuruduktan sonra uclarina sadece argan yagi sürdüm oda ara sira her zaman deggil. Olabildigince fonden masadan duzlesiriciden uzak durdum. Su pijamalari giyip saclari tepemize dolama huyundan vazgectim.
Ve inan simdi cok daha iyi durumdalar. Fazla ugrasma yani kimyasallarla daha kotu hale getirirsin
Boya yıprattı benim saçı. Üzerine duzlestiri vs sık yikayarak da tamamen kuruttum. Sonraki aşama elimde kalmasi olacak sanırım. Zeytinyağı sürdüm ben bugün yumuşacık yapti. Sen hangi marka keratin kullaniyosun?Benim de saçlarım belime kadardı. Buna benzer bir tarz kestirdim.Tekrar kırılmasını istemediğim için evde kendim keratin alıp keratin bakımı yapıyorum hem de daha kolay düzleşiyor fönle. Saçlarımı 3 günde 1 yıkarım ayda 1 kere dışarı çıkmazsam 4-5 gün saçımı yıkamam kendi yağı ile birakirim. Benim de saçlarım kuru. Bu yüzden her yıkama öncesi saçıma en az 15 dk önceden bebe yağı sürüyorum hem saçımın kurumasını engelliyor hem de sık fön çektiğim için saçın matlaşmasını önlüyor. Ayrıca saçı kuruyken pek taramıyorum zaten saçlarım dolanmıyor. Saçımı bu tarz kestirdiğimden yana 5 ay geçti sık fön çekmeme rağmen tek bir kırık yok saçımda.Umarım bir fikir verebilmişimdir. Bu arada saçımda boya yok belirtmek isterim bir kere balyaj yaptırdım sonra tövbe ettim.
Cok degil ya yarim ton kadar...Sac rengini mi aciyodu o yanlış mi hatırlıyorum? karıştırmış olabilirim
Kesinlikle bakımsız mat kırıklı uzun saç berbat duruyor. Dün zeytinyagı sürmüştüm bugün saçım yumuşacık ve elimi götürdüğümde kayıyor. Biraz zeytinyagına devam edeyim olmazsa tatile gitme durumumuz var iyice yıprandıktan sonra dönüşte kestiririm.Bence yıpranan saç ne kadar uğraşılsada kestirmeden kendine gelmiyor. Fotodaki model çok güzel, kırık yıpranmış uzun saçtansa bakımlı modern kısa saç çok daha iyi gösterir insanı. Uzun saçın havası var evet ama saç kaliteliyse bakımlıysa. Yoksa çok çok kötü duruyor yoluk yoluk. Bence kestir sıcakta hem rahat edersin hemde saçın yenilenir sağlıklı uzar.
Boya yıprattı benim saçı. Üzerine duzlestiri vs sık yikayarak da tamamen kuruttum. Sonraki aşama elimde kalmasi olacak sanırım. Zeytinyağı sürdüm ben bugün yumuşacık yapti. Sen hangi marka keratin kullaniyosun?
Teşekkür ediyorumTruekeratin diye bir marka 1000ml şişede yüzde 50 indirimde almıştık internetten.İçinde zararlı maddeler pek yok yaziyodu ama düzleştirmesinden pek memnum kalmadım.Biraz da buhar yapiyor fön yaparken hafif gözleri yakıyor.Daha iyisini de gördüm daha kötüsünü de. Verdiğimiz paraya göre performansı vardı ama bu şişe birince daha pahalı bir ürüne geçeceğiz annemle.Bakım olarak 2 ayda 1 uygulamayı düşünüyorum.Saçı güçlendiriyor daha dayanaklı yapıyor keratin.
Kestirmedim :)Kuzum konu yarim kalmis hortlasin
Ne yaptin sacini? Bu model cok rahat, sirtimdan belime inen saci bir anda kestim bende :)
Bakiyorum hemen :)Kestirmedim :)
Hindistan cevizi yağı zeytinyağıyla falan uclari guzel toparladim kestirmeme gerek kalmadi ama yeni konu actim bi kesim var aklimda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?