Saç Rengi ve Saç Boyama saclarım mahfoldu

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.132
4.597
kızlar ağustoz ayında saclarım sarıydı ve sonra koyu kahve boyadım 2 ay falan durdu aktı tab saclarım sarı oldugundan yesıl oldu mecbur bıdaha boyadım koyu kahve yanı 3.5 aydır falan bu renklı ama baya akmıstı hatat 4 parmak ta kestırdım saclarımı neyse
dün dedimki garnıer YAKUT KIZILI boyadım ve sonuc berbat oldu
kendi saclarım olan dipten 3 parmak süper tam istedigim gibi ama sonrası bildigin siyah gibi oldu yani sankı hıc boya degmemıs sımdı napabılırım sildirme islemi duydum ama hic yaptırmadım nasıl bisey yaptıran varmı bıde korkuyroum sacları yanarmı

Cok fazla olur bence, yanabilir sonra cok pisman olursun, cokmu koyuku biraz idare etsende sonra yapsan. Saclarin daha az zarar gormus olur

Canim vitamin kapsulleriyle saçtan boyayi akitanlar varmis arastir bir internette. Kremsiz şampuan vitamin suda eriyenlerden birde karbonat koyup bekleyip yikiyorlarmis.

1 sene de dursan sorun degil koyu lan saclarımı kızıla nasıl ceviririm asıl
Koyu olan saçlarını oreal kullanmadan kızıla çeviremezsin. Hiç mi duymanın boyanın boyayı açmayacağını. Boyasız yerler, kendi saçın boyayı tutar, boyalı yerler tutmaz. En sağlıklısı koyu renge boyaman.

Watsons varsa bulunduğun şehirde Colour B4 boya silici al, zarar vermeden boyayı siler.

Yok boya silici kullanmayatım diyorsan, kepe şampuanı ve beyaz sabun da boyayı akıtır...

Watsons varsa bulunduğun şehirde Colour B4 boya silici al, zarar vermeden boyayı siler.

Yok boya silici kullanmayatım diyorsan, kepe şampuanı ve beyaz sabun da boyayı akıtır...
var var ama mesela bu koyu olan saclarımdakı boyalar nasıl gidice yan bu boya sılıcı nasıl bısy akıcak ama sacımı ne renk yapıcak

var var ama mesela bu koyu olan saclarımdakı boyalar nasıl gidice yan bu boya sılıcı nasıl bısy akıcak ama sacımı ne renk yapıcak
Saçındaki koyu renk boyanın altında açma vb işlem yoksa kendi saçına yakın bir renk çıkar.Tabi ki temiz bir renk bekleme, ancak boyayı sildikten sonra tekrar boyayacaksın nasılsa.Her durumda şu ankinden daha homojen bir renk olur.

Eğer daha önce saçını oryal ile açmadıysan, en son boyamandan yani şu an menun kalmadığın renkten önce ki renk ne ise ona döner... Eğer daha önce saçın açıldı ise maalesef ki boyayı saçından tamamen sileceğinden ne renk çıkacağı konusunda net değilim.

Hemen tekrar işlem yaparsan saçın yanabilir.
Kızıldan dönmek zor.
Koyu olan yerleri kızıl yapıcam dersen en az 10 gün bekletip bir kuaföre git.

oooo kuaförle ayni para nerdeyse kuaförde gidip actırıp boyasaydım 60 vercektim tühhhh zarardayım desne :))
Nerdeyse değil, aynı para.Hatta boya da alacağını düşünürsek evde daha pahalıya da gelebilir.
Tabi kuaförün bu paraya oryalle açacaktır saçını silici yerine, boya olarak da senin alacağın kadar iyi marka kullanmayacaktır.
Diğer yandan boya vs ile banyoyu, havlularını batırmana gerek kalmaz, ve daha tecrübeli bir elde yapılmış olur.
Evde mi yoksa kuaförde mi kararını, el becerine olan güvenin ve kuaförüne olan güvenin belirleyecek.

Bence sildirme işlemi yapma çünkü saçı çok yıprattığını duydum. Yazık edersin saçlarına. Biraz bekle bu sırada bakım yap saçına kendine gelsin. Daha sonra saçını boyarsın

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile saçınız şu anda iki renk. Bence düzeltme için ne yapılabileceği ile ilgili iyi bir kuaförle konuşun. Konuşurken saçınıza yapılan tüm işlemleri anlatın ve görüştüğünüz kuaförün paragözlükle her şeyi yaparım diyen birisi olmadığından emin olun. Saçınızın nasıl düzeltilebileceği hakkında en iyi bilgiyi böyle alabilirsiniz.
Benim tahminim ise evde düzeltmek istiyorsanız tek şansınızın saçınızın diplerini(kızıl bölümü) koyu renge boyayarak eşitleme olduğu yönünde. Saçlarınızın orijinal renginin ne olduğunu yazmamışsınız. Ortalama Türk kadınının ana saç renginin kahverengi olduğu düşünülürse büyük ihtimalle saçlarınız daha önceden açılmış(doğal pigmentler silinmiş) ve sarı yapılmıştı. Siz saçınızı koyu kahveye boyadığınızda saç telinizin derinlerine kadar koyu pigmentler işledi. Üzerine kızıl boya işlemi yapılınca ilk koyu pigmentler iyice içeriye gömüldü. Boya silici ile işlem yapılırsa bu pigmentlerin bir kısmı(genellikle son boyanın pigmentleri) silinir. Ama tamamını çıkartamazsınız. Daha da kötüsü bir kısmı çıkıp diğerleri çıkmadığı için alacalı bir görünüm olur. Üzerine daha açık bir kızıl ile boya yapsanız bile uniform tek renkli bir görünüm elde etmenin kolay olmayacağını düşünüyorum.
Dediğim gibi öncelikle aklı başında, dürüst ve iyi bir kuaförle görüşün.
Kolay gelsin.

X