Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçsız Bir Kız Olma Yolunda

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
26
Öncelikle konumun saç bölümüne taşınmamasını rica ediyorum çünkü çare, ilaç tavsiyesi, bakım yağları, şampuan ismi vs aramıyorum artık ümidimi kestim, sadece içimi döküp belki benim gibi olanlardan moral bulmaya, dertleşmeye geldim.

Merhabalar, ben 20 yaşında bir genç kızım, 4-5 yıl önceki saçlarımın (abartmadan söylüyorum) yarısını belki de yarısından çoğunu kaybettim. O zamanlar saçlarım aşırı derecede gürdü o yüzden şimdi dökülmüş hali insanlara normal geliyor, bir de kabarık olduğu için saçlarım az olduğu pek belli olmuyor.

Zaten kendimi bildim bileli saçlarım az çok dökülürdü ama çok önemli bir miktar değildi, son yıllarda iyice dökülmeye başladı saçlarım her yere saçlarımı bırakıyordum insanlar kızıyordu bana artık al şu saçlarını diye. Geçen yaz banyodayken saçlarımı elime bir attım, resmen yumak yumak elime geldiler. O zaman dank etti bana hemen doktora gittim. İlaç verdi kullandım ama düzelmedi saçlarım, düzenli kullanmamışsın dedi tekrar aynı ilacı yazdı. Ama saçlarımda hala bir değişiklik yok, o kadar çok dökülüyor ki eğer düzelmezse 25 yaşımda saçlarım olmayacak kafamda. Abartmıyorum inanın, hatta önceki fotoğraflarımı bulabilseydim karşılaştırma için fotoğraf bile koyacaktım.

Demin aynaya bakarken farkettim saç derim açılmış bazı yerlerde, bildiğiniz deri gözüküyor yani. Nasıl moralim bozuldu anlatamam. Saç dökülmemin duracağına inanmıyorum artık :KK61::KK61: Bugün tekrar gittim ve bi şampuan verdi bana, hiç umudum yok gerçi ama.

Beni önceden beri tanıyanların aa saçların ne kadar azalmış kedi tüyü kadar kalmış demesinden, yeni tanıştıklarımın da adeta saç fışkıran kafaları için ''ayy benimki de dökülüyor cnm yhaa'' demesinden bıktım usandım. Saçım dökülüyor diyen insanların kafasında benimkinin 3 katı kadar saç var.

iyi bir doktora gidip hormonlar dahil kontrolleriniz yapılmalı. üzülmeyin uygun ilaçla durur dökülmeniz yenileri de çıkar yaş 20 sonuçta

neredeyse bütün tahlillerim yapıldı, tiroid, vitaminler, demir vs. D vitaminim çok düşük çıkmıştı bir tek, 3 çıkmıştı ilaç kullandım onun için de şu an hangi seviyede bilmiyorum ama d vitamini eksikliğinden olduğunu da sanmıyorum zaten :KK43: D vitamini hariç her şey normal

testesteron östrojen fsh etkileyebilir diye biliyorum emin değilim ama ve stres benim de bir ara stresten inanılmaz dökülüyordu geçmesi bir seneyi buldu stresli misiniz

evet çok çabuk stres olan bir insanım ama stres yüzünden bu kadar dökülür mü ki? Kökten dökülüyor, bakıyorum dökülen saçlara dipte beyaz kökü de gelmiş hatta bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama köke doğru saçlarım biraz incelmiş gibi duruyor ama emin de olamadım

dökülür hem de çok fena dökülür benim de öyleydi yumak yumak çıkıyordu resmen. yani eğer başka bir şey bulunmadıysa değerler normalse ailede de genetik bu kadar dökülme yoksa geriye tek seçenek kalıyor. Bir de doktor ne önerdi biliyorum ama dermokozmetik markaları kullanın onun dışında maske krem uzak durun doktor değilim bu arada sadece deneyimle yazıyorum

Stresten dökülen saçlar zaten kökten koparak dökülürler.
Stres gerçekten çok etkilidir. Hayatında bu kadar strese sebep olan şeyler ne ise ya onları çıkar ya da çeki düzen ver kendine.

Demir eksikliği, kansızlıkta etkiler. D vitamini demişsin onun için tekrar kontrole git.
Triod bezleri eğer tembel ise o da fazlasıyla etkiliyor? Ona tekrar baktır.

Doktorun verdiği ilaçlar fayda etmiyorsa başka doktora gidin.
Bir anda her doktor olayı çözümleyemiyor.
Bir kaç tane farklı doktora gidip görünün bakalım ne diyecekler.

Üzülmeyin inşallah en kısa zamanda düzelir.

dökülür hem de çok fena dökülür benim de öyleydi yumak yumak çıkıyordu resmen. yani eğer başka bir şey bulunmadıysa değerler normalse ailede de genetik bu kadar dökülme yoksa geriye tek seçenek kalıyor. Bir de doktor ne önerdi biliyorum ama dermokozmetik markaları kullanın onun dışında maske krem uzak durun doktor değilim bu arada sadece deneyimle yazıyorum

Babamın yaşı 50den fazla ama saçları sapasağlam, ananemin saçları hala gürdür, ananaemin annesi de 105 yaşında hala kafasında saç var, ama annemin saçları çok dökülüyordu, onun da tiroidten dolayı olabilir bilmiyorum çok az saçı var. Bir tek annem yani başka kimse yok. Doktor da genetik falan demedi :KK43:

Zayıf olan saçlarını gür göstermek için çıt çıt kullanabilirsin bir de dökülen tara doğru krepe yaparak tara.

Stresten dökülen saçlar zaten kökten koparak dökülürler.
Stres gerçekten çok etkilidir. Hayatında bu kadar strese sebep olan şeyler ne ise ya onları çıkar ya da çeki düzen ver kendine.

Demir eksikliği, kansızlıkta etkiler. D vitamini demişsin onun için tekrar kontrole git.
Triod bezleri eğer tembel ise o da fazlasıyla etkiliyor? Ona tekrar baktır.

Doktorun verdiği ilaçlar fayda etmiyorsa başka doktora gidin.
Bir anda her doktor olayı çözümleyemiyor.
Bir kaç tane farklı doktora gidip görünün bakalım ne diyecekler.

Üzülmeyin inşallah en kısa zamanda düzelir.

Stresi etkileyen şeyler okul hayatı, ailem vs. Bir kenara atabileceğim şeyler değil :KK43:
Demirime baktırdım, tiroide de sürekli baktıyoruz annemde guatr olduğu için tetikteyiz hepsi normal. D vitaminim için tekrar gitmiştim kontrole sonuçları alamadık hala.

Bir kere bi doktor bana minoxil sprey vermişti, şimdiki doktorum da minoxil tüylenme yapar ayırca erkek tipi dökülme için falan dedi. Her doktora da güvenilmiyor ki, ama iyi bir tane araştırıp gitmek istiyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Zayıf olan saçlarını gür göstermek için çıt çıt kullanabilirsin bir de dökülen tara doğru krepe yaparak tara.

saçlarımın görünütüsnde bir sorun yok zaten kabarık olduğu için belli olmuyor, ama beni çocoukluğumdan beri tanıyanlar anlıyorlar azaldığını onun dışında abartı bir görünüm yok, ama benim derdim dökülmenin çok hızlı bir şekilde devam etmesi ve bir kaç yıla bu görüntümün de kaybolması :KK43:

Çıt çıt belli olmuyor mu?

Stresi etkileyen şeyler okul hayatı, ailem vs. Bir kenara atabileceğim şeyler değil :KK43:
Demirime baktırdım, tiroide de sürekli baktıyoruz annemde guatr olduğu için tetikteyiz hepsi normal. D vitaminim için tekrar gitmiştim kontrole sonuçları alamadık hala.

Bir kere bi doktor bana minoxil sprey vermişti, şimdiki doktorum da minoxil tüylenme yapar ayırca erkek tipi dökülme için falan dedi. Her doktora da güvenilmiyor ki, ama iyi bir tane araştırıp gitmek istiyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Biraz umursamamaya bak. Hiçbir şey senden önemli değil ya!

Evet her doktor bir olmuyor o yüzden iyi bir doktor bulun ve bütün testleri tekrar yaptırın.
Rica ederim Hoppa

saçlarımın görünütüsnde bir sorun yok zaten kabarık olduğu için belli olmuyor, ama beni çocoukluğumdan beri tanıyanlar anlıyorlar azaldığını onun dışında abartı bir görünüm yok, ama benim derdim dökülmenin çok hızlı bir şekilde devam etmesi ve bir kaç yıla bu görüntümün de kaybolması :KK43:

Çıt çıt belli olmuyor mu?

Hayır düzgün takıldığı ve krepe bile o bölge kabartıldığı zaman hiç belli olmaz

benimde dökülüyor. evi süpürüyorum. ertesi gün yerlerde saç oluyor. ki evde bu yüzden saçımı salıp dolaşmıyorum bile. ama yinede düşüyorlar.
hele kirlenince daha kötü dökülüyor. dediğiniz gibi sanki çeksem hepsi elime gelecek gibi oluyor. ama Allahtan gelmiyor.
benim saçlarım ince ve seyrek. o yüzden azalıp azalmadığını anlamıyorum da dökülmesi sıkıntı cidden.
Rabbim şifa versin.

benimde dökülüyor. evi süpürüyorum. ertesi gün yerlerde saç oluyor. ki evde bu yüzden saçımı salıp dolaşmıyorum bile. ama yinede düşüyorlar.
hele kirlenince daha kötü dökülüyor. dediğiniz gibi sanki çeksem hepsi elime gelecek gibi oluyor. ama Allahtan gelmiyor.
benim saçlarım ince ve seyrek. o yüzden azalıp azalmadığını anlamıyorum da dökülmesi sıkıntı cidden.
Rabbim şifa versin.
Amin allah ihtiyacı olan herkese şifa versin.

Okulda birinin yanına 5dk gidiyorum üstünde 10 tane saç teli bırakıyorum. Topladığımda da anlım açık zaten kenarlardan da açıldı biraz kötü duruyor. Eve gelen temizlikçi abla saçlarımdan şikayet ediyor sürekli. Çekmecelerimin içi saç dolu.

Benim de ilkokulda öyle gür saçlarım vardı ki annem tek örgü yapamazdı iki örgü ile ancak. O kadar kalındı. Şimdi incecik oldular, 16 yaşımda stresten çoğunu kaybettim.
Çok kafama takıyordum ama artık sallamıyorum, benim de tepe kısmında hafif açıklık var, deri görünüyor.
Saç rengimi açık yapınca o kadar kontrast olmadığı için daha az kötü görünüyor, artık alıştım sallamıyorum. Sen takmazsan kimse farketmez bile. Cidden takıntı yapma ama değerlerini de kontrol ettir tekrar. Başka doktorlara da görünebilirsin zira benim gittiğim dermatologlardan bir fayda bulamadım.
Erken teşhis saç kurtarır, benim saç folikülleri öldüğü için birşey yapamayız dediler

Benim de ilkokulda öyle gür saçlarım vardı ki annem tek örgü yapamazdı iki örgü ile ancak. O kadar kalındı. Şimdi incecik oldular, 16 yaşımda stresten çoğunu kaybettim.
Çok kafama takıyordum ama artık sallamıyorum, benim de tepe kısmında hafif açıklık var, deri görünüyor.
Saç rengimi açık yapınca o kadar kontrast olmadığı için daha az kötü görünüyor, artık alıştım sallamıyorum. Sen takmazsan kimse farketmez bile. Cidden takıntı yapma ama değerlerini de kontrol ettir tekrar. Başka doktorlara da görünebilirsin zira benim gittiğim dermatologlardan bir fayda bulamadım.
Erken teşhis saç kurtarır, benim saç folikülleri öldüğü için birşey yapamayız dediler

benim de saçlarımda toka üçüncüye dönmezdi. Benimkiler takılmayacak gibi değil canım, kel olmak var işin ucunda. Benim saç rengim de açık önlerimdeki saçlar beyaza yakın hatta o yüzden de yokmuş gibi duruyor iyice açılmış duruyor anlım, ki normalde de geniş bir anlım var.

Saç folikülleri mi ölmüş :KK57::KK57: ölü olup olmadığını nasıl anlıyoruz? doktor öyle olsa söylerdi dimi:KK64:

Tresan ısırgan otlu şampuanın içine çam terebentin dök her banyodan önce çalkalayarak kullan. Arkadaşımda senin gibiydi bu yöntemle eski saçlarına kavuştu

Şu takma saçtan memnun olan var mı ? Bende düşünüyorum
Yıkanınca akıp çıkıyor diyorlar. Sizde var mı ?

Çıt çıt zaten takıp çıkarmalık saç- bende var banyomu çıt çıt ile yapmıyorum ama onu da ayrı yıkıyorum.
Saçı zayıf olanlara kesin öneririm saçlarınız dolgun duruyor baya güzel taktığınızda da biri saçınızın derisini ellemeye çalışmadığı takdirde hiç anlaşılmıyor

X