sadece anlatmak istedim

mrs ladybug

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
5
1
28
Merhaba ben bir süre önce üyelik almıştım ama sadece okuyordum şuan dertleşmeye ihtiyacım olduğu konuşmaya ihtiyacım olduğu için buraya yazmaya karar verdim. Ben 18 yaşındayım geçen sene kazanamadım mezun olarak hazırlanıyorum bu sene. 4.sınıftan itibaren ailemde sorunlar vardı annem problemliydi babamdan nefret eder beni de doldururdu ona karsı. Ben hayal dünyasında yaşamaya başladım saatlerce müzik dinler hayal kurardım gerçek dünyayla bağım koptu. Liseye geçtiğimde sınıfta sürekli uyumaya başladım biri bişi der de cevap veremezsem diye derslerde kulaklıkla oturuyor hoca kızarsa da dinliyor gibi yapıp hikayeler yazıyordum.
Lise ikide psikoloğa gitmeye başladım sosyal fobi dendi uzuun terapiler sonucu biraz düzeldim gibi oldu. Ama hala hayaller devam ediyordu gerçeklik algımı yitirmiştim okul bitsin eve gidip hayal kurayım diye bekliyordum. Okulda bi çocukla yakın arkadaş olduk her derdimi dinler çözüm arardı anlıyordu beni. Lise 4 ün yazında bu kez psikiyatriste gittim hayaller yüzünden depresyon tanısı kondu yaklaşık bi yıldır antidepresan kullanıyorum ve yüksek dozda başladım yanında uyku ilacı vardı kilo aldım iyice içime kapandım. Bu arada lise 2 de annem babam boşandı bu yıl ikisi de farklı insanlarla evlendi biz kardeşimle babamda kalıyoruz. Babamın eşinin bi cocugu var ikini de çok seviyorum iyi ki varlar ama bi kavgamız oldu babamın eşiyle o haklıydı özür diledim soğuk davranmıyor kesinlikle annemden daha ilgili ama ben hala suçlu hissediyorum unutamadigimdan pek rahat olamiyorum artık. Önceden beri kendime zarar verme eğilimim vardı zaten tırnak yerdim hala yiyorum annemle kavga edince saçlarımı keserdim bu yıl bacaklarımı kesmeye başladım psikiyatristim anksiyeten var dedi ve antipsikotik ilaç verdi 3 ay kadar kullandım kestik ilacı kendime zarar vermeyi bırakmıştım. Son bi kaç aydır yine başladım eskisi kadar değil minik çizikler sadece ama önemli sonuçta. Bi kaç haftadır iyi değilim hiç. Lisedeki o yakın arkadaşımla iki aydır birlikteyiz seviyorum beni de anlıyor her derdimde yanımda ama yardımcı olmaya calistığında tersliyorum sinirleniyorum elimde olmadan. Ders çalışmıyorum lys ye iki ay kaldı ve ben denemelerde 5-6 soruya bakabiliyorum anca kitap açmıyorum çünkü. Sosyal fobim tekrar başladı mı anlayamıyorum dershanede yine kafayı gomup uyuyorum kimse benle konuşmasın diye herkes bana bakıyor dedikodumu yapıyor ya da aptalca davranıyorum da bana gülüyorlar gibi geliyor. Ilkokulda sosyal bi çocuktum dans ederdim tiyatroya katilmistim başrol oynardım ama liseden itibaren tüm hayatım bomboş geçti. 2 ayda lysyi de toparlayamam gibi denesem belki ama çalışamıyorum. Başına geçtigimde dersin kağıt karalamaya ağlamaya başlıyorum. Cidden hayatımla ilgili ne yapacagıma dair bi fikrim yok internetten insanların intihar hikayelerini okumaya ölmeden önce çektikleri son videoları izlemeye başladım odamdan cıkmak ailemi görmek istemiyorum. Canım babam kaç yıldır benim icin uğrasıyor onu da sorunlarımla boğmak istemiyorum adam çok uzuluyor bisi olucak diye korkuyorum. Bugun de eski fotograflarıma bakıp aglamaya vs basladim intiharımı planlarken buldum kendimi yine. Neyse cok uzun yazdim sadece anlatasım geldi tesekkurler buraya kadar okuduysaniz.

canım yazdıklarını tek tek okudum, bence senın sorunun anne ve baba arasında yasanan sorunların sana yansıması, ıcten ıce bu duruma uzulmen ama elınden bırsey gelmemesı nedenıyle ıcıne kapanmandan dolayı oluşmuş. bellı kı tedavı oluyorsun ve aılende senın ıcın en ıyısını ıstıyor.

lys yı bır sene kazanamazsan cok bırsey kaybetmezsın ama bu ruh halıyle yasamaya devam edersen hem bu canına kıymana kadar varan kotu sonuclara yol acabılır hemde senden daha cok aılenı uzer.

bence toparlan bıraz, kurslara yazıl, gezılere katıl dıs dunyaya acıl. hastalıgını reddetme ama onunla yasamayı ve hayattan zevk almayı ogren. etrafına bır baksan ınsanlar nelerle ugrasıyor, kiminin borcu var parasızlık çekiyor, kimi tedavisi olmayan hastalıklarla boğuşuyor, kimi aile sevgisinden yoksun, kiminin bır ıkı kelime paylaşcak kimsesi yok, kimileri evsiz barksız ac susuz sokak köşelerinde yasıyor halıne sukret ve sılkelen bence...

Merhaba ben bir süre önce üyelik almıştım ama sadece okuyordum şuan dertleşmeye ihtiyacım olduğu konuşmaya ihtiyacım olduğu için buraya yazmaya karar verdim. Ben 18 yaşındayım geçen sene kazanamadım mezun olarak hazırlanıyorum bu sene. 4.sınıftan itibaren ailemde sorunlar vardı annem problemliydi babamdan nefret eder beni de doldururdu ona karsı. Ben hayal dünyasında yaşamaya başladım saatlerce müzik dinler hayal kurardım gerçek dünyayla bağım koptu. Liseye geçtiğimde sınıfta sürekli uyumaya başladım biri bişi der de cevap veremezsem diye derslerde kulaklıkla oturuyor hoca kızarsa da dinliyor gibi yapıp hikayeler yazıyordum.
Lise ikide psikoloğa gitmeye başladım sosyal fobi dendi uzuun terapiler sonucu biraz düzeldim gibi oldu. Ama hala hayaller devam ediyordu gerçeklik algımı yitirmiştim okul bitsin eve gidip hayal kurayım diye bekliyordum. Okulda bi çocukla yakın arkadaş olduk her derdimi dinler çözüm arardı anlıyordu beni. Lise 4 ün yazında bu kez psikiyatriste gittim hayaller yüzünden depresyon tanısı kondu yaklaşık bi yıldır antidepresan kullanıyorum ve yüksek dozda başladım yanında uyku ilacı vardı kilo aldım iyice içime kapandım. Bu arada lise 2 de annem babam boşandı bu yıl ikisi de farklı insanlarla evlendi biz kardeşimle babamda kalıyoruz. Babamın eşinin bi cocugu var ikini de çok seviyorum iyi ki varlar ama bi kavgamız oldu babamın eşiyle o haklıydı özür diledim soğuk davranmıyor kesinlikle annemden daha ilgili ama ben hala suçlu hissediyorum unutamadigimdan pek rahat olamiyorum artık. Önceden beri kendime zarar verme eğilimim vardı zaten tırnak yerdim hala yiyorum annemle kavga edince saçlarımı keserdim bu yıl bacaklarımı kesmeye başladım psikiyatristim anksiyeten var dedi ve antipsikotik ilaç verdi 3 ay kadar kullandım kestik ilacı kendime zarar vermeyi bırakmıştım. Son bi kaç aydır yine başladım eskisi kadar değil minik çizikler sadece ama önemli sonuçta. Bi kaç haftadır iyi değilim hiç. Lisedeki o yakın arkadaşımla iki aydır birlikteyiz seviyorum beni de anlıyor her derdimde yanımda ama yardımcı olmaya calistığında tersliyorum sinirleniyorum elimde olmadan. Ders çalışmıyorum lys ye iki ay kaldı ve ben denemelerde 5-6 soruya bakabiliyorum anca kitap açmıyorum çünkü. Sosyal fobim tekrar başladı mı anlayamıyorum dershanede yine kafayı gomup uyuyorum kimse benle konuşmasın diye herkes bana bakıyor dedikodumu yapıyor ya da aptalca davranıyorum da bana gülüyorlar gibi geliyor. Ilkokulda sosyal bi çocuktum dans ederdim tiyatroya katilmistim başrol oynardım ama liseden itibaren tüm hayatım bomboş geçti. 2 ayda lysyi de toparlayamam gibi denesem belki ama çalışamıyorum. Başına geçtigimde dersin kağıt karalamaya ağlamaya başlıyorum. Cidden hayatımla ilgili ne yapacagıma dair bi fikrim yok internetten insanların intihar hikayelerini okumaya ölmeden önce çektikleri son videoları izlemeye başladım odamdan cıkmak ailemi görmek istemiyorum. Canım babam kaç yıldır benim icin uğrasıyor onu da sorunlarımla boğmak istemiyorum adam çok uzuluyor bisi olucak diye korkuyorum. Bugun de eski fotograflarıma bakıp aglamaya vs basladim intiharımı planlarken buldum kendimi yine. Neyse cok uzun yazdim sadece anlatasım geldi tesekkurler buraya kadar okuduysaniz.

çok geçmiş olsun tedavini ihmal etme.

intihar videoları izleyeceğine kafanı iyimser şeylere yönlendir meşgul et.

benımde bır arkadasım vardı senın gıbı ruhsal sıkıntılar yasayan, bır evın bır kızı yedıgı onunde yemedıgı arkasında,aılesı gozunun ıcıne bakarlardı ama kız dogustan sorunluydu . kimseyle anlaşamıyordu, hıc sevgılısı olmamıstı gercı arkadası da yok denecek kadar azdı bır bızler vardık. ama ılgıye o kadar alısmıstı kı bırgun bızı sokak ortasında sırf canı sıkıldı dıye sebepsız yere rezıl ettı, o gunden sonra tum sohbetımızı kestık kendısıyle. ve zorla zarla mezun oldu, su an calısmıyor, eve kapanmıs vazıyette, sende yalnız kalmak ıstemıyorsan dedıgım gıbı dıs dunyaya açıl, korkularınla yuzles ve ölüm en son düşüneceğin sey olsun " ölmek öyle kolay ve güzel birşey olsaydı her gün ölmek isteyen birçok insan olurdu emin ol"

guzel kardesim, hic kendine neden mutsuz olman gerektigini sordun mu?
sorduysan cevabini bulamamissindir. cunku mutsuz olman gerekmiyor.
lys olmuyorsa olmasin? baska seyler yap, olmaz mi? mesela birilerine yardim et? huzur evine, kimsesizler yurduna, madde bagimlilarina, herhangi bir yardim kurumuna.
bir insana faydan oldugunu gordugunde, hayatin anlam kazanir.. cunku ille de mutlu olman da gerekmiyor.

öncelikle çok üzüldüm
yaşadığın şeylere buradan yorum yapmak çok zor, hem psikolog hem psikiyatr gitmişsin, ilaç alıyorsun
bunların ötesinde birşey söylemem mümkün değil...
Allah yardımcın olsun...

fakat belki farklı şeyler deneyebilirsin
şu anda yazacaklarımı seni pohpohlamak için yazmıyorum, son derece inanarak yazıyorum bunu bil!
bence yazı dilin çok iyi
buraya açılan ne konular var inan, seninkinden kısa olmasına rağmen okuyamayıp kapatıyorum. ya sıkıcı, ya yetersiz, ya noktalama işaretleri eksik
oysa konunu hiç sıkılmadan, anlayarak okudum

bir de diyorsun ki hayal kurmayı seviyorum
ikisini birleştirmeyi denesene

kitap yazmaya çalış! bak mesela Harry Poter yazarı J.K.Rowling
Harry Potter onun ilk kitabıydı ama çok başarılı oldu, muhteşem hayal dünyası sebebiyle

illa derslerinde başarılı olacaksın diye birşey yok
bu sene olmazsa seneye olur

kendine güzel bir konu bul, ilk taslaklarını hazırla, şöyle bir 50 sayfa falan yaz, kendine bir facebook sayfası aç ve yayınlamaya başla
mesela gün aşırı 1 bölüm
dilersen sonra, yayınevlerine de gönderirsin
çok ciddiyim
kendini toparlamana yardımcı olur, kendine güvenmene yardımcı olur
fakat en önemlisi hayata tutunmana yardımcı olur

ben, yazım dilinden, yazış şeklinden sende böyle bir kapasite olduğuna kanaat getirdim
hem hayal kurmak gibi çok sevdiğin birşeyden yola çıkacaksın
mutlaka denemelisin derim Hoppa

Gerçekten çok geçmiş olsun, tedavini ihmal etme bence de. Yaşadıkların çok zor ama inşallah çok kısa zamanda bütün sıkıntıların geçer. İntiharı lütfen düşünme babanı ve kardeşlerini, daha da önemlisi geleceğini, güzel günlerini düşün. Ruh sağlığı, psikolojin LYS'den önemli bence sıkıntı yapma bu konuyu. Ben şöyle bir şey duydum: bunun tedavisi sana da çok bağlı. Sen iyi olmayı istemelisin her şeyden önce. Bir değişiklik yapmalısın, olumlu düşünceleri koymalısın olumsuzların yerine. Kendini sorunlu, lanetli biri gibi görmemelisin. Daha çok gençsin. Bu sıkıntılardan, olumsuz düşüncelerden, depresyondan gün be gün, ama az ama çok bazen başa dönerek ama hep biraz biraz çabalayarak kurtulmak tedavine devam etmene, azmine, isteğine de bağlı bence...

Elbette ahkam kesmek kolay. İnşallah her şey düzelir senin için. Burada paylaştığın için teşekkür ederiz en azından kendim adına ederim :)

öncelikle çok üzüldüm
yaşadığın şeylere buradan yorum yapmak çok zor, hem psikolog hem psikiyatr gitmişsin, ilaç alıyorsun
bunların ötesinde birşey söylemem mümkün değil...
Allah yardımcın olsun...

fakat belki farklı şeyler deneyebilirsin
şu anda yazacaklarımı seni pohpohlamak için yazmıyorum, son derece inanarak yazıyorum bunu bil!
bence yazı dilin çok iyi
buraya açılan ne konular var inan, seninkinden kısa olmasına rağmen okuyamayıp kapatıyorum. ya sıkıcı, ya yetersiz, ya noktalama işaretleri eksik
oysa konunu hiç sıkılmadan, anlayarak okudum

bir de diyorsun ki hayal kurmayı seviyorum
ikisini birleştirmeyi denesene

kitap yazmaya çalış! bak mesela Harry Poter yazarı J.K.Rowling
Harry Potter onun ilk kitabıydı ama çok başarılı oldu, muhteşem hayal dünyası sebebiyle

illa derslerinde başarılı olacaksın diye birşey yok
bu sene olmazsa seneye olur

kendine güzel bir konu bul, ilk taslaklarını hazırla, şöyle bir 50 sayfa falan yaz, kendine bir facebook sayfası aç ve yayınlamaya başla
mesela gün aşırı 1 bölüm
dilersen sonra, yayınevlerine de gönderirsin
çok ciddiyim
kendini toparlamana yardımcı olur, kendine güvenmene yardımcı olur
fakat en önemlisi hayata tutunmana yardımcı olur

ben, yazım dilinden, yazış şeklinden sende böyle bir kapasite olduğuna kanaat getirdim
hem hayal kurmak gibi çok sevdiğin birşeyden yola çıkacaksın
mutlaka denemelisin derim Hoppa

hatta illa kitap olmasına gerek yok
kısa kısa ilginç hikayeler de olabilir
sonra linkini verirsin bizlere
biz de girip okur paylaşırız listemizdekilerle :KK73:

Okuyup da cevap atan herkese teşekkürler şuan çok ihtiyacım var 'var olmaya'. Babam brnim için çok uğrasıyor zaten o ve kızkardeşim olmasaydı napardım bilmiyorum.

Sosyal fobimi yenmek ve özgüven kazanmak için psikolog onerisiyle yan flut ve binicilik kurslarına yazılmıştım ikisini de annem yüzünden bıraktım. Şuanda da lys öncesi babam oturup ders çalışmam taraftarı ki haklı da.

Bir şeye üzüldügümde geçmişte yaşadıgım her şey aklıma geliyor bi türlü kurtulamıyorum.

Bu haftasonu annemdeydim sorunlarımın yarısını biliyordur anca ve ciddiye almıyor pek. Yıllardır maddi manevi yanımızda degil evine kadar babam bırakır gelip bizi almaz ki arabası da yok babam kendi aldıgı arabayı ona verdi boşanırken bizimle ilgilenebilsin diye o sattı yenisini alıp kocasının üstüne yaptirdi. Çok istiyorum annem neler yasadigimi bilsin ama kadın umursamıyor.

Cok korkuyorum sinavdan yapamamaktan. Dunyanin sonuymus gibi bi sene daha kalip babami endiselendirmek istemiyorum da. Cogu insanin daha cok sorunu var biliyorum ama iste en buyuk dert benimki gibi geliyor boyle zamanlarda.

benımde bır arkadasım vardı senın gıbı ruhsal sıkıntılar yasayan, bır evın bır kızı yedıgı onunde yemedıgı arkasında,aılesı gozunun ıcıne bakarlardı ama kız dogustan sorunluydu . kimseyle anlaşamıyordu, hıc sevgılısı olmamıstı gercı arkadası da yok denecek kadar azdı bır bızler vardık. ama ılgıye o kadar alısmıstı kı bırgun bızı sokak ortasında sırf canı sıkıldı dıye sebepsız yere rezıl ettı, o gunden sonra tum sohbetımızı kestık kendısıyle."

Bence böyle demeniz biraz şey olmuş... Konu sahibinin elinde olan bir şey değil ki hastalığı... Benim de Obsesif Kompülsif Bozukluğu olan, çok akıllı, çok zeki bir teyzem var. O da çok zor bir çocukluk geçirmiş. Şu an bakarsak her şeyi var ama kendine güveni, bazen yaşamaya takati yok. İşin kötüsü tedavisini de bıraktı. Ama konu sahibi bırakmamış. Bence de asla bırakmasın.

benımde bır arkadasım vardı senın gıbı ruhsal sıkıntılar yasayan, bır evın bır kızı yedıgı onunde yemedıgı arkasında,aılesı gozunun ıcıne bakarlardı ama kız dogustan sorunluydu . kimseyle anlaşamıyordu, hıc sevgılısı olmamıstı gercı arkadası da yok denecek kadar azdı bır bızler vardık. ama ılgıye o kadar alısmıstı kı bırgun bızı sokak ortasında sırf canı sıkıldı dıye sebepsız yere rezıl ettı, o gunden sonra tum sohbetımızı kestık kendısıyle. ve zorla zarla mezun oldu, su an calısmıyor, eve kapanmıs vazıyette, sende yalnız kalmak ıstemıyorsan dedıgım gıbı dıs dunyaya açıl, korkularınla yuzles ve ölüm en son düşüneceğin sey olsun " ölmek öyle kolay ve güzel birşey olsaydı her gün ölmek isteyen birçok insan olurdu emin ol"

hakikaten arkadaşınızın durumuyla şu yazılanları bir tutabiliyor musunuz? yazıp rahatlamak için mi yazdınız?

çok geçmiş olsun canım...öncelikle sosyalleşmeyi yeniden denemelisin..inan kendini çok daha iyi hissedeceksin..kurslara git kendine bir hedef koy..ve doktorunu sakın ihmal etme..

Bir de canım üvey annene karşı haksız olduğun bir durum olmuşsa bile bu anlattıklarından ben şunu anlıyorum: kesin o onu unutmuştur çoktan. Ben gün içinde ev arkadaşıma neler yapıyorum herkes haksız durumlarda bulunuyor. Sen küçüksün o büyük elbette senin yaptığın bir şeyi unutacak affedecek. Üstelik özür de dilemişsin. Gerçekten ne gerek var artık kendini üzmeye?

emin ol daha fazla sorunları olan arkadaşlar var,daha şimdi okudum,lise öğrencisi babası annesini dövüyor sürekli,en azından şiddet ortamında değilsin sana destek bir baban var..hiç desteksiz bile güçlü olmayı başaran kadınlar var..örneğin benim aile ortamım çok kötüydü,şiddet vardı çocukken ailemde..ama aştım herşeyi..kendine bunu yapmaya hakkın yok silkelen..

Canım benim çok geçmiş olsun. Yaşadıkların hiç kolay şeyler değil. Üzülme, takmamaya çalış demeyeceğim. Ama bu durumdan çıkmaya çalış. İlk olarak intihar düşüncesini çıkar kafandan. Daha 18 yaşındasın ne intiharı..? Daha sonra kendine hedefler bul ve bu hedefleri gerçekleştirmek için var gücünle çalış. Şanslıymışsın, babanın ikinci eşi de öyle kötü bir insan değilmiş. O sıkıntı yapmamıştır, özür de dilemişsin. LYS sınavına iyice asıl. Baktın olmadı, bir kere daha gir. Birkaç yıl kayıptan bir şey olmaz. Ama mutlaka oku olur mu? Çünkü ilerde o eline aldığın diploman çok işine yarayacak. Psikolog /doktor ile görüşmelerine kesmemeni öneririm sana. Mümkün olduğunca ona devam et. Ayrıca, istediğin zaman bana özel mesaj atabilirsin anlatmak ya da sormak istediğin bir şey olduğunda. Lütfen çekinme. Elimden geldiğimce yardımcı olacağım ben sana.

hakikaten arkadaşınızın durumuyla şu yazılanları bir tutabiliyor musunuz? yazıp rahatlamak için mi yazdınız?
evet tutuyorum cunku bu tarz sorunları olan kısıler olumu yada baskalarını suclamayı alıskanlık halıne getırıp, kendılerını acındırıyorlar, aslında hersey kısının kendısınde bıter. arkadasım bır ornek sadece.. ısterse ıyılesebılır, ısterse mutlu da olabılır en buyuk terapi kişinin kendi kendini telkin etmesidir bence.... her insan zaman zaman tukenır, sonu boyladıgını dusunur ama kımı bu dusunceden cabuk sıyrılırken kımı seneler suren tedavılerle, kendını sadece uyusturan ve uyku halıne sokan ılaçlarla bunun ustesınden gelır.

arkadasımız ılaçla tedavı oluyor ama bırazda bosverlıgı var , kendi içinde yatan ışığı göremiyor ve yasıda cok genc tam ergenlık bunalımı yasayacak yasta,aile içi sorunlarda bazı seylerı tetıklemıs, lisede basladı sıkıntılarım dıyor altını cızerım aıle ıcı gecımsızlık+ergenlık bunalımı+ belkı arada aılenın ıstem dısı ılgısızlıgı yada cocuklarını farklı yonlendırmelerı ve kendıne duyulan guvensızlık ve hıclık duygusu ben sadece onu yureklendırmek ıstıyorum dost acı soylermıs ama yanlıs bırsey dedıgımı dusunmuyorum.
saygılar....

ne kadar hassas bir konu ne kadar saçma cevap kişiler var.ilk öncelikle lütfen herkesin yorumuna aldırış etme.zor bir dönemden geçiyorsun zor şeyler yaşamışsın ama bak ne şanslısınki seninle ilgilen bir baban sevdiğin bir kardeşin ve iyi bir üvey anenen var.herkes hatalar yapabilir unutma hepsi telafisi olcak geçicek şeyler bunları kafana takma.kendini çok güzel ifade edebiliyorsun bu bile bi başlangıç bence.sınavı kazanamsanda kazanamazsın herkes kazınıcak diye bişey yok daha çok çalışır bir dahakine kazanırsın daha yaşın 18 cnm önünde koskocaman bir hayatın var.intaharı okumamış olarak sayıyorum ağzına dahi alma bence bir daha.olumlu düşün olumlu olsun doktorunu aksatma. annen senin durumunla ilgenmiyorsada takma sen seninle ilgilenen insanları umursa.ve unutma tekte olabilrdin ama değilsin hepsi geçicek sadece zaman.

geçmiş olsun. yaşadığın süreçte hastalığın arttı belki. sende farkındasın. kendini ifade ediş tarzın çok güzel. iç dünyanı seni görmesek bile rahatlıkla anlayabiliyoruz. fark etmek bence önemli bir adım. genelde inkar yoluna gideriz... tekrar doktorunla görüş. olumlu güzel videolara yönel. en basit kedi videoları bile insanı rahatlatabiliyor..

Allah şifa versin. küçücük yaşında baya bir sorun yaşamışsın. ama görüyorum ki o sorunları atlatabilecek olgunluktasın...

Okuyup da cevap atan herkese teşekkürler şuan çok ihtiyacım var 'var olmaya'. Babam brnim için çok uğrasıyor zaten o ve kızkardeşim olmasaydı napardım bilmiyorum.

Sosyal fobimi yenmek ve özgüven kazanmak için psikolog onerisiyle yan flut ve binicilik kurslarına yazılmıştım ikisini de annem yüzünden bıraktım. Şuanda da lys öncesi babam oturup ders çalışmam taraftarı ki haklı da.

Bir şeye üzüldügümde geçmişte yaşadıgım her şey aklıma geliyor bi türlü kurtulamıyorum.

Bu haftasonu annemdeydim sorunlarımın yarısını biliyordur anca ve ciddiye almıyor pek. Yıllardır maddi manevi yanımızda degil evine kadar babam bırakır gelip bizi almaz ki arabası da yok babam kendi aldıgı arabayı ona verdi boşanırken bizimle ilgilenebilsin diye o sattı yenisini alıp kocasının üstüne yaptirdi. Çok istiyorum annem neler yasadigimi bilsin ama kadın umursamıyor.

Cok korkuyorum sinavdan yapamamaktan. Dunyanin sonuymus gibi bi sene daha kalip babami endiselendirmek istemiyorum da. Cogu insanin daha cok sorunu var biliyorum ama iste en buyuk dert benimki gibi geliyor boyle zamanlarda.
canım benim herşeyin çaresi var kendine güven ve tedavini ihmal etme intihar videoları değilde çalışıp biryerlere gelmiş başarılı hayat hikayelerini izle oku o an o istek içine doğduğunda zarar verme kitap oku, şarkı dinle , güzel hayaller kur ve kafanı boşalt daha cok gençsin iyileşmeye bak

X