sadece muayene parası ödemek için gitmişim meğer.

leblebitozu_88

Hissikablelvuku
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
368
347
Merhabalar,

Üç gündür elimin üzerinden başlamış olan kaşıntılı kabarcıkların tüm vücudumu sarmasını seyrettim. 3 hafta sonra düğünüm olduğu için stres kaynaklı olduğunu düşündüm fakat doktora gitmeyi ihmal etmeyeyim dedim cumartesi günü özel bir hastanenin cildiyeci hekimine gittim, doktor erkekti fakat "bilimin kadını erkeği olmaz, doktor nasılsa işini yapacak" diyerek kendimi rahatlatmaya çalışarak muayene saatimi bekledim. Girdim, doktor bey saolsun değil kabarcıklara bakmak, yüzüme bile bakmadı arkamdaki duvara yada yere bakarak konuştu. ne tahlil ne bişey hiç bişey yok iki hap yazdı saolsun 15 güne geçmezse gel dedi. 15 gün uzun bir süre değil mi? dedim, benim 3 hafta sonra düğünüm var bu halde olmak istemiyorum dedim, geçmezse bi iğne yaparız dedi çevirdi kafasını ben de çıkmak zorunda kaldım. hastalığıma mı yanayım, 15 gün sürmesinin normal olmasına mı yanayım, doktorun ilgisizliğinden dolayı dediklerine de güvenemediğime mi yanayım bilemedim hanımlar..

Merhabalar,

Üç gündür elimin üzerinden başlamış olan kaşıntılı kabarcıkların tüm vücudumu sarmasını seyrettim. 3 hafta sonra düğünüm olduğu için stres kaynaklı olduğunu düşündüm fakat doktora gitmeyi ihmal etmeyeyim dedim cumartesi günü özel bir hastanenin cildiyeci hekimine gittim, doktor erkekti fakat "bilimin kadını erkeği olmaz, doktor nasılsa işini yapacak" diyerek kendimi rahatlatmaya çalışarak muayene saatimi bekledim. Girdim, doktor bey saolsun değil kabarcıklara bakmak, yüzüme bile bakmadı arkamdaki duvara yada yere bakarak konuştu. ne tahlil ne bişey hiç bişey yok iki hap yazdı saolsun 15 güne geçmezse gel dedi. 15 gün uzun bir süre değil mi? dedim, benim 3 hafta sonra düğünüm var bu halde olmak istemiyorum dedim, geçmezse bi iğne yaparız dedi çevirdi kafasını ben de çıkmak zorunda kaldım. hastalığıma mı yanayım, 15 gün sürmesinin normal olmasına mı yanayım, doktorun ilgisizliğinden dolayı dediklerine de güvenemediğime mi yanayım bilemedim hanımlar..

şimdi önce burdaki doktor ve doktor yakınlarının saldırısına hazır ol.
Yakın bir arkadaşım ilaç mümessilliğine başladıktan sonra o hapların neden ve ne şekilde verildiğini anladım.
Bir de bunu sıkıntı yapmana hiç gerek yok. Yeni bir doktora daha git.
Gidemiyorsan da eczacına bi sor bakalım ilaçlarını neymiş ne degılmış.

Merhabalar,

Arkadaşım niye sessiz kalıyorsun ki? Zahmet olucak ama en azından gözünüzün ucuyla baksaydınız deseydin?

Ben de kardeşimi götürdüm; özel , ücreti de az olmayan bir hastaneye. Aynı senin dediğin gibi, kadın masasından bile kalkmadı, baktım reçete yazıyor. Bir muayne etmeyecek misiniz? Kulağı ağrıyor çocuğun dedim; bozuldu hanfendi. Salgınmış, herkes aynı sebeple geliyormuş bla bla...Kalktı baktı, hatta bir teste de yolladı.

Azıcık insaniyet olacak maalesef.

Bu arada bol su için; iyi gelebilir; son zamanlar çok şekerli yemiş olabilir misiniz?

şimdi önce burdaki doktor ve doktor yakınlarının saldırısına hazır ol.
Yakın bir arkadaşım ilaç mümessilliğine başladıktan sonra o hapların neden ve ne şekilde verildiğini anladım.
Bir de bunu sıkıntı yapmana hiç gerek yok. Yeni bir doktora daha git.
Gidemiyorsan da eczacına bi sor bakalım ilaçlarını neymiş ne degılmış.

su çiçeği döken çocuklar gibiyim, bari neden olduğunu açıklasaydı farklı bişey yedin mi diyo hayır diyorum susuyor. bunu zaten 15 kişi sormuştu sade vatandaş bile tahmin ediyor alerji olsa öyle olacağını.

Merhabalar,

Neden böyle bir düşünceye kapılıp kendini bi de rahatlatmaya çalıştın anlamış değilim.Altı üstü eline bakacak.

canım öncelikle geçmiş olsun

düğün arefesinde olduğun ve muhtemelen stresli günler yaşadığın için ürtiker (halk arasında kurdeşen) olmuşsun.

kısa bir zaman önce benimde başıma geldi.doktora gittim kaşıntı için bir iğne yaptı.2 tane ilaç verdi ve kaşıntım olduğunda sürmem için eczaneye formülünü yazdığını bir krem hazırlattım.Çok şükür ki 1 haftada geçti.

evet doktorun biraz ilgisiz davranmış gibi geldi.En azından ellerindeki kızarıklıklara bi göz atması gerekirdi.ben bacaklarımı bile açıp gösterdim doktor cinsiyeti ayrımı yapmadan. (gerçi bayandı doktorum)
doktora henüz yeni gittiğin için kontrol süren de vardır.Ücret vermeden tekrar görüş doktorla ve kaşıntı kremi de vermesini söyle bence.Yoksa dayanılacak bişey değil.

Çok geçmiş olsun..

Arkadaşım niye sessiz kalıyorsun ki? Zahmet olucak ama en azından gözünüzün ucuyla baksaydınız deseydin?

Ben de kardeşimi götürdüm; özel , ücreti de az olmayan bir hastaneye. Aynı senin dediğin gibi, kadın masasından bile kalkmadı, baktım reçete yazıyor. Bir muayne etmeyecek misiniz? Kulağı ağrıyor çocuğun dedim; bozuldu hanfendi. Salgınmış, herkes aynı sebeple geliyormuş bla bla...Kalktı baktı, hatta bir teste de yolladı.

Azıcık insaniyet olacak maalesef.

Bu arada bol su için; iyi gelebilir; son zamanlar çok şekerli yemiş olabilir misiniz?

Değişik hiç birşey yemedim ki hep aynı şeyler stresten mi acaba dedim doktora da, stres her hastalığın başı zaten diyor :) allah razı olsun dedim ben de :) su içeyim haklısınız çok aram yoktur suya içerlerim bi yıkansın :)

canım öncelikle geçmiş olsun

düğün arefesinde olduğun ve muhtemelen stresli günler yaşadığın için ürtiker (halk arasında kurdeşen) olmuşsun.

kısa bir zaman önce benimde başıma geldi.doktora gittim kaşıntı için bir iğne yaptı.2 tane ilaç verdi ve kaşıntım olduğunda sürmem için eczaneye formülünü yazdığını bir krem hazırlattım.Çok şükür ki 1 haftada geçti.

evet doktorun biraz ilgisiz davranmış gibi geldi.En azından ellerindeki kızarıklıklara bi göz atması gerekirdi.ben bacaklarımı bile açıp gösterdim doktor cinsiyeti ayrımı yapmadan. (gerçi bayandı doktorum)
doktora henüz yeni gittiğin için kontrol süren de vardır.Ücret vermeden tekrar görüş doktorla ve kaşıntı kremi de vermesini söyle bence.Yoksa dayanılacak bişey değil.

Çok geçmiş olsun..

çok teşekkür ederim, ürtikerse eğer yaraya çevirir mi acaba bir arkadaşımın annesine olmuştu onu aradım bu sabah böyle böyle bişey var bir de bugün dudaklarım şişti diye, muhakkak tekrar git büyük ihtimalle öyle dedi, korkmaya başladım iyice

Yoksa siz hâlâ doktora mı gidiyorsunuz?

Ben de hiçbir zaman gittiğim doktorun ilgili bir şekilde muayene ettiğini görmedim. Suratımıza bile bakmıyorlar genelde. Hayır çıldırıp bana espriler yapsın beni güldürsün önümde taklalar atsın falan demiyorum. Sadece insan gibi muayene etsin istiyorum.

Bu yüzden neredeyse 5-6 yıldır doktora falan gitmiyorum. Sağolsun google abimiz var. Araştırıp hastalığın sebeplerini ve hatta ilacına kadar bulabiliyorum. Bu yazıma cahilce diyenler olabilir ama ben halimden memnunum.

Zaten o doktorun bu şekilde yapacağı muayene de en fazla benim araştıracağım kadar etkili olur. O yüzden gidip bir de doktor suratı ve havası çekmeye gerek yok. Çok ağır hastalık olur, araştırmayla çözülebilecek bir durum değildir, o zaman malesef gideceksiniz doktora başka yolu yok. :-)

Doktorluk çok zor meslektir, sonuçta insanla uğraşıyorlar. İnsan gibi doktorlara saygım sonsuz. Ama malesef çoğu kötü.

• Beğen
Reactions: s u
Stres ve sıkıntı dan Kurdeşen dokuyorsun canim sulu sulu ve baloncuk gibi demi ve surekli tatli tatli kasiniyor.Stres ne zaman biter o zaman geciyir maleseff bende sıkıntıdan dokmustum

bence alerji bak hemen teşhis koydum :)

15 gün olayı doğru tüm vücudu saran bu tip alerjiler 1 aydan bile uzun sürebilir ille farklı bi şey yemene gerek yok bir toz zerreciği bile buna neden olabilir.

ama tahlil yapmasa bile en azından kaşıntını önlemek için iğne yapabilirdi.

duvara bakma kısmı çok abes olmuş.hey tohhtor ben duvarda değil buradayım deseydin keşke :)

"bilimin kadını erkeği olmaz, doktor nasılsa işini yapacak"

sen girmeden ön yargını yatıştırmaya çalışmışsın ama belki yüzünden belli olmuştur...ben hiç girerken kadın erkek ayıramıyorum aklımın ucundan geçmez hem de eldeki yara gibi herkesin gördüğü bir rahatsızlıksa...ya da çok bilindik daha önce karşılaştığı bir durumdur ve gereksiz tetkikler yapmaktansa direk çözüme gitmiştir..

binlerce kez aynı şikayetleri duydukları için şıp diye olayı çözüp ilaç yazıyor doktorlar her hastayı kontrole ihtiyaç duymuyorlar bana göre mantıklı zamandan tasarruf , yoksa hangimiz kanser teşhisi için gittikte yüzümüze bile bakılmadı stresten alerji olmuşsun stres çayları için hatta aktarlara git onlar daha iyi biliyorlar bu işleri.

çok teşekkür ederim, ürtikerse eğer yaraya çevirir mi acaba bir arkadaşımın annesine olmuştu onu aradım bu sabah böyle böyle bişey var bir de bugün dudaklarım şişti diye, muhakkak tekrar git büyük ihtimalle öyle dedi, korkmaya başladım iyice

benim yara olmadı parçalarcasına kaşımamaya çalışıyordum.ellerin kaşındığı zaman soğuk suyun altına tut biraz.
Mutlaka tekrar doktora git ve stresi birazz üzerinden atmaya çalış rahat ol.Sen stres yapsan da evleneceksin yapmasan da :)
bırak bazı şeyler de eksik kalsın senin sağlığından önemli değil hiçbirşey.

X