• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağında sinirim bozuldu

Şu sıralar özel hastanelerde özel aşıları tavsiye ediyormus çocuk doktorları.. suriyeli cocuklardan bulasabilecek bir hastalik adi vererek ve bu hastaligi hic duymamistik kizamik ve kırım kongo karisiminin kötüsü diye fln bir hastalik isimiydi..yani hic vaka yok olsa saglik bakanligi önlem alir duyuru yapar..niye böyle bir mikrop aşısını durduk yere çocuga verelimki..ticarete dönmüş saglik...

Doktorlar, hemşireler yaptıkları her aşıdan ekstra para alıyorlar, o nedenle aşıyı övüyorlar yazmışlar burada da. Yuh! Hiç inanmadım buna.
El kadar sabiye hepatit yaptırmamışlar, nasıl mücadele edebilir o minik beden?
Aşılar ücretsiz ki ?
Kimsenin bı rant sağladığı yok hatta Avrupa'da daha sıkı asi mevzusu

Bilmeden konuşuyorlar asi çocuğu korur yaptırmamak çok büyük risk

Aşı yüzde yüz korumuyor diye biliyorum,aşı olanda olmayanda hastalanabilir ama aşı olan daha hafif atlatıyor diye duymuştum. Arkadaşım rota virüsü aşısı yaptırmamıştı çocuğuna (ücretli bir aşı,isteğe baglıydı o zaman,şimdiki durumu bilemiyorum) rota virüsüne yakalandı çocuğu ve çok ağır atlattı. Başka bir arkadaşımın kızının aşısı vardi o hafif atlattı.
Yaptırmamak bir tercihtir,ben yaptırdım ama yaptırmayana neden yaptırmıyorsun demem diyemem. Sonuçta ucu çok açık ve farkli farkli yaklaşımlar mevcut bu aşı konusunda. Baya kafa karıştıran detaylar okumuştum bir yerlerde ama ben kendi adıma risk almadım,yaptırdım.

Rota hala öyle, ben yaptırdım. Arkadaşım kızına yaptırdı, oğluna yaptırmadı. Oğlan resmen hastanelerde süründü hastalıktan.

Şu sıralar özel hastanelerde özel aşıları tavsiye ediyormus çocuk doktorları.. suriyeli cocuklardan bulasabilecek bir hastalik adi vererek ve bu hastaligi hic duymamistik kizamik ve kırım kongo karisiminin kötüsü diye fln bir hastalik isimiydi..yani hic vaka yok olsa saglik bakanligi önlem alir duyuru yapar..niye böyle bir mikrop aşısını durduk yere çocuga verelimki..ticarete dönmüş saglik...

Ben sağlık bakanlığının ulusal aşı takviminden bahsediyorum.

Herşeyi geçtim tetanoz aşısı bu aşi o kadar onemli ki, birde herseyi asiya bağlıyor bu gruplar cocuk otizim hemen asili mi diye soruyorlar, hastalik oluyor aşılı mi allah kimseyi verdiği kararla imtihan etmesin aşılı ya da aşsız çocukların ailelerini

Aşılar ücretsiz ki ?
Kimsenin bı rant sağladığı yok hatta Avrupa'da daha sıkı asi mevzusu

Bilmeden konuşuyorlar asi çocuğu korur yaptırmamak çok büyük risk

Saçmalık ötesi. Aşılar da, d vitamini de ücretsiz. Bir de bunlar aşı yaptırmadıkları için mahkemelik oluyorlar, tazminat öder miyiz diye düşünüyorlar. Yani ödersiniz diyen olsa yaptıracak aşıyı.

Bu konuda cok sey duydum..icinde sacma sapan seylerin oldugunu soyluyolar bu yuzden cocuklarin zehirledigini soyluyolar.. kimidide dogal yasamdan yana.. yaptirmiyor.. ben cok ikilemde kaliyorum her seferinde..

bir manken vardı merve ildeniz mi ne.
te o zaman çıkmıştı bu aşı mevzusu . doğal yaşam komün halinde yaşamaya başlayıp kızınada aşı yaptırtmamıştı.

Kafam çok karışık. İçim hiç rahat değil bu konularda. Ne yapsak nasıl doğru bilgiye ulaşsak. Her doktorun kendi doğrusu bakış açısı var. Herkes taraflı anneleri düşünen Yok. :kızgın:

te o zaman çıkmıştı bu aşı mevzusu . doğal yaşam komün halinde yaşamaya başlayıp kızınada aşı yaptırtmamıştı.
Benim bi tanidigim var o da yaptirmiyor cocuk tas gibi..ben asilarinj yaptiriyorum cok hasta oluyolar.. bunlar icin degil tabii asilar..uzun vadeli hastalik yaptigi soylenilenler arasinda

Ama bunlar diyor ki aşıyı yapan hemşire ve bağlı olunan aile hekimi aşı başına prim alıyor. Yani bu da saçmalıktan başka bir şey değil.
Soyle bi durum varki hepsi yaptiklari asiyi savunmak zorunda.. ucret olayi sacma

Rota hala öyle, ben yaptırdım. Arkadaşım kızına yaptırdı, oğluna yaptırmadı. Oğlan resmen hastanelerde süründü hastalıktan.
Ben cok oldu yaptıralı o sebeple emin olamadım,bir ara devlet kapsamında yapılacak tarzı söylentiler vardı demekki hala ücreti mukabilinde yapılıyor. Yazık çok fena bir hastalık. Ben kızıma yaptırmadan önce hastanede bir bebek görmüştüm hastalığı kapan,o çocuk dakikalarca ağız dolusu kustu,mahvoldu kusmaktan,ne üzülmüştüm ona. Sonrasında dedim benim için yoruma açık değil,yaptırmak gerek kesinlikle diye ve iki doz olanıni yaptırmıştım. Bir ara memenjit hortlamıştı apar topar çağırdılar gittik yaptırdık. Kendi adıma aşıyı yaptırırım ihmal etmem,ama yaptırmayana da birşey diyemiyorum. Dedim ya tercih hoş ciddi yaptırımları vardı aşı yaptırmamanın,bir mahkeme mevzusu okumuştum bir yerlerde. Aşıyı yaptırmamak için mücadele gerekiyor

Komün yaşamı filan. Murakaminin romanı 1q84' te okuduğumdan beri tam benlik diyorum. Ah gece gece kendimi sokağa atıp yalnızlığa gömülesim geldi bak:bicak::deli:

Kafam çok karışık. İçim hiç rahat değil bu konularda. Ne yapsak nasıl doğru bilgiye ulaşsak. Her doktorun kendi doğrusu bakış açısı var. Herkes taraflı anneleri düşünen Yok. :kızgın:

ya o değilde benim aklıma şey takılıyor. mesela ben aşılarımı olmuşum ama bütün çocuk hastalıklarını geçirdim boğmaca hariç.. ama benim çocuklar hiçbir hastalığı geçirmediler daha..

Farkındayim mesaji tamamlayamadim.saglik bakanliginin verdigi takvime uyulmalı bence gerekli ve yeterli oldugunu düsunuyorum..hani o asilarin disinda bahsettigim diger asi türevi olsa anlarim da saglik ocagi asilarinda boyle bir tartisma olmasi tuhafima gitti..

Ben cok oldu yaptıralı o sebeple emin olamadım,bir ara devlet kapsamında yapılacak tarzı söylentiler vardı demekki hala ücreti mukabilinde yapılıyor. Yazık çok fena bir hastalık. Ben kızıma yaptırmadan önce hastanede bir bebek görmüştüm hastalığı kapan,o çocuk dakikalarca ağız dolusu kustu,mahvoldu kusmaktan,ne üzülmüştüm ona. Sonrasında dedim benim için yoruma açık değil,yaptırmak gerek kesinlikle diye ve iki doz olanıni yaptırmıştım. Bir ara memenjit hortlamıştı apar topar çağırdılar gittik yaptırdık. Kendi adıma aşıyı yaptırırım ihmal etmem,ama yaptırmayana da birşey diyemiyorum. Dedim ya tercih hoş ciddi yaptırımları vardı aşı yaptırmamanın,bir mahkeme mevzusu okumuştum bir yerlerde. Aşıyı yaptırmamak için mücadele gerekiyor

Evet davalık oluyorlarmış. Menenjit karma aşının içinde mi şimdi? Bilginiz var mı?

Back
X