Arkadaslar aşı dediğiniz sey kisa vadeli bir uygulama degil. Yani cocugunuz 5 yasinda su cicegi olmasin degil, 5 yasinda su çiçeği olursa hicbir sey olmaz birkac haftada atlatir ama 20 yasinda su cicegi olursa iste o zaman ölebilir. Ya da kizamik virusunu dogal yoldan geçirirse bu virusun bir proteini beyninde sakli kalip 20 yil sonra onu oldurebilirken asiyla bu ihtimal ortadan kalkar. Biz çocuklarımızı asilarsak toplum asilanmis olur. Simdi o cocuguna asi yaptirmaya anne var ya, o simdi cahil cahil atip tutuyor ya tum anneler kendi gibi olsaydi eger iste o zaman gorurdum ben onu. Çocuklar birer birer menejittir, zaturredir bunlardan ölürken bir de o zaman konusmak isterdim.
Her asi degil ama cocukluk asilarinin hemen hepsi %100 e varan koruma saglar. Ama tabii ki bazilari %100 degil. Ha asili bir cocuk tekrar enfekte olursa ne olur? Grip olmus gibi hafif atlatır. Ama dedigim gibi bu is 3-5 senelik degil omur boyu getirisi olan bir uygulama. Tabii ki icinde kimyasallar var ama bunların verdigi zarar bir cocugun enfeksiyondan gordugu zararin yaninda konusulmaz bile.