• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağında sinirim bozuldu

Farkındayim mesaji tamamlayamadim.saglik bakanliginin verdigi takvime uyulmalı bence gerekli ve yeterli oldugunu düsunuyorum..hani o asilarin disinda bahsettigim diger asi türevi olsa anlarim da saglik ocagi asilarinda boyle bir tartisma olmasi tuhafima gitti..

Konuyu bulursanız okuyun daha neler tuhafınıza gidecek. Benim ağzım açık kaldı.

ya o değilde benim aklıma şey takılıyor. mesela ben aşılarımı olmuşum ama bütün çocuk hastalıklarını geçirdim boğmaca hariç.. ama benim çocuklar hiçbir hastalığı geçirmediler daha..
Aynen şimdi ülkemiz iyiye gidiyor. Denetimler daha sıkı bizim zamanımıza göre. Ama biz noolcaz acep merakla bekliyorum.
Evet davalık oluyorlarmış. Menenjit karma aşının içinde mi şimdi? Bilginiz var mı?
9. Ayda yapılan aşı değilmiydi oo_O

Arkadaslar aşı dediğiniz sey kisa vadeli bir uygulama degil. Yani cocugunuz 5 yasinda su cicegi olmasin degil, 5 yasinda su çiçeği olursa hicbir sey olmaz birkac haftada atlatir ama 20 yasinda su cicegi olursa iste o zaman ölebilir. Ya da kizamik virusunu dogal yoldan geçirirse bu virusun bir proteini beyninde sakli kalip 20 yil sonra onu oldurebilirken asiyla bu ihtimal ortadan kalkar. Biz çocuklarımızı asilarsak toplum asilanmis olur. Simdi o cocuguna asi yaptirmaya anne var ya, o simdi cahil cahil atip tutuyor ya tum anneler kendi gibi olsaydi eger iste o zaman gorurdum ben onu. Çocuklar birer birer menejittir, zaturredir bunlardan ölürken bir de o zaman konusmak isterdim.
Her asi degil ama cocukluk asilarinin hemen hepsi %100 e varan koruma saglar. Ama tabii ki bazilari %100 degil. Ha asili bir cocuk tekrar enfekte olursa ne olur? Grip olmus gibi hafif atlatır. Ama dedigim gibi bu is 3-5 senelik degil omur boyu getirisi olan bir uygulama. Tabii ki icinde kimyasallar var ama bunların verdigi zarar bir cocugun enfeksiyondan gordugu zararin yaninda konusulmaz bile.

Arkadaslar aşı dediğiniz sey kisa vadeli bir uygulama degil. Yani cocugunuz 5 yasinda su cicegi olmasin degil, 5 yasinda su çiçeği olursa hicbir sey olmaz birkac haftada atlatir ama 20 yasinda su cicegi olursa iste o zaman ölebilir. Ya da kizamik virusunu dogal yoldan geçirirse bu virusun bir proteini beyninde sakli kalip 20 yil sonra onu oldurebilirken asiyla bu ihtimal ortadan kalkar. Biz çocuklarımızı asilarsak toplum asilanmis olur. Simdi o cocuguna asi yaptirmaya anne var ya, o simdi cahil cahil atip tutuyor ya tum anneler kendi gibi olsaydi eger iste o zaman gorurdum ben onu. Çocuklar birer birer menejittir, zaturredir bunlardan ölürken bir de o zaman konusmak isterdim.
Her asi degil ama cocukluk asilarinin hemen hepsi %100 e varan koruma saglar. Ama tabii ki bazilari %100 degil. Ha asili bir cocuk tekrar enfekte olursa ne olur? Grip olmus gibi hafif atlatır. Ama dedigim gibi bu is 3-5 senelik degil omur boyu getirisi olan bir uygulama. Tabii ki icinde kimyasallar var ama bunların verdigi zarar bir cocugun enfeksiyondan gordugu zararin yaninda konusulmaz bile.

Siz hekimdiniz değil mi? Ne güzel yazmışsınız valla her yerde söyleyin bunları. O kadar cahilce şeyler okudum ki o tartışmanın üzerine Çok moralim bozuldu. Tıbbi bilgim olmadığı için tam da bilemedim bizim aşılı çocuklar etkilenir mi diye. Domuz kanı var haram yazmışlar yok artık ya.

Siz hekimdiniz değil mi? Ne güzel yazmışsınız valla her yerde söyleyin bunları. O kadar cahilce şeyler okudum ki o tartışmanın üzerine Çok moralim bozuldu. Tıbbi bilgim olmadığı için tam da bilemedim bizim aşılı çocuklar etkilenir mi diye. Domuz kanı var haram yazmışlar yok artık ya.

Cicek denilen bir hastalik var, gelmis gecmis en fazla ölüme sebebiyet veren virustur kendisi. Düşünün, daha onun gibisi gelmedi. Milyonlari telef etmis. Ve bu hastalik 40 yil once yer yuzunden silindi. Nasil? Asiyla. O zamanlar boyle anneler olsaydi sanirim hala telef oluyor olurduk.
Dedigim gibi yuzde yuz masumlar demiyorum ama tipta yarar zarar ilkesine gore hareket edilir. Ve aşıların yararlari ve zararlari karsilastirilamaz bile. Ustelik bunlarin araştırılma zamani coktan asildi. Turkiyede 20 kusur yildir duzenli asilama programi var, dünyada cok daha uzun suredir vardir eminim ki. Bu sureler tibbi uygulamaların yarar/zarar tespiti icin yeterli sureler. Mesela bir domuz gribi asisindan korkulmasini anlarim da rutin asi takvimindeki aşılardan korkmak sacma. Ustelik dunyada çocukların en sık ölüm sebebi enfeksiyonken. Bilimin elinden gelse her mikroorganizmanın asisini yapar. Çünkü kulaga komik gelse de cocuklar en cok bundan ölüyor.

Çook eski çağlarda olsaydık aşı yaptırmak istemezdim. Ama günümüzde ilaç şirketi önce hastalığı yayıyor sonra tedavisini ve önlemini satıyor parasını devletlerden kazanıyor. Ücretsiz aşılar çok güzel bir imkan, zaten hastalıklar 10 sene öncekilerle bir değil... Göç haritası değişti hastalıklar evrim geçirdi malesef benim için en mantıklısı aşıyı yaptırmak çünkü eğer hastalık kapılırsa tedavisi daha masraflı ve yıpratıcı olabiliyor... Ama bazı aşılara bebek bünyeler de alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Keşke aşıyı yapmadan önce bebeklerin kanlarını alıp test yapsalar bu aşıya alerjik reaksiyon gösterecek mi diye... Aşı olmayan tazminat öder diye duydum ama sadece duydum uygulamada şahit olmadım

Sağlık ocağına aşıya gittiğimde şahit oldum kadın ben aşı yaptirmak istemiyorum dedi bir form verdiler doldurdu cok şaşıŕmıştım böyle bir seçim sunulduğunu ilk kez gördüm

Back
X